X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali szybko te połówkowe :) już pewne w końcu dowiesz się kim jest Wasz minionek :)

anulka ja tam zazdroszczę tych kopniaczków :P

• naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak muszę bo potem my wyjeżdżamy a za dwabtygodnie lekarza także nie było wyjscia

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchów jeszcze nie czuc, ale czekam cierpliwie:) wczoraj widziałam jak mały sie rusza wiec jestem spokojna:D z reszta kiedy mam poczuc ze sie rusza jak dzis w pracy non stop 11h... Menagerka mi cos pochrzaniło w planie ze wszystkie były na 1sza zmianę a ja po południu zostałam sama...tylko wyc sie chciało;O

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpioszki :)
    Witam się w 21tc :D
    Wreszcie mam chwilkę żeby tu zaglądnąć do Was :)
    U mnie już 30stopni... Roztopię się dzisiaj ;)
    Ja już ruchy czuję dokładnie i jak ktoś przyłoży rękę do brzucha to też może poczuć :) ale do 16tc nie czułam nic.

Ania:D a nie myślałaś o jakimś L4?

ewka315, Liskova, Felicity lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dzień dobry śpioszki :)
    Witam się w 21tc :D
    Wreszcie mam chwilkę żeby tu zaglądnąć do Was :)
    U mnie już 30stopni... Roztopię się dzisiaj ;)
    Ja już ruchy czuję dokładnie i jak ktoś przyłoży rękę do brzucha to też może poczuć :) ale do 16tc nie czułam nic.

Ania:D a nie myślałaś o jakimś L4?

Kochana to moja firma:(( i tak planuje roczny macierzyński... Jak zostawie to wszystko same sobie to watpie zebym miała do czego wracac...a widze ze dziewczyny sobie nie radzą:(((
    Od piatku mam az 4dni urlopu, bedzie morze;)) odpocznę, noże Antoś da mamusi wtedy kopa:D

Anuśka lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 15 wizytuje!! Trzymajcie kciuki!

bacha8709, ania.g, monika_89, anulka557, Anuśka, Mama84, Mama84, Martii lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja dziś o 15 wizytuje!! Trzymajcie kciuki!
    Trzymam kciuki

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Kochana to moja firma:(( i tak planuje roczny macierzyński... Jak zostawie to wszystko same sobie to watpie zebym miała do czego wracac...a widze ze dziewczyny sobie nie radzą:(((
    Od piatku mam az 4dni urlopu, bedzie morze;)) odpocznę, noże Antoś da mamusi wtedy kopa:D
    No to wiem co czujesz bo ja też jestem przedsiębiorczą matką :) Podniosłam sobie nawet składkę ZUS żeby mieć większy macierzyński :) Niestety komorowski (specjalnie pisany z małej litery) popsuł mi wszystkie plany.
    To w Twoim wypadku 4 dni urlopu to i tak dużo :) Ja byłam na Helu w tym roku aż 3 dni :D

Już wiesz że będzie Antoś na pewno? Ja miałam Antosia do poniedziałku, a na połówkowym okazało się że to jednak dziewczynka :) No i teraz jest Marianna :)

ania.g, Liskova, ewka315, Martii, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No to wiem co czujesz bo ja też jestem przedsiębiorczą matką :) Podniosłam sobie nawet składkę ZUS żeby mieć większy macierzyński :) Niestety komorowski (specjalnie pisany z małej litery) popsuł mi wszystkie plany.
    To w Twoim wypadku 4 dni urlopu to i tak dużo :) Ja byłam na Helu w tym roku aż 3 dni :D

Już wiesz że będzie Antoś na pewno? Ja miałam Antosia do poniedziałku, a na połówkowym okazało się że to jednak dziewczynka :) No i teraz jest Marianna :)
    O jakie piękne imię, moja prababcia tak miała na imię. Chciałam naszej tak dać ale mężowi nie pasi.

Anuśka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O jakie piękne imię, moja prababcia tak miała na imię. Chciałam naszej tak dać ale mężowi nie pasi.
    No jestem w szoku :) Myślałam że nikomu się to imię nie będzie podobało bo nie ma go w rankingach popularnych imion :) A widzę że bardzo dużo osób mówi że ładne :D Cieszę się :) Wymyśliłam je od razu w poniedziałek po USG :) A na badania pojechaliśmy po pogrzebie męża babci Marianny właśnie :D No i imię tak bardzo się przyjęło że od razu w poniedziałek wszyscy mówili do mojego brzuszka per Maniusia ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali trzymam kciuki za wizytę

Ania nie pocieszasz że jeszcze nie czujsz ruchow, myślalam, że jak będę tak daleko to już ktoś mnie będzie kopać :P W firmie pozamykaj co się da i powoli przygotuj zespół na to, że odchodzisz

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    naali trzymam kciuki za wizytę

Ania nie pocieszasz że jeszcze nie czujsz ruchow, myślalam, że jak będę tak daleko to już ktoś mnie będzie kopać :P W firmie pozamykaj co się da i powoli przygotuj zespół na to, że odchodzisz
    Spokojnie rozkręci się :) U mnie mimo drugiej ciąży ruchy pojawiły się dopiero ok 18tc i to takie delikatne. Teraz to jestem pewna że te ruchy czuję :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, zmień mi proszę TP na 18.01 i dopisz synka :)

Fasula, o jakim bólu pochwy mówiłaś z ginem?Bo ja czasem mam taki ból, jakby w środku, ale u samego wejścia i tylko po lewej stronie.

Dorbie, jaki brzuszek śliczny w avatarze!

Mimi, nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie ok!

Ania, a co to za firma? Może trzeba dać na menadżerkę kogoś bardziej ogarniętego?

Anuśka, a kiedy Ci chłopca rozpoznali? Bo teraz się przeraziłam, że się oswajam z myślą, że to chłopak, a może jeszcze dziewczynka wyskoczyć :D Chociaż siusiaka wyraźnie widzieliśmy, gin rozpoznał w 16t 0d.

Ja mam połówkowe 28.08. Miało być 1.09 ale nie ma wtedy lekarki, bo jest na urlopie i przełożyli. Będę wtedy w 19t 4d.

Mnie się wydaje, że od kilku dni czuję ruchy już codziennie, najczęściej rano, jak zjem śniadanie i trochę odczekam :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova u mnie nikt nic nie rozpoznał tylko ja byłam absolutnie pewna że to chłopak :) Tak sobie wkręciłam że dałabym sobie rękę uciąć że to będzie Antoś :D No i teraz bym bez ręki zapitalała :P A moją Maniusię bym na jednej ręce nosiła ;)
    Chłopaków diagnozują wcześniej, więc jak zobaczyliście siuraka to już będzie chłopak. Czasami we wczesnej ciąży okazuje się że łechtaczka u domniemanej dziewczynki rośnie i zostaje siusiakiem ale to też we wcześniejszej ciąży. U mnie gin powiedział że na 100% dziewczynka będzie :)

Liskova lubi tę wiadomość

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska moja babcia była Marianna, to była kochana babcia Marysia i moj kochany aniołek tak miał na imie. Uwielbiam to imie. Teraz wybieramy dla chłopca ale jak jeszcze nie wiedziałam tez chciałam Mariannę:)

Anuśka lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Liskova u mnie nikt nic nie rozpoznał tylko ja byłam absolutnie pewna że to chłopak :) Tak sobie wkręciłam że dałabym sobie rękę uciąć że to będzie Antoś :D No i teraz bym bez ręki zapitalała :P A moją Maniusię bym na jednej ręce nosiła ;)
    Chłopaków diagnozują wcześniej, więc jak zobaczyliście siuraka to już będzie chłopak. Czasami we wczesnej ciąży okazuje się że łechtaczka u domniemanej dziewczynki rośnie i zostaje siusiakiem ale to też we wcześniejszej ciąży. U mnie gin powiedział że na 100% dziewczynka będzie :)
    ha ha ha skąd ja to znam :D u mnie to samo, ale odwrotnie :D ale ja jeszcze nie trace nadziei, stracę za tydzień :D

Anuśka lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakuje :)

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o w mordę, tak piszecie, że widzicie ma brzuchu ruchy, a ja nigdy jeszcze nie patrzyłam bo myślałam, że widać nie będzie.. a widać już mocno :D ale fajnie :)

Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie nie widzę bo mi brzuch zgodnie z moim plusem podskakuje

01.2016 🧒
    1cs
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witam
    Dziewczyny piszecie o usg połówkowym i wszystkie macie szybciej niz ja,dzwoniłam się zarejestrować i wyznaczyli mi na 14 wrzesnia a to bedzie 22t2d ciązy, nie za pózno? Co do ruchów to ja od wczoraj oprócz czucia to dodatkowo tez widzę ruchy mojego maleństwa ,jak się położę to widze jak mi się brzuch przesuwa i raz na jakis czas punktowo podskakuje :)
    Trochę za późno, bo powinnaś mieć między 18, a 22 tygodniem, a Ty będziesz już w sumie w 23..

Ja byłam na tego 1.09 zapisana i jak babka dzwonila zeby mi termin zmienić, to mówi, ze w sumie ten 1.09 to już było dość późno,a to byłby 20t 1d.

Anuśka, aaa bo myślałam, ze sie cos zmienilo! Ja na początku caly czas myslalam, ze dziewczynka :D Potem brak przeczuć, potem po wizycie, gdzie wyszlo, ze dzieć wagowo spory, to przypuszczalam, ze chlopak no i się potwierdziło. Ale też przeczucia o tyłek rozbić :D

Wiem, że łechtaczka czasem jak siusiak wygląda, ale to tak ok. 12 tc, któraś tu fotkę wrzucała :) I jak byłam na USG w 11t 0d, to gin właśnie mówił, żeby się niczego na razie nie doszukiwać w tym, co widzimy na USG, bo to może być bardzo mylne :)

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ