Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bóle na szczęście przeszły, nospa pomogła, ale się zestresowałam.
-
nick nieaktualnyHej, tu wrześniówka, która urodziła pod koniec lipca
Zmieniam właśnie wózek i mam na sprzedaż prawie nową barlettę w kolorze 604KWózek kupiony w połowie czerwca, ale realnie używany od połowy sierpnia - mowa o stelażu i gondoli, bo fotelik był użyty 3-4 razy zanim kupiliśmy inny z bazą, a spacerówka oczywiście nieużywana. Stan wózka idealny, w zasadzie mógłby udawać nowy
Cena 1250zł do negocjacjiPrzesyłka na terenie PL.
Link: http://allegro.pl/adamex-barletta-3w1-prawie-nowy-i5694540043.html
Kontakt ze mną możliwy też tu na PWWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:54
-
nick nieaktualnyZ najnowszych informacji to koleżanka leży pod kroplówką (nie wiem jaką) i lekarze powiedzieli jej, że chcą opóźnić poród o 5 tygodni. Jutro po obserwacji ma wrócić do domu bo troszkę wód zostało. Ma się zgłaszać do szpitala 3x w tygodniu.
Dla mnie to jakieś nieporozumienieAż jestem ciekawa co lekarze ostatecznie zadecydują.
Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja mam już 80 % skompletowane.
Kurcze, mam wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości więc z każdym tygodniem jest coraz ciężej
Czy któraś z Was zdecydowała się na Riko Brano?
-
Pchełka wrote:Z najnowszych informacji to koleżanka leży pod kroplówką (nie wiem jaką) i lekarze powiedzieli jej, że chcą opóźnić poród o 5 tygodni. Jutro po obserwacji ma wrócić do domu bo troszkę wód zostało. Ma się zgłaszać do szpitala 3x w tygodniu.
Dla mnie to jakieś nieporozumienieAż jestem ciekawa co lekarze ostatecznie zadecydują.
Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja mam już 80 % skompletowane.
Kurcze, mam wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości więc z każdym tygodniem jest coraz ciężej
Czy któraś z Was zdecydowała się na Riko Brano?
Co to w ogole za szpital??? Powinna tam byc juz ciagle na obserwacji w razie by sie cos dzialo. U mnie chyba by nie przeszlo takie cos. Ja lezalam z krwawieniem na poczatku to moglam lezec w domu ale puscili mnie dopiero jak calkiem sie skonczylo+ 1-2 dni na upewnienie sie
-
bacha8709 wrote:Pchelka ja zastanawiam sie nad riko brano a riko nano alu tech. Sama jakos sie zdecydowac nie moge. A ty bierzesz riko brano?
-
Ja riko brano albo nano.
Dziś złożył mi mąż półkę! I wyprałam pierwsze ciuszki, jutro prasowanie i mogę układać w komodzie:) Ale fajowsko.
Kurde mam problem ze skórą. Piecze mnie skóra na brzuchu i trochę swędzi. Ja podrapie to jest czerrwona...Też tak macie? Czy tak zaczynają się rozstępy????
Smaruje się 3 x dziennie od pierwszych dni ciąży.
-
Bacha ja mam już chyba większość rzeczy kupionych. Mamy wózek, fotelik, wszystkie ciuszki do 3 miesiąca, pościel, wanienke, zestaw butelek i wypażarke. Brakuje nam mebli i wszystkich kosmetyków, laktatora, łóżeczka turystycznego i takiej dostawki do naszego łóżka. Meble i dostawka już wybrane
Pchełka wiem, że martwisz się o koleżankę, ale uwierz mi, że jest w dobrych rękach. Angielska służba zdrowia jest inna niż polska, ale nie znaczy, że gorsza. Widocznie ma wystarczająco wód, żeby mogła wyjść do domu. słyszałam o dziewczynie której wody odeszły w 15tc i poród opóźnili jeszcze o 15tyg. Tutaj jest taka zasada, że jak wody odejdą po 34tc to wywolują poród, bo dziecko ma większe szanse na mniejsze komplikacje poza brzuszkiem mamy niż w brzuszku. Do 34tc ma większe szanse jak będzie w brzuszku niż poza nim. Największym zagrożeniem jest teraz możliwość infekcji, więc możliwe, że podadzą jej zapobiegawczo jakiś antybiotyk i poinformują ją co ma robić i na jakie objawy ma być wyczulona. Nie pomyśl sobie, że się 'mądruję' po prostu od 10 lat bujam się po różnych oddziałach szpitalnych w Anglii i ufam angielskim doktorzynomza koleżanke mocno ściskam kciuki, bo wiem, że w medycynie nigdy nie można być niczego pewnym w 100%
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Viki wrote:Ja riko brano albo nano.
Dziś złożył mi mąż półkę! I wyprałam pierwsze ciuszki, jutro prasowanie i mogę układać w komodzie:) Ale fajowsko.
Kurde mam problem ze skórą. Piecze mnie skóra na brzuchu i trochę swędzi. Ja podrapie to jest czerrwona...Też tak macie? Czy tak zaczynają się rozstępy????
Smaruje się 3 x dziennie od pierwszych dni ciąży.
-
Liskova wrote:Hikaru, możesz mi od A do Z co kupiłaś na ten przewijak? Bo ten z IKEI to wiem, że taka 'półka' tylko jest, a na górze co kupiłaś - jakieś linki? Bo na to przewijak, jakiś podkład czy coś?
Jestem zielonaa też chcemy ten ikeowy wziać.
FasUla ja kupiłam tylko ten przewijak-półkę a w Smykolandzie kupiłam przewijak na górę który można również kłaść na łóżeczko bo nie pieści się w środku tej półki. W Ikei faktycznie były wkłady dokładnie pasujące do tego przewijaka miękkie(ale że wolałam twardy to nie kupowałam)
Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalenka_ka wrote:Bacha ja mam już chyba większość rzeczy kupionych. Mamy wózek, fotelik, wszystkie ciuszki do 3 miesiąca, pościel, wanienke, zestaw butelek i wypażarke. Brakuje nam mebli i wszystkich kosmetyków, laktatora, łóżeczka turystycznego i takiej dostawki do naszego łóżka. Meble i dostawka już wybrane
Pchełka wiem, że martwisz się o koleżankę, ale uwierz mi, że jest w dobrych rękach. Angielska służba zdrowia jest inna niż polska, ale nie znaczy, że gorsza. Widocznie ma wystarczająco wód, żeby mogła wyjść do domu. słyszałam o dziewczynie której wody odeszły w 15tc i poród opóźnili jeszcze o 15tyg. Tutaj jest taka zasada, że jak wody odejdą po 34tc to wywolują poród, bo dziecko ma większe szanse na mniejsze komplikacje poza brzuszkiem mamy niż w brzuszku. Do 34tc ma większe szanse jak będzie w brzuszku niż poza nim. Największym zagrożeniem jest teraz możliwość infekcji, więc możliwe, że podadzą jej zapobiegawczo jakiś antybiotyk i poinformują ją co ma robić i na jakie objawy ma być wyczulona. Nie pomyśl sobie, że się 'mądruję' po prostu od 10 lat bujam się po różnych oddziałach szpitalnych w Anglii i ufam angielskim doktorzynomza koleżanke mocno ściskam kciuki, bo wiem, że w medycynie nigdy nie można być niczego pewnym w 100%
No boję się o nią, bo wiem, że u nas w PL to nikt by jej nie wypuścił do domu
Tak, ja mam zamówiony Riko Brano na czarnym stelażu. Z Riko Nano zrezygnowaliśmy ze względu na biały stelaż. Mieszkamy na wsi i wózek szybko byłby zniszczony, bo niestety ale drogi mamy fatalne. -
Kasia1986 wrote:A my już mamy zamówione łóżeczko i wszystko do łóżeczka. Jeśli chodzi o wózek to myślałam o camarelo carrera albo expander mondo. Ale to jeszcze trochę czasu, wózek kupujemy na końcu bo najdroższy
-
Kasia1986 wrote:A my już mamy zamówione łóżeczko i wszystko do łóżeczka. Jeśli chodzi o wózek to myślałam o camarelo carrera albo expander mondo. Ale to jeszcze trochę czasu, wózek kupujemy na końcu bo najdroższy13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
natalka0887 ja tak samo💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViki moja znajoma miała tak ze skóra w 8 miesiącu ale nie wiem czy miała rozstępy;) nosiła przy sobie cos do smarowania. Ja tez tak czasem mam w na razie bez rozstępów. Teraz smaruje sie kremem mum z tolpy...
A fotelik maxi cosi jaki model polecacie?