X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjedz do szpitala powiedz, że właśnie wróciłaś z podróży z...Gruzji? I bardzo źle się czujesz, wymiotujesz itp...a jesteś w ciąży i boisz się czy to nie jest coś poważnego. Powinni Ciebie przyjąć i zrobić badania. Ja bym podeszła i porozmawiała powinni Ci coś doradzić...miałaś styczność z różnymi ludźmi kto wie czy któraś z nich czymś nie zarażała...nie powinni tego lekceważyć. Decyzja należy do Ciebie. Nie mówię, że zaraz coś załapałaś ale jeśli coś Ciebie niepokoi lepiej to sprawdzić.

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja też kupuję kombinezon na 62. A z otulaczem...dla mnie ważne, że to działa, a nie co mi się wydaje, albo jak dziecko wygląda. Jak ma spać spokojnie to dla mnie moze wyglądać nawet jak z wariatkowa ;)
    Zresztą otulacz to zazwyczaj do 3 m-ca sie używa, bo potem dziecię już nie chce, więc 3 m-ce jak z wariatkowa da radę :D

Naali, piękna fota! <3

FasUla, nawet się nie zastanawiaj, tylko KONIECZNIE na SOR jedź.
    Nie wiadomo, czy to zatrucie pokarmowe, czy jakieś inne świństwo, lepiej zbadać.

Najwyżej po prostu dadzą Ci kroplówkę, nawodnią, dadzą jakieś lekkie leki i puszczą do domu. Ale lepiej jechać, nawet niepotrzebnie, niż potem pluć sobie w brodę, że się coś stalo.

Zwłaszcza, że czujesz się naprawdę źle, skoro mówisz, że ledwo dałaś radę wrócić.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście do czynienia z cholestazą ciążową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jestem juz po szpitalu z dzieckiem wszystko ok;) dostałam asecurin i gastrolit i ponieważ nie chciałam zostać w szpitalu to wracam juz do domu:) dzieki ze mnie zmobilizowalyscie bo lekarki były miłe a ja sie uspokoiłam bardzo:) ale mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo padam z nóg...

Liskova, vincaminor, ania.g, Martii, lucy1983, monika_89 lubią tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasula pewnie że jedź!
    edit. doczytałam, super, że z dzieciem ok, a Tobie szybkiego powrotu do zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:17

km5sio4phkxiw92p.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, super że wszystko ok!

• appee Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po wczorajszym USG 3d u dr Grzesiaka w Diasonie. Polecam Łodziankom:) Bardzo miły, sympatyczny i profesjonalny lekarz. Zbadał wszystko, posprawdzał, pomierzył. Napstrykał mnóstwo fotek i dostaliśmy filmik. Jak macie okazję i możliwość pozwolić sobie na taki "kaprys" - 250 zł - to pamiątka jest naprawdę super:)

lucy1983, Kasia1986, ewka315 lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee, to moja ginka tyle ode mnie weźmie za połówkowe :/
    A myślalam, ze bedzie to robić w ramach wizyty, no może z delikatną dopłatą, a tu klops. Też tak wasi lekarze was podliczają?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za połówkowe tez tyle płaciłam...
    Liskova znajoma mojej mamy miała cholestaze i urodziła 2 zdrowych dzieci, miała wysypkę i bardzo ja siedziało była pod ścisła opieka gin
    Dziewczyny ale sie załatwiłam, po 2 dniach wrócę do żywych? Na razie od rana nic nie jem, co wypije to przepada:/ ale do szpitala nie ma konieczności ponoć 5 dni to jest niebezpieczne

Liskova, Martii lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polowkowe były w cenie normalnej wizyty ;)

Martii lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będące na L4 jak to jest z wypłatą zasiłku?, za pierwszy miesiąc zapłacił mi pracodawca teraz dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc począwczy od 27.08, kiedy moge spodziewać się pieniędzy z ZUSu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:00

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Dziewczyny będące na L4 jak to jest z wypłatą zasiłku?, za pierwszy miesiąc zapłacił mi pracodawca teraz dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc począwczy od 27.08, kiedy moge spodziewać się pieniędzy z ZUSu ?

Zus wypłaca pieniądze za okres zwolnienia...jeśli masz zwolnienie na miesiąc to po tym miesiąc (lub na jego koniec) dostaniesz pieniądze. Najłatwiej zadzwoń do zusu i oni Ci powiedzą kiedy dokładnie wypłacą Ci pieniądze. Jeśli np zwolnienia będziesz miała wystawiane co 2 tyg to nawet zus 2 razy w miesiącu może kasę przelewać

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit...2 razy ten sam post ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:19

a.png
    a.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Zus wypłaca pieniądze za okres zwolnienia...jeśli masz zwolnienie na miesiąc to po tym miesiąc (lub na jego koniec) dostaniesz pieniądze. Najłatwiej zadzwoń do zusu i oni Ci powiedzą kiedy dokładnie wypłacą Ci pieniądze. Jeśli np zwolnienia będziesz miała wystawiane co 2 tyg to nawet zus 2 razy w miesiącu może kasę przelewać
    Zwolnienie mam dokładnie na 4 tygodnie

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile w tym prawdy, ja sama dostaje wypłatę od pracodawcy, ale podobno ZUS potrafi się niewąsko spóźniać z wypłatą, żyją wg jakiegoś własnego kalendarza. Lepiej faktycznie zadzwoń i zapytaj :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Nie wiem ile w tym prawdy, ja sama dostaje wypłatę od pracodawcy, ale podobno ZUS potrafi się niewąsko spóźniać z wypłatą, żyją wg jakiegoś własnego kalendarza. Lepiej faktycznie zadzwoń i zapytaj :)

To bzdura ;-) Gadają tak ludzie którzy nie znają terminów wypłat z zusu. Ewentualnie tacy co mają jakiś bałagan w papierach, zus sam w sobie nie spóźnia się z wypłatami.

Mama jeśli masz zwolnienie na 4 tyg to dostaniesz po tych 4 tyg ewentualnie na ostatnie dni ...dowiedz się kiedy robią u Ciebie przelewy.

Martii lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 8 tyg ciąży i cały czas wypłaca mi pracodawca zgodnie z dniem wypłaty. A zwolnienia mam różnie zależy kiedy mam wizytę.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Ja jestem na zwolnieniu od 8 tyg ciąży i cały czas wypłaca mi pracodawca zgodnie z dniem wypłaty. A zwolnienia mam różnie zależy kiedy mam wizytę.
    Bo tak jest jeśli zakład pracy zatrudnia powyżej iluś tam osób chyba dwudziestu.

a.png
    a.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za informacje odnosnie ZUSu, myslałam że wypłata będzie trochę szybciej, pozostaje czekać cierpliwie...

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Bo tak jest jeśli zakład pracy zatrudnia powyżej iluś tam osób chyba dwudziestu.
    Dzięki Kochana, bo się wlaśnie dziwiłam że nic z zusem nie muszę załatwiać a wypłata normalnie wpływa.

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ