Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie najbardziej przeraża ten puls, bo czuję jakby mi miało serce wyskoczyć i ciężko mi się oddycha
Poczytałam co piszecie i dotarło do mnie że też nie mam przewijakaCałą reszta już czeka a przewijaka brak
Jak się lepiej poczuję to skoczę do sklepu
Neka lubi tę wiadomość
-
Anuśka ciśnienie ja od początku ciąży mam niskie 90/60 , 100/60 a puls około 80...ooo właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 139/77 a puls 78 hmm dziwne.. zobaczymy jutro rano
-
Anuśka wrote:Dokładnie tak to wygląda... A rozmawiałaś z ginem o tym?
Ja oprócz ciężkiego oddechu zaczęłam chrapać..chyba przez zatkany nos
-
Magdalena83 wrote:Ja oprócz ciężkiego oddechu zaczęłam chrapać
..chyba przez zatkany nos
Ja nie chrapę bo jak leżę na plecach to mi nogi drętwieją, jak na prawym boku to biodra bolą, więc jedyna możliwa pozycja do spania to lewy bok bo drętwiejąca ręka najmniej dokucza. Kurczę czuję się jak staruszkaA nos też mam zatkany od samego początku ciąży. Jakiś katar ciążowy czy coś
-
Anuśka u mnie ból bioder właśnie się chyba zaczął, jak dłużej poleżę i wstanę to kuleję, jak leżę na plecach to boli
masakra jakaś
Tygrys a widzisz o tym nie pomyślałam
Natalka ja wyprawkę już mam prawie całątylko kosmetyki muszę kupić
dzisiaj w Pepco dokupiłam brakujące pajace(12,99), półśpiochy(9,99) i kaftaniki(5,99)
także ceny rewelacyjne a i gatunkowo całkiem nieźle
a w środę dokupię te kosmetyki i już z głowy
A od soboty remont
Zapisana jestem na jutro na warsztaty "Mamo to ja" ale nie wiem czy się wybiorę...są od 17 - 20:30, więc musiałabym o 15:30 już jechać i po 22 bym była w domu..nie wiem czy dam radę tyle godzin wysiedzieć -
Magdalena83 wrote:Zapisana jestem na jutro na warsztaty "Mamo to ja" ale nie wiem czy się wybiorę...są od 17 - 20:30, więc musiałabym o 15:30 już jechać i po 22 bym była w domu..nie wiem czy dam radę tyle godzin wysiedzieć
Tam będzie moja Gameta i miałam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej o porodach... Szkoda mi bardzo tych warsztatów...
-
Anuśka wrote:Dokładnie tak to wygląda... A rozmawiałaś z ginem o tym?
tygrys dobrze prawi, to od ucisku, ale dziwne to bo brzuch nisko
z tym drętwieniem też niestety doświadczyłam tegoż "cudownego"uczucia. W nocy sie budzę, plecy bola, ręce drętwieją, skurcze w łydkach łapią, jeju jakbym miała z 200-lat
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Magda ja też chciałam się wybrać ale mam kawałek drogi (50km) i chyba też dam sobie spokój
Tam będzie moja Gameta i miałam nadzieję dowiedzieć się czegoś więcej o porodach... Szkoda mi bardzo tych warsztatów...
Anuśka ja w Łodzi mieszkam więc nieco bliżej na te warsztaty ale jazda autobusem mnie martwi i bym miała kawałek do dojścia...będę myśleć całą nocno i właśnie Gameta będzie...
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Mnie najbardziej przeraża ten puls, bo czuję jakby mi miało serce wyskoczyć i ciężko mi się oddycha
Poczytałam co piszecie i dotarło do mnie że też nie mam przewijakaCałą reszta już czeka a przewijaka brak
Jak się lepiej poczuję to skoczę do sklepu
Ja cisnienie mam dobre a tetno w granicach 100 i od 2 dni ciezko mi sie oddycha nawet wzięłam na noc dodatkowa podusze wtedy jest mi lżej oddychać, też się martwię, dodatkowo czuję takie kołatanie serca,poczekam jeszcze a jak nic się nie poprawi to pedze do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:46
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka, co do ciśnienia to ja się wypowiem bo temat znam bardzo dobrze.
Ja mam coś takiego że niby siedzę a serducho wali jak szalone. Ciśnienie mam niższe niż normalnie ale za to puls 113 czasem 103. ciężko się oddycha, jak muszę opisać to uczucie to tak jakbym maraton przebiegła i usiadła.
Muszę koniecznie zrobić EKG a do tej pory mam brać izoptin 40 http://www.nadcisnienietetnicze.pl/dla_pacjentow/podstawowe_leki/isoptin_40
jest to małą dawka, ale każdy lekarz mówi aby zbijać puls poniżej 100.
Lek jest bezpieczny, wydawany tylko na receptę.
Choroba, którą stwierdzili że mam to tachykadia http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/tachykardia-oznacza-przyspieszone-bicie-serca_38569.html
A i dodam że to się nie dzieje cały czas,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:50
Anuśka lubi tę wiadomość