Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy taki kombinezon na 0-6 miesiąca firmy wolaboo ( mają też fajne śpiworki zimowe ) Wiec chyba 68. Na Stasia był za duży ale prościej bylo ubrać w niego. I ja myślę że 68 właśnie bezpieczniej zwłaszcza ze pod niego jeszcze ciuchy idą. Dzieciak i tak tylko leży wiec wygodniej w luźnejszym niż przyciasnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 16:41
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:według mnie 68 będzie stanowczo za duży
większość będzie się topiła w 62
i nie trzymajcie się tak dokładnie granic bo to, że pisze 62 nie znaczy, że dziecko 63 cm będzie miało juz za ciasno
-
Dziewczyny z tymi rozmiarami to jest tak że nie każde 62 będzie 62, to zależy od firmy. Poza tym myślę że takie rzeczy jak kombinezony lepiej kupować na koniec ciąży kiedy każda z nas mniej więcej już będzie wiedziała jak duże dziecko może urodzić. Dwójka moich dzieci urodziła się mając 59 cm (pajacyki na 62 były na styk i na chwilę) kombinezony dały radę przez miesiąc. Moja młodsza z kolei urodziła się jako wcześniak mając 52 cm i w rozm 62 długo był za duży.
mandragora lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Witamy się po USG, będzie dziewczynka
Mała uparta i nie dała podejrzec główki, tak więc w zaleceniach mamy kolejne USG za 14 dni celem oceny OUN i twarzoczaszki.
Mała waży 409g +-60g
Miłego weekenduania.g, Liskova, Felicity, Kasia1986, Martii, anulka557, bacha8709, lucy1983, Aprilia, Mama84, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Ja też kupuję kombinezon na 62. A z otulaczem...dla mnie ważne, że to działa, a nie co mi się wydaje, albo jak dziecko wygląda. Jak ma spać spokojnie to dla mnie moze wyglądać nawet jak z wariatkowa
ania.g, mandragora, Martii, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dopadło mnie zatrucie pokarmowe ledwo wróciłam samolotem do polski, myślicie zeby iść do lekarza czy noe trzeba i jak sobie radzić? Czeka mnie jeszcze 2 h powrotu samochodem do domu od 6 h wymiotuje i mam biegunkę:(ale czuje ruchy i teraz juz jest trochę lepiej tzn mam blisko łazienkę...
-
FasUla wrote:Hej dziewczyny dopadło mnie zatrucie pokarmowe ledwo wróciłam samolotem do polski, myślicie zeby iść do lekarza czy noe trzeba i jak sobie radzić? Czeka mnie jeszcze 2 h powrotu samochodem do domu od 6 h wymiotuje i mam biegunkę:(ale czuje ruchy i teraz juz jest trochę lepiej tzn mam blisko łazienkę...grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
FasUla wrote:Hej dziewczyny dopadło mnie zatrucie pokarmowe ledwo wróciłam samolotem do polski, myślicie zeby iść do lekarza czy noe trzeba i jak sobie radzić? Czeka mnie jeszcze 2 h powrotu samochodem do domu od 6 h wymiotuje i mam biegunkę:(ale czuje ruchy i teraz juz jest trochę lepiej tzn mam blisko łazienkę...
Idz na IP niech zrobią Ci badania czy czasami czegoś gorszego nie załapałaś...może być to zwykła jelitówka a może być coś innego...warto sprawdzić dla świętego spokoju. -
nick nieaktualnyDzieki...na razie utknęłam na lotnisku bo ktoś zostawił walizkę i saper rozbraja:( myślicie ze dziecku nie zaszkodzi?mailyscie tak w ciazy?martwie sie bo wszystko było ok o ciąża bez leków a tu mocno mnie złapało i nawet nie wiem od czego... Mam nadzieje ze to cos zwykłego i na dziecku sie nie odbije ale żałuje tej wycieczki:/czy na sor mnie przyjmą czy okrzycza? Jestem w innym mieście jest sobota i nie mam tu lekarza...
-
FasUla pij dużo wody a jak tylko będziesz mogła to jedź dla świętego spokoju do szpitala - nawet i na SOR. Jak okrzyczą to okrzycz bardziej, mają święty obowiązek się Tobą zająć i koniec.
Cynnia, Martii lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*