Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja nie bede miała otulacza
kajulka mi na połówkowym co bądź według wagi wyszedł w sam raz (na długość już z reguły nie mierzą) ale główkę miał 2 tyg do przodui z tego co czytam po forum im późniejsza ciąża tym częściej się zdarza, że jest tydzień czy dwa różnicy między głową, czy brzuchem, czy kością udową
-
nick nieaktualnyWitam się dziewczyny i przepraszam za dłuuuuuuugaśną nieobecność
Najpierw urlop potem chorobowe, a potem brak czasu bo w pracy też coś trzeba robić
Nie nadrobię Was już, nie ma szansale mam nadzieję, że wszystko u Was i Waszych maleńkich albo i dużych kruszynek ok
Ja połowkowe miałam pod koniec 21 tygodnia, u synusia wszystko ok i mały olbrzymek mi rośnie, wtedy ważył 460 g. Poza tym wszystko u mnie ok więc nie ma za bardzo o czym się rozpisywaćdzięki Bogu
Kompletuję wyprawkę i tyle
Miłego dnia dziewczyny!Liskova, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Witam Was,
Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac
Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.
Czy miałyście podobno przypadek?sylwia -
nick nieaktualnyKasia1986 wrote:Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?
Myślę, że będzie w sam raz. W końcu pod kombinezon musisz dziecko jeszcze normalnie ubraćJa mam kombinezon na 68 i nie myślę że będzie za mały, no ale moje dziecię będzie raczej duże
-
nick nieaktualnyKasia1986 wrote:Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?
będziesz miała pewność,że posłuży już do końca zimy
-
Kasia ja się zastanawiam nad kombinezonem 68, żeby był na jakieś 3 miesiące chociaż. Może być za mały nawet po miesiącu. A na początku będzie za duży, ale dorośnie szybko do niego.
Kajulka ja kupuje rożek, bo te otulacze to takie zwariowane trochę
Dziecko wygląda jak z wariatkowa
-
kajulka wrote:Cześć dziewczyny
ja mam polowkowe we wtorek, nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbelka. U mnie z usg wychodzi ze wg główki dziecko jest jakby starsze nóż om a wg crl troszkę młodsze. Ma tak któraś?
wagowo - idealnie w termin z OM
główka - dziecko starsze niż z OM
brzuszek - dziecko młodsze niż z OM
Ale pod uwagę bierze się wszystkie wymiary
Mi wczoraj wyszło sumarycznie 18t 6d, a dziecko ma 19t 3d wg OM, ale miałam długie cykle. Z kolei poprzednio wyszło, że jest idealnie wg OM, a jeszcze wcześniej nawet 1 dzień starsze.
Kasia, ja kombinezon właśnie na 62 mam zamiar kupić
JATA, ja rożka nie kupuję, nie widzę sensu. Za to otulacz już mam, to taki (zdjęcie z neta):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:13
dorbie, Martii, ewka315, Carmen1724, monika_89 lubią tę wiadomość
-
ktosik85 wrote:Witam Was,
Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac
Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.
Czy miałyście podobno przypadek?
Ale skoro inne rzeczy są okej, to na zapas bym się nie martwiła. Bo rozumiem, że NT, kość nosowa itd. były badane w I trymestrze? -
Hej dziewczyny
co do rozka to ja nie miałam, nie planuje i nie zalowalam ze go nie mam
za to miałam otulacz woombie. Przydał się przez pierwsze 3 tygodnie. Uważam wiec ze jest zbędny. Faktycznie Viki młody wyglądał trochę jak z wariatkowa
ale spal w nim badzo dobrze, bez niego nie zasypial. później wrzucę zdjęcie. Do spowijanja wystarczył mi kocyk i taka duża muślinowa pielucha 120x120.