X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o puszczaniu naszym maluszkom muzyczki?? Juz słyszą prawda:D

• JATA Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja planuję :) właśnie sie zbieram żeby kupić jakąś grającą maskotkę. Już kilka koleżanek powiedziało mi, że to działa :) Potem rozpoznaje maluch melodię i się przy niej uspokaja

Giannaa, Carmen1724 lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, idź na połówkowe gdzie indziej ale idź. Tak na gębę to lekarz nie powinien tego załatwiać. Na połówkowym jest szczegółowo oceniany każdy narząd,przepływy i łożysko. Wszystko jest dokładnie opisane. Bardzo często oprócz zdjęć dostajesz film z tego usg.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, tylko mój lekarz na każdym usg robi dokładne pomiary wszystkich narządów. I serce sprawdza i łożysko. Ja nie wiem czym to się różni od innego usg.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zwykle robi je gin ze specjalnym certyfikatem, wytyczne sie zmieniają, to jest dokładne badanie i trzeba mieć so tego specjalne szkolenia

• Martii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie zastanawiałam się nad tym certyfikatem. O ile na usg 12tyg moja ginka wysłała mnie do certyfikowanej ginekolog, to połówkowe powiedziała, że zrobi sama...
    co prawda na tym sprzęcie, na którym pracuje certyfikowany lekarz, ale ona raczej nie ma certyf.FMF.
    A wy macie robione połówkowe u certyfikowanych lekarzy??

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    A no właśnie zastanawiałam się nad tym certyfikatem. O ile na usg 12tyg moja ginka wysłała mnie do certyfikowanej ginekolog, to połówkowe powiedziała, że zrobi sama...
    co prawda na tym sprzęcie, na którym pracuje certyfikowany lekarz, ale ona raczej nie ma certyf.FMF.
    A wy macie robione połówkowe u certyfikowanych lekarzy??
    ja miałam robić, ale ostatnio weszłam za babką co akurat miała robione i na monitorze były wszystkie parametry co powinny to zdam się na moją gin, za dużo teraz wydatków mam, żeby jeszcze 250 wyłożyć :/ w poprzednich ciążach nie miałam pojęcia o czymś takim jak certyfikat i normalny gin mi usg zawsze robił i ok było, też wszystkie parametry co powinny być zmierzone, były :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 12:48

Martii lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie takie info znaleźć Martii? Mój mi robił genetyczne i połówkowe też mi robi.
    Muzyczkę już puszczam :) Chopina, Mozarta i kołysankę -Brahm's Lullaby, która jest najczęstszym motywem w pozytywkach, więc też chcę małego przyzwyczaić do niej i puszczać jak się urodzi :)

Martii lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Bo zwykle robi je gin ze specjalnym certyfikatem, wytyczne sie zmieniają, to jest dokładne badanie i trzeba mieć so tego specjalne szkolenia
    Niekoniecznie. Lekarzy z certyfikatem wcale nie ma tak wielu. Tak samo jak badania prenatalne : dobrze, żeby robił lekarz z certyfikatem, ale w praktyce większość z dziewczyn tutaj miała je u lekarza BEZ certyfikatu.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz żeby dostać skierowanie na badania ,,ciążowe" to idź po prostu do ginekologa na nfz :) wszystko powinien ci wypisać

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robić u tej ginki co prenatalne, ma certyfikat, wiem ze to niekonieczne ale byłam z niej zadowolona;) kolejne bede robiła normalnie, a za to chce jeszcze zapłacić. Mysle ze to jest obojętne u kogo sie zrobi, ale mnie to uspokoi;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest link do listy z nazwiskami certyfikowanych lekarzy:

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Co myślicie o puszczaniu naszym maluszkom muzyczki?? Juz słyszą prawda:D
    Puszczam wszystko poza popem, disco, disco polo, techno.

Martii, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi trochę ulżyło, że nie ja jedna robie to u "zwykłego".;)
    Chociaż dziwie się sama sobie, że nie zapisałam się do certyfikowanego (a już szukałam takiego jakiś czas temu) bo jestem panikarą...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Puszczam wszystko poza popem, disco, disco polo, techno.

Mi już kilka osób sugerowało puszczanie muzyki klasycznej.
    Tylko jakoś nie pałam miłością do tego gatunku ;) nie wiem jak miałabym sluchac tego całymi dniami

ania.g, ona0000, Carmen1724 lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Tu jest link do listy z nazwiskami certyfikowanych lekarzy:

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

eeej, właśnie sprawdziłam, że na tej liście jest moja ginka :O
    To po co mnie wysylała do innej na usg 12tyg :/
    Że też ja tego wcześniej nie sprawdziłam...

FasUla lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego gina nie ma, dzięki któremu jestem w zdrowej ciąży. Ginekologa, który jest profesorem i swojego czasu ratował mi życie nie ma.

A ginekolog, który wmawiał mi że z moją ciąż jest ok, mimo że byłam w 8 tygodniu a nie było nawet zarodka, a godzinę przed poronieniem stwierdził że jest idealnie a ta krew to nie wie skąd- oczywiście jest na tej liście.

Więc mimo jego certyfikatu- podziękuje. Kasował jak szalony za wizytę.

Lekarz, który mi zrobił łyżeczkowanie w 6 tygodni mimo, że mogłam się sama oczyścić bo regularnie krwawiłam a macica była pusta- jest na liście.I jeszcze paranoik wezwał mnie po hista-pato na konsultacje bo były tam tylko skrzepy i obawiał się, że zarodek zostawił. A ja tam po prostu nic nie było i bezsensownie zrobili mi łyżeczkowanie. Masakra.

Dlaczego tak jest????

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jest Pani doktor, która nie wiedziała jak wygląda zarodek w 5 tygodniu i sprawdzała w notatkach! Bo zapomniała!

km5stv73cogtpx8e.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki,masakra z tymi lekarzami.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprawdziłam. Mój lekarz tam jest ale zanim do niego trafiłam w zeszłym roku to wzięłam pod uwagę opinię z internetu. Okazały się prawdziwe :) To świetny specjalista który na dodatek bardzo lubi swoją pracę.

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ