Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś wypada półmetek
Chyba zaczynam wreszcie czuć ruchySą delikatne i niezbyt częste ale to już chyba to. Były już wcześniej ale nie byłam pewna czy to dzidziuś, czy np.gazy
A najlepsze jest to, że ruchy pierwszy poczuł mój mąż, parę dni temu leżeliśmy sobie i on trzymał mi rękę na brzuchu, a w którymś momencie mówi, że poczuł lekkie kopniaczki, takie puknięcia
musiałam mu uwierzyć na słowo, bo ja ich nie poczułam
Z tymi szczepieniami to straszne, że takie mogą mieć konsekwencje... Przyznam, że słyszałam nie raz spory szczepić czy nie szczepić, ale nie zagłębiałam się dlaczego, myślałam, że bardziej chodzi o zwykłą matczyną nadgorliwość... -
Ja jeszcze 'na zewnątrz' ruchow nie czuję, czekam na to z utęsknieniem.
A ruchy dziecia czuję już bardzo wyraźnie, bez problemu odróżniam od jelit.
Dzisiaj w szpitalu mały mega szalał w brzuchu, bo wychodząc z diagnostyki, zjadłam drożdżówkę. I faktycznie dobrze mi się wydawało, że to on, bo na USG widać było jak sie kręci -
Moja mała już potrafi zniekształcić mi brzuch, tak się wierci
. Całkiem mocno zaczyna kopać, ale jak tylko przystawi się rękę (ja czy mąż) to zaraz przestaje
Aprilia, gratuliję ruchów, jeszcze trochę i będziesz podskakiwać. Moja też rozkręcała sie powoli i delikanie.
Co do nadżerki, to ja swoją mam odkąd pamiętam. Wykryli ją jak pierwszy raz w zyciu usiadlam na fotel gina, w wieku nastu lat. Zaden gin, nie zwracał na nią uwagi, cytologia do tej pory ok. -
nick nieaktualnyMartii wrote:Moja mała już potrafi zniekształcić mi brzuch, tak się wierci
. Całkiem mocno zaczyna kopać, ale jak tylko przystawi się rękę (ja czy mąż) to zaraz przestaje
Aprilia, gratuliję ruchów, jeszcze trochę i będziesz podskakiwać. Moja też rozkręcała sie powoli i delikanie.
Co do nadżerki, to ja swoją mam odkąd pamiętam. Wykryli ją jak pierwszy raz w zyciu usiadlam na fotel gina, w wieku nastu lat. Zaden gin, nie zwracał na nią uwagi, cytologia do tej pory ok.też się dowiedziałam na pierwszej wizycie u gina
Martii lubi tę wiadomość
-
Na początku myślałam o olejku migdałowym, ale niektóre mamy skarżą się, że dziecko im sie wyślizguje w kąpieli, więc pewnie kupie coś delikatnego do kąpieli. Jeśli chodzi o skład, to w porządku jest np płyn do kąpieli z BabyDream Rossman, a i cena baaardzo przystępna.
-
nick nieaktualny
-
Ja juz po wizycie, mam bardzo wstydliwe dziecko nie zdradziło kim jest, przez całe usg zasłaniało swoje krocze stópką i spało, pani doktor próbowała je obudzić ale nic z tego, poza tym co najważniejsze że jest wszystko ok,dzidzia warzy 340g, serduszko pieknie biło, a po wyjsciu z gabinetu zostałam skopana przez swoje dziecko...chyba za moją ciekawośc
anulka557, Liskova, Martii, Felicity, ewka315, Aprilia, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam już jakąś listę, z przyblizonymi cenami. Opierałam sie w wyborze właśnie na stronie podanej przez Liskovą
emulsja do ciała babydream 7,00 zł
płyn do kąpieli babydream 10,00 zł
krem do pupy linomag 12,00 zł
patyczki do uszu babydream 3,30 zł
Saszetki Leko do pępka 10 szt 5,00 zł
mokre chusteczki babydream 80 sztx2 12,00 zł
sól fizjologiczna 10,00 zł
talk 5,00 zł
krem ochronny na zimę babydream 5,00 zł
Liskova, FasUla, Zemraa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:O rany, to olbrzym, bo ja jestem 19+3 i piszą, że waga to 220-270g na tym etapie, a tu u Ciebie aż 70g więcej, wow!
Moje 19+3 waży 259dzieciaki na tym etapie przestają być "książkowe" i każde rośnie już własnym tempem
Liskova lubi tę wiadomość
-
Ja w domu talk i tak zawsze mam
A te chusteczki z tesco to sprawdzałaś na str Sroki? Bo te babydream wg niej też miały świetny skład, ale tylko jedne z tej serii, no może 2 rodzaje. Poznam po kolorze
O tym Octenisept czytałam różne opinie. Też miałam go na początku na liście. Ale wyczytałam, że pępuszki sie dłużej po tym goiły, bo ta maść je zmiękczała zwymiast wysuszać. Oleje też odrzuciłam, bo tak jak napisałam wcześniej, boje sie ze dziecko bedzie mi sie ślizgać w rękachAle nigdy nie mówie nigdy
-
nick nieaktualny