Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Felicity, jak to napisałaś oczywiściw wszystko zaczęło mnie swędzieć. Moja wyobraźnia uwielbia mnie dręczyć!
Mitzula,kurcze straszne przezycie, przykro mi, że przechodziłaś przez coś takiego. Ale tak jak napisałam, teraz będzie dobrze, a ja jak kracze to porządnie! -
nick nieaktualnytygrys dobrze, że już w domu jesteś, jak najdalej od szpitali!
mitzula witaj, zapraszamywspółczuję straty synka, ale teraz już będzie na pewno wszystko dobrze!
appee ja może z dwa razy poczułam bo się chwilowo obrócił głową do dołu, ale jednak jego ulubiona pozycja to "siedzenie" i kopanie matki na dole -
Gównie czuje pukanie obok pępka i trochę nad.
Kurde mam takie ćmienie w dole brzucha. Nie twardnieje, nie jest to skurcz. Takie delikatne. Wzięłam nospe.
Trwa tak cały dzień. Ale bólem tego nie można nazwać. Mam się martwić? -
nick nieaktualnyMartii wrote:Felicity, jak to napisałaś oczywiściw wszystko zaczęło mnie swędzieć. Moja wyobraźnia uwielbia mnie dręczyć!
nie to było w mojej intencji
co do łożyska to ja też mam na przedniej ścianie i dopiero niedawno zaczęłam czuć ruchy córci
appee ja najczęściej czuję po prawej stronie pępka, moja cały czas jest ułożona poprzecznie i uwielbia mnie tam kopać
Viki ja też tak czasem mam, ale uważam że to rozciąganie więzadeł, w końcu cały czas macica rośnie, też biore nospe i więcej wtedy leżę
Martii lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki,
Trzeba być dobrej myśli że wszystko się ułoży. Wiecie pozytywne myślenie przyciąga pozytyw;).
Ja ruchy czuję zazwyczaj jak siedzę przy komputerze, takie pukanie na dole w okolicach łonowych nawet teraz w tym momencie. Cudowne uczucie.
Jutro idziemy na usg 3D. Do kliniki Diason w łodzi. Może nasz maluszek się ujawni. Mamy już wybrane imiona, Ala albo Wojtuś. Tylko jeszcze nie wiemy kto się w brzuszku ukrywa.
A jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie czasem jest ból na dole brzucha ale chwilowy, zazwyczaj jak dużo chodzę albo jak wstaję z łóżka. Na razie nie martwię się na zapas.
Pozdrawiam i wysyłam dużo pozytywnego myślenia;). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiem ze temat był juz poruszany ale właśnie kupiłam łóżeczko i sie zastanawiam co do niego? Materac, mata, prześcieradło i śpiworek plus kocyk wystarczy? Dziecko takie małe nie używa poduszki prawda? A ochraniacz do łóżeczka kupujecie?
-
FasUla z tymi ochraniaczami to jakiś absurd. Jedni mówią, że nie bo zwiększa możliwość śmierci łóżeczkowej;o Czasem mam wrażenie, że wszystko na świecie to zwiększa. A niektórzy mówią, że lepiej bo dziecko ma przytulniej i miękko.
Więc jak chcesz:)
Bez poduszki to na pewno i kołdry. Kocyk wystarczy. Tzn. jak ktoś chce to może kupić kołdrę -
nick nieaktualny
-
Ja zrobię tak:
Kupuje kosz mojżesza dokładnie ten shnuggle.
Kupie rożek minky i rożek zwykły na rzepy do otulania. No i kocyk minky i zwykły. Zobaczę co lubi:) I tyle jeśli chodzi o spanko.
Kosz mojżesza kupuje bo che ją mieć obok łóżka a nie w łóżku, a w sypialni mi się nie zmieści obok zwykłe łóżeczko. A poza tym mam duży dom i będę ja przenosić w tym koszu. No i kosz jest też kołyską. A po 6 miesiącach sprzedam kosz, albo zostawię dla potomnych i kupię łóżeczko co się je przerabia na zwykłe.
Coś jak to:
http://sklepmaluszka.pl/1548-thickbox_default/lozeczko-2w1-140x70-ksiaze-klups-niebiesko-biale.jpg
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny