Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Podjedz do szpitala powiedz, że właśnie wróciłaś z podróży z...Gruzji? I bardzo źle się czujesz, wymiotujesz itp...a jesteś w ciąży i boisz się czy to nie jest coś poważnego. Powinni Ciebie przyjąć i zrobić badania. Ja bym podeszła i porozmawiała powinni Ci coś doradzić...miałaś styczność z różnymi ludźmi kto wie czy któraś z nich czymś nie zarażała...nie powinni tego lekceważyć. Decyzja należy do Ciebie. Nie mówię, że zaraz coś załapałaś ale jeśli coś Ciebie niepokoi lepiej to sprawdzić.
-
JATA wrote:Ja też kupuję kombinezon na 62. A z otulaczem...dla mnie ważne, że to działa, a nie co mi się wydaje, albo jak dziecko wygląda. Jak ma spać spokojnie to dla mnie moze wyglądać nawet jak z wariatkowa
Naali, piękna fota!
FasUla, nawet się nie zastanawiaj, tylko KONIECZNIE na SOR jedź.
Nie wiadomo, czy to zatrucie pokarmowe, czy jakieś inne świństwo, lepiej zbadać.
Najwyżej po prostu dadzą Ci kroplówkę, nawodnią, dadzą jakieś lekkie leki i puszczą do domu. Ale lepiej jechać, nawet niepotrzebnie, niż potem pluć sobie w brodę, że się coś stalo.
Zwłaszcza, że czujesz się naprawdę źle, skoro mówisz, że ledwo dałaś radę wrócić. -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny jestem juz po szpitalu z dzieckiem wszystko ok;) dostałam asecurin i gastrolit i ponieważ nie chciałam zostać w szpitalu to wracam juz do domu:) dzieki ze mnie zmobilizowalyscie bo lekarki były miłe a ja sie uspokoiłam bardzo:) ale mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo padam z nóg...
Liskova, vincaminor, ania.g, Martii, lucy1983, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Hej. Jestem po wczorajszym USG 3d u dr Grzesiaka w Diasonie. Polecam Łodziankom:) Bardzo miły, sympatyczny i profesjonalny lekarz. Zbadał wszystko, posprawdzał, pomierzył. Napstrykał mnóstwo fotek i dostaliśmy filmik. Jak macie okazję i możliwość pozwolić sobie na taki "kaprys" - 250 zł - to pamiątka jest naprawdę super:)
lucy1983, Kasia1986, ewka315 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa za połówkowe tez tyle płaciłam...
Liskova znajoma mojej mamy miała cholestaze i urodziła 2 zdrowych dzieci, miała wysypkę i bardzo ja siedziało była pod ścisła opieka gin
Dziewczyny ale sie załatwiłam, po 2 dniach wrócę do żywych? Na razie od rana nic nie jem, co wypije to przepada:/ ale do szpitala nie ma konieczności ponoć 5 dni to jest niebezpieczneLiskova, Martii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny będące na L4 jak to jest z wypłatą zasiłku?, za pierwszy miesiąc zapłacił mi pracodawca teraz dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc począwczy od 27.08, kiedy moge spodziewać się pieniędzy z ZUSu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:00
-
Mama84 wrote:Dziewczyny będące na L4 jak to jest z wypłatą zasiłku?, za pierwszy miesiąc zapłacił mi pracodawca teraz dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc począwczy od 27.08, kiedy moge spodziewać się pieniędzy z ZUSu ?
Zus wypłaca pieniądze za okres zwolnienia...jeśli masz zwolnienie na miesiąc to po tym miesiąc (lub na jego koniec) dostaniesz pieniądze. Najłatwiej zadzwoń do zusu i oni Ci powiedzą kiedy dokładnie wypłacą Ci pieniądze. Jeśli np zwolnienia będziesz miała wystawiane co 2 tyg to nawet zus 2 razy w miesiącu może kasę przelewać -
Giannaa wrote:Zus wypłaca pieniądze za okres zwolnienia...jeśli masz zwolnienie na miesiąc to po tym miesiąc (lub na jego koniec) dostaniesz pieniądze. Najłatwiej zadzwoń do zusu i oni Ci powiedzą kiedy dokładnie wypłacą Ci pieniądze. Jeśli np zwolnienia będziesz miała wystawiane co 2 tyg to nawet zus 2 razy w miesiącu może kasę przelewać
-
Martii wrote:Nie wiem ile w tym prawdy, ja sama dostaje wypłatę od pracodawcy, ale podobno ZUS potrafi się niewąsko spóźniać z wypłatą, żyją wg jakiegoś własnego kalendarza. Lepiej faktycznie zadzwoń i zapytaj
To bzduraGadają tak ludzie którzy nie znają terminów wypłat z zusu. Ewentualnie tacy co mają jakiś bałagan w papierach, zus sam w sobie nie spóźnia się z wypłatami.
Mama jeśli masz zwolnienie na 4 tyg to dostaniesz po tych 4 tyg ewentualnie na ostatnie dni ...dowiedz się kiedy robią u Ciebie przelewy.Martii lubi tę wiadomość