X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie jak mnie ten mały czort tam kopie! normalnie worek treningowy sobie z matki zrobił :D

vincaminor, Felicity, tygrys73, ewka315, monika_89, ania.g, Liskova lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ludzie jak mnie ten mały czort tam kopie! normalnie worek treningowy sobie z matki zrobił :D

A to dopiero 19tc a gdzie tu do końca ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A to dopiero 19tc a gdzie tu do końca ;-)
    jeeeju mi się już przypomina baaaadzo dokładnie, co będzie później i przeraża mnie to :D już czuję ten ból :D

• madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie jak to jest z tymi ruchami dziecka u was? odczuwam je od prawie 2 tyg oczywiscie sporadycznie ale wiem ze to mizianie od srodka to nie moje jelita a dzidzius tym bardziej ze to druga ciąża , tylko się zaczynam trochę martwic bo od 3 dni nic a nic nie czuję brzuch mnie pobolewajak na okres i nie wiem czy to normalne ze taka przerwa i sie gdzies z tylu macicy wierci ze tego nie czuję? miałyscie tez takie przerwy w odczuwaniu ruchów? trochę sie stresuję :( wiem że to jeszcze zbyt wczesnie zeby tak na dobre czuc kopniaki

80e684ff13.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka89 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie jak to jest z tymi ruchami dziecka u was? odczuwam je od prawie 2 tyg oczywiscie sporadycznie ale wiem ze to mizianie od srodka to nie moje jelita a dzidzius tym bardziej ze to druga ciąża , tylko się zaczynam trochę martwic bo od 3 dni nic a nic nie czuję brzuch mnie pobolewajak na okres i nie wiem czy to normalne ze taka przerwa i sie gdzies z tylu macicy wierci ze tego nie czuję? miałyscie tez takie przerwy w odczuwaniu ruchów? trochę sie stresuję :( wiem że to jeszcze zbyt wczesnie zeby tak na dobre czuc kopniaki
    ja poczułam w 15+1 i od tamtej pory codziennie czuję, także nie wiem.. może rzeczywiście gdzieś się obróciło i kopie tam z tyłu, bo 16 tydzień to jeszcze wcześnie co bądź.. no ale jak jeszcze Cię boli to ja bym dla własnego spokoju poszła do gina na kontrolę, ja z tych co dmuchają na zimne :P

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa czy wyjdzie, dam znac:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Haha mój też właśnie jakieś hocki klocki odstawia!! Haha nie ogarniam tego naszego Minionka ;D albo tak ostro szaleje w brzuchu albo nie wiem co to... Normalnie czuje takie wibracje w brzuchu :D chyba się tam kitrasi bo czułam wyżej go trochę tak właśnie dziko i nagle pukniecie na dole. Boże jak mnie to jara ;D

ania.g lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Małe łaskotalo od 15tc, a od 17 waliło kopy i to się zrobiło regularne bardzo, najpierw rano i wieczorem, a teraz to już co chwilę XD ale bardziej mnie męczy jak zjem coś słodkiego spróbuj tak i zobaczysz :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka89 wrote:
    Ja miałam przerwę, ostatnie 2 dni właściwie nic nie czułam, a dziś mnie kopie. Nie stresuj się jesze wcześnie u Ciebie :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka89 wrote:

Jak na moje na tym etapie nie musisz odczuwać jeszcze regularnych ruchów. Ja tez tak miałam...czułam nie czułam...od jakiś 2 tyg czuję już codziennie. Poza tym jeśli się poruszasz to dzieżko poczuć ruchy maleństwa.

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizytę, ale chyba nie zrobi mi połówkowego, chociaż bym bardo chciała:)

Ruchy to tak różnie raz są mnie wyczuwalne a raz bardziej. Dziś kopie i się wierci a wczoraj to nawet po słodkim nie chciała kopa sprzedać.

Ale w nocy mnie obudziła. Może tak być, że w nocy szaleje:) A po za tym chyba śpi coś ponad 20h/ dobe:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny poczekam jeszcze dwa dni jak się nic nie zmieni to podjadę do mojej gin niech zobaczy czy tętno jest, ale jeśli byłoby coś nie tak to chyba bym do tego czasu zaczęła krwawić? w poprzedniej ciąży w ogóle nie nachodziły mnie czarne mysli ,a w tej cały czas się czegoś obawiam..:/

80e684ff13.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio mam wrażenie, że moje dziecię ma czkawkę ... już tak szybko można było by ją wyczuć ?

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja to ostatnio mam wrażenie, że moje dziecię ma czkawkę ... już tak szybko można było by ją wyczuć ?
    Właśnie jak czułam dziś to dziwne coś to tez się nad tym zastanawiałam ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa już można czuć :) coś od 19tc bodajże

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tak mi się wydawało, że to już ten czas ale pewna nie byłam...tego uczucia nie da się pomylić z czymkolwiek innym. Powiem szczerze, że nie bardzo lubię jak dziecko ma czkawkę...Olek jak miał to aż brzuch mi podskakiwał :P
    Naali To takie miarowe pukanie w środku powtarzające się kilka razy co kilka sekund. Jak na razie to czuje około 5-7 puknięć w tym samym odstępie czasowym. Z młodym jak już był większy to czułam to kilka razy dziennie i to nawet po kilka minut :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:23

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo wyraźnie czuje na swoich brzuchu swój puls i dzisiaj pomiędzy tym czułam właśnie takie pukniecia
    pukniecia. Może to to;)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje też często mieli czkawki w brzuchu :) a teraz ogólnie nie mają, ale jak któreś rano dostanie, to jest to równoznaczne z tym, że do końca dnia co chwilę będą mieli :D nie wiem od czego to zależy :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja bardzo wyraźnie czuje na swoich brzuchu swój puls i dzisiaj pomiędzy tym czułam właśnie takie pukniecia
    pukniecia. Może to to;)

Oj ja ten puls to wszędzie czuje..na brzuchu w palcach po prostu wszędzie...:P

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też. Czasem mnoe to już wkurza ;p

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ