X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny czy wy nadal nic nie tyjecie?
    Waga cały czas stoi, aż boje się czy to na pewno nie zaszkodzi dziecku.
    Ale nie głodzę się, jem normalnie i pije dużo wody.

Wczoraj bolał mnie cały dzień dół brzucha jak przed @.
    Czyżby macica się aż tak powiększała ze bolał cały dzien? Nigdy tak nie miałam, do tej pory pobolewał tylko czasami. Zmartwiłam się i nie wiem czy nie iść dziś do gin na 20.
    Zawsze jak cokolwiek Cię niepokoi to lepiej iść do lekarza i sprawdzić. Więc jak masz możliwość iść na 20 to idź. Sprawdzisz, będziesz spokojniejsza.
    U mnie waga 2 kg na plusie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja też nie tyję. Widocznie taka nasza uroda.

Ania.g pociesze Cię, mnie męczyła ta głowa tak od 4miesiąca , pojutrze zaczynam 20tc i już mi od jakiegoś czasu przechodzi :) może tez tak będziesz miała

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam 19 tydzień a bóle głowy jak były tak są dalej... na szczęście od kilku dni nie zdarzył mi się taki silny, do opanowania. Ale upały to potęgują wszystko mocno.

km5sio4phkxiw92p.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny czy wy nadal nic nie tyjecie?
    Waga cały czas stoi, aż boje się czy to na pewno nie zaszkodzi dziecku.
    Ale nie głodzę się, jem normalnie i pije dużo wody.
    U mnie raptem niecałe pół kilo na plusie w stosunku do wagi początkowej, więc można powiedzieć, że waga stoi. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt, to mój był ze mną na 2 wizytach i na prenatalnych. Okazało się, że na prenatalne niepotrzebnie jechał, bo trwały dosłownie 5 minut, no ale.. :P

A z ciekawości, jak idziecie z mężem, to od razu wchodzicie razem, czy jak?
    Bo ja wchodzę sama, chwila gadki z ginem, wywiad, badanie na fotelu i wołamy męża, a jak u Was?

Asia mam nadzieję, ze wszystko będzie ok!

Na drugi raz dziewczyny pamietajcie, nawet w razie niegroźnej stłuczki ZAWSZE proście o karetkę!
    Chociażby dlatego, żeby potem nie jechać na SOR dopiero wieczorem, czekać w kolejce itp, tylko od razu żeby Was przebadali.
    Ducha wrote:
    U nas non stop wciskają w kolejkę nawet spotkałam się już dwa razy z tym że 2 kobiety na tą samą godzinę były zarejestrowane. Ja mam przeczucie że noszę chłopczyka ;D
    Byłam niedawno z dziadkiem na USG, to się okazało, ze co 5 minut (!) zapisują pacjentów, masakra. Na NFZ u mojej ex-gin, co 10 minut, a potem obsuwy po 2h.

U mojego gina chyba co 20 minut zapisują.

Pola, gratki córy :)

Jata, jak Twój kokosowy nie pachnie, to widocznie masz rafinowany. Ja mam nierafinowany i pachnie kokosem :)

Viki, a po tym tamanu to znikają białe rozstępy też, czy tylko czerwone bieleją?
    Aa doczytałam, że wybielają.

Na ból głowy pijcie dużo wody, 2l dziennie to jest teraz MINIMUM, a w takie upały, to spokojnie 3l powinnyśmy pić.

Bacha, ja przytyłam na samym początku 3kg, a teraz nic. Nawet położna mnie ważyła w poniedziałek, to waga taka sama jak 29.06.

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę od razu z mężem zawsze.

km5sio4phkxiw92p.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wchodzę sama.
    Gin robi wywiad, bada ciśnienie, waży, a potem zapraszamy męża do środka na badanie usg.
    Potem wychodzi a gin kontynuuje badanie bez niego.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę sama, a potem wołamy meza. A jak nie mam USG i ide rano to jestem sama, usg robię prywatnie i wieczorami, teraz czekam na połówkowe za 11 dni;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dziś noc nie przespana, budziłam się co chwile, ledwo żyję :/

ja też nic nie przytyłam, ba nawet schudłam kilo :P

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja wstałam dziś przed 4 i to był koniec spania :P

km5sio4phkxiw92p.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Mnie bole głowy omijają z daleka za to od killu dni strasznie bolą mnie i swędzą mnie sutki a tu ani się podrapać ani je posmarować :P

Viki fajny wózek, ale ja tam jestm zakochana w expanderze :P

bacha spokojnie waga Ci jeszcze wystartuje. Jak sie nie głodzisz i nie chudniesz mocno to jest ok :)

liskova jak byłam z mężem u mojego gin to najpier wywiad, badnie, na koniec usg i wtedy prosiłam męża do gabinetu

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Mnie ból głowy atakował wczoraj, bo mi rodzinka ciśnienie podniosła.
    A dzisiaj była na wizycie na NFZ. Zapisałam się zaraz jak dowiedziałam się o ciąży czyli koło 28 maja i dopiero na dziś była kolejka :P
    Pani była zdziwiona, że nastąpił cud i zaszłam w ciążę i że już taka duża. Miła była - wg niej rewelacyjnie, tylko mały za mały o 3 dni.

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    anulka ja wstałam dziś przed 4 i to był koniec spania :P
    o jaa to też nieźle :o ja najgorzej, że w dzień się nie prześpię, bo dzieciaki :/ do wieczora to ja jak zombie bede

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga moje dziecię aż do prenatalnych zawsze było 4 dni do tyłu w stosunku do OM

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Cześć dziewczęta. Mnie ból głowy atakował wczoraj, bo mi rodzinka ciśnienie podniosła.
    A dzisiaj była na wizycie na NFZ. Zapisałam się zaraz jak dowiedziałam się o ciąży czyli koło 28 maja i dopiero na dziś była kolejka :P
    Pani była zdziwiona, że nastąpił cud i zaszłam w ciążę i że już taka duża. Miła była - wg niej rewelacyjnie, tylko mały za mały o 3 dni.
    o kurcze, niezła kolejka :o a że mniejszy o 3 dni się nie przejmuj, często tak jest :)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa pocieszenia. Wiecie jak to jest - chciałoby się mieć wszystko w punkt. Ale już się przyzwyczaiłam. Najważniejsze, że rozwija się OK.
    A kolejka to absurd. Gdy się zapisywałam mogłabym być wcześniej przyjęta, ale musiałabym mieć karteczkę od doktorki, ze w ciąży jestem. No to ja do pani mówię, że właśnie po to chcę iść to stwierdzić. Ale to było błędne koło...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ból głowy doskwiera od samego początku ciąży jest na tyle znośny że nie biorę żadnych tabletek. U mnie 4 kg na plusie. :)
    Witam się w 15 Tc. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mordeczka graty! ;)
    Bagabaga nie przejmuj się taką małą różnicą, dzieci raz są trochę do tyłu, raz do przodu.
    anulka przy tym upale to na pewno w ciągu dnia nie zasnę :P

km5sio4phkxiw92p.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chłodno a wczoraj było 35 stopni dobrze że dzisiaj tak nie jest:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga, nie martw się, u mnie np. na jednym USG dzieć był 6 dni do tyłu, a na następnym 1 dzień do przodu.

Teraz jest idealnie wg OM, co tak naprawdę oznacza, że też jest do przodu, bo moje cykle nie były po 28 dni, a miały rozpiętość 31-46 dni, więc dzieć i tak na pewno jest młodszy, chociażby dlatego, że owulację miałam w 18 lub 24 dc dopiero.

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ