X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio licho się czuję i nie miałam czasu napisać. A słyszałyście o butelkach browns anty kolkowych, są ponoć polecane?

Byłam na krzywej cukrowej i dzisiaj do mnie dzwoniła Pani z laboratorium że mam lekko podwyższone wyniki po godz 132 mg/dl a po dwóch 126 mg/dl. Oczywiście już się wystraszyłam, dobrze że mam dzisiaj wizytę u ginekologa.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wy kupujecie pościel do łóżeczka, czy płaską poduszkę i ciepły koc?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja posciel jeszcze mam po pierwszym synku, dokupiłam do wózka zestaw, jest i kocyk jest i rożek ;) chyba wystarczy :) :D

bbe73a0022.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na krzywą idę w przyszłym tygodniu - chyba padnę z głodu przez te 2 godziny :) ciężko będzie :) a wodę można pic czy też nie?

bbe73a0022.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2
    Tez miałam kleszcza niedawno. Sama wyjęłam, odkaziłam i zadzwoniłam do gina. Powiedział, że dobrze, że szybko wyjęty. Że nie każdy kleszcz oznacza zarażenie i żeby obserwować czy się rumień nie robi dookoła. W karcie mam wpisane na wszelki wypadek, ale nic sie nie działo i teraz nawet nie pamiętam gdzie był. Panikowałbym jak głupia - wiadomo z jakiego powodu - normalnie kleszczem bym się nie przejęła. Także obserwuj, bo chyba itak nic więcej nie da się zrobić...

Justi2 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościeli nie kupuję, tylko kocyk. Poduszkę chcę, ale ten klin przeciw ulewaniu.

FasUla, ja tak czasem mam, że jak kichnę, a nie zacisnę nóg, to może mi jakieś siku polecieć :D

• mitzula Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody qpić po glukozie nie można.. zostało mi jeszcze 10 minut i trzecie pobranie a zaraz po nim śniadanie ;) pociesze ze po glukozie nie chce się jakoś specjalnie jeść.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pościel i do łóżeczka i do wózka, ta to do wózka pasuje mi do kołyski więc idealnie. Poduszki są w obu zestawach ale prawdopodobnie na razie nie będę ich używać albo tylko sporadycznie. Kocyków też oczywiście będę używać :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17bc6c9e0c9d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d12f00563d0e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:50

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Wody qpić po glukozie nie można.. zostało mi jeszcze 10 minut i trzecie pobranie a zaraz po nim śniadanie ;) pociesze ze po glukozie nie chce się jakoś specjalnie jeść.

he he no to jak nic padnę z głodu ;) ciężko będzie - zawsze po przebudzeniu muszę coś wszamać, bo normalnie aż mi się w głowie kreci :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk i śpiworek, pościeli nie kupuje. Poduszkę kupie albo klin albo motyl antywstrząsowa. Liskova, mam nadzieje ze po porodzie przejdzie mi to nietrzymanie moczu:/ staram sie ćwiczyć mięśnie kegla i moze problem zniknie;)

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam żeby na początku pościeli nie kupować tylko kocyk minky, ale kuzynka mi powiedziała że pościel lepiej przepuszcza powietrze, w minky dzidziuś może się przegrzać, w każdym razie zdecydowaliśmy że kupimy pościel, od początku będziemy używać kołderki ale zamiast poduszki chcemy kupić ten materacyk poszukamy używany.

http://allegro.pl/oddychajacy-materac-lifenest-mis-usypiacz-24h-i5650268274.html?bi_s=ads&bi_m=p4

A pościel wypatrzyłam taką:

http://gluckbaby.pl/pl/p/Poduszka-koldra-Tencel-/266

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    A ja myślałam żeby na początku pościeli nie kupować tylko kocyk minky, ale kuzynka mi powiedziała że pościel lepiej przepuszcza powietrze, w minky dzidziuś może się przegrzać, w każdym razie zdecydowaliśmy że kupimy pościel, od początku będziemy używać kołderki ale zamiast poduszki chcemy kupić ten materacyk poszukamy używany.

http://allegro.pl/oddychajacy-materac-lifenest-mis-usypiacz-24h-i5650268274.html?bi_s=ads&bi_m=p4

A pościel wypatrzyłam taką:

http://gluckbaby.pl/pl/p/Poduszka-koldra-Tencel-/266

Kasia, dokladnie taka posciel wczoraj kupilismy :-)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    a mnie pech nie opuszcza budzę się rano drapie się po ręce a tu... kleszcz i akcja o 6 rano gdzie z tym cholerstwem pojechalismy na dyżur do szpitala bo pod nosem i chirurgia tam jest gdybym nie była w ciąży to pewnie sama bym wyjęła a tak strach mnie obleciał a w szpitalu kartka na SORze kleszczy nie usuwamy i na dorazną nas odesłali tam mi paskudztwa się pozbyłam ale lekarz powiedział że z racji ciąży muszę się zgłosić do gina w celu wdrożenia leczenia:/ a ja wizytę mam za tydzień a dzisiaj i tak go nie ma i co teraz się pytam:/

No niee, justi, myślałam, ze juz wyczerpaliśmy limit pecha...kurcze, ale zastanawiam sie jakie leczenie? A noże wizyte da sie przyspieszyć?

Co do laktatorów, to ile kobiet, tyle opinii...ja np. Mam ręczny Aventu i powiem Wam byłam zadowolona, okazało sie, ze mimo iż, nie wracałam do szkoły, pracy, musiałam odciągać, bo mała nie przybierała na wadze i nie wiedzieliśmy ile zjada, a z butelk widać;) teraz myślałam nad elektrycznym, ale chyba se jednak daruje i zostanę przy rocznym, bo potem juz sporadycznie odciagalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:37

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Dziewczyny ostatnio licho się czuję i nie miałam czasu napisać. A słyszałyście o butelkach browns anty kolkowych, są ponoć polecane?

Byłam na krzywej cukrowej i dzisiaj do mnie dzwoniła Pani z laboratorium że mam lekko podwyższone wyniki po godz 132 mg/dl a po dwóch 126 mg/dl. Oczywiście już się wystraszyłam, dobrze że mam dzisiaj wizytę u ginekologa.
    Osobiście testowałam na dwójce dzieci i polecam. Te butelki mają specjalny system antykolkowy i faktycznie takie są a nie tylko z nazwy jak większość.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:

Ja właśnie chyba na nie się zdecyduje czytałam mnóstwo pozytywnych opinii,ewentualnie tommee tippee
    Co do pościeli to ja kupuje cały komplet pościeli do wózka i do łóżeczka a dodatkowo gruby i cienki kocyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:12

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Viki Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po krzywej cukrowej. Niedobre. Polecam z cytryną. Ale kompletnie mi nic nie było.:)

Teraz czekam na wyniki i ani mi się śni znowu to przechodzić.
    Strata czasu.

Takimi naprawdę antykolkowymi są butelki habermana.I taką też zakupie

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Takimi naprawdę antykolkowymi są butelki habermana.I taką też zakupie
    Spojrzałam na nie na allegro, butelka zwykła ale smoczek do karmienia wygląda na taki który faktycznie ma system antykolkowy. Chętnie bym sobie to na żywo obejrzała a najlepiej porównała z dr. browns i tomme tippe.

Matka fantastycznej 4 :)
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova czasem nie ma wyboru i trzeba spiąć poślady ;) ja nie mogę zrezygnować ze szkoły. Po pierwsze szefostwo zapłaciło za t7en rok ponad 2,000 funciaków a po drugie to moja przyszłość - lepsze kwalifikacje, lepsze zarobki- większe mozliwości dla dzieciaczka. I naprawdę nie uważam�,, ab,
    że maluch strasznie ucierpi jak nie będzie mnie widział 2 razy w tyg po 3 godziny :) do pracy też wracam i wiem, że będzie ciężko, ale to będzie tylko kolejny etap w jego dorastaniu. Nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu, ale z pewnością przepłaczę nie jedną noc ;)
    Przypominam sobie, że nie my pierwsze ani ostatnie jesteśmy w takiej sytuacji i po prostu musimy dać radę :)

Co do pościeli to chyba nie powinno się używać poduszeczek do min 6 miesiąca życia malucha? U mnie w zestawie była kołderka, ochraniacz, kocyk i prześcieradło. Dokupiłam też śpiworek.

Kciuki za wizytujące! Ja też dzisiaj mam wizytę, ale bez usg

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka zgadzam się co do poduszki, ale mi chodzi o taką poduszkę przeciwko ulewaniu się, cienką, żeby malec miał tylko lekko głowę wyżej.

Ja mam z usg, miał iść ze mną mój M, ale musi zostać w pacy :( i tak z jednej strony się ciesze bo sobie obejrzę małego albo małą (czekam na potwierdzenie płci), a z drugiej się stresuje czy z dzidzią wszystko dobrze bo o badanie połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:55

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pościeli nie kupuję, tzn same poszewki kupuję :D do kołdry schowam, a poduszkę mam więc tylko przebiorę i będzie idealna żeby podłożyć pod dziecko do karmienia :D

ja idę w przyszłym tyg na glukoze, ale nigdy problemu z nią nie miałam więc na luzie :P tylko wyniku się boję :P

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ