Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova u nas właśnie tak było widać w 12 tygodniu i chciałabym się w końcu dowiedzieć czy to był siusiak czy lechtaczka ;p
Liskova lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
naali13 wrote:Ja u siebie nie widzę bo mi brzuch zgodnie z moim plusem podskakuje
naali,no i ja mam ten sam problemniedługo cała będę podskakiwac z tym pulsem, denerwujące to...
W ogóle juz nie jestem pewna czy cokolwiek czuje. Wcześniej napisałam, że chyba coś mi plumka, ale nie wiem czy mi sie coś nie pomyliło. Może to jednak jelita, bo zdarza sie baaaaaardzo rzadko.. Po posiłku nic, po czekoladzie, po zaczepkach, rano, wieczorem - nic z tych rzeczy nie prowokuje żadnej reakcji. -
Mama84 wrote:Witam
Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakuje
A z pierwszego usg wyszło ci może, że dzieć jest młodszy? Bo może wyznaczyli termin połówkowego wg tego usg. Ja mam w ten sposób wyliczony termin. Połówkowe bede miała 20+6 wg OM, ale wg pierwszego usg to 20+1 -
nick nieaktualnyChyba każdy lekarz ma swoje zdanie co do badania połówkowego, mi np kazał przyjść za 3tygodnie od poniedziałku czyli w 22t+2d , nawet zapytałam czy to nie będzie za późno ale powiedział że nie- dodam że dziecko wg USG nie było młodsze. Był jednak wolny termin w 21t+5d więc wybrałam wcześniejszy
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak sądzicie - czy euthyrox może powodować wymioty i mdłosci? bo juz odstawiłam witaminy i nic, nadal to samo. Wymioty i mdłości męczą mnie od 10tc a przecież wcześniej + 4miesiace przed zajsciem) też brałam euthyrox i było w porządku. Już sama nie wiem. Wykupiłam kolejne 2opakowania bo gin mi wypisal ale zastanawiam sie czy nie isc do mojej endokrynolog żeby mi zmieniła leki.. chyba ze faktycznie taka moja uroda..
-
nick nieaktualnyFelicity wrote:Dziewczyny jak sądzicie - czy euthyrox może powodować wymioty i mdłosci? bo juz odstawiłam witaminy i nic, nadal to samo. Wymioty i mdłości męczą mnie od 10tc a przecież wcześniej + 4miesiace przed zajsciem) też brałam euthyrox i było w porządku. Już sama nie wiem. Wykupiłam kolejne 2opakowania bo gin mi wypisal ale zastanawiam sie czy nie isc do mojej endokrynolog żeby mi zmieniła leki.. chyba ze faktycznie taka moja uroda..
-
Felicity wrote:Chyba każdy lekarz ma swoje zdanie co do badania połówkowego, mi np kazał przyjść za 3tygodnie od poniedziałku czyli w 22t+2d , nawet zapytałam czy to nie będzie za późno ale powiedział że nie- dodam że dziecko wg USG nie było młodsze. Był jednak wolny termin w 21t+5d więc wybrałam wcześniejszy
W sumie to faktycznie, spotkałam się tez z takimi opiniami, że połówkowe dobrze jest zrobić po skończonym 22 tyg, bo w tym okresie powinien być już dobrze wykształcony pęcherz i nerki. -
Mama84 wrote:Witam
Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:03
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyFelicity ja biore euthyrox i witaminy pragna plus i dha i tez dalej wymiotuje. Witamin nie odstawiam bo przynajmniej mam wrazenie ze dostarczam jakies skladniki odzywcze, a bez euthyroxu bym sie nie odwazyla byc… chyba mozna je zmienic na letrox czy cos takiego ale nie wiem czy to pomoze. Jak juz to jakies czopki, tabletki na wymoty albo kroplowka w szpitalu tez daje ponoc pare dni spokoju…jestem ten sam etap co Ty i rzyganko dzis bylo takie, ze nawet nie zdazylam do lazienki;)
-
nick nieaktualnyehhh FasUla my to mamy przerąbane
ja nie odstawiłam całkowicie pregna plus ale tylko sprawdzilam czy bez nich bede wymiotować no i niestety tez więc wróciłam..
nie odbierz tego źle ale jak tak piszesz ze masz tak samo to przynajmniej nie czuję się jakimś odosobnionym przypadkiem
a do łazienki też często nie zdążyłam (mam na piętrze) więc teraz mam w pokoju awaryjne wiaderko
teraz dodatkowo mam brać jeszcze aspargin- bierze któraś? bo gin cos mówił ze można rozpuścic tabletke a w ulotce o tym nie wspomnieliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:35
-
nick nieaktualnyhmm, ja biore magnez ale w tabletkach…
Felicity moja znajoma wymiotuje tak z 5 razy dziennie, wiec stwierdzialm ze nie mam jeszcze tak zle;) i tez sie pocieszam tym ze inni maja gorzej mimo ze nikomu tego nie zycze, ale wtedy mysle sobie, ze nie jest tak zle;)
przynajmniej mniejsze ryzyko ze bedziemy okraglymi pileczkami;)Felicity lubi tę wiadomość
-
No to witamy się po usg - ja i Bartek
) siusiak był jak ta la la!
złudzeń już nie ma haha
wszystko w normie serduszko zdrowe. Ruszał się jak mały ADHD ;P i nawet miał czkawkę!!
monika_89, Aprilia, Felicity, Martii, vincaminor, anulka557, ania.g, Ania:D, ewka315, Liskova, Arizona_R, tygrys73, Giannaa, mimi87, Mama84, Hikaru, Carmen1724 lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Ja tez po wizycie. Nadal dziewczynka
waży 200 g. Reszta wymiarów w normie
ale się za bardzo nie ruszala. Ale widać gdzie jest pod skórą. Coś dziwnego!
monika_89, Felicity, anulka557, Martii, ania.g, ewka315, Aprilia, Liskova, Arizona_R, mimi87, Mama84, Hikaru, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
No i świetne wiadomości na koniec dnia
a ja mam dziwne pytanie:
Od poniedziałku lekko kłuje mnie w podbrzuszu, nie mocno, od czasu do czasu. Coś jakby ktoś mi igły wbijał, gdzieś w okolicach pochwy i w górę, ale ból dochodzi tylko gdzieś do wzgórka łonowego, nie wyżej, czasem po bokach w kierunku pachwin. Martwić sie czy nie? 1) coś porobiliśmy w poniedziałek po przytulankach, 2) w moczu mam liczne bakterie i to jakas infekcja 3) rozciągają się więzadła 4) dzieje się coś złego (choć mam nadzieję, że nie) bo trochę sama się już zafiksowałam