X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje otulacza

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję. Stawiam na śpiworek, a na spokojne spanie planuję rożek, ale to tylko na pierwsze tygodnie.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ;-) ja mam polowkowe we wtorek, nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbelka. U mnie z usg wychodzi ze wg główki dziecko jest jakby starsze nóż om a wg crl troszkę młodsze. Ma tak któraś?

hchy3e3kuak68fwg.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Wracajac do zakupu wyprawek macie w planach kupowac otulacz dla dzidcka zeby spokojniej spalo?
    Ja będę miała otulacz. Za to zastanawiam się nad sensem kupowania rożka. ..

Liskova lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bede miała otulacza :)

kajulka mi na połówkowym co bądź według wagi wyszedł w sam raz (na długość już z reguły nie mierzą) ale główkę miał 2 tyg do przodu :) i z tego co czytam po forum im późniejsza ciąża tym częściej się zdarza, że jest tydzień czy dwa różnicy między głową, czy brzuchem, czy kością udową :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny i przepraszam za dłuuuuuuugaśną nieobecność ;) Najpierw urlop potem chorobowe, a potem brak czasu bo w pracy też coś trzeba robić ;)

Nie nadrobię Was już, nie ma szans ;) ale mam nadzieję, że wszystko u Was i Waszych maleńkich albo i dużych kruszynek ok :)
    Ja połowkowe miałam pod koniec 21 tygodnia, u synusia wszystko ok i mały olbrzymek mi rośnie, wtedy ważył 460 g. Poza tym wszystko u mnie ok więc nie ma za bardzo o czym się rozpisywać ;) dzięki Bogu :)
    Kompletuję wyprawkę i tyle :)

Miłego dnia dziewczyny!

Liskova, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA otulacza tez nie kupuje bo to zbedne, teraz to wiele rzeczy jest zbednych a wymyslaja ciagle cos nowego :P Mi jeszcze nie podali ile maly wazy , pewnie we wtorek sie dowiem :)

hchy3e3kuak68fwg.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
    Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
    Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
    Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
    Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
    Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
    Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac :(
    Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.

Czy miałyście podobno przypadek?

sylwia
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dobry sprzet i dobry lekarz to pewnie nie masz sie czym martwic. Nie czytaj tez duzo w internecie bo oszalejesz.

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze skonsultowała u innego lekarza, ale nie martw się na zapas i nie czytaj za dużo w necie bo się jeszcze rozchorujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:03

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?

Myślę, że będzie w sam raz. W końcu pod kombinezon musisz dziecko jeszcze normalnie ubrać :) Ja mam kombinezon na 68 i nie myślę że będzie za mały, no ale moje dziecię będzie raczej duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    myślę, że będzie ok, w sensie, że lepiej jakby miał być za duży jak za mały ;) będziesz miała pewność,że posłuży już do końca zimy

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja się zastanawiam nad kombinezonem 68, żeby był na jakieś 3 miesiące chociaż. Może być za mały nawet po miesiącu. A na początku będzie za duży, ale dorośnie szybko do niego.:)

Kajulka ja kupuje rożek, bo te otulacze to takie zwariowane trochę:)
    Dziecko wygląda jak z wariatkowa :P

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się (wg.belly) w 6 miesiącu!

Jak to dumnie brzmi:)

Liskova, lucy1983, ewka315, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Cześć dziewczyny ;-) ja mam polowkowe we wtorek, nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbelka. U mnie z usg wychodzi ze wg główki dziecko jest jakby starsze nóż om a wg crl troszkę młodsze. Ma tak któraś?
    Tak, ja tak mam. Tzn. nie pamiętam dokładnie, które wymiary, ale wygląda to powiedzmy tak:
    wagowo - idealnie w termin z OM
    główka - dziecko starsze niż z OM
    brzuszek - dziecko młodsze niż z OM

Ale pod uwagę bierze się wszystkie wymiary :)

Mi wczoraj wyszło sumarycznie 18t 6d, a dziecko ma 19t 3d wg OM, ale miałam długie cykle. Z kolei poprzednio wyszło, że jest idealnie wg OM, a jeszcze wcześniej nawet 1 dzień starsze.

Kasia, ja kombinezon właśnie na 62 mam zamiar kupić :)

JATA, ja rożka nie kupuję, nie widzę sensu. Za to otulacz już mam, to taki (zdjęcie z neta):
    11349246_1505796923044955_46057438_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 10:13

dorbie, Martii, ewka315, Carmen1724, monika_89 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik85 wrote:
    Witam Was,
    Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
    Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
    Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
    Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
    Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
    Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
    Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac :(
    Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.

Czy miałyście podobno przypadek?
    Ja dla własnego spokoju skonsultowałabym się z innym lekarzem.

Ale skoro inne rzeczy są okej, to na zapas bym się nie martwiła. Bo rozumiem, że NT, kość nosowa itd. były badane w I trymestrze?

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://otulacz.pl/wp-content/uploads/zebra-uni-21.jpg

Ten mnie przeraża.

km5stv73cogtpx8e.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    http://otulacz.pl/wp-content/uploads/zebra-uni-21.jpg

Ten mnie przeraża.
    Matko jedyna , co to jest??? Masakra jakaś. Też mnie przeraża ;)

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) co do rozka to ja nie miałam, nie planuje i nie zalowalam ze go nie mam ;) za to miałam otulacz woombie. Przydał się przez pierwsze 3 tygodnie. Uważam wiec ze jest zbędny. Faktycznie Viki młody wyglądał trochę jak z wariatkowa :) ale spal w nim badzo dobrze, bez niego nie zasypial. później wrzucę zdjęcie. Do spowijanja wystarczył mi kocyk i taka duża muślinowa pielucha 120x120.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ