Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka na pierwszym pomiarze 1,6cm, drugi pomiar 2,49, a trzeci ok. 2cm ale trzeci pomiar tak mniej wiecej...ani szwu bo brak rozwarcia a pessar nie bo mam bakterie i od 28tyg. sterydy dla małej

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć :-*
    Jakoś tak lżej człowiekowi na rozumku ;-)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    moja szyjka na pierwszym pomiarze 1,6cm, drugi pomiar 2,49, a trzeci ok. 2cm ale trzeci pomiar tak mniej wiecej...ani szwu bo brak rozwarcia a pessar nie bo mam bakterie i od 28tyg. sterydy dla małej
    ojej no to przynajmniej juz cos planują z tymi sterydami, u mnie nic kompletnie..

eh od tego leżenia zaczyna mnie coś kłuć w pochwie...za bardzo chwalilam ze mnie nie boli jak leze :/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ale sterydy to tylko w szpitalu mogą ci chyba dać. Dlatego ją to zawsze lece na IP i staram się o przyjecie na oddział. No i też dostałam sterydy w 26 tc

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze w szpitalu :)
    tygrys rozumiem ze dali Ci je ze względu na skurcze?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze względu na skurcze i szyjkę. Ale na to wychodzi ze mi sie wydluzyla od lezenia bo przy przyjeciu mialam 26mm a po kilku dnisch 31

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.maluchy.pl/artykul/515-Anemia-w-ciazy
    Widzę ze to dość powszechne;)
    Dziewczyny trzymam kciuki zeby wasze dzieciaczki siedziały grzecznie w brzuchach, podobno infekcje mogą wpływać na przedwczesny poród takze dobrze ze lekarze Was wysyła na badania.
    Felicity kiedy powtarzasz glukozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjka sie nie wydłuży, jesli sie skróciła to moze sie tylko bardziej skrocic albo tak zostac...wydłuzyc nigdy a róznice w pomiarze to nic innego jak pewien bład wynikajacy ze stopnia wypełnienia pecherza czy np. podczas pomiau byl skurcz
    mierzyc powinno sie 3 razy przez jednego lekarza
    a co do sterydów to nie wiem jak to wyjdzie ze szpitalem

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla jutro będę dzwonic do mojego lekarza bo dzis mial dyżur i chyba wyłączony tel. Zapytam co mam robić..bo szczerze to na bank nie przejde tego testu

Postanowiłam ze od jutra zacznę sobie tez mierzyc cukier rano i po posiłku. Czasem mierzyłam sobie na czczo i zawszze bylo ok ale po jedzeniu chyba nigdy

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio was pytałam o pulsowanie w pochwie moja lekarz powiedziała że ton nie jest normalne tylko zaczątek infekcji więc lepiej jak któraś to ma to lecieć do gin

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona w szpitalu to na każdym obchodzie inny lekarz, nie ma opcji, że ci zmierzy ten sam. Mam sobie teraz zgadywać który pomiar był prawdziwy? Jake konowaly w tym szpitalu masakra...różnica 5 mm w pomiarze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 07:52

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wszystkie dotrwamy do terminu donoszonej ciąży (minimalnie) i tego się trzymajmy:) Żadne szyjki nam w tym nie przeszkodzą:P
    A ja wczoraj po raz pierwszy poczułam czkawkę Małej:) Az się popłakałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:05

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 tez to miałam. Pulsowała i bynajmniej nie była to infekcja. A lekarz to naprawdę...
    Przeszło mi w 15 tygodniu. I chodziło o tętnice. Mocniejszy przepływ krwi w tym rejonie. Spowodował, że jedna żyła mi tak jakby spuchła w okolicach pochwy. Ale znika to, zależy jaki dzień.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja miałam kłucie w pochwie, taki ból w kroczu i robiłam posiew i wyszedł idealny, żadnej infekcji;)
    Felicity to daj znac co Ci gin powie, u mnie w ogole nie uznali tego badania, mimo ze miałam pobranie po jednej godzinie to nie dali do analizy:/ ja spróbuje jeszcze raz ale chyba sie położę na podłodze nawet zeby nie zwymiotować:/
    A Ty Felicity nie masz anemii przy tych wymiotach? Bo mnie sie wydaje ze ja nam słabe wyniki przez to, najgorsze ze nie mam apetytu i trudno poprawić wyniki jak nie chce mi sie jeść. Staram sie dla dziecka ake to takie koło zamknięte.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Mimi87 tez to miałam. Pulsowała i bynajmniej nie była to infekcja. A lekarz to naprawdę...
    Przeszło mi w 15 tygodniu. I chodziło o tętnice. Mocniejszy przepływ krwi w tym rejonie. Spowodował, że jedna żyła mi tak jakby spuchła w okolicach pochwy. Ale znika to, zależy jaki dzień.

Zgadzam sie z Viki, Jatak mam i miałam cała ciąże z Zuza i nigdy nie była to infekcja...zawsze badania wzorowe, nawet posiew na paciorkowca wyszedł ujemny, a wielu dziewczyna wychodzi dodatni.

Dziewczyny chyba mamy juz dość stresów, wiec nie mam co sobie dokładać- bóle brzucha (lekkie, nid takue, jak u Beatrice) czy pulsowanie w pochwie, to nie id razu poważna sprawa, bez przesady...Mimi, to nie do Ciebie przytyk, tylko dziwie sie postawie lekarza, równie dobrze bol brzucha moze zwiastować odklejenie łożyska...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja przyjmuje żelazo od ok 2tyg i minimalnie hemoglobina sie podniosla.
    Kurcze ale to dziwne ze nie dali ci do analizy krwi po 1godzinie.. przynajmniej wiedzialabys na czym stoisz..

Teraz juz nie wymiotuję codziennie lecz są wieksze przerwy np 5,9 lub 12dniowe takze da sie przezyc :) jesli chodzi o apetyt to tez lepiej,choc dalej nie tykam innego mięsa oprócz parówek lub kiełbasek drobiowych :/ no i ostatnio mam coraz wieksza ochote na słodkie

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę na glukozie, kleik wypity... bleeeee. Siedzę sobie w samochodzie i walczę żeby tego nie zwrócić. Na początku nie było źle, z czasem robi się coraz gorzej...;/ Zaraz pobranie po godzinie obym dotrwała ;)

Odebrałam też wyniki, kurcze hemoglobina trochę mi spadła 11,9 hematokryt 35:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, liczylam, ze jak wynik po godzinie bedzie dobry, to ze moze nie bedzie powtorki, podejde jeszcze raz, zostalo mi w sumie 2 tygodnie na to…
    A to zelazo jakie bierzesz? wizyte mam dopiero w czwartek, szczerze mowiac dopiero teraz cos jest nie tak z wynikami, ale ponoc w 3 trymestrze tak ma polowa ciezarnych… jeszcze w nocy zlapal mie taki hardcorowy skurcz lydki jak nigdy, ze az zaczelam krzyczec z bolu przez sen:D macie podobnie?
    Dziewczyny ile tych koszul do szpitala trzeba miec?ja mam 2 i zastanwiam sie czy kupowac trzecia czy wystarczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A to zelazo jakie bierzesz? wizyte mam dopiero w czwartek, szczerze mowiac dopiero teraz cos jest nie tak z wynikami, ale ponoc w 3 trymestrze tak ma polowa ciezarnych…
    Biorę tardyferon 1xdziennie

FasUla lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja mam 3, ale zastanawiam się czy do porodu nie kupić jeszcze jednej, takie krótszej żeby mi było wygodniej.

FasUla lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ