X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova u nas właśnie tak było widać w 12 tygodniu i chciałabym się w końcu dowiedzieć czy to był siusiak czy lechtaczka ;p

Liskova lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w 12 też było widać :P i tylko urosło hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali daj znać bo aż sama ciekawa jestem kto tam u Ciebie siedzi :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mogę się doczekać. Jak dziś znowu zrobi nas w balona to chyba oszaleje ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • Martii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja u siebie nie widzę bo mi brzuch zgodnie z moim plusem podskakuje

naali,no i ja mam ten sam problem ;) niedługo cała będę podskakiwac z tym pulsem, denerwujące to...

W ogóle juz nie jestem pewna czy cokolwiek czuje. Wcześniej napisałam, że chyba coś mi plumka, ale nie wiem czy mi sie coś nie pomyliło. Może to jednak jelita, bo zdarza sie baaaaaardzo rzadko.. Po posiłku nic, po czekoladzie, po zaczepkach, rano, wieczorem - nic z tych rzeczy nie prowokuje żadnej reakcji.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witam
    Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakuje :)

A z pierwszego usg wyszło ci może, że dzieć jest młodszy? Bo może wyznaczyli termin połówkowego wg tego usg. Ja mam w ten sposób wyliczony termin. Połówkowe bede miała 20+6 wg OM, ale wg pierwszego usg to 20+1

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdy lekarz ma swoje zdanie co do badania połówkowego, mi np kazał przyjść za 3tygodnie od poniedziałku czyli w 22t+2d , nawet zapytałam czy to nie będzie za późno ale powiedział że nie- dodam że dziecko wg USG nie było młodsze. Był jednak wolny termin w 21t+5d więc wybrałam wcześniejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sądzicie - czy euthyrox może powodować wymioty i mdłosci? bo juz odstawiłam witaminy i nic, nadal to samo. Wymioty i mdłości męczą mnie od 10tc a przecież wcześniej + 4miesiace przed zajsciem) też brałam euthyrox i było w porządku. Już sama nie wiem. Wykupiłam kolejne 2opakowania bo gin mi wypisal ale zastanawiam sie czy nie isc do mojej endokrynolog żeby mi zmieniła leki.. chyba ze faktycznie taka moja uroda..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Dziewczyny jak sądzicie - czy euthyrox może powodować wymioty i mdłosci? bo juz odstawiłam witaminy i nic, nadal to samo. Wymioty i mdłości męczą mnie od 10tc a przecież wcześniej + 4miesiace przed zajsciem) też brałam euthyrox i było w porządku. Już sama nie wiem. Wykupiłam kolejne 2opakowania bo gin mi wypisal ale zastanawiam sie czy nie isc do mojej endokrynolog żeby mi zmieniła leki.. chyba ze faktycznie taka moja uroda..
    jeżeli już by Cię mdliło od Euthyroxu to przez laktozę, ale jak wcześniej brałaś i nic się nie działo to nie wiem.. ja biotę Letrox i on jest bez laktozy, co za tym idzie, lepiej tolerowany przez organizm.

• Martii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Chyba każdy lekarz ma swoje zdanie co do badania połówkowego, mi np kazał przyjść za 3tygodnie od poniedziałku czyli w 22t+2d , nawet zapytałam czy to nie będzie za późno ale powiedział że nie- dodam że dziecko wg USG nie było młodsze. Był jednak wolny termin w 21t+5d więc wybrałam wcześniejszy :)

W sumie to faktycznie, spotkałam się tez z takimi opiniami, że połówkowe dobrze jest zrobić po skończonym 22 tyg, bo w tym okresie powinien być już dobrze wykształcony pęcherz i nerki.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witam
    Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakuje :)
    Nie jest za późno. Wszystko będzie bardzo dobrze widoczne. W ciąży z Marcelem byłam na połówkowym dokładnie 23+0 i było idealnie. Teraz jestem zapisana na 18.09 i będzie 20+6. Chciałam jeszcze później ale to i tak będzie 6 tyg od ostatniej wizyty a ja muszę mieć na oku bliznę po ostatnim cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:03

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja biore euthyrox i witaminy pragna plus i dha i tez dalej wymiotuje. Witamin nie odstawiam bo przynajmniej mam wrazenie ze dostarczam jakies skladniki odzywcze, a bez euthyroxu bym sie nie odwazyla byc… chyba mozna je zmienic na letrox czy cos takiego ale nie wiem czy to pomoze. Jak juz to jakies czopki, tabletki na wymoty albo kroplowka w szpitalu tez daje ponoc pare dni spokoju…jestem ten sam etap co Ty i rzyganko dzis bylo takie, ze nawet nie zdazylam do lazienki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh FasUla my to mamy przerąbane :P
    ja nie odstawiłam całkowicie pregna plus ale tylko sprawdzilam czy bez nich bede wymiotować no i niestety tez więc wróciłam..

nie odbierz tego źle ale jak tak piszesz ze masz tak samo to przynajmniej nie czuję się jakimś odosobnionym przypadkiem :P
    a do łazienki też często nie zdążyłam (mam na piętrze) więc teraz mam w pokoju awaryjne wiaderko :P

teraz dodatkowo mam brać jeszcze aspargin- bierze któraś? bo gin cos mówił ze można rozpuścic tabletke a w ulotce o tym nie wspomnieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, ja biore magnez ale w tabletkach…
    Felicity moja znajoma wymiotuje tak z 5 razy dziennie, wiec stwierdzialm ze nie mam jeszcze tak zle;) i tez sie pocieszam tym ze inni maja gorzej mimo ze nikomu tego nie zycze, ale wtedy mysle sobie, ze nie jest tak zle;)
    przynajmniej mniejsze ryzyko ze bedziemy okraglymi pileczkami;)

Felicity lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witamy się po usg - ja i Bartek ;)) siusiak był jak ta la la!;) złudzeń już nie ma haha ;) wszystko w normie serduszko zdrowe. Ruszał się jak mały ADHD ;P i nawet miał czkawkę!!;)

monika_89, Aprilia, Felicity, Martii, vincaminor, anulka557, ania.g, Ania:D, ewka315, Liskova, Arizona_R, tygrys73, Giannaa, mimi87, Mama84, Hikaru, Carmen1724 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 super! gratuluję synka :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja juz nie mogę się doczekać. Jak dziś znowu zrobi nas w balona to chyba oszaleje ;p
    Kciuki, żebyś się dowiedziała.
    Nasza Zuzanna w 14 tc była Jasiem, ale w poniedziałek pięknie się pokazała.

Liskova lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Nadal dziewczynka ;) waży 200 g. Reszta wymiarów w normie ;) ale się za bardzo nie ruszala. Ale widać gdzie jest pod skórą. Coś dziwnego!

monika_89, Felicity, anulka557, Martii, ania.g, ewka315, Aprilia, Liskova, Arizona_R, mimi87, Mama84, Hikaru, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali13, Viki, gratuluję udanych wizyt :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i świetne wiadomości na koniec dnia :)

a ja mam dziwne pytanie:
    Od poniedziałku lekko kłuje mnie w podbrzuszu, nie mocno, od czasu do czasu. Coś jakby ktoś mi igły wbijał, gdzieś w okolicach pochwy i w górę, ale ból dochodzi tylko gdzieś do wzgórka łonowego, nie wyżej, czasem po bokach w kierunku pachwin. Martwić sie czy nie? 1) coś porobiliśmy w poniedziałek po przytulankach, 2) w moczu mam liczne bakterie i to jakas infekcja 3) rozciągają się więzadła 4) dzieje się coś złego (choć mam nadzieję, że nie) bo trochę sama się już zafiksowałam :P

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ