X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hehe. :) Ja mam termin na 12 stycznia. Wstępnie miał być 21, 19... Aż zeszło do 12, bo dzieć duży. ;) Ale ja podejrzewam że święta lub sylwester może być już w szpitalu. :P Jakieś takie przeczucie mam. :P
    Ty jak ja, skoczki jesteśmy :D ja z 19 przez 17, później 15 na 11 stycznia kończąc :D

Gumisia lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hehe. :) Ja mam termin na 12 stycznia. Wstępnie miał być 21, 19... Aż zeszło do 12, bo dzieć duży. ;) Ale ja podejrzewam że święta lub sylwester może być już w szpitalu. :P Jakieś takie przeczucie mam. :P
    Ja to mam przeczucie że też urodzę wcześniej :P A jak dzieciol będzie po mnie (oby nie) to wyjdzie miesiąc wcześniej

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kolejną lutówkę :D chociaż widzę, że może i styczniówkę :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja to mam przeczucie że też urodzę wcześniej :P A jak dzieciol będzie po mnie (oby nie) to wyjdzie miesiąc wcześniej
    No ja właśnie byłam pierwszym dzieckiem mojej mamy i urodziła mnie miesiąc wcześniej. :P Dlatego tak jakoś przeczuwam że ja ze swoim pierwszym będę miała to samo, choć wiadomo nie jest powiedziane. :) Wolałabym jednak tego 12 stycznia. :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Ja taka właśnie jestem trochę jedną nogą w styczniu (29 - termin obliczony wg gina) a drugą w lutym (1 - termin wg USG).
    Łeee to ty bardziej styczniówka! :D

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, uciekam do fryzjera. :) Trzeba coś ze sobą zrobić. :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy dokładnie to samo :) Powinnam być z lutego a jestem z 31.01 :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki u mnie najgorzej bo termin oscyluje między 27grudnia a 4stycznia wiec z wigilii mogę jechać do szpitala :p albo w sylwestra. Czyli bałagan i brak personelu

Anuśka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Babeczki u mnie najgorzej bo termin oscyluje między 27grudnia a 4stycznia wiec z wigilii mogę jechać do szpitala :p albo w sylwestra. Czyli bałagan i brak personelu
    U mnie to samo hi hi, koleżanka mówi, żebym brała alkomaty na porodówkę, bo nie wiadomo kto będzie w stanie poród odebrać :)

Giannaa, ania.g, mandragora, Summerka, monika_89, Aprilia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chce się żeby partner był przy porodzie to trzeba gdzieś wcześniej to powiedzieć czy po prostu może tak sobie przyjechać bo nie jestem w ogóle zorientowana

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    A jeżeli chce się żeby partner był przy porodzie to trzeba gdzieś wcześniej to powiedzieć czy po prostu może tak sobie przyjechać bo nie jestem w ogóle zorientowana

U mnie sobie tak po prostu przyszedł ;-)

a.png
    a.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa to mam nadzieje że u mnie nie będzie problemu :)

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie Stycznióweczki :)

Ja melduje się już a domku -kilka dni spędziłam w szpitalu miałam zabieg zakładania szwu okrężnego na szyjce macicy.
    Bardzo się stresowałam okazuje się że niepotrzebnie nie było tak źle :)
    Teraz nakaz leżenia -tylko jak wytrzymać przy takich temperaturach?

Mandragora bardzo mi przykro z powodu straty córeczki :(
    niestety ja tez jestem Aniołkową Mamą (2 wczesne poronienia , synka straciłam w lipcu zeszłego roku w 18 tyg)
    Mam nadzieję że tym razem się uda :)
    i styczeń 2016 będzie najszczęśliwszym styczniem w moim życiu :)
    Pozdrawiam wszystkie :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze tylko zapytać czy polecacie jakieś kremy na rozstępy albo olejki? Mama cały czas przekonuje mnie do bio oil bo już w sumie powinnam zacząć czegoś używać bo czasami skóra brzucha swędzi

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Chciałam jeszcze tylko zapytać czy polecacie jakieś kremy na rozstępy albo olejki? Mama cały czas przekonuje mnie do bio oil bo już w sumie powinnam zacząć czegoś używać bo czasami skóra brzucha swędzi
    Polecam olej kokosowy, bo świetna jest skóra po nim no i później na sutki można stosować przy karmieniu :)

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa strasznie współczuję takiej tragedii :(( . Teraz na pewno się uda trzymam kciuki.

Zemraa lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha bio oil nie jest polecany w ciąży ja używam Perfecta mama specjalistyczne serum przeciw rozstępom ;) smaruję się nim 2xdziennie

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka dziękuję, o oleju kokosowym kiedyś słyszałam bo kuzynka dodawała go do odżywek do włosów i bardzo sobie chwaliła więc coś w nim jednka jest dobrego ;D

Anuśka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka i tak właśnie mówiłam mamie że raczej nie zaleca się w ciąży chociaż go nigdy nie miałam ale widziałam w reklamie że znikają po nim blizny i rozstępy i już wtedy dało mi do myślenia że ma na pewno mocne działanie ale mama jak to mama uważa że ma racje. Na szczęście mam swoje zdanie i sama decyduje ;) dlatego też tak czytam co proponujecie bo to moja pierwsza ciąża i trochę się wszystkim stresuje

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja po połówkowym się melduję. Jestem przeszczęsliwa bo będziemy mieli CÓRECZKĘ :) straszna uparciucha leżała tak zwinieta w kłębek ze nie dało się zmierzyć długości. Waga ok 250g, wszystkie parametry w normie. Jedynie serduszka nie dało się zbadać aż tak dokładnie jak się powinno ze względu na bardzo trudne położenie. Siedzi baaardzo głęboko i wszystko ukrywa :) no więc będę musiała zainwestować w jeszczę jedno ddodatkowe usg w 24 tyg, ale wybaczam jej ;)

ania.g, Liskova, Martii, Giannaa, bacha8709, monika_89, Summerka, menka, Felicity, anulka557, Szi, Gumisia, Pola_x, Aprilia, ewka315, mimi87, lucy1983, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ