X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje otulacza

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję. Stawiam na śpiworek, a na spokojne spanie planuję rożek, ale to tylko na pierwsze tygodnie.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ;-) ja mam polowkowe we wtorek, nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbelka. U mnie z usg wychodzi ze wg główki dziecko jest jakby starsze nóż om a wg crl troszkę młodsze. Ma tak któraś?

hchy3e3kuak68fwg.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Wracajac do zakupu wyprawek macie w planach kupowac otulacz dla dzidcka zeby spokojniej spalo?
    Ja będę miała otulacz. Za to zastanawiam się nad sensem kupowania rożka. ..

Liskova lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bede miała otulacza :)

kajulka mi na połówkowym co bądź według wagi wyszedł w sam raz (na długość już z reguły nie mierzą) ale główkę miał 2 tyg do przodu :) i z tego co czytam po forum im późniejsza ciąża tym częściej się zdarza, że jest tydzień czy dwa różnicy między głową, czy brzuchem, czy kością udową :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny i przepraszam za dłuuuuuuugaśną nieobecność ;) Najpierw urlop potem chorobowe, a potem brak czasu bo w pracy też coś trzeba robić ;)

Nie nadrobię Was już, nie ma szans ;) ale mam nadzieję, że wszystko u Was i Waszych maleńkich albo i dużych kruszynek ok :)
    Ja połowkowe miałam pod koniec 21 tygodnia, u synusia wszystko ok i mały olbrzymek mi rośnie, wtedy ważył 460 g. Poza tym wszystko u mnie ok więc nie ma za bardzo o czym się rozpisywać ;) dzięki Bogu :)
    Kompletuję wyprawkę i tyle :)

Miłego dnia dziewczyny!

Liskova, ewka315, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA otulacza tez nie kupuje bo to zbedne, teraz to wiele rzeczy jest zbednych a wymyslaja ciagle cos nowego :P Mi jeszcze nie podali ile maly wazy , pewnie we wtorek sie dowiem :)

hchy3e3kuak68fwg.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
    Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
    Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
    Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
    Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
    Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
    Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac :(
    Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.

Czy miałyście podobno przypadek?

sylwia
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dobry sprzet i dobry lekarz to pewnie nie masz sie czym martwic. Nie czytaj tez duzo w internecie bo oszalejesz.

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze skonsultowała u innego lekarza, ale nie martw się na zapas i nie czytaj za dużo w necie bo się jeszcze rozchorujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:03

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?

Myślę, że będzie w sam raz. W końcu pod kombinezon musisz dziecko jeszcze normalnie ubrać :) Ja mam kombinezon na 68 i nie myślę że będzie za mały, no ale moje dziecię będzie raczej duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    myślę, że będzie ok, w sensie, że lepiej jakby miał być za duży jak za mały ;) będziesz miała pewność,że posłuży już do końca zimy

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja się zastanawiam nad kombinezonem 68, żeby był na jakieś 3 miesiące chociaż. Może być za mały nawet po miesiącu. A na początku będzie za duży, ale dorośnie szybko do niego.:)

Kajulka ja kupuje rożek, bo te otulacze to takie zwariowane trochę:)
    Dziecko wygląda jak z wariatkowa :P

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się (wg.belly) w 6 miesiącu!

Jak to dumnie brzmi:)

Liskova, nick nieaktualny, ewka315, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Cześć dziewczyny ;-) ja mam polowkowe we wtorek, nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbelka. U mnie z usg wychodzi ze wg główki dziecko jest jakby starsze nóż om a wg crl troszkę młodsze. Ma tak któraś?
    Tak, ja tak mam. Tzn. nie pamiętam dokładnie, które wymiary, ale wygląda to powiedzmy tak:
    wagowo - idealnie w termin z OM
    główka - dziecko starsze niż z OM
    brzuszek - dziecko młodsze niż z OM

Ale pod uwagę bierze się wszystkie wymiary :)

Mi wczoraj wyszło sumarycznie 18t 6d, a dziecko ma 19t 3d wg OM, ale miałam długie cykle. Z kolei poprzednio wyszło, że jest idealnie wg OM, a jeszcze wcześniej nawet 1 dzień starsze.

Kasia, ja kombinezon właśnie na 62 mam zamiar kupić :)

JATA, ja rożka nie kupuję, nie widzę sensu. Za to otulacz już mam, to taki (zdjęcie z neta):
    11349246_1505796923044955_46057438_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:13

nick nieaktualny, Martii, ewka315, nick nieaktualny, monika_89 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik85 wrote:
    Witam Was,
    Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
    Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
    Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
    Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
    Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
    Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
    Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac :(
    Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.

Czy miałyście podobno przypadek?
    Ja dla własnego spokoju skonsultowałabym się z innym lekarzem.

Ale skoro inne rzeczy są okej, to na zapas bym się nie martwiła. Bo rozumiem, że NT, kość nosowa itd. były badane w I trymestrze?

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://otulacz.pl/wp-content/uploads/zebra-uni-21.jpg

Ten mnie przeraża.

km5stv73cogtpx8e.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    http://otulacz.pl/wp-content/uploads/zebra-uni-21.jpg

Ten mnie przeraża.
    Matko jedyna , co to jest??? Masakra jakaś. Też mnie przeraża ;)

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) co do rozka to ja nie miałam, nie planuje i nie zalowalam ze go nie mam ;) za to miałam otulacz woombie. Przydał się przez pierwsze 3 tygodnie. Uważam wiec ze jest zbędny. Faktycznie Viki młody wyglądał trochę jak z wariatkowa :) ale spal w nim badzo dobrze, bez niego nie zasypial. później wrzucę zdjęcie. Do spowijanja wystarczył mi kocyk i taka duża muślinowa pielucha 120x120.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ