X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A miałyście wczesniej niedowagę czy na plusie?
    Ja miałam BMI w normie - specjalnie mega szczupła nie byłam, ale o nadwadze też nie można było mówić.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja waga startowa 62 przy 172 cm wzrostu, czyli w normie, nic nie przytyłam jeszcze

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 oj tam po ciąży zgubimy ;D zmotywujemy się wzajemnie na pewno hehe chociaż pewnie będziemy miały mniej czasu na odwiedzanie forum

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:11

• Liskova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wyniki prób wątrobowych i wszystko poza bilirubiną przekroczone, szlag by to..
    Mam nadzieję, że to jednak nie cholestaza :(

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    co do wagi to u mnie od maja do teraz -9kg (a jeszcze 2tyg temu było -10kg więc dzięki wczesniejszej poprawie apetytu przybylo 1kg) ale i tAk rodzina tez mnie oskarza ze sie odchudzam, ze tak nie mozna, mam jesc dla dziecka zeby zdrowo rosło i ja naprawde sie staram ale co zrobic jak aktualnie nie moge na jedzenie patrzec.. ehhh :(
    Przykro mi, że tak Ci dogadują. :/ Moja koleżanka dietetyk mówi, że właśnie dlatego się tak chudnie, bo dziecko ciągnie od nas wszystkie składniki odżywcze, więc ono dostaje swoją "działkę" i ewentualnie dla nas nie starcza i stąd też dodatkowy spadek wagi. Ponoć ciężko byłoby dziecko "zagłodzić" bez popadania w rozmyślne skrajności...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bmi na poziomie 20. Więc w normie:) Teraz to juz 4kg na plusie:)

Ale nie widać tego po mnie.

Mój aktualny brzusio:

e84ia0.jpg

ania.g, Szi, monika_89, ewka315 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wkleić :)

Ja chce kocyk minky i rożek minky.
    Normalnie już mam milion marzeń, które będą oczywiście milion kosztować, ale co tam:)

Zemraa lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity rozumiem Cie...ale widzę ze Twoja Julcia duża! Z kiedy to waga, który tydzień? Ja teraz mam wymioty od zatrucia ale one sa jeszcze gorsze bo nie do opanowania:/ w nocy mnie jeszcze dopadły jakies schizy bo naczytałam sie o traumatycznych porodach, musze unikać internetu:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova kiepska sprawa:/ co lekarz na to? Kiedy masz wizytę?jak bedzies mieć leki to na pewno bedzie wzystko ok!

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +2kg, ale startowałam z nadwagą.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liskova to nie fajnie :( daj znać co lekarz na to..

viki super brzuszek :)

ja będę tylko kocyk z minky zamawiać.

• Viki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jesteście z tymi wymiotami... I jak tu się cieszyć ciążą.

Kurde ja za to mam wkręt na depresje poporodową. Czytałam kilka pamiętników i szok!
    To jest straszne!

Tak się ciesze, że ze szczęści chce mi się płakać. A tu takie straszne rzeczy piszą. Że maja dość maluszka...

km5stv73cogtpx8e.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w piątek, ale napisałam smsa do mojego gina z wynikami i czekam co odpisze..
    Oczywiście już mi się wyć chce, bo cholestaza może prowadzić do obumarcia płodu :(
    Zwłaszcza, że to dopiero 21 tydzień.. W zaawansowanej ciąży zazwyczaj cholestaza pojawia się dopiero pod koniec i po prostu jest wskazaniem do cesarki i do wcześniejszego rozwiązania, a tu dopiero 5 miesiac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova mojej znajomej szybko sie pojawiła i było ok! Tylko miała cc, jak będziesz mieć opiekę na pewno bedzie dobrze! Byle tylko gin Cie szybko przyjął:*

Liskova lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Wizytę mam w piątek, ale napisałam smsa do mojego gina z wynikami i czekam co odpisze..
    Oczywiście już mi się wyć chce, bo cholestaza może prowadzić do obumarcia płodu :(
    Zwłaszcza, że to dopiero 21 tydzień.. W zaawansowanej ciąży zazwyczaj cholestaza pojawia się dopiero pod koniec i po prostu jest wskazaniem do cesarki i do wcześniejszego rozwiązania, a tu dopiero 5 miesiac...
    Liskova, jeśli to faktycznie cholestaza to będziesz leżeć na patologii ciąży. Tam podłączą Cię do kroplówek i codziennie będą monitorować stan dziecka i Twój. Trzymam kciuki <3

Matka fantastycznej 4 :)
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku współczuje wszystkim kobitkom z komplikacjami i wgl to straszne żyć w niepewności czy będzie ok i wgl. Łatwo się mówi ale trzeba być dobrej myśli i każdej z was życzę dobrego rozwiązania i by maluszki były zdrowe a mamusie naj szczęśiwsze na świecie.

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam z wagą 52,4kg przy wzroście 165cm (5 tydzień ciąży) zero wymiotów,zero mdłości. Wręcz zwiększony apetyt. Ważyłam się tydzień temu u lekarza i mam +3kg ;-) ostatecznie pewnie dojdę do +12kg coś czuję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 12:42

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze 5 kg więcej od poczatku ciazy, moje BMI przed ciązą było w normie

Szi lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podoba wam się imię Franuś, Franio, Franciszek...
    Zastanawiamy się na tym lub drugie to Wiktor.

Odpowiadajcie szczerze ;) jestem ciekawa, jakie są opinie na temat tego imienia... ;)

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ