X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na usg pierw pęcherzyk był tydzień do tyłu, na kolejnym usg zarodek 2 dni do przodu według OM, na kolejnym 3 dni do przodu i tak w końcu doszliśmy, że jest 8 do przodu :P ale to dlatego, że wczesna owu była, nie raz jest później to i dzieć mniejszy do OM :) nie ma co się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:56

• Martii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzińdoberek

Bagabaga wiek dziecka może się różnić od terminu wg OM o 10 dni na + lub -, to jest dalej w normie.

A ja to nie wiem jak tę moją wagę liczyć :/ Moja standardowa od kilku lat to 47-49kg, na miesiąc przed ciążą schudłam do 45kg. Teraz mam 51-52 kg.Więc nie wiem od której wartości liczyć, bo mi często waga skakała. Biorąc od 45kg to nieźle zaszalałam - 7kg na plusie :O :O Fakt, że niewiele się ruszam i sporo jem.Co to będzie później...

Mnie głowa bolała może ze 3 razy na szczęście i obyło się bez prochów. W ogóle nie jest najgorzej.Sporo "frajdy" mnie ominęło.

A wczoraj chyba coś poczułam, jakieś przemieszczenia w podbrzuszu i CHYBA kopnięcie/wypięcie się. Nie jestem pewna, ale może już coś zaczyna się dziać :) :)
    Wieczorem małż robił za "detektor",nasłuchiwał co sie u dziecia dzieje i podobno non stop słyszał jakieś plumki.Nie wiem czy to mała tam kraulem dawała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:09

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a u mnie właśnie w końcu waga skoczyła. ;) Kilogram na plusie. :)
    Gratuluję ruchów! <3 :)

Martii lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też był na początku o kilka dni chyba 3 czy 4 mniejszy, a teraz jest tydzień większy. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczą bóle głowy, nie codziennie ale jednak. :(

• appee Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam plumkania czuć, ale wciąż się zastanawiam czy to nie jelita i czy to do nich nie mówię:P
    Czy zdarza Wam się rano takie coś... nie wiem czy to stawianie macicy, jej ćwiczenia czy skurcze - co 2-3 dni budzę się z "gulą" na brzuchu, dziś to było wielkości dwóch moich pięści i było na środku brzucha, w sumie tam gdzie powinna teraz być macica. Nie jest to bolesne, nie sprawia dyskomfortu, nie mam żadnych krwawień/plamień, także objawy do niczego mi nie pasują:) We wtorek mam wizytę, to dopytam, ale może któraś z Was dysponuje wiedza na ten temat:)??

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee ja miałam chyba coś podobnego, ale że czasami mam problem ze wzdęciami, to moja gin powiedziała, że to jelita :/ Czułam jakbym miała kamień w podbrzuszu, szczególnie jak sie schylałam

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jest tylko rano po przebudzeniu, jak wstaję to już jest normalnie

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lalki :) Ja miałam wczoraj wieczorem takie coś dziwne w lewym boku ale może to dzieć, bo jak sprawdziłam detektorem to chyba tam był.
    Pogodziłam się z M :) kupił mi taką fajną ogromną piłkę porodową na zgodę :D Super sprawa, na takiej ćwiczymy na aktywnych 9 miesiącach, przynosi ulgę w bólach kręgosłupa.
    Ja się dzisiaj zważyłam i zamarłam bo mam 5,5 kg do przodu a nie jem dużo, szczególnie teraz w upały. Kobiety na tych ćwiczeniach co chodzę mówiły że to może być woda.
    Dzisiaj chyba będę sama bo M jedzie wstawić samochód do warsztatu i wróci jutro od rodziców a jutro mam wizytę u endokrynologa.

Martii, ania.g, Liskova, Gumisia, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru fochy u Ciebie przeszły do mnie :P jakoś mąż gra mi na nerwach ostatio. Dobrze, że pracuje w tym tygodniu na południe to nie mamy czasu się kłócić :P

Wszystkie się ważą to i ja się zwazyłam. JEstem w szoku bo prawie 2,5 kg do przodu a jeszcze niedawno było zaledwie kilo, czyli jeszcze 7,5 kg mam zapasu. Tia... już to widzę, że nie przytyję więcej :P

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to w ciąży maksymalnie 10 kg masz przytyć ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Hikaru fochy u Ciebie przeszły do mnie :P jakoś mąż gra mi na nerwach ostatio. Dobrze, że pracuje w tym tygodniu na południe to nie mamy czasu się kłócić :P

Wszystkie się ważą to i ja się zwazyłam. JEstem w szoku bo prawie 2,5 kg do przodu a jeszcze niedawno było zaledwie kilo, czyli jeszcze 7,5 kg mam zapasu. Tia... już to widzę, że nie przytyję więcej :P

No co zrobisz Monia, horomony buzują, upał denerwuje.... :D

5d5226c818.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko moj gin nic takiego nie mówił, ale jak lezałam z palmeniami w szpitalu to usłyszałam od ordynatora ze z moją nadwagą nie więcej niż 10kg :P

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko to jak Ci się uda tylko tyle przytyć to będę pod mega wrażeniem. Mi gin też nic nie mówił ile mam przytyć ani nic choć i tak widzi że mam dużo zbędnych kg

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nawet nie chce myśleć ile mogę przytyć ... Ciekawe czy tak szybko uda się zgubić w styczniu ani na dłuższe spacerki ani nic to będzie ciężko :))

Felicity lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Spoko pytajcie.:) Się przyda moja wiedza z pracy.

Viki to ja mam pytanie co polecasz na popękane naczynka? Mam ich mnóstwo na nogach :/

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee- też tak mam. To macice jelita wypychają do góry i jest bardziej wyczuwalna. Wtedy można sobie dokładnie sprawdzić dno macicy. Ja mam teraz trochę pod pępkiem:)jak chce mi się siku to też jest jakby wyżej i twardsza.

Mini mouse, naczynka to jest sprawa wewnętrzna tak naprawdę. Jak żyłki pękają to nie jest taki pryszcz.
    Rutinoscorbin i witamina C uszczelniają naczynia krwionośne-ale teraz nie możesz. Można krem kupić z rutyną i witaminą C, ale efekty będą mizerne. Na żylaki można olej z pestek winogron stosować lub olej z dzikiej róży. Najlepiej sobie laserem pozamykać i dopiero takimi kremami zapobiegać.

Moja kosmetyczka stosowała systematycznie na moje polecenie kilku pacjentkom Olej z konopi indyjskiej na naczynka i twierdziła, że jest ogromna poprawa.
    Ja testów wewnętrznych w firmie nie robiłam, ale może warto?

Ja tak tylko o olejach. Ale niestety one mają sporo do gadania w kosmetyce. Jeśli nie najwięcej. W kremach jest ich może 2 % a tu macie 100%. Więc działanie mocniejsze...

Mini Mouse lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-capillar.html

Kup sobie taki krem. On jest do zrobienia, ale masz pewność, że ma wszystko to co potrzebujesz. Uwierz mi nawet dior pcha taki syf do kosmetyków, że masakra.
    Lepiej sobie samaje ukręcić.

U nich też jest ten olej z konopi indyjskiej.

Razem powinno załagodzić i rozjaśnić. Będą mniej widoczne

Mini Mouse lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ty jesteś kosmetyczką ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki to ja mam jeszcze pytanie, mogłabyś polecić coś na cellulit? Przed ciążą byłam bardzo aktywna i teraz też się ruszam ale niestety pojawia się coraz większy zwłaszcza na udkach

5d5226c818.png

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ