Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do warsztatów "Mamo to ja" w Łodzi, to ja się dziś na nie wybieram, mam nadzieję, że będzie warto. W listopadzie zapisałam się też na jakieś Bezpieczny maluch, ale nic bliżej nie wiem.
Dzwoniłam do rejestracji w sprawie tej glukozy i u mnie pani od razu mówi, żeby brać cytrynę, więc chyba nie ma to żadnego wpływu na wyniki. Jutro się przekonam.
A z wyprawki nadal nie mam nic, nie wiem czy to powód do dumy:P -
FasUla wrote:A jesli chodzi o wózki co sądzicie o quinny modd, pajero, amelis i mutsy evo? Nie mam pojęcia co wybrać... Podobają mi sie w tej kolejności ale nie wiem co by sie sprawdziło w mieście i było w miarę lekkie, moze kojarzycie któryś z tych wózków?
Ja też mam w planach kupić quinny moodd, kolor czarno-biały.
Mam znajomą w sklepie z art. dla dzieci i poleciła nam ten wózek.FasUla lubi tę wiadomość
sylwia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyappee wrote:Co do warsztatów "Mamo to ja" w Łodzi, to ja się dziś na nie wybieram, mam nadzieję, że będzie warto. W listopadzie zapisałam się też na jakieś Bezpieczny maluch, ale nic bliżej nie wiem.
Dzwoniłam do rejestracji w sprawie tej glukozy i u mnie pani od razu mówi, żeby brać cytrynę, więc chyba nie ma to żadnego wpływu na wyniki. Jutro się przekonam.
A z wyprawki nadal nie mam nic, nie wiem czy to powód do dumy:P -
nick nieaktualnybyłam na MAMO TO JA - czy warto? kilka bloków tematycznych było ciekawych i fajnie prowadzinych (np. bezpieczenstwo w podróży, pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc) ale też były bezsensu np. nawyki, karmienie czy pielęgnacja mamy ale dało się wytrzymać - no ale to pewnie też zależało od prowadzących
a w każdym mieście są inni. z gratisów to dostałam w sumie 2 butelki, kocyk flanelowy (chyba flanelowy), kilka pieluch dada ale dla dużego dziecka no i oczywiście kilka próbek
dziś wybieram się na ŚWIADOMA MAMA jeśli tylko się wyrobię - ma być kurs chustonoszenia międzyinnymi -
mitzula wrote:Mama84, wózek śliczny. Ja to ich cały czas nie ogarniam. Każdy jest ładny i ma coś w sobie ale ceny są tak rozpięte... myślałam o sevilla camarello czy jakoś tak, ale gdzieś przeczytałam że spacerówka jest nie fajna i teraz sama nie wiem. W ogóle to się zastanawiam czy nie kupić używanego x-landera. Podobno te wózki są dobre.
Mitzula ja będę mieć xlandera chyba rocky używanego bo od siostryi pamiętam, że była zadowolona z tego wózka
)
mitzula lubi tę wiadomość
-
appee wrote:Co do warsztatów "Mamo to ja" w Łodzi, to ja się dziś na nie wybieram, mam nadzieję, że będzie warto. W listopadzie zapisałam się też na jakieś Bezpieczny maluch, ale nic bliżej nie wiem.
A z wyprawki nadal nie mam nic, nie wiem czy to powód do dumy:P
-
Bacha, nie jesteś sama, bo ja z wyprawki też mam tylko ciuszki (a i to nie wszystkie, na 56 mam pojedyncze). Mam też otulacz i na tym koniec.
Wózek chcemy zamawiać w październiku, bo w listopadzie są już specjalnie podwyżki przed grudniem
Poza tym na wózek czeka się nawet do 6 tygodni, więc wolę wczesniej to załatwić. -
Co do Adamex Pajero to mi się bardzo podobał, już byłam zdecydowana po czym zrezygnowałam po poczytaniu opinii - gondola owszem ok, ale w spacerówce w większości psuje się coś, często to samo - oparcie od spacerówki nie trzyma.
Niby wiem, że przy każdym wózku są jakieś negatywne opinie ale takiej spacerówki to ja nie chce co się w niej coś ciągle psuje, a będzie najdłużej używana. Mimo, że dwa warianty kolorystyczne mi się mega podobają..
Riko Nano odrzuciłam ze względu na małą spacerówkę i zresztą przestał mi się podobać.
Teraz zostałam przy Bebetto Holland, podoba mi się możliwość zrobienia kołyski z gondoli i to, że oparcie w gondoli reguluje się z zewnątrz, a nie jak w większości w środku.
Chociaż może wpadną jakieś nowe typy jak pooglądam na żywo.
Co pozostałe dziewczyny wybrały/wybierają? Chwalcie się💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnymenka wrote:byłam na MAMO TO JA - czy warto? kilka bloków tematycznych było ciekawych i fajnie prowadzinych (np. bezpieczenstwo w podróży, pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc) ale też były bezsensu np. nawyki, karmienie czy pielęgnacja mamy ale dało się wytrzymać - no ale to pewnie też zależało od prowadzących
a w każdym mieście są inni. z gratisów to dostałam w sumie 2 butelki, kocyk flanelowy (chyba flanelowy), kilka pieluch dada ale dla dużego dziecka no i oczywiście kilka próbek
dziś wybieram się na ŚWIADOMA MAMA jeśli tylko się wyrobię - ma być kurs chustonoszenia międzyinnymifakt niektóre bloki były ciekawe a inne bez szału ale dało się wytrzymać
ja wybieram się na Świadomą Mamę jutro, napisz jak było żebym wiedziała na co się przygotowaćtez widziałam w programie kurs chustonoszenia więc pewnie w kazdym mieście będzie to samo:)
Aaa i zapisałam się jeszcze na warsztaty PLANETA DZIECKO- w sumie jeszcze o nich nie słyszałam
dla zainteresowanych link: http://www.planeta-dziecko.pl/o-warsztatachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:46
-
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Bacha, nie jesteś sama, bo ja z wyprawki też mam tylko ciuszki (a i to nie wszystkie, na 56 mam pojedyncze). Mam też otulacz i na tym koniec.
Wózek chcemy zamawiać w październiku, bo w listopadzie są już specjalnie podwyżki przed grudniem
Poza tym na wózek czeka się nawet do 6 tygodni, więc wolę wczesniej to załatwić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzę aktywne jesteście co do warsztatów hehe ..
u mnie nie ma niestety takiej możliwości bomieszkam w dużej wsi a w pobliżu rzadko coś organizują. Trzyma Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ja mam dopiero w czwartek i zobaczymy czy mały to nadal mały hehe ..
Anuśka lubi tę wiadomość
-
My byliśmy z M wczoraj na warsztatach "Bezpieczny Maluch" super sprawa! Bardzo przydatne informacje o pierwszej pomocy dla niemowląt, bezpieczeństwie jazdy kobiet w ciąży i jak wybrać odpowiedni fotelik samochodowy, na co zwracać uwagę.