X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hehe. :) Ja mam termin na 12 stycznia. Wstępnie miał być 21, 19... Aż zeszło do 12, bo dzieć duży. ;) Ale ja podejrzewam że święta lub sylwester może być już w szpitalu. :P Jakieś takie przeczucie mam. :P
    Ty jak ja, skoczki jesteśmy :D ja z 19 przez 17, później 15 na 11 stycznia kończąc :D

Gumisia lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hehe. :) Ja mam termin na 12 stycznia. Wstępnie miał być 21, 19... Aż zeszło do 12, bo dzieć duży. ;) Ale ja podejrzewam że święta lub sylwester może być już w szpitalu. :P Jakieś takie przeczucie mam. :P
    Ja to mam przeczucie że też urodzę wcześniej :P A jak dzieciol będzie po mnie (oby nie) to wyjdzie miesiąc wcześniej

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kolejną lutówkę :D chociaż widzę, że może i styczniówkę :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja to mam przeczucie że też urodzę wcześniej :P A jak dzieciol będzie po mnie (oby nie) to wyjdzie miesiąc wcześniej
    No ja właśnie byłam pierwszym dzieckiem mojej mamy i urodziła mnie miesiąc wcześniej. :P Dlatego tak jakoś przeczuwam że ja ze swoim pierwszym będę miała to samo, choć wiadomo nie jest powiedziane. :) Wolałabym jednak tego 12 stycznia. :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Ja taka właśnie jestem trochę jedną nogą w styczniu (29 - termin obliczony wg gina) a drugą w lutym (1 - termin wg USG).
    Łeee to ty bardziej styczniówka! :D

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, uciekam do fryzjera. :) Trzeba coś ze sobą zrobić. :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy dokładnie to samo :) Powinnam być z lutego a jestem z 31.01 :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki u mnie najgorzej bo termin oscyluje między 27grudnia a 4stycznia wiec z wigilii mogę jechać do szpitala :p albo w sylwestra. Czyli bałagan i brak personelu

Anuśka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Babeczki u mnie najgorzej bo termin oscyluje między 27grudnia a 4stycznia wiec z wigilii mogę jechać do szpitala :p albo w sylwestra. Czyli bałagan i brak personelu
    U mnie to samo hi hi, koleżanka mówi, żebym brała alkomaty na porodówkę, bo nie wiadomo kto będzie w stanie poród odebrać :)

Giannaa, ania.g, mandragora, Summerka, monika_89, Aprilia, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chce się żeby partner był przy porodzie to trzeba gdzieś wcześniej to powiedzieć czy po prostu może tak sobie przyjechać bo nie jestem w ogóle zorientowana

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    A jeżeli chce się żeby partner był przy porodzie to trzeba gdzieś wcześniej to powiedzieć czy po prostu może tak sobie przyjechać bo nie jestem w ogóle zorientowana

U mnie sobie tak po prostu przyszedł ;-)

a.png
    a.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa to mam nadzieje że u mnie nie będzie problemu :)

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie Stycznióweczki :)

Ja melduje się już a domku -kilka dni spędziłam w szpitalu miałam zabieg zakładania szwu okrężnego na szyjce macicy.
    Bardzo się stresowałam okazuje się że niepotrzebnie nie było tak źle :)
    Teraz nakaz leżenia -tylko jak wytrzymać przy takich temperaturach?

Mandragora bardzo mi przykro z powodu straty córeczki :(
    niestety ja tez jestem Aniołkową Mamą (2 wczesne poronienia , synka straciłam w lipcu zeszłego roku w 18 tyg)
    Mam nadzieję że tym razem się uda :)
    i styczeń 2016 będzie najszczęśliwszym styczniem w moim życiu :)
    Pozdrawiam wszystkie :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze tylko zapytać czy polecacie jakieś kremy na rozstępy albo olejki? Mama cały czas przekonuje mnie do bio oil bo już w sumie powinnam zacząć czegoś używać bo czasami skóra brzucha swędzi

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Chciałam jeszcze tylko zapytać czy polecacie jakieś kremy na rozstępy albo olejki? Mama cały czas przekonuje mnie do bio oil bo już w sumie powinnam zacząć czegoś używać bo czasami skóra brzucha swędzi
    Polecam olej kokosowy, bo świetna jest skóra po nim no i później na sutki można stosować przy karmieniu :)

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa strasznie współczuję takiej tragedii :(( . Teraz na pewno się uda trzymam kciuki.

Zemraa lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha bio oil nie jest polecany w ciąży ja używam Perfecta mama specjalistyczne serum przeciw rozstępom ;) smaruję się nim 2xdziennie

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka dziękuję, o oleju kokosowym kiedyś słyszałam bo kuzynka dodawała go do odżywek do włosów i bardzo sobie chwaliła więc coś w nim jednka jest dobrego ;D

Anuśka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka i tak właśnie mówiłam mamie że raczej nie zaleca się w ciąży chociaż go nigdy nie miałam ale widziałam w reklamie że znikają po nim blizny i rozstępy i już wtedy dało mi do myślenia że ma na pewno mocne działanie ale mama jak to mama uważa że ma racje. Na szczęście mam swoje zdanie i sama decyduje ;) dlatego też tak czytam co proponujecie bo to moja pierwsza ciąża i trochę się wszystkim stresuje

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja po połówkowym się melduję. Jestem przeszczęsliwa bo będziemy mieli CÓRECZKĘ :) straszna uparciucha leżała tak zwinieta w kłębek ze nie dało się zmierzyć długości. Waga ok 250g, wszystkie parametry w normie. Jedynie serduszka nie dało się zbadać aż tak dokładnie jak się powinno ze względu na bardzo trudne położenie. Siedzi baaardzo głęboko i wszystko ukrywa :) no więc będę musiała zainwestować w jeszczę jedno ddodatkowe usg w 24 tyg, ale wybaczam jej ;)

ania.g, Liskova, Martii, Giannaa, bacha8709, monika_89, Summerka, menka, Felicity, anulka557, Szi, Gumisia, Pola_x, Aprilia, ewka315, mimi87, lucy1983, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ