Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wieczorowo
wizyta zaliczona dziec zdrowy i Marysia pozostała Marysią i nic się w tej kwestii juz podobno nie zmieni
Tygrys super ze wszystko Oki i ze juz w domku
Mój Stas spał i dalej śpi w spiworkach tylko. Kołdry jeszcze nie zdarzyło mi się użyć ani razu. Poduszke niemowleca miałam do gondoli takiego motyla, głowa się mu tak nie machala. Do łóżka u nas obowiązkowo była poduszka klin. Staś bardzo ulewa i przy Marysi tez jej będę na pewno używać, bardzo się boje zachlysniecia.
Ochraniacza też używamy, ale to dopiero jak się zaczął Staś przemieszczać i przy okazji obijacwcześniej nie był potrzebny
Mitzula światełko dla Aniołków (*)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:45
ania.g, FasUla, Carmen1724, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość
-
Appee niewłaściwe usg zrobił mi doktor wieczorek ale z Aleksandrowa. A reszta atrakcji to juz w Matce Polce..
Viki fajny kosz Mojzesza ja tez chce miec dzidzie jak najbliżej mnie ale akurat mam wózek z gondola z funkcją kolyski i sobie go bede przystawiac. Hmm a co myslicie o monitorach oddechu.?.. -
Ja monitora używałam przez 6 miesięcy. Było wiele fałszywych alarmów ale dwa prawdziwe...
Aniu a pewna jest ze na przedniej? Haha bo co lekarz to inne spojrzenie na świat. Dwa tyg temu jeden powiedział ze mam na tylnej ścianie a dziś inny ze na przedniej. No chyba ze mi przeskakujeja juz nie wiem jak i co oni tam widzą
-
mandragora wrote:Aniu a pewna jest ze na przedniej? Haha bo co lekarz to inne spojrzenie na świat. Dwa tyg temu jeden powiedział ze mam na tylnej ścianie a dziś inny ze na przedniej. No chyba ze mi przeskakuje
ja juz nie wiem jak i co oni tam widzą
Napiszę później do lekarza smsa że ruchy bardzo delikatne i zobaczę co mi odpisze.
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyWydaje mi sie ze moze sie przemieszczać ... Ja mam na przedniej ścianie i wysoko czyli 'w dnie' - rozumiem ze na górze. Niekorzystnie jest jak jest przodujące. Monitor oddechu bym chciała. Co do wyprawki to nie sa to małe koszty, nie wiedziałam ze aż tyle rzeczy potrzebnych;)
Z kosmetyków chyba wybiorę mydło aleppo i olej kokosowy do smarowania oraz mycie pupy w domu wacikami i woda co ponoć pomaga zapobiegać odparzeniom. -
Fasula jasne ze się łożysko przemieszcza ale nie aż tak
pomiary szyjki tez się znacznie różniły między tymi dwoma usg o jakieś 20 mm. Któryś z moich lekarzy kiepsko widzi
Fasula ja pupę cały czas rumiankiem myje. Odparzenia mieliśmy tylko dwa razy jak były te największe upały.FasUla lubi tę wiadomość
-
Ale mydło laurowe aleppo tak śmierdzi strasznie. A poza tym to agresywne mydło idealne na trądzik. Bałabym się tym pupę dziecku myć.
Olej kokosowy jest spoko. Ale umarłabym jakby mi dziecko pachniało codziennie kokosem.
Na odparzenia lub przeciw polecam wody termalne. I kremy na d-penthanolu i cynku. -
nick nieaktualny
-
Ja z zapachami mam głównie problem. Szczególnie teraz. Nawet kosmetyki dla dzieci mi śmierdzą.
Więc teraz na każda rzecz patrze przez pryzmat zapachu. Nawet woda w prysznicu mi śmierdzi i w zmywarce talerze. paranoja -
Tygrys mam monitor taki dopinany do pieluszki i on ma taką zasadę działania ze jak dzieciak przestaje oddychać to najpierw włącza się wibracja która słychać, jak nie reaguje to dopiero alarm. Młody spał ze mną, słyszałam wibracje pomyślałam a falszywka, później alarm otwieram oczy a on nic. Dopiero jak zaczęłam nim trzachac na wszystkie strony to załapał ze trzeba oddychać. Dwa razy było tak samo.
-
mandragora, a Staś jest wcześniakiem ? Bo słyszałam że takie monitory oddechu są właśnie głównie dla wcześniaków, bo ona mają problemy z oddychaniem. Ale dałaś do myślenia...
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak często Was boli brzuch? Ja mam wrażenie ze nieustannie a z dzieckiem wszystko ok bo byłam wczoraj u lekarza. Juz tyle magnezu biorę ze wydaje mi sie to przesada no ale w sumie on nie ma skutków ubocznych? Widzę ze w ciazy jakaś przewrażliwiona jestem, cos nie widzę siebie na porodówce:p