Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ktoras z Was pamietam ze miala problemy z bolem kregoslupa, mialyscie jakies specjlane cwiczenia zalecone czy po prostu zwykle rozruszanie? musze przyznac ze cale zycie wazylam mniej wiecej tyle samo i teraz jest to dla mnie duza zmiana i zaczynam czuc te dodatkowe kilogramy, a przeciez ledwo polowa minela…chyba zakupie poduszke do spania, skoro wielu z Was pomogla, bo po nocy wstaje jak z krzyza zdjeta...
-
To tez zależy od jakie było obciążenie glukozą. Bo ja miałam 75g. A wiem, że wielu lekarzy zleca tylko 50g.
Myslę, że jak jest na pograniczu normy to jet ok. Byleby nie przekraczać.
Za to tsh mi się pnie w górę. Już mam 2,1. A było tak ładnie poniżej 2. Ale chyba norma w II i III trymestrze to już ponad 3? Mylę się?
Kurde dziewczyny jak czas leci. Niedawno omawiałyśmy nasze bety hcg potem nt teraz krzywą cukrową jak nic za chwilę będziemy omawiać wyniki paciorkowców:P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1986 wrote:Dziewczyny ostatnio licho się czuję i nie miałam czasu napisać. A słyszałyście o butelkach browns anty kolkowych, są ponoć polecane?
Byłam na krzywej cukrowej i dzisiaj do mnie dzwoniła Pani z laboratorium że mam lekko podwyższone wyniki po godz 132 mg/dl a po dwóch 126 mg/dl. Oczywiście już się wystraszyłam, dobrze że mam dzisiaj wizytę u ginekologa.
Ja wlasnie ostatnio zamowilam te antykolkowe od brownsa bo tez slyszalam dobre opinie. -
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Dziewczyny ktoras z Was pamietam ze miala problemy z bolem kregoslupa, mialyscie jakies specjlane cwiczenia zalecone czy po prostu zwykle rozruszanie? musze przyznac ze cale zycie wazylam mniej wiecej tyle samo i teraz jest to dla mnie duza zmiana i zaczynam czuc te dodatkowe kilogramy, a przeciez ledwo polowa minela…chyba zakupie poduszke do spania, skoro wielu z Was pomogla, bo po nocy wstaje jak z krzyza zdjeta...
FasUla poduszka jak najbardziej Ci pomoże a co do ćwiczeń to ja chodzę na aktywne 9 mcy i tam zapytałam prowadzącą o ćwiczenia na kręgosłup i najlepiej przynajmniej dla mnie sprawdzają się ćwiczenia na piłce porodowej (w Decathlonie np za 39 zł) samo siedzenie na niej przynosi ulgę, a delikatne ruchy miednicą w przód i tył i na boki to już w ogóleFasUla lubi tę wiadomość
-
Beatrice oblukaj sobie te habermana. Ona maja taki ogromny zawór, który zamyka mleko w smoczku. I dziecko musi zassać , żeby z niego coś wypłynęło.
http://canpolbabies.com/pl/butelka-haberman
Beatrice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viki ja tez miałam 75g. Z tym pograniczem to bym się spierała. U mnie tylko na czczo wynik na granicy i mam na tej postawie stwierdzoną cukrzycę ciążową i insulinę na noc do zbicia wyniku rano13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
FasUla wrote:A butelke musze jakos dopasowac do laktatora, podgrzewacza i steryzlizatora czy to jest jakos bardziej uniwersalne?
ja mam podgrzewacz Avent i do niego pasują wszystkie butelki, podobno
FasUla lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Mam do Was pytanie.. może któraś z Was miała taki przypadek.. Wczoraj miałam dosyć ciężki dzień ( wściekłam się do granic możliwości ). Wieczorem zauważyłam lekkie napinanie podbrzusza. Dzisiaj praktycznie od rana mam bóle podbrzusza, czasami podobne do tych miesiaczkowych ale jak chodzę bądź siedzę. Przy leżeniu praktycznie ustępują (tylko czasami coś zakłuje). Ból nie jest jakiś mega silny ale na psychikę działa..
Jak myślicie, czy ty może być wynik wczorajszego stresu? Może któraś z Was tak miała? -
nick nieaktualnyMysle ze moze to byc przez stres. Ja tak miałam, leżałam w łożku i jadłam magnez i było lepiej. Niech maz Ci jakies jedzenie dobre zrobi i pij melisę, powinno pomoc. Jak będziesz sie bardzo niepokoić to lekarz, mnie przeszło po dzieki magnezowi i odpoczywaniu.
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Myślę podobnie jak FasUla. To na pewno skutki stresu. Ja niestety bardzo często tak mam
a stresu się nie da wyeliminować
przeglądałam laktatory i zgłupiałam do reszty. W przypadku nie za często i ekonomicznie wychodzi Chicco Step Up. Z kolei Tommee ma ciekawy zestaw ze sterylizatorem. no i jeszcze Avent ale tu już chyba najdrożej a nie chcę za dużo kasy wywalać na coś co może być nie do końca użytkowane tak jak powinno;) na potem tez nie chce zostawiać, bo wiadomo jak z facetami...ehhh i kolejny powód do myśleniaNie wiem czy tylko ja tak mam? wszystko co wybieram milion razy oglądam, przeglądam, czytam... hmm to chyba juz powinno się kwalifikować do leczenia
Lila84 lubi tę wiadomość