X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strach ma wielkie oczy, jak już przyjdzie co do czego to nie będzie kiedy się bać :)

Ducha lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka to ja ci później zdam relację z porodu :)

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, strasznie Ci współczuje, a jesli to nie tajemnica, co było przyczyna śmierci Twojej córeczki?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mordeczka , Gumisia i Namida :D

Właśnie ciotka mnie straszyła że jak mam chodzące to też mogą przyjechać i sprawdzić więc mnie bardzo uspokoiłyście ;))

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora dopiero doczytałam. :( Przykro mi z powodu twojej córeczki. :( To okropne przez co musiałaś przejść. Musisz być silną babką...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała SN ale ze znieczuleniem w razie czego:/ ale widzę ze w PL długo sie nic nie zmieni

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, wiesz to nie chodzi o fizyczne czucie ciąży, tylko psychiczne, ja się obawiam, że nawet kopniaki nie będą wystarczającym sygnałem dla mózgu :D

Fasula, ja biorę z przymrużeniem oka te historie o wspaniałych porodach, zwłaszcza, że rodziła Cię 20-30 lat temu :D

Ducha, mnie nikt uwagi nie zwraca. Nie piję tej kawy litrami + ja lubię dużo mleka.
    Niestety bez kawy nie funkcjonuję, przykro mi :D

Monika89, to masz w końcu tą dietę cukrzycową, czy nie?

Hikaru, o co się pokłóciliście?
    To jaka różnica wieku między Wami? :)

Mordeczka, o rany leżące masz? To faktycznie lipa, bo ZUS mógłby się przyczepić jakby Cię nie zastał w domu.

Gumisia, nie do końca jest to prawda, że możesz wszystko na chodzącym, bo to, że masz chodzące, oznacza że możesz iść do lekarza, apteki, sklepu (po male zakupy).

Gdyby Cię zastali, że np. sprzątasz / pielisz ogródek, to mogliby się przyczepić. Sprawdzone info :)

Ja bym chciała karmić piersią przez 6 m-cy, max rok, bo potem wracam do pracy i już nie chce mi się bawić w odciąganie itp, zresztą dziecko będzie w żłobku.

Za 3 tygodnie mam dzwonić żeby się umówić na echokardiografię dziecka.

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi mignęło, że gdzieś tu jest dentystka. Proszę więc o radę. Mam wrażenie, że jakaś próchnica mi pod plombą siedzi :/ Czy mogę wziąć znieczulenie przy borowaniu zęba?

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova przejebane mam nie :( Ale co jestem na wizycie to zawsze zapomnę mu się zapytać czemu mam leżeć skoro ciąża nie jest zagrożona ani nic.

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wysłałam Ci zaproszenie bo nie wiem czy wiadomość da się bez tego wysłać. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ma racje co do l4, poza tym trzeba podać adres gdzie bedzie sie przebywać albo tłumaczyć sie ze Cie nie zastali w dniu kontroli. To nie jest tak ze sie dostaje wezwanie tylko przyjeżdżają do domu. W weekendy ponoć tylko nie kontrolują;) ja biorę 2 tyg bezpłatnego urlopu i jadę na wakacje a na l4 bede w domu, w weekendy bede chodzić na spacery;)
    Duzo zależy od szczęścia, moze obejdzie sie bez kontroli;)

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Namida ja przylazłam tutaj z grudniówek i dziewczyny mnie miło powitały :) W ogóle tutaj jakaś taka fajna atmosfera panuje :)

Ja w pierwszym porodzie nie prosiłam o znieczulenie bo nie miałam siły. Dostałam bo tak zadecydował lekarz. Mąż mi powiedział że zdążył do pobliskiej pizzerii na obiad skoczyć, bo byłam nietomna. Podobno ok godziny spałam. Ciekawe czy oni monitorowali wtedy co się dzieje z Zuzią... W końcu byłam tak wykończona że nie miałam siły przeć i dwie położne wyciskały mi Zuzę łokciami z brzucha... Jak pryszcza :/
    Ten gin który mnie teraz prowadzi pytał jak wyglądał pierwszy poród i jak mu opowiedziałam to aż się za głowę złapał. Powiedział mi że to niedopuszczalne, żeby tak wyciskać dziecko i mam dużo szczęścia że Zuza cała i zdrowa jest.

O Matko... opowieść jak z horroru ;/ Co się stało, że taka nieprzytomna byłaś? To ze zmęczenia?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka możesz

margaretka87 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty? Poważnie? Liskova? O cholerka. :P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, to wyciskanie z brzucha o którym piszesz to zakazany chwyt Kristellera. Niestety nadal często stosowany i niebezpieczny dla dziecka.
    Tu link do artykułu na temat
    http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Chwyt-Kristellera-zakazany-zabieg,wid,17184000,wiadomosc.html?smgputicaid=61557b

Matka fantastycznej 4 :)
  • Ducha Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova mam tak samo a do tego pije tą kawę bo dzięki niej nie mam tak częśto migren .

A z tymi kontrolami to przesadzają jak się im płaci to jest ok a jak oni mają coś wypłacić to wielkie kontrole i wgl problemy robią ...

Gumisia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Gianna skurcze czułam baaaardzo ale nie bolały. Jednak ostatnie kilka leci juz przy odchodzący znieczuleniu wiec niestety tyle trzeba się przemeczyc. Ja czynności skurczowe bez oksytocyna nie miałam wcale, wszystko ustalo jak córka zmarła i szyjka tez stała w miejscu. Pierwsza oksy dostałam o 17. Hania urodziła się 1.45 no i jakieś ostatnie 15 min było prawie bez znieczulenia. Byłam jak balonik napompowany oksytocyna jeden skurcz się kończył a drugi już zaczynał. Nie wyobrażam sobie porodu bez zzo.

Dzięki za informację ... przepraszam, że musisz wracać do wspomnień z tamtego czasu...

a.png
    a.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

Hikaru, o co się pokłóciliście?
    To jaka różnica wieku między Wami? :)

A tak wiesz, o wszystko, milion wyrzutów na sekundę leciało.
    Między nami jest 15 lat różnicy

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, nie do końca jest to prawda, że możesz wszystko na chodzącym, bo to, że masz chodzące, oznacza że możesz iść do lekarza, apteki, sklepu (po male zakupy).

Gdyby Cię zastali, że np. sprzątasz / pielisz ogródek, to mogliby się przyczepić. Sprawdzone info :)

Hmmm dobry argument aby zapędzić męża do sprzątania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:45

Gumisia lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja wróciłam o pracy trzy miesiące po porodzie dokładnie. Dla NFZ juz nie jestem kobietą tylko przedsiębiorstwem leczniczym ;) wiec po trzech miesiącach pod groźba utraty kontraktu powędrował grzecznie do fotela. Da się. Nie wróciłam pełna para i chyba już nigdy nie będę tyrać tak jak kiedyś, ale nie żałuję ;)
    A mama się może nawroci? I pomoże ? Moja staje na wysokości zadania razem z reszta rodziny pomagają jak mogą żeby tylko nic sie kropce w brzuchu nie stało. A ty jesteś na własnej działalności?

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ