X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Szi to chodzi o materiał. Polar Minky ;)
    Wiem wiem, myślałam tylko że mówicie o konkretnym modelu, ja widziałam takie rożko-kocyki i się zastanawiam nad tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szi mój syn miał być Wiktorem :D i bardziej bym się ku temu imieniu skłaniała z tych dwóch :)

Szi lubi tę wiadomość

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam pytanie do dziewczyn które zdecydowały się na otulacz woombie. Czy będziecie jeszcze w cos okrywać maluszka jak juz będzie w tym kokonie? Zastanawiam się czy nie będzie dziecku za zimno będąc tylko w otulaczu.

Jak juz mowa o wadze to i ja napisze: rozpoczęłam z wagą 48 przy wzroscie 158 a dzisiaj mam przy 22 tygodniu 7,5 kg na plusie. Nie objadam się, nie mam zachcianek. Tak jakoś samo wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 12:54

8p3ow1d3joghk98e.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Wiktor mi się też podoba,tylko że ciężko się "zmiękcza" te imię... A Franuś można tak pieszczotliwie mówić, na Wiktora to jedynie Wiktorek czy Wikuś.

Nie wiem sama :/dobrze ze jeszcze czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie Wiktor mi się też podoba,tylko że ciężko się "zmiękcza" te imię... A Franuś można tak pieszczotliwie mówić, na Wiktora to jedynie Wiktorek czy Wikuś.

Nie wiem sama :/dobrze ze jeszcze czas
    no to już musicie sami z mężem podjąć decyzje co będzie wam bardziej pasowało :) często też jest dobrze, podjąć decyzję po porodzie jak są dwa warianty, często dopiero jak się dziecko zobaczy wie się jakie imie będzie do niego pasowało :)

Szi lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oddział mam się zgłosić. Z tego wszystkiego nie dopytałam czy dzisiaj czy jutro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz dzis Liskova:( współczuje, napis potem co i jak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jedź kochana.. trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki! obyście spokojnie do końca dotrwali

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Na oddział mam się zgłosić. Z tego wszystkiego nie dopytałam czy dzisiaj czy jutro...
    Jedź od razu. Nie ma co czekać.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova sama robiłaś próby wątrobowe czy z polecenia lekarza?
    Moja szwagierka miała cholestaze ale to byl 7miesiąc, leżała tydzien w szpitalu a potem specjalna dieta. Miala CC, wszystko było dobrze, mała zdrowiutka. Trzymam kciuki!

FasUla ta waga Julci jest z czwartkowej wizyty (27.08) czyli 21t5d.
    Dzisiaj rano tak mnie skopała że cały brzuch mi falował, urwis mały :)

Co do kocyków to ja też kupuję minky :D pewnie kupie wersję cieplejszą i drugą cieńszą

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Kajulka grupa już jest. Ale jest tajna więc musisz nam na privie podać swoje dane :)

A ja tez mogę poprosić o dodanie do grupy ?

Aprilia lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czytam te wasze posty ....macie tak wszystko poukładane : wiecie jakie kosmetyki ,jakie kocyki, wybieracie(wybrałyście)wózki itp.,fajnie czytać że cieszycie się w pełni ciążą .
    A ja się strasznie boję:) Tak mam chyba przez to że jestem po poronieniach :(
    Boje się cokolwiek zaplanować ...nie wybiegam daleko w myślach.
    Jakoś nie mogę się przełamać ...mam nadzieję ,że dalej będzie lepiej :)

Dobrze że mam was to się trochę rozluźnię czytając wasze posty :)
    Pozdrawiam

Liskova trzymam kciuki za ciebie i maleństwo :)

Martii lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa niechcący polubiłam ;)

Liskova bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia!:) Jedź dzisiaj nie ma co czekać.

Ja niestety nabawiłam się przeziębienia - przez klimę i teraz leżę i ledwo oddycham. Znacie jakieś domowe sposoby na katar oprócz czosnku, którego nie cierpię :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z malin, sok ze świeżo wyciskanych grejpfrutów, herbata z cytryna i miodem, olejek eukaliptusowy do wachania i chyba prenalen mozna w ciazy...
    Ja umieram dalej, jak mi nie przejdzie to chyba jutro pojadę na kroplówkę bo nic nie moge jeść i nie wiem czy brzuch mnie boli z zatrucia czy głodu:/

• Viki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa też tak mam. Jestem po 3 stratach. Boję się panicznie, ale odkąd czuje ruchy, takie co budzą w nocy nawet. To czuje, że jest ok. Żyje sobie beztrosko w brzuszku to lepiej mi planować.

Zemraa lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova trzymam kciuki za Was, będzie dobrze

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Neli niczym juz nie okrywam przy woombie. Młody spał w body lub w pajacu w zależności od temperatury w pokoju. Nigdy nie zmarzl.
    Liskova trzymam kciuki.
    Zamraa każda ma swoją historię a strach zawsze da się pokonać. Zrób zakupy dla maleństwa i nawet nie waz się myśleć ze coś zapeszasz ;)
    Fasula no dbaj o siebie kobieto i wirusów tu na siebie nie ściągaj ;)
    A my jutro na usg. Strasznie się ciesze zwłaszcza ze ruchów brak ;( w poprzednich ciazach juz czułam w tym tygodniu wiec juz zaczynam cos wkręcac sobie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 18:07

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flicity, sama robiłam, bo miałam dziś dzwonić do lekarza, ale stwierdziłam, że szkoda czasu, bo dziś zadzwonię, to badania najwcześniej jutro i tak się przeciąga.

Dziewczyny, dzwoniłam na SOR ginekologiczny i kazali jutro do Poradni Patologii Ciąży się zgłosić, bo jak to 'tylko swędzenie i złe wyniki', to oni i tak mnie odeślą, bo to nie jest nagły przypadek (w sumie racja).

Więc jutro rano jadę.

Dziękuję Wam za dobre słowa, każdej z osobna, mega to podnosi na duchu, zwłaszcza że same wiecie jak to jest, jak coś jest nie tak i człowiek się tak panicznie boi o maleństwo :(

Synek dzisiaj czuje moje nerwy, bo szaleje bez przerwy praktycznie od rana...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova lepiej dmuchać na zimne a wszystko będzie ok. :) Będę jutro za Was kciuki trzymać <3

Liskova lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ