Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej:)
Czy któraś z Was dostała już skierowanie na krzywą cukrową?, ja nigdy tego badania nie robiłam, troche się obawiam wypicia takiej dużej ilości glukozy na czczo:( a potem jeszcze mam siedzieć bez ruchu przez 2 godziny:( -
Mama ja jestem po krzywej. Weź ze sobą cytynę i połowę wciśnij do roztworu. Poza tym wcale nie mieszają tego 0,5l tylko szklankę. Najlepiej wypić duszkiem. Potem możesz napić się trochę wody, nie za dużo zeby nie rozcienczyc tego za bardzo.
Potem książka i można siedzieć13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
monika_89 wrote:Mama ja jestem po krzywej. Weź ze sobą cytynę i połowę wciśnij do roztworu. Poza tym wcale nie mieszają tego 0,5l tylko szklankę. Najlepiej wypić duszkiem. Potem możesz napić się trochę wody, nie za dużo zeby nie rozcienczyc tego za bardzo.
Potem książka i można siedzieć -
nick nieaktualny
-
monika_89 już jesteś po krzywej? Mi lekarz dopiero dał skierowanie ale powiedział, że najwcześniej można je wykonać w 24 tygodniu.
Miałam kiedyś krzywą w szpitalu robioną. Pije się nawet nawet jak rozpuszczony lukierTylko potem dostałam dziwnego "cukrowego odlotu", ale ja mam coś na kształt hipoglikemii.
Wczoraj poznałam płeć mojego brzdąca. Jest to dziewczynka
Siedzi sobie na dupsku, głowa schowana pod moim pępkiem więc trudno było zobaczyć twarz.Odwrócona pleckami więc będzie trzeba powtórzyć jeszcze za jakiś czas ocenę serduszka bo nie dała obejrzeć w całości.
Waży coś około 400 gram i jest dość ruchliwa
Teraz pozostaje najtrudniejsze, czyli wybranie imienia dla małej.
Nareszcie wiem czego się spodziewać bo do tej pory bardzo się chowała i za nic nie chciała się pokazać.ania.g, Felicity, Mama84, Kasia1986, mandragora, Martii, Carmen1724, ewka315, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Arga gratuluję dziewczyneczki
Ładnie nam się tu miesza na forum, i niebiesko i różowo
Dziewczyny a mi to tak spadł cukier, że masakraŻrę tych słodyczy i owoców a ostatni mój wynik to 63
Na razie 3kg na plusie. Widzę, że dziewczynki są drobniejsze, bo mój grubasek w 21w5d ważył 475g
to teraz spokojnie ponad pół kilo pewnie.
-
nick nieaktualnyJa jestem niska i dosc drobna, ostatnio teściowa komentowała, ze pewnie nie dam rady urodzić SN. Ale ponoć to zalezy od szerokości miednicy, a wzrost poniżej 150 kwalifikuje do cc. A Wy rozmawiacie z lekarzem o tym jak urodzicie?ostatnio byłam u okulisty mam jeszcze w 8,5 miesiacu przyjść na badanie dna oka
-
Liskova, cieszę się że jest dobrze i wracasz do domu
Arga, gratuluję córeczki.
U mnie cukier na razie w normie. Mam glukometr z poprzedniej ciąży i sprawdzam trzy razy dziennie. Mam nadzieję że tym razem po badaniu z glukozą też będzie ok. A mam taką jazdę na słodkie że masakra!Liskova lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Arga tak bo od początku na czczo miałam podwyzszoną glukozę na i krzywą robiłam w 10tc. Od tamtego czasu jestem pod opieką diabetologa, tak na wszelki wypadek bo cukry niby są ok, ale rano na granicy.
Gratuluję córcimój brzdąc też tak ostatnio siedział na usg wiec moze tez córa?
FasUla ja bym chciała SN no ale zobaczymy, daleko do stycznia, dużo moze sie zmienic. No i jeszcze wizyta u okulisty pp drodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:45
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja ma cesarkę.
Jak o tym komuś mówię, to takie przerażenie ich ogarnia: a musisz? nie wolisz naturalnie? a może jednak przekonasz lekarza?
I są tak przerażeni jakbym dziecku jakąś niewyobrażalną krzywdę robiła.
Nie rozumiem. Skąd takie ciśnienie na te naturalne porody?
Ja wiem, że lepiej, ale na prawdę odkąd jest takie ciśnienie, że jak nie rodzisz SN to do dupy?
Mam trzy koleżanki, rodziły SN. Wszystkie pękły, wszystkie rodziły powyżej 12h.
Wszystkie patrzą na mnie jak na debilkę kiedy mówię o cesarce.
A to nie moje widzimisie. Mam uszkodzoną siatkówkę oka. I mogłabym stracić wzrok. -
nick nieaktualnyJa bede miała siatkówkę badana dopiero pózniej i lekarka mówiła ze wtedy gin zdecyduje, ponoć cukrzyca i nadciśnienie sa tez wskazaniem do cc. Na razie myślałam tez o porodzie w wodzie ale nie wiem czy sie bede kwalifikować, a moj gin nie lubi wyprzedzać czasu i pewnie pod koniec zdecyduje.