Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle na szczęście przeszły, nospa pomogła, ale się zestresowałam.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tu wrześniówka, która urodziła pod koniec lipca :)
    Zmieniam właśnie wózek i mam na sprzedaż prawie nową barlettę w kolorze 604K :) Wózek kupiony w połowie czerwca, ale realnie używany od połowy sierpnia - mowa o stelażu i gondoli, bo fotelik był użyty 3-4 razy zanim kupiliśmy inny z bazą, a spacerówka oczywiście nieużywana. Stan wózka idealny, w zasadzie mógłby udawać nowy ;)
    Cena 1250zł do negocjacji :) Przesyłka na terenie PL.

Link: http://allegro.pl/adamex-barletta-3w1-prawie-nowy-i5694540043.html

Kontakt ze mną możliwy też tu na PW :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z najnowszych informacji to koleżanka leży pod kroplówką (nie wiem jaką) i lekarze powiedzieli jej, że chcą opóźnić poród o 5 tygodni. Jutro po obserwacji ma wrócić do domu bo troszkę wód zostało. Ma się zgłaszać do szpitala 3x w tygodniu.
    Dla mnie to jakieś nieporozumienie :-/ Aż jestem ciekawa co lekarze ostatecznie zadecydują.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja mam już 80 % skompletowane.
    Kurcze, mam wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości więc z każdym tygodniem jest coraz ciężej :-/

Czy któraś z Was zdecydowała się na Riko Brano?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Z najnowszych informacji to koleżanka leży pod kroplówką (nie wiem jaką) i lekarze powiedzieli jej, że chcą opóźnić poród o 5 tygodni. Jutro po obserwacji ma wrócić do domu bo troszkę wód zostało. Ma się zgłaszać do szpitala 3x w tygodniu.
    Dla mnie to jakieś nieporozumienie :-/ Aż jestem ciekawa co lekarze ostatecznie zadecydują.

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja mam już 80 % skompletowane.
    Kurcze, mam wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości więc z każdym tygodniem jest coraz ciężej :-/

Czy któraś z Was zdecydowała się na Riko Brano?

Co to w ogole za szpital??? Powinna tam byc juz ciagle na obserwacji w razie by sie cos dzialo. U mnie chyba by nie przeszlo takie cos. Ja lezalam z krwawieniem na poczatku to moglam lezec w domu ale puscili mnie dopiero jak calkiem sie skonczylo+ 1-2 dni na upewnienie sie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie...a nie dopuszczali jej wód?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka masakra zamiast ją zostawić wypuszczają do domu...

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja zastanawiam sie nad riko brano a riko nano alu tech. Sama jakos sie zdecydowac nie moge. A ty bierzesz riko brano?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Pchelka ja zastanawiam sie nad riko brano a riko nano alu tech. Sama jakos sie zdecydowac nie moge. A ty bierzesz riko brano?
    Ja na poczatku chcialam riko nano, bardzo mi sie podobal. Potem widzialam u znajomych adamex pajero u zdecydowalam sie na niego. Ale jak pojechalam do sklepu to spodobal mi sie adamex barletta. Sprzedawca bardzo dobrze mowil o tych wozkach o riko tez. Bardzo duzo sprzedaja tych wozkow.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja riko brano albo nano.

Dziś złożył mi mąż półkę! I wyprałam pierwsze ciuszki, jutro prasowanie i mogę układać w komodzie:) Ale fajowsko.

Kurde mam problem ze skórą. Piecze mnie skóra na brzuchu i trochę swędzi. Ja podrapie to jest czerrwona...Też tak macie? Czy tak zaczynają się rozstępy????
    Smaruje się 3 x dziennie od pierwszych dni ciąży.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ja mam już chyba większość rzeczy kupionych. Mamy wózek, fotelik, wszystkie ciuszki do 3 miesiąca, pościel, wanienke, zestaw butelek i wypażarke. Brakuje nam mebli i wszystkich kosmetyków, laktatora, łóżeczka turystycznego i takiej dostawki do naszego łóżka. Meble i dostawka już wybrane :)

Pchełka wiem, że martwisz się o koleżankę, ale uwierz mi, że jest w dobrych rękach. Angielska służba zdrowia jest inna niż polska, ale nie znaczy, że gorsza. Widocznie ma wystarczająco wód, żeby mogła wyjść do domu. słyszałam o dziewczynie której wody odeszły w 15tc i poród opóźnili jeszcze o 15tyg. Tutaj jest taka zasada, że jak wody odejdą po 34tc to wywolują poród, bo dziecko ma większe szanse na mniejsze komplikacje poza brzuszkiem mamy niż w brzuszku. Do 34tc ma większe szanse jak będzie w brzuszku niż poza nim. Największym zagrożeniem jest teraz możliwość infekcji, więc możliwe, że podadzą jej zapobiegawczo jakiś antybiotyk i poinformują ją co ma robić i na jakie objawy ma być wyczulona. Nie pomyśl sobie, że się 'mądruję' po prostu od 10 lat bujam się po różnych oddziałach szpitalnych w Anglii i ufam angielskim doktorzynom ;) za koleżanke mocno ściskam kciuki, bo wiem, że w medycynie nigdy nie można być niczego pewnym w 100%

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja riko brano albo nano.

Dziś złożył mi mąż półkę! I wyprałam pierwsze ciuszki, jutro prasowanie i mogę układać w komodzie:) Ale fajowsko.

Kurde mam problem ze skórą. Piecze mnie skóra na brzuchu i trochę swędzi. Ja podrapie to jest czerrwona...Też tak macie? Czy tak zaczynają się rozstępy????
    Smaruje się 3 x dziennie od pierwszych dni ciąży.
    Mi na swedzenie najbardziej pomaga oliwka bambino. Dwa smarowania i jest super. Za to na piersiach robia sie rozstepy. Po obu stronach brodawek pojawily sie czerwone kreseczki jedna pod druga. Skora na piersiach tez swedzi. Narazie powiekszyly sie z miseczki C na D. Nosze teraz biustonosz sportowy bo kazdy inny mnie gniecie, cisnie i drapie. Poszlam ostatnio do esotica pani mi dobrala biustonosz za 140zl i nie moge go nosic. Niewygodnie mi i juz

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Hikaru, możesz mi od A do Z co kupiłaś na ten przewijak? Bo ten z IKEI to wiem, że taka 'półka' tylko jest, a na górze co kupiłaś - jakieś linki? Bo na to przewijak, jakiś podkład czy coś?
    Jestem zielona :/ a też chcemy ten ikeowy wziać.

FasUla ja kupiłam tylko ten przewijak-półkę a w Smykolandzie kupiłam przewijak na górę który można również kłaść na łóżeczko bo nie pieści się w środku tej półki. W Ikei faktycznie były wkłady dokładnie pasujące do tego przewijaka miękkie :) (ale że wolałam twardy to nie kupowałam)

Liskova lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Bacha ja mam już chyba większość rzeczy kupionych. Mamy wózek, fotelik, wszystkie ciuszki do 3 miesiąca, pościel, wanienke, zestaw butelek i wypażarke. Brakuje nam mebli i wszystkich kosmetyków, laktatora, łóżeczka turystycznego i takiej dostawki do naszego łóżka. Meble i dostawka już wybrane :)

Pchełka wiem, że martwisz się o koleżankę, ale uwierz mi, że jest w dobrych rękach. Angielska służba zdrowia jest inna niż polska, ale nie znaczy, że gorsza. Widocznie ma wystarczająco wód, żeby mogła wyjść do domu. słyszałam o dziewczynie której wody odeszły w 15tc i poród opóźnili jeszcze o 15tyg. Tutaj jest taka zasada, że jak wody odejdą po 34tc to wywolują poród, bo dziecko ma większe szanse na mniejsze komplikacje poza brzuszkiem mamy niż w brzuszku. Do 34tc ma większe szanse jak będzie w brzuszku niż poza nim. Największym zagrożeniem jest teraz możliwość infekcji, więc możliwe, że podadzą jej zapobiegawczo jakiś antybiotyk i poinformują ją co ma robić i na jakie objawy ma być wyczulona. Nie pomyśl sobie, że się 'mądruję' po prostu od 10 lat bujam się po różnych oddziałach szpitalnych w Anglii i ufam angielskim doktorzynom ;) za koleżanke mocno ściskam kciuki, bo wiem, że w medycynie nigdy nie można być niczego pewnym w 100%

No boję się o nią, bo wiem, że u nas w PL to nikt by jej nie wypuścił do domu :-/

Tak, ja mam zamówiony Riko Brano na czarnym stelażu. Z Riko Nano zrezygnowaliśmy ze względu na biały stelaż. Mieszkamy na wsi i wózek szybko byłby zniszczony, bo niestety ale drogi mamy fatalne.

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy zamówione łóżeczko i wszystko do łóżeczka. Jeśli chodzi o wózek to myślałam o camarelo carrera albo expander mondo. Ale to jeszcze trochę czasu, wózek kupujemy na końcu bo najdroższy :P

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    A my już mamy zamówione łóżeczko i wszystko do łóżeczka. Jeśli chodzi o wózek to myślałam o camarelo carrera albo expander mondo. Ale to jeszcze trochę czasu, wózek kupujemy na końcu bo najdroższy :P
    My zamowimy za tydzien, dwa, jak maz bedzie jechal do szczecina. Czas oczekiwania na nasz wozek 5 tygodni. W listopadzie jest jakis dlugi weekend, potem zaczyna sie swiateczna goraczka wiec wolimy miec szybciej zeby juz stal i czekal bo potem moze nie przyjsc na czas

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    my mamy expandera mondo :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki roxmiar ciuszkow kupujecie? Ja wiekszosc 62 i kilka 56

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 ja tak samo ;)

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam riko nano i póki co bardzo mi się podobna :) wiadomo na białym stelaży widać każą ryskę, ale to trzeba się przyjrzeć.. poza tym wózek świetny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki moja znajoma miała tak ze skóra w 8 miesiącu ale nie wiem czy miała rozstępy;) nosiła przy sobie cos do smarowania. Ja tez tak czasem mam w na razie bez rozstępów. Teraz smaruje sie kremem mum z tolpy...
    A fotelik maxi cosi jaki model polecacie?

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ