Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o wózki co sądzicie o quinny modd, pajero, amelis i mutsy evo? Nie mam pojęcia co wybrać... Podobają mi sie w tej kolejności ale nie wiem co by sie sprawdziło w mieście i było w miarę lekkie, moze kojarzycie któryś z tych wózków?

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam wiekszosc rzeczy juz kupionych, wózek będziemy zamawiac ten (kolor latte)http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-euro-cart-durango-3w1-5xgratis-i5318895889.html

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A jesli chodzi o wózki co sądzicie o quinny modd, pajero, amelis i mutsy evo? Nie mam pojęcia co wybrać... Podobają mi sie w tej kolejności ale nie wiem co by sie sprawdziło w mieście i było w miarę lekkie, moze kojarzycie któryś z tych wózków?
    My mamy pajero ;) Jest świetny :)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84, wózek śliczny. Ja to ich cały czas nie ogarniam. Każdy jest ładny i ma coś w sobie ale ceny są tak rozpięte... myślałam o sevilla camarello czy jakoś tak, ale gdzieś przeczytałam że spacerówka jest nie fajna i teraz sama nie wiem. W ogóle to się zastanawiam czy nie kupić używanego x-landera. Podobno te wózki są dobre.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy idziecie do przodu z tymi wyprawkami. Ja nie mam prawie nic, oprócz ubranek o siostry, ale i tak muszę ich sporo dokupić.

Wózek planuję kupić dopiero w styczniu, choć model mamy już wybrany. Łóżeczko się robi, mam nadzieję ze na początek grudnia będzie.

I teraz tak się zastanawiam czy ja jestem tak opóźniona czy Wy tak pędzicie.

A przewijak lepiej chyba kupić usztywniany? Jak sądzicie?

Szi lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Mama84, wózek śliczny. Ja to ich cały czas nie ogarniam. Każdy jest ładny i ma coś w sobie ale ceny są tak rozpięte... myślałam o sevilla camarello czy jakoś tak, ale gdzieś przeczytałam że spacerówka jest nie fajna i teraz sama nie wiem. W ogóle to się zastanawiam czy nie kupić używanego x-landera. Podobno te wózki są dobre.
    Moja siostra kupiła taki używany, na razie nie widzi problemu ze spacerówką, a nawet jeśli to po prostu sprzeda wszystko i kupi jakąś fajniejszą spacerówkę.

01.2016 🧒
    1cs
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709, spokojnie nie jesteś sama, ja mam tylko kupiony 1 kocyk i to wszystko. Tak to nie mam jeszcze nic.

bacha8709 lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny ale wy idziecie do przodu z tymi wyprawkami. Ja nie mam prawie nic, oprócz ubranek o siostry, ale i tak muszę ich sporo dokupić.

Wózek planuję kupić dopiero w styczniu, choć model mamy już wybrany. Łóżeczko się robi, mam nadzieję ze na początek grudnia będzie.

I teraz tak się zastanawiam czy ja jestem tak opóźniona czy Wy tak pędzicie.

A przewijak lepiej chyba kupić usztywniany? Jak sądzicie?
    Słuchaj to chyba kwestia tego że jeśli jesteś w stanie wyłożyć od razu pewnie kilka tyś zł to to nie jest żaden problem, b otak naprawdę wszystko można kupić jednego dnia. :) My sobie to rozkładamy trochę w czasie. :)
    Ale na razie mamy wózek (kupowaliśmy używany), ubranka (wsyzstko praktycznie dostaliśmy) i jakieś tam małe bibeloty, łóżeczko wybrane i zamówione, ma być w listopadzie.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali a czy ten wozek jest lekki? do tego dodatkowo kupujesz fotelik?czy sa jakies zestawy?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    naali a czy ten wozek jest lekki? do tego dodatkowo kupujesz fotelik?czy sa jakies zestawy?
    Wg mnie jest lekki, ale wiadomo, że starałam się go teraz nie dźwigać. Jest bardzo zwrotny, skrętny, gondola jest fajna, duża. :)
    Mamy fotelik w zestawie.

FasUla lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra...jestem po glukozie...obrzydlistwo...i jeszcze siedz tu 2h na tych twardych krzesłach:///juz pleców nie czuje:((

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-adamex-pajero-alu-3w1-12xgratis-i5177095286.html
    naali cos takiego?
    podoba mi sie ten wozek tylko mysle czy kupic 2w1 i do tego maxi cosi i adaptery czy wersje 3w1?masz jakies rozeznanie w tym temacie?tam sa dwa rodzaje materialu len i eko skora czy wszystkie modele takie same? Ty jaki masz?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Masakra...jestem po glukozie...obrzydlistwo...i jeszcze siedz tu 2h na tych twardych krzesłach:///juz pleców nie czuje:((
    Ania współczuję :( Ja też 2godz czekałam i powiem Ci że plecy to był akurat najmniejszy problem. Siedziałam z wiadereczkiem bo 3 razy byłam pewna że zwymiotuję :/ Nie dość tego słabo mi się robiło i jakieś zimne poty mnie oblewały.
    Mam nadzieję że u Ciebie pójdzie lepiej :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania łączę się z tobą w bólu ;) Tyle że ja jeszcze nie piłam glukozy i nie miałam pobrania,bo chyba wszystkie staruszki z miasta dziś robią wyniki i kwitnę w kolejce na równie niewygodnej ławce z bolacymi plecami :/ A gdzie tu jeszcze do śniadania ;(

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, współczuję tej glukozy a dokładnie tego siedzenia...

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam wyszłam usiąść do auta, kilka małych kroczków moze nic nie zaszkodzi...w jednej chwili myslalam ze zemdleje...u mnie tez wszystkie babki z miasta...ta chora na to ta na to...licytacja...ludzi cała poczekalnia...duszno... Zostało mi tylko 30 minut, ostatnie pobranie i do domu!! Głodna jak pies...

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemoniadka już za mną... Z cytryną nawet w miarę gładko weszło ;) To teraz czekamy... A tu kurier dzwonił, że przesyłkę przywiózł (z moimi ciążowymi ciuszkami), będzie nagroda za trudy ;) Poszłabym sobie do domu bo mam 200 metrów, ale ludzi tu dziś tyle do laboratorium, że jak wrócę za godzinę i będę chciała wejść od razu to jeszcze mnie zlinczują :P Zapomniałam wziąć sobie gazetę, dobrze, że choć internet jest w telefonie :D

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Lemoniadka już za mną... Z cytryną nawet w miarę gładko weszło ;) To teraz czekamy... A tu kurier dzwonił, że przesyłkę przywiózł (z moimi ciążowymi ciuszkami), będzie nagroda za trudy ;) Poszłabym sobie do domu bo mam 200 metrów, ale ludzi tu dziś tyle do laboratorium, że jak wrócę za godzinę i będę chciała wejść od razu to jeszcze mnie zlinczują :P Zapomniałam wziąć sobie gazetę, dobrze, że choć internet jest w telefonie :D
    Hihi tak teraz telefon z netem to skarb:)) ja miałam czytac ksiazke branżowa, ale wisze na necie;))

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuję się tą glukozą... I toxo. Mam nadzieję, że wyjdą ok...

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją miałam elegancko w szpitalu robiona bo poprosiła więc sobie lezalam tylko. Wyniki dwa dobre 73 , 103 a trzeci podwyższony 150. Zobaczymy jak mój lekarz to zakwalifikuje. Na razie wyeliminowałam słodycze.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ