Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Ja dla własnego spokoju skonsultowałabym się z innym lekarzem.
Ale skoro inne rzeczy są okej, to na zapas bym się nie martwiła. Bo rozumiem, że NT, kość nosowa itd. były badane w I trymestrze?
Tak były badane w I trymestrze i wszystko było ok.Liskova lubi tę wiadomość
sylwia -
Bardziej przemawia do mnie otulacz Motherhood, jakoś kształtem mi bardziej pasuje. Ja mam rożek, z jednej strony tkanina minky. Marcel korzysta z niego teraz jak z kocyka. Ma też tasiemki i kolorowe metki które są bardzo interesująceMatka fantastycznej 4
-
Aniu super mu się spało, tym bardziej ze był jednak wcześniakiem i potrzebował tego. W pewnym momencie po prost dal znać ze juz dosyć i schowałam do szuflady
Później używałam otulacza, takiej właśnie chusty.
Aniu a z tych motherhood to podobno dzieciaki się za szybko same rozwijają
Jeszcze całkiem ok są z firmy red castel albo jakoś tak
I jeszcze mum2mum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:26
ania.g lubi tę wiadomość
-
Viki wrote:mandragora Twój dzieciak słodko wyglądał w tym:)I pewnie dziecko fajnie w tym śpi.
Ale jednocześnie coś się nie mogę przemóc. Mąż by mnie wyśmiał chyba, że mu dziecko w kaftan bezpieczeństwa zawijammandragora lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNaali, od skończonego 22 czy 23? Bo ja już się w tym gubię
Mi teoretycznie jest łatwo odliczać bo termin mam na 31 grudnia, więc teoretycznie dopiero od przyszłego tyg zaczęłabym 6 miesiąc, choć od wczoraj zaczęłam 23 tydzień...
Ehhh, w sumie jakie to ma znaczenieJa tam wolę podawać w tygodniach
Naali, śliczne zdjęcieale już ci o tym pisałam
zazdrość mnie zżera
muszę poprosić męża żeby mi parę takich pstryknął i obrobił w PS
-
ktosik85 wrote:Witam Was,
Wczoraj miałam USG połówkowe ( 21 tydzień)
Maluch rozwija się dobrze, parametry i organy są ok.
Natomiast lekarz zauważył powiększone miedniczki nerkowe do ok 3mm oraz ognisko hyperechogenne w lewej komorze serca.
Kiedyś te objawy oznaczyły, ze dziecko może urodzić się z zespołem Downa.
Lekarz powiedział, że ognisko często jest wynikiem infekcji,a poszerzenie miedniczki jest częstym zjawiskiem.
Dodam, że NT jest ok, nosek wykształcony, ma kostki na palcach (cokolwiek to znaczy) i nie widać objawów zespołu Downa (ZD)
Niestety zaczęłam czytać fora i zaczynam sie stresowac
Nie wiem, czy mam wyniki konsultować z innym lekarzem? Badania wykonywane były na dobrym sprzęcie i lekarz tez jest godny polecenia.
Czy miałyście podobno przypadek?
Na dzisiejszej wizycie moja ginka opieprzyła mnie znowu, żebym nie czytała niczego w necie i Tobie radzę to samo.
Jeśli drugi lekarza powie to samo, to uspokoi cie to ?
-
Kasia1986 wrote:Udało mi się kupić używany kombinezon zimowy Cocodrillo za malutką cenę a prawie jak nowy. Tylko rozmiar 62 cm. Myślicie że to będzie dużo za duży?
Wątpię też żeby moje dziecko urodziło się ze wzrostem 60cm, bo póki co raczej należy do tych mniejszych niż większych, obstawiam standardowo ok.55cm, to chyba przez 2.5miesiąca wejdzie w rozmiar 62
Chociaż skłonna byłabym posłuchać opinii mam doświadczonychWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:40