X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowo ;) wizyta zaliczona dziec zdrowy i Marysia pozostała Marysią i nic się w tej kwestii juz podobno nie zmieni ;)
    Tygrys super ze wszystko Oki i ze juz w domku ;)
    Mój Stas spał i dalej śpi w spiworkach tylko. Kołdry jeszcze nie zdarzyło mi się użyć ani razu. Poduszke niemowleca miałam do gondoli takiego motyla, głowa się mu tak nie machala. Do łóżka u nas obowiązkowo była poduszka klin. Staś bardzo ulewa i przy Marysi tez jej będę na pewno używać, bardzo się boje zachlysniecia.
    Ochraniacza też używamy, ale to dopiero jak się zaczął Staś przemieszczać i przy okazji obijac ;) wcześniej nie był potrzebny ;)
    Mitzula światełko dla Aniołków (*)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:45

ania.g, FasUla, Carmen1724, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, gratuluję udanej wizyty i Marysi :)
    A ja czekam teraz na połówkowe jeszcze 17 dni. Ruchy nadal bardzo delikatne. Do bani z tym łożyskiem na przedniej ścianie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee niewłaściwe usg zrobił mi doktor wieczorek ale z Aleksandrowa. A reszta atrakcji to juz w Matce Polce..

Viki fajny kosz Mojzesza ja tez chce miec dzidzie jak najbliżej mnie ale akurat mam wózek z gondola z funkcją kolyski i sobie go bede przystawiac. Hmm a co myslicie o monitorach oddechu.?..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora używałam przez 6 miesięcy. Było wiele fałszywych alarmów ale dwa prawdziwe...
    Aniu a pewna jest ze na przedniej? Haha bo co lekarz to inne spojrzenie na świat. Dwa tyg temu jeden powiedział ze mam na tylnej ścianie a dziś inny ze na przedniej. No chyba ze mi przeskakuje ;) ja juz nie wiem jak i co oni tam widzą ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Aniu a pewna jest ze na przedniej? Haha bo co lekarz to inne spojrzenie na świat. Dwa tyg temu jeden powiedział ze mam na tylnej ścianie a dziś inny ze na przedniej. No chyba ze mi przeskakuje ;) ja juz nie wiem jak i co oni tam widzą ;)
    Chodzę do jednego i na ostatnim usg mówił że jest na przedniej ścianie i tak też jest wpisane w opisie usg. Nigdy się nie zastanawiałam czy łożysko się przemieszcza.
    Napiszę później do lekarza smsa że ruchy bardzo delikatne i zobaczę co mi odpisze.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze moze sie przemieszczać ... Ja mam na przedniej ścianie i wysoko czyli 'w dnie' - rozumiem ze na górze. Niekorzystnie jest jak jest przodujące. Monitor oddechu bym chciała. Co do wyprawki to nie sa to małe koszty, nie wiedziałam ze aż tyle rzeczy potrzebnych;)
    Z kosmetyków chyba wybiorę mydło aleppo i olej kokosowy do smarowania oraz mycie pupy w domu wacikami i woda co ponoć pomaga zapobiegać odparzeniom.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula jasne ze się łożysko przemieszcza ale nie aż tak ;) pomiary szyjki tez się znacznie różniły między tymi dwoma usg o jakieś 20 mm. Któryś z moich lekarzy kiepsko widzi ;)
    Fasula ja pupę cały czas rumiankiem myje. Odparzenia mieliśmy tylko dwa razy jak były te największe upały.

FasUla lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mydło laurowe aleppo tak śmierdzi strasznie. A poza tym to agresywne mydło idealne na trądzik. Bałabym się tym pupę dziecku myć.

Olej kokosowy jest spoko. Ale umarłabym jakby mi dziecko pachniało codziennie kokosem.

Na odparzenia lub przeciw polecam wody termalne. I kremy na d-penthanolu i cynku.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora az 2 prawdziwe alarmy.?..jeju to ja chyba tez kupie. Sa bardzo drogie ale wole kupic to, moze uzywane niz jakis wypasiony laktator

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mydło mozna tez kupić w rożnych stężeniach i mnie zapach nie przeszkadza, mysle ze mozna sie przyzwyczaić;)
    A kocyk 50X75 to na ile miesięcy wystarczy? Tak na pół roku?

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zapachami mam głównie problem. Szczególnie teraz. Nawet kosmetyki dla dzieci mi śmierdzą.

Więc teraz na każda rzecz patrze przez pryzmat zapachu. Nawet woda w prysznicu mi śmierdzi i w zmywarce talerze. paranoja

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ze zmywarką to ja też tak mam. Nie znoszę zapachu nawet kubek mi śmierdzi po zmywaniu w zmywarce :P

Ja jeszcze się nie orientowałam w kosmetykach dla bobasów liczę że w szkole rodzenia nam poradzą;)

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja monitora używałam przez 6 miesięcy. Było wiele fałszywych alarmów ale dwa prawdziwe...

Dwa prawdziwe? O rany!!! Co się wtedy robi jeśli mogę zapytać?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys mam monitor taki dopinany do pieluszki i on ma taką zasadę działania ze jak dzieciak przestaje oddychać to najpierw włącza się wibracja która słychać, jak nie reaguje to dopiero alarm. Młody spał ze mną, słyszałam wibracje pomyślałam a falszywka, później alarm otwieram oczy a on nic. Dopiero jak zaczęłam nim trzachac na wszystkie strony to załapał ze trzeba oddychać. Dwa razy było tak samo.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefcia dziecko trzeba tak jakby zresetować, bo no zapomina o oddychaniu. Myślę że warto przejść kurs pierwszej pomocy dla niemowląt. Są takie organizowane przy okazji szkoleń dla ciężarnych. Warto poszukać.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to przekonałas mnie do kupna...ja nawet jestem wyczulona jak śpię z mezem i on chwilę nie oddycha widze ze sie nie rusza i nim trzęse
    A co dopiero dziecko. Straszne to

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora, a Staś jest wcześniakiem ? Bo słyszałam że takie monitory oddechu są właśnie głównie dla wcześniaków, bo ona mają problemy z oddychaniem. Ale dałaś do myślenia...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula Staś się urodził dokładnie w 36 tyg i 6 dniu ciąży wiec w zasadzie w terminie ;) cc było planowane i nigdy nie miał żadnych problemów związanych z wczesniactwem. Wiec generalnie żadnych zaleceń nie było.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku masakra dobrze mieć takie urządzenie. Dzień dobry dziewczynki :) Witam się w kolejnym tygodniu :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak często Was boli brzuch? Ja mam wrażenie ze nieustannie a z dzieckiem wszystko ok bo byłam wczoraj u lekarza. Juz tyle magnezu biorę ze wydaje mi sie to przesada no ale w sumie on nie ma skutków ubocznych? Widzę ze w ciazy jakaś przewrażliwiona jestem, cos nie widzę siebie na porodówce:p

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ