Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • appee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do warsztatów "Mamo to ja" w Łodzi, to ja się dziś na nie wybieram, mam nadzieję, że będzie warto. W listopadzie zapisałam się też na jakieś Bezpieczny maluch, ale nic bliżej nie wiem.
    Dzwoniłam do rejestracji w sprawie tej glukozy i u mnie pani od razu mówi, żeby brać cytrynę, więc chyba nie ma to żadnego wpływu na wyniki. Jutro się przekonam.
    A z wyprawki nadal nie mam nic, nie wiem czy to powód do dumy:P

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appe w Krakowie są we wtorek. Wybieram się, ale chętnie poczekam na twoją opinię czy warto.

Nie przejmuj się ja tez nie wiele co mam.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A jesli chodzi o wózki co sądzicie o quinny modd, pajero, amelis i mutsy evo? Nie mam pojęcia co wybrać... Podobają mi sie w tej kolejności ale nie wiem co by sie sprawdziło w mieście i było w miarę lekkie, moze kojarzycie któryś z tych wózków?

Ja też mam w planach kupić quinny moodd, kolor czarno-biały.
    Mam znajomą w sklepie z art. dla dzieci i poleciła nam ten wózek.

FasUla lubi tę wiadomość

sylwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://webranking.pl/2607-wozki.html ;)
    Dzis doszła moja poducha ciążowa, ake to wielkie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Co do warsztatów "Mamo to ja" w Łodzi, to ja się dziś na nie wybieram, mam nadzieję, że będzie warto. W listopadzie zapisałam się też na jakieś Bezpieczny maluch, ale nic bliżej nie wiem.
    Dzwoniłam do rejestracji w sprawie tej glukozy i u mnie pani od razu mówi, żeby brać cytrynę, więc chyba nie ma to żadnego wpływu na wyniki. Jutro się przekonam.
    Ja ide w Lublinie dopiero 08.10 ale tez jedtem ciekawa opini:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na MAMO TO JA - czy warto? kilka bloków tematycznych było ciekawych i fajnie prowadzinych (np. bezpieczenstwo w podróży, pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc) ale też były bezsensu np. nawyki, karmienie czy pielęgnacja mamy ale dało się wytrzymać - no ale to pewnie też zależało od prowadzących :D a w każdym mieście są inni. z gratisów to dostałam w sumie 2 butelki, kocyk flanelowy (chyba flanelowy), kilka pieluch dada ale dla dużego dziecka no i oczywiście kilka próbek

dziś wybieram się na ŚWIADOMA MAMA jeśli tylko się wyrobię - ma być kurs chustonoszenia międzyinnymi :)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Mama84, wózek śliczny. Ja to ich cały czas nie ogarniam. Każdy jest ładny i ma coś w sobie ale ceny są tak rozpięte... myślałam o sevilla camarello czy jakoś tak, ale gdzieś przeczytałam że spacerówka jest nie fajna i teraz sama nie wiem. W ogóle to się zastanawiam czy nie kupić używanego x-landera. Podobno te wózki są dobre.

Mitzula ja będę mieć xlandera chyba rocky używanego bo od siostry :) i pamiętam, że była zadowolona z tego wózka :))

mitzula lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Ja wzielam cytryne, pani mi pol wcisnela. Troche chyba to daje bo ta kwaskowosc neutralizuje ta slodycz. Ja w kazdym razie prawie zemdlalam 10min po wypiciu. Ciemno przed oczami, goraco, uszy mi sie zatkaly. Juz mialam wolac pielegniarke ale powachlowalam sie troche i przeszlo

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, nie jesteś sama, bo ja z wyprawki też mam tylko ciuszki (a i to nie wszystkie, na 56 mam pojedyncze). Mam też otulacz i na tym koniec.

Wózek chcemy zamawiać w październiku, bo w listopadzie są już specjalnie podwyżki przed grudniem :/

Poza tym na wózek czeka się nawet do 6 tygodni, więc wolę wczesniej to załatwić.

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Adamex Pajero to mi się bardzo podobał, już byłam zdecydowana po czym zrezygnowałam po poczytaniu opinii - gondola owszem ok, ale w spacerówce w większości psuje się coś, często to samo - oparcie od spacerówki nie trzyma.
    Niby wiem, że przy każdym wózku są jakieś negatywne opinie ale takiej spacerówki to ja nie chce co się w niej coś ciągle psuje, a będzie najdłużej używana. Mimo, że dwa warianty kolorystyczne mi się mega podobają.. :(
    Riko Nano odrzuciłam ze względu na małą spacerówkę i zresztą przestał mi się podobać.
    Teraz zostałam przy Bebetto Holland, podoba mi się możliwość zrobienia kołyski z gondoli i to, że oparcie w gondoli reguluje się z zewnątrz, a nie jak w większości w środku.
    Chociaż może wpadną jakieś nowe typy jak pooglądam na żywo.

Co pozostałe dziewczyny wybrały/wybierają? Chwalcie się :)

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    byłam na MAMO TO JA - czy warto? kilka bloków tematycznych było ciekawych i fajnie prowadzinych (np. bezpieczenstwo w podróży, pielęgnacja noworodka, pierwsza pomoc) ale też były bezsensu np. nawyki, karmienie czy pielęgnacja mamy ale dało się wytrzymać - no ale to pewnie też zależało od prowadzących :D a w każdym mieście są inni. z gratisów to dostałam w sumie 2 butelki, kocyk flanelowy (chyba flanelowy), kilka pieluch dada ale dla dużego dziecka no i oczywiście kilka próbek

dziś wybieram się na ŚWIADOMA MAMA jeśli tylko się wyrobię - ma być kurs chustonoszenia międzyinnymi :)
    W zeszłym tygodniu byłam na MAMO TO JA i mam identyczną opinię jak Ty :) fakt niektóre bloki były ciekawe a inne bez szału ale dało się wytrzymać

ja wybieram się na Świadomą Mamę jutro, napisz jak było żebym wiedziała na co się przygotować :) tez widziałam w programie kurs chustonoszenia więc pewnie w kazdym mieście będzie to samo:)

Aaa i zapisałam się jeszcze na warsztaty PLANETA DZIECKO- w sumie jeszcze o nich nie słyszałam

dla zainteresowanych link: http://www.planeta-dziecko.pl/o-warsztatach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a świadoma mama w Krakowie juz było... Teraz Sosnowiec, Kato i Opole

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Bacha, nie jesteś sama, bo ja z wyprawki też mam tylko ciuszki (a i to nie wszystkie, na 56 mam pojedyncze). Mam też otulacz i na tym koniec.

Wózek chcemy zamawiać w październiku, bo w listopadzie są już specjalnie podwyżki przed grudniem :/

Poza tym na wózek czeka się nawet do 6 tygodni, więc wolę wczesniej to załatwić.
    Ej czemu podwyżki pod koniec roku? Zawsze myślałam że pod koniec roku są wyprzedaże... Ja z wózkiem własnie się nie spieszę, nosidełko mam, a wózek to grudzień/styczeń na sam koniec ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla w Krakowie pozostało Ci jeszcze :

PLANETA DZIECKO -7.10 oraz Bezpieczny Maluch 24.10 i 12.12 :)

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez myślałam że pod koniec roku będą wyprzedaże :/

a dziś mam wizyte kontrolną u gina.. troche sie stresuję...

• appee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje o warsztatach "Planeta dziecko" - też się zapisałam, a co:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę aktywne jesteście co do warsztatów hehe .. ;-) u mnie nie ma niestety takiej możliwości bomieszkam w dużej wsi a w pobliżu rzadko coś organizują. Trzyma Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, ja mam dopiero w czwartek i zobaczymy czy mały to nadal mały hehe ..

Anuśka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę na glukozę w czwartek :/

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z M wczoraj na warsztatach "Bezpieczny Maluch" super sprawa! Bardzo przydatne informacje o pierwszej pomocy dla niemowląt, bezpieczeństwie jazdy kobiet w ciąży i jak wybrać odpowiedni fotelik samochodowy, na co zwracać uwagę.

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bezpiecznego malucha wybieram się 24 października bo wtedy są w Krakowie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ