X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Więc z mężem postanowiliśmy, że kupujemy ten kosz shnuggle będę go miała przy samym łóżku.Tak z pół roku a potem do swojego pokoiku.

Wózek moje marzenie to : Riko nano alu tech albo Riko Brano Ecco. One są razem z fotelikiem maxi cosi.
    aa to od Ciebie tego riko zgapiłam :D się zastanawiałam ostatnio i przypomnieć sobie nie mogłam :P ja biorę riko nano grey fox z maxi cosi citi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Anulka teraz zamiast suszarki są szumisie ;)
    haha wsio rybka, nigdy nie musiałam używać i mam nadzieję,że tak zostanie :D

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mam jednego przy łóżku swoim i jak się młody przebudzeniu w nocy w swoim łóżeczku spiac oczywiscie, to tylko włączam takowego i śpimy dalej ;) nie jest to takie złe ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova miłe ale czasem aż przesadza ;) jak zjem pomidora czy marchewkę ze sklepu to przecież nic mi sie nie stanie ;)

Mandragora mycia okien bym sie nie podjęła, za duzo machania ale jak raz na jakis czas powieszę kilka tshirtów to nic się nie stanie. Wszystko z głową i umiarem. Jak mam meza w domu akurat to go wykorzystuje do domowych prac a jak nie to powoli na raty tez zrobie

Bree lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka no i piękny. Taki uniwersalny.
    Ja kupuje dopiero w listopadzie. Tzn. rodzinka kupuje:)

anulka557 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    anulka no i piękny. Taki uniwersalny.
    Ja kupuje dopiero w listopadzie. Tzn. rodzinka kupuje:)
    ja chyba pod koniec października już zamówię :) piękny ten wózek <3

• Viki Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szumisie:) ale zajebisty pomysł. no na bank kupie:)

super sprawa. Boże moja lista zakupów zaraz będzie warta milion złotych

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkąd jestem w ciazy mam szał na sprzątanie i myje okna co 2 miesiace...ale po jednym dziennie i nic sie nie dzieje. Poza tym raz spadłam z krzesła jak chciałam ścigane szklankę i tez było wszystko ok. Tylko ze u mnie ciaza nie jest zagrożona, jakby było cos nie tak, na pewno bym uważała, a tak to jestem ostrożna ale tez i robię to co przed ciaza z domowych rzeczy i jest ok.
    Mnie tez lista wyprawkowa troche przeraża, kupuje na raty, zeby sie wyrobić finansowo. Dzis kupiłam komplecik zimowy z czapeczka i ubranko świąteczne:D bedzie mały model;)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula oczywiście każdy podejmuje swoje decyzje ;) ale ani moja ciąża ani ciąża koleżanki nie były zagrożone... ja bym uważała i nie czekała aż coś się stanie.
    Viki to sprawdź sobie jeszcze lusterko benbatt do samochodu takie interaktywne. Ja dużo jeżdżę wiec małego musze mieć na oku a on je uwielbia ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Liskova, izi sleep jest straaaasznie ciężki. Ja ledwo ten izi go z bazy wyciągam.
    A co do mycia okien i wieszania wysoko... może będę drastyczna, ale koleżance tez mówili nie wieszaj, nie dźwigaj syna, nie myj okien bo ci się łożysko odklei. Nie posłuchała. Odkleilo się, a córki nie uratowali. Chyba przez te kilka miesięcy może ktoś za nas przejąć takie obowiązki? A jak okna nie będą do zimy umyte to tez się nic nie stanie ;)
    A to na wagę nie patrzyłam i tak, no bo do wózka nie pasuje.

Co do drugiej kwestii: uważam, że każda wie,jak się czuje i nie wierzę, że od umycia 1 okna dziennie raz na parę m-cy + od wieszania prania raz na kilka dni, odkleiło jej się łożysko :)

Noszenie syna - tu już faktycznie mogło być to przyczyną, kwestia ile ważył + jak często go nosiła.

Przecież prania nie wieszasz 3x dziennie. Te okna nieszczęsne, to tak jak mówię: max po 1 dziennie. Jak umyjesz wszystkie, to masz spokój na dłuższy czas.

Owszem, umycie okien może ktoś za mnie przejąć, bo umyje mąż w weekend, spoko. Ale pranie nie bardzo, bo jeśli jestem w domu, to nie będę czekać do 17 czy 18 żeby mi ktoś pranie powiesił :)

Ja uważam, że zdrowy rozsądek + własne myślenie, powinna mieć każda :)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja wiem ze ja jestem przewrazliwiona...ale i tak uważam ze nie musimy wszystkiego robić i ze trzeba zwolnić i przystopowac, żeby nie musieć się zastanawiać czy wszystko zrobilyśmy dobrze...

Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo mam stresów i za dużo razy w tej ciąży leżałam w szpitalu żeby sobie umyć beztrosko okna. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby przez taką głupotę coś się stało mojemu dziecku. Od ostatniego pobytu w szpitalu do sklepu chodzę tylko po lekkie bułki czy papier toaletowy, a mokre pranie z pralki wynoszę na suszarkę na balkonie w czterech partiach, a jak jest mąż to jego o to proszę. Jakoś dziwnym trafem wszystkie moje ,,wizyty" w szpitalu były po tym jak: 1.nosiłam 2letnią podopieczną 2.biegałam po mieście z ciężkimi zakupami 3.pojechałam do biblioteki autobusem z mega ciężkim, starym laptopem.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa.... Najlepiej to nic w ciąży nie robić i iść na zwolnienie od pierwszego dnia ciąży na 9 miesięcy. Tylko potem jak to sie stało ze przytyłam 30 kg

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam a kim Ty jesteś żeby takimi tekstami tu sypać? dla Twojej wiadomości, startowałam z niedowagą i póki co, do 6 miesiąca przytyłam tylko 3kg, więc za mało, a nie za dużo. :)
    Ale już zdążyłam zauważyć, że Cię bardzo boli jak kobiety za wcześnie idą na L4 :D nooo, to mamy odpowiedź :D pewnie, niech w ciąży noszą ciężary, latają bez przerwy a potem pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie. Nie wrzuca się wszystkich do jednego worka, bo nie wszystkie kobiety pracują w jednym zawodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:47

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho jakaś żmijka przyszła :P

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys nie tłumacz się, nie warto :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka557 no wiem, ale ciśnienie mi tu podnosi :D hehe

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Anulka557 no wiem, ale ciśnienie mi tu podnosi :D hehe
    bo widać ewidentnie jej o to chodzi :) trzeba olać :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ciężarnym trzeba spokoju :p
    Kobiety, które rodziły, może mi pomogą, a może inne mają info na ten temat- kilka razy w ciągu dnia 2-3 razy,, stawia mi się ta macica, twardnieje, trwa to z pół minuty, no i to jest ten Braxton chyba, tylko czemu wszędzie piszą , że to normalne, a w szpitalu co chwilę mi się pytali czy twardnieje mi brzuch i jak mówiłam, ze tak to dawali mi3x dziennie nospę, jakby to było coś złego?..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Oj tak, ciężarnym trzeba spokoju :p
    Kobiety, które rodziły, może mi pomogą, a może inne mają info na ten temat- kilka razy w ciągu dnia 2-3 razy,, stawia mi się ta macica, twardnieje, trwa to z pół minuty, no i to jest ten Braxton chyba, tylko czemu wszędzie piszą , że to normalne, a w szpitalu co chwilę mi się pytali czy twardnieje mi brzuch i jak mówiłam, ze tak to dawali mi3x dziennie nospę, jakby to było coś złego?..
    Ty wiesz, że wczoraj jak czytałam to to samo mnie zastanowiło? pisze na necie, że normalnie i że DOBRZE że są bo macica jest jak mięsień i musi ćwiczyć, a ginekolodzy wyciszają jak mogą i czym się da :P i dalej nie wiem o co z tym chodzi :P ja jeszcze chyba nie mam tego twardnienia, czasem mi się wydaje, że jest, ale kończy mi się na linii majtek, albo jest z jednej strony więc to raczej dziecko :P ale też rzadko tak mam

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ