X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    No to witamy się po usg - ja i Bartek ;)) siusiak był jak ta la la!;) złudzeń już nie ma haha ;) wszystko w normie serduszko zdrowe. Ruszał się jak mały ADHD ;P i nawet miał czkawkę!!;)

Gratuluję synka ;-) Czyli jednak to jest ta czkawka :P

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Kurde a ja mojego lekarza pytam; co z połówkowym? A on, że w sumie to u mnie to takie niepotrzebne... Ze pomierzymy organy następnym razem, ale już widzi, że wszystkie organy są uwidocznione i dobrze rozwinięte.Więc nie wiem czy on będzie to badanie robił czy co?
    Może ja się do innego ginekologa przejde?
    Hmmm no to dziwne. Jeśli nie chcesz zmieniać lekarza zapisz się po prostu na usg do jakiejś dobrej przychodni gdzie mają certyfikaty i zrób, nie musisz nawet swojemu lekarzowi mówić ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja się witam po połówkowym niestety nasz Bartuś nie chciał współpracować i caly czas był odwrócony kręgosłupem ;p ale fikał nieźle. Twarzyczki i serduszka nie chciał pokazać, za to cały czas pokazywał siusaka ;p takie małe ziółko nam rośnie. Waży już około 300 g i wsio jest ok ;) jedyny minus to taki że położony jest bardzo nisko główką prawie w samej szyjce i to lekarz niepokoi ale mam nadzieje że się przekręci ;) Lekarz wysłała mnie na jeszcze jedno połówkowe do bardzo wypasionego gabinetu i mam je 7.09 może wtedy zacznie dzieciątko współpracować :) A i mówiła że połówkowe dobrze jest zrobić do 24 tygodnia ;) a im później tym lepiej widać. Co do nereczek dalej ma powiększone miedniczki ale tylko troszkę ;)

Aprilia, monika_89, Liskova, anulka557, Mama84, Felicity, Giannaa, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Gratuluję synka ;-) Czyli jednak to jest ta czkawka :P
    Tak! To jednak była czkawka! Synus dał mi potwierdzenie ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki na bym zrobiła usg na własna rękę. Ja ide na l4 od 22 tc 3 d, o ile nie zmienia sie plany ale jestem na dg wiec liczę sie z kontrola. Zazdroszczę kobietom na etacie, ja juz mam dość pracy a tylko sam stres przez dg i jeszcze macierzyński kilka daży mniejszy niz zarobki przez nowa ustawę:/
    Co do ruchów to juz czuje wyraźnie:) natomiast waga znowu w dół, boje sie ze dziecko bedzie niespokojne bo ostatnio mam pełno stresu i wyrzucam sobie ze daje sie nakręcać:/ słyszałam ze moze to nawet prowadzić do rozszczepow, musze myslec pozytywnie. W końcu kobiety w ciazy przeżywały smierć bliskich itd i dzieci były chyba zdrowe...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Viki zawsze możesz na własną rękę gdzieś indziej zrobić, choc to też zależy od tego jaki Twój gin ma sprzęt, skoro widział wszystko dokładnie i twierdzi że jest ok może nie chce Cię narażać na koszy Mój ma średni więc wysyła na połówkowe

mimi super wieści, dobrze, że z tymi miedniczkami nie wynikło nic poważnego

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh. Chyba to oleje. Faktycznie wszystko wygląda w porządku.
    Nasze mamy miały jedno usg i jesteśmy tu zdrowe:)

Więc może mu zaufam. Skoro mówi, że jest dobrze to na pewno nie ściemnia.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jestem pewna, że czuję ruchy :) Wczoraj jeden był taki meeega wyraźny, jakby dziecko zrobiło fikołka :) Poza tym ja leżałam, TŻ słuchał brzucha i dokładnie w tym momencie, co on słyszał plumkanie, to dzieć się ruszał.

Co najlepsze, chwilę wcześniej nie czułam nic, dopiero jak się położyłam, a on masował brzuch i gadał do niego, to dzieć się obudził <3

Jadę do lekarza po skierowanie na echokardiografię, to podejrzę malucha :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali jak się nazywa twój wózek

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy jeżeli moją ciążę prowadzi lekarz w przychodni prywatnej, to czy mój lekarz rodzinny może dać mi skierowanie na JAKIEKOLWIEK badanie dotyczące ciąży? Np. morfologie lub cokolwiek innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ale standardem sa 3 usg ok 11, 14 tc, połówkowe i pod koniec. Według mnie połówkowe to wazne usg

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że bez problemu zagadaj z rodzinna i proś o skierowanie ;) przecież każdy raz na jakis czas może zrobić badania krwi państwowo

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sęk w tym, że nie może :) Byłam jakiś rok temu u rodzinnego. Chiałam zrobić podstawowe badania: morfologia, cukier, mocz. Powiedziała, że skoro nie mam podstaw (objawów) żeby to robić i traktuję to tylko profilaktycznie, to ona mi skierowania nie da, bo "nie istnieje takie cos jak profilaktyka w ramach nfz". Wiadomo, że to dość tanie badania no ale jednak wydawało mi się że przysługuje mi taka możliwość raz na jakiś czas...

No i teraz zastanawiam się, czy w ciąży tez mnie tak oleje i powie, żebym sobie płatnie robiła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana;)) ja juz w pracy, czekam na pierwszego pacjenta:p kurcze moj o połowowym nawet jeszcze nic nie wspominał;)) mowil ze 07.09 to wizyta z długim usg moze to wtedy;) miłego dzionka kochane:***

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Właśnie sęk w tym, że nie może :) Byłam jakiś rok temu u rodzinnego. Chiałam zrobić podstawowe badania: morfologia, cukier, mocz. Powiedziała, że skoro nie mam podstaw (objawów) żeby to robić i traktuję to tylko profilaktycznie, to ona mi skierowania nie da, bo "nie istnieje takie cos jak profilaktyka w ramach nfz". Wiadomo, że to dość tanie badania no ale jednak wydawało mi się że przysługuje mi taka możliwość raz na jakiś czas...

No i teraz zastanawiam się, czy w ciąży tez mnie tak oleje i powie, żebym sobie płatnie robiła...

moja rodzinna nigdy mi badań nie żałowała a mi się zdaje że raz na rok można zrobić badania chociażby żeby sprawdzić wyniki bo wiele chorób wcześnie można wykryć przez badania podstawowe a objawy dają w bardzo zaawansowanej fromie dopiero

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może powiedz dla lekarz że jest ci słabo i zle się czujesz a twój lekarz prowadzący jest na urlopie ?

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Nessa Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:

To zależy tylko od dobrej woli rodzinnego właściwie.. Ja do mojej chodzę praktycznie co miesiąc i co tylko może mi napisać na NFZ to pisze. Natomiast wiem że inny lekarz w mojej przychodni nie napisze od tak żadnych badań. Wiadomo, zawsze coś można zaoszczędzić nie płacąc chociażby za takie podstawowe badania. Może teraz jak jesteś w ciąży inaczej Cie potraktuje.

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robiłam jak radzi mimi, szlam do rodzinnego i mówiłam, ze gin na urlopie, a ja potrzebuje skierowania i nie było problemu;)

Viki, pierwszy raz słyszę o czymś takim, ze wyglada w porządku i nie robi połówkowego? Ja mam usg na każdej wizycie, ale to takie okej, okej, serduszko, etc., ale i tak połówkowe muszę zrobić...ja bym na Twoim miejscu poszła prywatnie, zapłacisz 250 zł i będziesz miała pewność, wg mnie dziewczyny maja racje - akurat to usg jest bardzo ważne.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki po małej przerwie, byliśmy nad jeziorem i się opaliliśmy jak nie wiem co, ale ciężko wyrobić w taką pogodę :)
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt, świetnie się czuta takie dobre wieści :)

Dwa dni temu byłam na wizycie i moja dzidzia na 70% stała się chłopcem :D Ale lekarz wciąż nie daj gwarancji i poczekamy do 8 września. Najważniejsze że jest zdrowe i dobrze się rozwija.
    Kupuję powoli wszystkie rzeczy, mój M nadal wychodzi z założenia, że wszystko lepiej robić na ostatni moment więc wszystko jest na mojej głowie. Jutro jadę do księgowej poradzić się co i jak, od wczoraj jestem na l4.

Liskova lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    naali jak się nazywa twój wózek
    Adamex Pajero

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ