Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefcia to jeszcze nie tragedia z tą hemo :) Mnie bardzo pomógł ten Sorbifer, ale sporo czasu upłynęło. No i jest on na receptę.

Koszule biorę dwie i może jedną piżamkę na wszelki wypadek.

Przyszło nam łóżeczko z oprzyrządowaniem, dzisiaj mężuś składa, jupii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:29

FasUla, Neli lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze musze sie wyprowadzić, bierzemy kredyt, mam nadzieje ze wszystko pójdzie ok ale jak sie uda to najwcześniej za miesiąc, dwa bedziemy na swoim takze w grudniu nie moge rodzic bo nic nie bedzie gotowe... Ale stres, nie wiem czy zdążę urządzić pokoik dziecka a jeszcze mieszkanie trzeba by wyremontować no i bedzie przeprowadzka wszystkich gratów z brzuchem na drugi koniec miasta... Powiedzcie ze dam radę:)

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla dasz radę :-)
    Te przeprowadzki tylko tak strasznie brzmią a przy dobrej organizacji to pikuś ;-)
    W razie czego daj znać, wpadniemy z brzuszkową ekipą ;-)

FasUla lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula na początku to i tak dzidzia pewnie będzie z wami nie? To będzie dodatkowy czas na urządzenie pokoiku :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam dwie koszule + jedną do porodu.

FasUla lubi tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z koszulami podobnie jak u Neli - dwie do szpitala i jedna do porodu - ale tej jeszcze nie zakupiłam bo chciałabym taką krótszą za pupę żeby mi było wygodniej.

Na SR też nam babeczka właśnie mówiła że przez te 3 msc ostatnie ponad połowa z ciężarnych ma anemię. Ja póki co wyniki mam okey. Zobaczymy za dwa tygodnie bo dopiero wtedy kolejna wizyta...

FasUla - dasz radę z przeprowadzką, zawsze można np. poprosić znajomych o pomoc przy przenoszeniu gratów :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, ja sie przeprowadzalam na swoje dokladnie rok temu, najpierw odmalowalismy salon i sypialnie, polozylismy nowe podlogi, w miedzy czasie przychodzily meble to w paczkach staly razem z naszymu gratami w malym pokoju. W sumie oo 2 tyg bylo ogarniete mozna bylo sprzatac i skrecac meble do konca pazdziernika bylo git. Pokoj dla dziecka zrobilismy dopiero teraz w kwietniu, tak neutralnie, teraz wstawimt szafe i lozeczko i robie dodatki delikatne w niebiesko-groszkowym odcieniu. Teraz wymieniamy armature w wc i lazience, wiec ciagle cos.

Ja kupilam koszule w textil market przez internet. Akurat w poniedzialek bylo wszystko -20% i dalam za nie 27zl. Rozpinane, dlugosc przed kolanko, material calkiem fajny, grubszy.

Bylam u gina wczoraj i masakra... Szyjka sie skrocila ma 3cm, zaczela mieknac, rozwarcie zew 1,5cm. Dostalam luteine i magnez. Mam lezec i uwazac, za dwa tyg na kontrol, jak bedzie gorzej to pojde do szpitala i dostane sterydy na rozoj pluc. A dzis wieczorem ide do niego na dyzur do szpitala zrobic ktg. Bo podczas usg zobaczyl ze mam napiety brzuch, a na fotelu byl normalny. Mowie mu ze trudno mi okreslic czy mam skurcze bo xzasem mam brzuch twardy tylko z jednej strony. No i mowi ze jak sa watpliwosci to zebym zrobila to ktg. Leze i modle sie zeby wytrzymac jeszcze 10tyg

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cie doskonale. Ja mam za tydzień wizytę i strasznie sie boje co z szyjką. 10 tyg to dla mnie wieczność w ogóle :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia polubilam za pierwsza czesc…wspolczuje z ta szyjka, wydaje mi sie, ze tyle dziewczyn ma z tym problem u nas, ze nie wiadomo kiedy na kogos trafi:( oby wszystkie doczekaly bezpiecznego czasu…
    a czulyscie ze moze tak byc czy po prostu na wizycie szok? Da sie to jakos w domowy sposob sprawdzic czy przewidziec wczesniej?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuje, zadniego klucia, szczypania w pochwie nic, tak w ogole to sie czuje swietnie.
    Dziwi mnie to ze te szyjki sa takie slabe, ja mam 28 lat, pierwsza ciaza, dotychczas bylam okazem zdrowia. Katar moze raz do roku mialam i tyle. Nie sadzilam ze bede miala takie problemy, ja chcialam pracowac do listopada az u co? Jestem od maja na zwolnieniu.
    Moze na nasz stan ma wplyw to cale modyfikowane jedzenie, miliony opryskow na zbozach zeby lepiej rosly, mieszanki dla zwierzat, a my to jemy i wyrzadza jakies szkody w organizmie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla a co do przeprowadzki to w jedno popoludnie sie przewiezlismy, tylko my nie mielismy swoich mebli, same ciuchy, no i jakies garnki z kuchni i masa ksiazek. Pomagal szwagier z dziewczyna. Wyprowadzalismy sie z 4 pietra wiec bylo ciezko latac po schodach, za to teraz na parterze mieszkamy i mieszka sie super;-)

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię przeprowadzki :D one tylko faktycznie tak strasznie brzmią, ale wizja urządzania itd bajeczna :D Byleby tylko nie dźwigać w naszym stanie.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz mam 2 za soba przeprowadzki, mebli duzo nie mamy, ale jak czytam o tych problemach z szyjkacmi, to boje sie, ze i mnie to spotka i zamiast urzadzac mieszkanie, bede musiala lezec:( Takze licze, ze moja szyjka bedzie wydolna, ale wizyta dopiero w czwartek i w sumie gin nigdy jej nie mierzyl, wiec licze ze nie bedzie nagatywnego zaskoczenia jak u niektorych z Was:( bo widze, ze tego nawet sie nie da przewidziec ani poczuc...

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mierzyl pierwszy raz w 22tc na drugim prenatalnyn, wszystko bylo super, a dwa tyg pozniej juz problemy. Ale nie mysl o tym, napewno bedzie wszytstko dobrze:-)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czeka wizja przeprowadzki, póki co nie mam gdzie, bo każde mieszkanie które oglądamy nie spełnia naszych oczekiwań. Mamy jeszcze opcję wyprowadzki do mojego domu rodzinnego gdzie mielibyśmy dla siebie oddzielne dwa pietra, ale oddalam tą wizje, mimo ze miałabym mamę pod ręką do pomocy. Najbardziej boje się ze nie znajdziemy mieszkania i bodziemy musieli zostać am gzie teraz mieszkamy, a jest to mieszkanie na 3 piętrze, bez piwnicy i jakoś nie wyobrażam sobie dźwigania tego wózka na górę.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede mieszkac na 2 pietrze bez windy ale mysle, ze jakos dam rade… teraz tez mieszkam bez windy, ale mieszkanie jest tak male, ze nawet nie mialabym gdzie lozeczka dac:(

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula my mamy 40 metrowe mieszkanie i też za bardzo łózka nie mamy gdzie dać, ale jak nie bedziemy mieli wyjścia to musimy tam zostać :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś objawy że ta szyjka się skraca?

np często ktoś mówi że "ciągnie go brzuch" ja jeszcze nie wiem chyba co to znaczy to ciągnięcie, nie doświadczyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u mnie to sa takie twardnienia brzucha i bole troche jak na miesiaczke, ale ostatnio szyjke mialam ok, tylko ze to bylo miesiac temu…
    Powiedzcie dziewczyny co z mebli kupujecie?ja mysle o lozeczku, fotelu do karmienia - objetnie jaki byle byl kolo lozeczka, komodzie na ubranka jakiejs malej i zastanawiam sie nad ta szafahttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/ ?
    Myslicie ze sie przyda? wtedy nie kupowalalbym przewijaka tylko dala taki usztywniany na komode
    pok%25C3%25B3j%2Bch%25C5%2582opca%2B2.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla dzwonilam do mojego gina.....no i jestem lekko zażenowana jego podejściem.. mówię mu ze zwrócilam po 5minutach i ze kazal w tym przypadku zebym do niego zadzwonila a on nie dosc ze nawet nie zapytał jaka wartosc mialam na czczo to powiedzial tylko zebym sobie poczytała o cukrzycy ciążowej i stostowala się do zaleceń i diety :| No i że na nastepnej wizycie mam mu o tym powiedzieć to wpisze w karte ciąży ze zwróciłam i uzgodnimy reszte.
    troche mnie zatkalo..zaproponowalam jeszcze ze mam w domu glukometr to moze bede zapisywac pomiary i mu pokaze, on na to że ok i tyle..

ehh podejscie słabe ale lekarza mimo wszystko zmieniać nie chcę :/

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ