X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, jak to napisałaś oczywiściw wszystko zaczęło mnie swędzieć. Moja wyobraźnia uwielbia mnie dręczyć!

Mitzula,kurcze straszne przezycie, przykro mi, że przechodziłaś przez coś takiego. Ale tak jak napisałam, teraz będzie dobrze, a ja jak kracze to porządnie! ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie nasze "problemowe" ciąże, na pewno wszystko będzie pięknie!

Czy czujecie kopniaczki już obok pępka?

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys dobrze, że już w domu jesteś, jak najdalej od szpitali!

mitzula witaj, zapraszamy :) współczuję straty synka, ale teraz już będzie na pewno wszystko dobrze!

appee ja może z dwa razy poczułam bo się chwilowo obrócił głową do dołu, ale jednak jego ulubiona pozycja to "siedzenie" i kopanie matki na dole :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gównie czuje pukanie obok pępka i trochę nad.

Kurde mam takie ćmienie w dole brzucha. Nie twardnieje, nie jest to skurcz. Takie delikatne. Wzięłam nospe.
    Trwa tak cały dzień. Ale bólem tego nie można nazwać. Mam się martwić?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Felicity, jak to napisałaś oczywiściw wszystko zaczęło mnie swędzieć. Moja wyobraźnia uwielbia mnie dręczyć!
    wybacz :P nie to było w mojej intencji :P

co do łożyska to ja też mam na przedniej ścianie i dopiero niedawno zaczęłam czuć ruchy córci

appee ja najczęściej czuję po prawej stronie pępka, moja cały czas jest ułożona poprzecznie i uwielbia mnie tam kopać :)

Viki ja też tak czasem mam, ale uważam że to rozciąganie więzadeł, w końcu cały czas macica rośnie, też biore nospe i więcej wtedy leżę

Martii lubi tę wiadomość

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Trzeba być dobrej myśli że wszystko się ułoży. Wiecie pozytywne myślenie przyciąga pozytyw;).

Ja ruchy czuję zazwyczaj jak siedzę przy komputerze, takie pukanie na dole w okolicach łonowych nawet teraz w tym momencie. Cudowne uczucie.

Jutro idziemy na usg 3D. Do kliniki Diason w łodzi. Może nasz maluszek się ujawni ;). Mamy już wybrane imiona, Ala albo Wojtuś. Tylko jeszcze nie wiemy kto się w brzuszku ukrywa.

A jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie czasem jest ból na dole brzucha ale chwilowy, zazwyczaj jak dużo chodzę albo jak wstaję z łóżka. Na razie nie martwię się na zapas.

Pozdrawiam i wysyłam dużo pozytywnego myślenia;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis czułam pierwszy raz czkawkę;)
    Viki na takie odczucia brzucha biorę magnez teraz nawet do 600 mg

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch kopie w każde miejsce, zaczynam go już czuć nad pępkiem. Nieraz to są naprawde gwałtowne ruchy, zastanawia mnie czy jego coś w środku niepokoi.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj mitzula :) przykro mi z powodu poprzednich strat.
    tygrys ale strachu się najadłaś. Cieszę się, że jest dobrze, odpoczywajcie!

km5sio4phkxiw92p.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj pokazał chyba swoje możliwości. Czułam go kilka centymetrów nad pępkiem!

Ducha lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze temat był juz poruszany ale właśnie kupiłam łóżeczko i sie zastanawiam co do niego? Materac, mata, prześcieradło i śpiworek plus kocyk wystarczy? Dziecko takie małe nie używa poduszki prawda? A ochraniacz do łóżeczka kupujecie?

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mitzula, gratuluję córci na pewno wszystko się teraz ułoży! Trzymam mocno kciuki!

Tygrys dobrze, że już w domku! co za przeżycia! Uważajcie na siebie:)

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla z tymi ochraniaczami to jakiś absurd. Jedni mówią, że nie bo zwiększa możliwość śmierci łóżeczkowej;o Czasem mam wrażenie, że wszystko na świecie to zwiększa. A niektórzy mówią, że lepiej bo dziecko ma przytulniej i miękko.

Więc jak chcesz:)

Bez poduszki to na pewno i kołdry. Kocyk wystarczy. Tzn. jak ktoś chce to może kupić kołdrę:)

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i położyłam książkę na brzuchu. Mała mi tak zareagowała agresywnie. Kopła mi w ta książkę aż ją podniosło...Mam nadzieję, że jej nie skrzywdziłam

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Viki:) widać Malutka nie ma ochoty na czytanie tylko zabawę;)
    Czyli sam kocyk czy śpiworek tez jak bedzie chłodniej? Rzeczywiście ładne te kocyki minky... A otulacze szalone;) choc ja sie tak lubię czasem kołdra otulić w kokon;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię tak:
    Kupuje kosz mojżesza dokładnie ten shnuggle.
    Kupie rożek minky i rożek zwykły na rzepy do otulania. No i kocyk minky i zwykły. Zobaczę co lubi:) I tyle jeśli chodzi o spanko.

Kosz mojżesza kupuje bo che ją mieć obok łóżka a nie w łóżku, a w sypialni mi się nie zmieści obok zwykłe łóżeczko. A poza tym mam duży dom i będę ja przenosić w tym koszu. No i kosz jest też kołyską. A po 6 miesiącach sprzedam kosz, albo zostawię dla potomnych i kupię łóżeczko co się je przerabia na zwykłe.

Coś jak to:
    http://sklepmaluszka.pl/1548-thickbox_default/lozeczko-2w1-140x70-ksiaze-klups-niebiesko-biale.jpg

FasUla lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rożek miękki?podobaja mi sie kocyki minky ocieplsne*.*

• Viki Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miękki. Bez tej maty kokosowej. Bez sensu jest jak dla mnie

FasUla lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• appee Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys,a czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z Łodzi? Powiedz proszę, gdzie Cię tak "pięknie" załatwił lekarz, żebym wiedziała kogo się trzymać z daleka.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys współczuję i trzymam kciuki.
    Mitzula, spokojnej ciąży i zdrowej córki.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ