Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:moja szyjka na pierwszym pomiarze 1,6cm, drugi pomiar 2,49, a trzeci ok. 2cm ale trzeci pomiar tak mniej wiecej...ani szwu bo brak rozwarcia a pessar nie bo mam bakterie i od 28tyg. sterydy dla małej
eh od tego leżenia zaczyna mnie coś kłuć w pochwie...za bardzo chwalilam ze mnie nie boli jak leze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://www.maluchy.pl/artykul/515-Anemia-w-ciazy
Widzę ze to dość powszechne;)
Dziewczyny trzymam kciuki zeby wasze dzieciaczki siedziały grzecznie w brzuchach, podobno infekcje mogą wpływać na przedwczesny poród takze dobrze ze lekarze Was wysyła na badania.
Felicity kiedy powtarzasz glukozę? -
nick nieaktualnyszyjka sie nie wydłuży, jesli sie skróciła to moze sie tylko bardziej skrocic albo tak zostac...wydłuzyc nigdy a róznice w pomiarze to nic innego jak pewien bład wynikajacy ze stopnia wypełnienia pecherza czy np. podczas pomiau byl skurcz
mierzyc powinno sie 3 razy przez jednego lekarza
a co do sterydów to nie wiem jak to wyjdzie ze szpitalem
-
nick nieaktualnyFasUla jutro będę dzwonic do mojego lekarza bo dzis mial dyżur i chyba wyłączony tel. Zapytam co mam robić..bo szczerze to na bank nie przejde tego testu
Postanowiłam ze od jutra zacznę sobie tez mierzyc cukier rano i po posiłku. Czasem mierzyłam sobie na czczo i zawszze bylo ok ale po jedzeniu chyba nigdy -
Arizona w szpitalu to na każdym obchodzie inny lekarz, nie ma opcji, że ci zmierzy ten sam. Mam sobie teraz zgadywać który pomiar był prawdziwy? Jake konowaly w tym szpitalu masakra...różnica 5 mm w pomiarze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 07:52
-
Dziewczyny spokojnie, wszystkie dotrwamy do terminu donoszonej ciąży (minimalnie) i tego się trzymajmy:) Żadne szyjki nam w tym nie przeszkodzą
A ja wczoraj po raz pierwszy poczułam czkawkę Małej:) Az się popłakałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:05
-
Mimi87 tez to miałam. Pulsowała i bynajmniej nie była to infekcja. A lekarz to naprawdę...
Przeszło mi w 15 tygodniu. I chodziło o tętnice. Mocniejszy przepływ krwi w tym rejonie. Spowodował, że jedna żyła mi tak jakby spuchła w okolicach pochwy. Ale znika to, zależy jaki dzień. -
nick nieaktualnyMimi ja miałam kłucie w pochwie, taki ból w kroczu i robiłam posiew i wyszedł idealny, żadnej infekcji;)
Felicity to daj znac co Ci gin powie, u mnie w ogole nie uznali tego badania, mimo ze miałam pobranie po jednej godzinie to nie dali do analizy:/ ja spróbuje jeszcze raz ale chyba sie położę na podłodze nawet zeby nie zwymiotować
A Ty Felicity nie masz anemii przy tych wymiotach? Bo mnie sie wydaje ze ja nam słabe wyniki przez to, najgorsze ze nie mam apetytu i trudno poprawić wyniki jak nie chce mi sie jeść. Staram sie dla dziecka ake to takie koło zamknięte. -
Viki wrote:Mimi87 tez to miałam. Pulsowała i bynajmniej nie była to infekcja. A lekarz to naprawdę...
Przeszło mi w 15 tygodniu. I chodziło o tętnice. Mocniejszy przepływ krwi w tym rejonie. Spowodował, że jedna żyła mi tak jakby spuchła w okolicach pochwy. Ale znika to, zależy jaki dzień.
Zgadzam sie z Viki, Jatak mam i miałam cała ciąże z Zuza i nigdy nie była to infekcja...zawsze badania wzorowe, nawet posiew na paciorkowca wyszedł ujemny, a wielu dziewczyna wychodzi dodatni.
Dziewczyny chyba mamy juz dość stresów, wiec nie mam co sobie dokładać- bóle brzucha (lekkie, nid takue, jak u Beatrice) czy pulsowanie w pochwie, to nie id razu poważna sprawa, bez przesady...Mimi, to nie do Ciebie przytyk, tylko dziwie sie postawie lekarza, równie dobrze bol brzucha moze zwiastować odklejenie łożyska...
-
nick nieaktualnyFasUla ja przyjmuje żelazo od ok 2tyg i minimalnie hemoglobina sie podniosla.
Kurcze ale to dziwne ze nie dali ci do analizy krwi po 1godzinie.. przynajmniej wiedzialabys na czym stoisz..
Teraz juz nie wymiotuję codziennie lecz są wieksze przerwy np 5,9 lub 12dniowe takze da sie przezycjesli chodzi o apetyt to tez lepiej,choc dalej nie tykam innego mięsa oprócz parówek lub kiełbasek drobiowych
no i ostatnio mam coraz wieksza ochote na słodkie
-
Ja właśnie siedzę na glukozie, kleik wypity... bleeeee. Siedzę sobie w samochodzie i walczę żeby tego nie zwrócić. Na początku nie było źle, z czasem robi się coraz gorzej...;/ Zaraz pobranie po godzinie obym dotrwała
Odebrałam też wyniki, kurcze hemoglobina trochę mi spadła 11,9 hematokryt 35:( -
nick nieaktualnyNo wlasnie, liczylam, ze jak wynik po godzinie bedzie dobry, to ze moze nie bedzie powtorki, podejde jeszcze raz, zostalo mi w sumie 2 tygodnie na to…
A to zelazo jakie bierzesz? wizyte mam dopiero w czwartek, szczerze mowiac dopiero teraz cos jest nie tak z wynikami, ale ponoc w 3 trymestrze tak ma polowa ciezarnych… jeszcze w nocy zlapal mie taki hardcorowy skurcz lydki jak nigdy, ze az zaczelam krzyczec z bolu przez sen:D macie podobnie?
Dziewczyny ile tych koszul do szpitala trzeba miec?ja mam 2 i zastanwiam sie czy kupowac trzecia czy wystarczy? -
nick nieaktualny