Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1986 wrote:Dzięki Kochana, bo się wlaśnie dziwiłam że nic z zusem nie muszę załatwiać a wypłata normalnie wpływa.
Nie ma za coWszystko załatwisz przez swoje kadry
Albo pogadaj z kierowniczką administracji
Ja tak miałam w pierwszej ciąży, pracowałam w dużej firmie i też oni mi płacili i wszystko załatwiałam z kadrami.
-
U mnie ZUS wypłacał bez spóźnienia, tzn. jak miałam zwolnienie do 30 to dwa, trzy dni później dostawałam pieniądze z ZUS. Pilnowałam tylko aby odrazu dostarczać zwolnienie do naszych księgowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:07
Matka fantastycznej 4 -
Witam się w piękną niedzielę. Za 5 dni połówkowe:) Dzidzia kopie jak szalona nawet w nocy, co mnie wybudza.
A tak to samopoczucie super. Cała ciąża mogłaby być II trymestrem.
Co myślicie o kocykach milky?
I takiej kąpieli: https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w -
Witam, u mnie też piękna niedziela
Ja mam połówkowe za 4 dni,a już czuję stres
Co do kocyków minky, to nie powiem, podobają mi się wizualnie, podobno są bardzo przyjemne w dotyku. Zastanawiam sie nad nimi, choćby dla samej ozdoby na początek
Kąpiel wygląda na bardzo przyjemną dla dziecioczka, ale myślę, że ja będe na tyle zestresowana samą kąpielą, że nie miałabym odwagi i przede wszystkim takiej sprawności w przeprowadzeniu takiego spa -
Viki wrote:Witam się w piękną niedzielę. Za 5 dni połówkowe:) Dzidzia kopie jak szalona nawet w nocy, co mnie wybudza.
A tak to samopoczucie super. Cała ciąża mogłaby być II trymestrem.
Co myślicie o kocykach milky?
I takiej kąpieli: https://www.youtube.com/watch?v=KnBZaDWM39w
Tzn. Kocyk minky polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:44
Martii, dorbie lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ja też planuję kocyk Minky, ale na razie nie kupuję, bo może ktoś nas zapyta co chcemy na prezent czy coś, to będę miała co podać, a jak nie to zawsze można zamówić.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Fasula ja będę chciała wyjść wtedy kiedy będę wiedziała, że z małym już ok. Jak nie bedzie miał żółtaczki, to mam nadzieję, że po 2 dniach. Ale jak będzie miał to wolę być nawet jak moja siostra z młodszym 8 dni, niż wyjść a za chwilę wracać.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa słyszałam ze mozna wyjsć na własne zadanie wczesniej niz 2,3 dni i na zachodzie jest to norma. Tylko w pl rzadko praktykowane choc wiem ze w moim mieście mieli wprowadzić wypis po 8 h. Ja bym chciała wyjsć jak najszybciej tylko ze szczepienie jest po 1 dobie? Moim zdaniem jak jest wszystko ok to nie ma sensu byc w szpitalu, teraz tez sie nie zgodziłam na zostanie skoro okazało sie ze z dzieckiem ok to moge sie leczyć w domu. Na szczęście dzis juz mi przeszła ta wirusowka a synek wczoraj ważył 393 g i serce biło jak dzwon;)
ania.g lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Dziewczyny kiedy bedziecie chciały wyjsć ze szpitala? Podobno mozna wyjsć wczesniej na własne zadanie, co o tym sądzicie?
FasUla lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnytak na prawdę wszystko wyjdzie w praniu, ja przy córce równie dobrze mogłabym wyjść od razu bo czułam się jakbym w ogóle nie rodziła, z córką pierwsza doba, druga wszystko super, ale na trzecią charczeć zaczęła, jak się okazało, chyba jakieś pozostałości z wód, nic złego, ale w domu już bym mętlik w głowie miała i latała do lekarza.. teraz po prostu zobaczę jak będzie, mi tam aż tak mocno do domu się nie śpieszy, zawsze to chwila tylko dla jednego dziecka, a nie na raz dla trzech
-
Witam
Mam pytanie odnośnie kosmetyków dla maluchów, zastanawiam się na linia Nivea Baby (oliwka, krem na każdą pogodę, chusteczki nawilżane,płyn do kąpieli itd...)macie może jakies sprawdzone opinie? Jakiej firmy kosmetyków macie zamiar używać?