X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle brzuch nie boli może na początku się zdarzało ale teraz nie

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula jedynym skutkiem przyjmowania dużych dawek magnezu jest biegunka ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, mnie boli brzuch prawie cały czas, biorę magnez a jak boli jak na @ to nospa, lekarz kazał odpoczywać i leżeć ...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora chyba sie o tym przekonałam:p niby jedyny ale za to jaki skutek;)
    Jak leżę to jest lepiej ale w sumie tyle mi zostało do zrobienia i boje sie ze nie zdążę:/ wiem ze sa kobietki co lezą 9 miesięcy, naprawdę nie zazdroszczę tego:/ ja chyba coraz bardziej sie stresuje i przejmuje ostatnio, no ale tez cieszę i nie moge doczekać na spotkanie małego człowieka;)

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mam podobny problem z bólem brzucha a raczej podbrzusza delikatniejszy niż na okres i moja gin kazała brać no-spe z tym że bóle pojawiają się częściej na szczęście jutro wizyta no i może dowiem się płci ...

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha tez takie mam. Ale one nie są skurczowe. W sensie są stałe. I bólami tego nie można nazwa. Tylko takie odczucie ciepła w dole brzucha. Cały I trymestr tak miałam i wczoraj. Wzięłam nospe i magnez i zobaczymy. Dziś spokój.

Może to przez to że macica rośnie czy coś. Bo brzuch mi wtedy nie twarnieje

Ducha lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki pewnie masz racje, to moja pierwsza ciąża i wszystkim się nie potrzebnie przejmuje chociaż właśnie zawsze lekarz twierdzi że wszystko jest ok.

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś brzuch ciągnął, ale to ewidentnie z przemęczenia, latałam od rana, sprzątałam.. położyłam się i od razu po bólu :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ochraniacze są takie niebezpieczne ? :O A jak to argumentują, że jak mają udusić?
    Ja kupiłam ochraniacz. Pomijając, że przyda się jak dziecko zacznie się transportować po łóżeczku, to dodatkowo ma osłaniać dziecioczka przed przeciągami itp, tak mi doradzono, zobaczymy.

Ja uważam, że wszystko co w siebie ładujemy nie pozostaje bez znaczenia, magnez czy nospa. Nic nie jest obojętne. Ostatnio czytałam, że jeśli chodzi o nospe, opinie sa podzielone co do braku skutków ubocznych. Dlatego wszystko z umiarem. No chyba ze nie wzięcie grozi czyms jeszcze gorszym...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala, drugi dzien i 6 kroplowek za mna. Wyniki sa lepsze bo mnie przeplukali. Moze jutro wyjde do domu a jak nie to w piatek.
    Z maluchem wszystko ok. Czuje juz ruchy bardzo wyraznie i czesto :) czuje je tez maz jak przylozy reke do brzucha :)

FasUla, Martii, anulka557, ania.g, Mama84, Carmen1724, ewka315 lubią tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś w Was też ma anemię w ciąży ? Właśnie odebrałam kolejne wyniki i zamiast lepiej jest coraz gorzej .. na szczęście jutro wizyta u gin

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super :)

Fasula mnie brzuch boli praktycznie codziennie. No może nie boli, bo wytrzymuję bez tabletek, raczej pobolewa i kłuje. Jak więcej pochodzę to ciągnie. Nospę od początku ciąży brałam raptem kilka razy, nie jestem zwolenniczką brania leków z byle powodu, tym bardziej w ciąży. Miało się poprawić w drugim trymestrze, ale jest bez zmian mimo, że zaczęłam brać magnez.

A mam pytanko z innej beczki, czy znacie jakiś sklep internetowy z fajnymi i niedrogimi ubrankami, akcesoriami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 21:12

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje na all;)
    Liskova trzymam dalej kciuki!

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liscova to super, tak trzymać!

A my jesteśmy po usg 3d :). Wszystko w porządku jedyne co mnie zmartwiło to zwiększona ilość płynu owodniowego, ale lekarz tłumaczy to tym że dużo wody piłam w te upały.

Dziewczyny mamy potwierdzoną płeć !! 100 % synek Wojtuś ;)

tygrys73, monika_89, Martii, bacha8709, anulka557, Liskova, Mama84, Mama84, Carmen1724, ewka315 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kasia :)
    Ja mimo brania żelaza nadal hemoglobina 11..:/
    A co do leków mi w szpitalu dawali nospe 3 razy dziennie uwazam ze to gruba przesada i niby czemu sie tak ciagle pytali czy mi twardnieje brzuch skoro to sa te skurcze braxtona niby normalne po 20tc??..tyle pytań i brak odpowiedzi.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie twardnienie od 13 tc ake teraz boli mnie inaczej, nie jest twardy tylko jakiś ciężki jak kamień i nie moge wtedy w nocy spać. Nospy właśnie nie chce brać ze względu na skutki uboczne a co magnezu to gin mówił ze nawet jak wzięłam 6 g to i tak z tego sie niewiele wchłania, wiec zeby byc spokojnym i zażywać.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sporo mnie nie było, nadrobię tylko ogólnie ;P
    na ostatnim usg dziecię się ne pokazało wię cierpliwie czekam do 9.09 do połowkowych
    Byłam na kontroli u diabetologa i na moją (nie)cukrzycę dostałam insulinę 4 j. wieczorem. Zastanawiam sie nad konsultacją u innego lekarza bo meisiąc temu miałam takie same wyniki i były idealne a teraz są złe. :P

- witam nowe dziewczyny :)
    - ruchów dalej nie czuję a tak juz czekam i czekam...
    - szczepionkę chcę jakąś skojarzoną, jedno kłucie mniej bólu
    - chusteczki będę probowac różne, zobacze które najbardziej mi przypasują
    - otulacza też nie planuję kupować, wystarczy śpiworek
    - kocyk minky tak, mama obiecała że mi uszyje :)
    - u mnie na plus w granicach 1.5/2kg, na start nadwaga
    - brzuch mnie pobolewa, najbardziej w terminie @ ale w tym czasie staram sie dużo odpoczywać

mama84 po 33dniach zwolnienia jak firma ma do 20 osob płaci zus, jak ponad 20 pracodawca (i potem rozlicza sie z zusem). Ja długo czekłam na pierwszy przelew, na pewno ponad miesiac, ale potem juz kasa spływa regularnie

Liskova dobtrze, że już lepiej. Oby to jednak nie była cholestaza

tygrys okropne przeżycia, ale dobrze, że tak to się wszystko skończyło. Trzymajcie się dzielnie

Kasia1986, Mama84 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 ja też mam 9.09. połówkowe :)
    Zdecydowanie skonsultuj się z innym lekarzem, choćby dla własnego spokoju.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    czy któraś w Was też ma anemię w ciąży ? Właśnie odebrałam kolejne wyniki i zamiast lepiej jest coraz gorzej .. na szczęście jutro wizyta u gin
    U mnie poleciały wyniki w dół, hemoglobina na 11, hematokryt już kilka jednostek poniżej normy - nie ma jeszcze tragedii ale już trzeba działać. Dzisiaj mi gin przepisał żelazo i kazał brać rano pół godziny przed jedzeniem i popijać czymś kwaskowatym.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany synuś wczoraj wieczorem! W końcu udało się złapać chociaż jednego kopa ;p
    https://www.youtube.com/watch?v=8uPjHlHEvu0

mitzula, monika_89, Kasia1986, anulka557, mandragora, Mama84, Felicity, Carmen1724 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ