Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No średnio się zachował
ale w ogóle co lekarz to szkoła, ja już się o tym przekonałam w szpitalu. W ciągu 2 dni szyjkę badało mi 3 lekarzy. Jeden powiedział, że krótka i wszystko zmierza ku rozwarciu, drugi, że długa i zamknięta, ale miękka a trzeci nie powiedział nic tylko ,no niech ta kroplówka sobie jeszcze poleci u pani" szlag trafia...
Fasula ja mam podobną komodę i też kupuję na nią ten usztywniany zwykły przewijak -
Ja mam pokoj dla dziecka 3,5 m na 2,7m chyba wiec za wielki nie jest. Narazie stoi tam tylko wersalka narazie. Zamierzam wstawic szafe pod zabudowe, spokojnie mi sie tam zmieszcza wszystkie ciuszki, kosmetyki itp. Wstawiam tylko lozeczko, bo boje sie ze jak dam komode to zagrace pokoj i bede sie potykac o nia. Przewijak kupuje na lozeczko, obok stanie stara pufa to bedzie mozna pare rzeczy na niej postawic jak cos. Na lozeczko zawiesze materialowy organizer. Moze nie bedzie super wygodnie ale poradzimy sobie;-)
FasUla lubi tę wiadomość
-
Ojjjj dziewczyny jakoś przeżyłam tę glukozę. Niestety moje żyły są w gorszym stanie;/ Często mam problem z pobraniem krwi bo żyły cieniutkie ale dzisiaj to była masakra;/ Zamiast trzech kłuć było siedem, wyglądam jak mały narkoman (nie wspomnę o siniakach). Wyniki jutro, mam nadzieję że wszystko dobrze będzie dobrze:)
Fasula zakochałam się w tej komodzie! CudnaMy u siebie też mamy remont. Mieszkamy z moimi rodzicami w domu na wsi i teraz oddzielamy dla siebie osobne wejście i łazienkę i dodatkowo pokoik dla Malucha
Już się nie mogę doczekać aż będę mogła meblować
-
nick nieaktualnyFasUla nie wiem..może po prostu jest zdania ze lepiej zapobiegać tej cukrzycy..
postaram sie mierzyc ten cukier i przyniose mu wyniki na nastepna wizyte..
tygrys no faktycznie, co lekarz to inna opinia ale komu wtedy wierzyc
zmartwiłyście mnie tą szyjką..ja bylam pewna ze moze sie chociaz troche wydłużyć.. w moim przypadku to te 1.9cm to juz tak mało i pewnie do konca ciązy pozostanie mi juz lezec.. wiec na nastepnej wizycie to chyba od razu powiem ze chce ten pessar
jesli chodzi o meble to my kupilismy taka komode:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103347/#/60178613 jasną i do tego łóżeczko kolor sosnowy z szufladą i na to sztywny przewijak. Miał byc przewijak z Ikei ale jednak nie bedzie juuz miejsca.
do komody wlozylam juz czesc rzeczy zeby nie staly w pudlach ale powiem wam ze chyba bedzie problem zeby tam wszystko pomiescic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie kupuje pościeli do wózka tylko taki śpiworek wyjmowany, widziałam w smyku... Bucików tez nie kupuje, moze tak na 6 miesięcy kupie jakies pierwsze ale na razie nie;) dzis kupiłam tylko skarpetki z grzechotka-misiem;)
Felicity jakbyś miała pessar to chyba z tym nawet mozna chodzić i to trzyma? Tak mi ktoś mówił... Ale pewnie gin podejmie ostateczna decyzje;)
Ja sie postaram w środę poprawić glukozę, nastawiałam sie pozytywnie, nie wiem czemu nie umiem tego utrzymać w żołądku bo to na pewno nie dlatego ze za słodkie:/ Polozna była zdziwiona jak jej powiedziałam ze do teraz wymiotuje, ale przeciez nie robię tego z własnej woli:/
Powiem Wam ze juz nie mam sie w co ubieraćmusze chyba cos ciążowego kupić bo do tej pory miałam jedne dżinsy mama ale juz mnie trochę piją, reszta ciuchów normalna ale bluzki sa za krótkie juz:(
-
Ja mam pościel do wózka ale ona pasuje mi też do kołyski więc spoko.
W ogóle u nas przez pierwsze 2-4 mce maleństwo będzie w nocy spało obok naszego łóżka w kołysce a w dzień w swoim pokoiku w łóżeczku i później tylko w łóżeczku.
Co do ubrań ja też już nie wiem jeszcze jak było ciepło to chodziłam w sukienkach bo i brzuch nie był taki duży a teraz porażka.
Byłam dzisiaj na glukozie, nie było źle ale po 2h prawie zemdlałam tak mi cukier spadł ale M dał mi batona i przeszło. Na wszelki wypadek zjadłam jeszcze 2 pączki -
Stefcia to obys nie musiała mieć zakładanego wenflonu bo ja mam piękne żyły a i tak mi się igła zgieła i dwa razy probowali założyć.
Pościel do wózka kupiłam ale spiworek tez mam.
Dziewczyny a mi nie chcieli założyć pessara wiec nie nastawiajcie sie ze wam założąno i jak jest spore zagrozenie to i z pessarem trzeba lezec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:47
-
Tak piszecie, że aż z ciekawości zmierzyłam pokój dla dziecka, mój ma 2,65 na 4,15 i wydaje mi się mały. Aktualnie ociepliliśmy jedną ścianę i jest nowa wylewka zrobiona.. a schnie beznadziejnie przez tą pogodę. W domu zimno bo musi się wietrzyć ale wieczorem i tak zamknę okna
Felicity ja planuję dziecia do śpiworka bądź kombinezonu zależy co kupimy, no i do tego kocyk i poduszeczka taka płaska albo ta antywstrząsowa (ten taki motylek).. w sumie nie wiem, która lepsza...💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Tygrys, mam takie dwie komody;) tez kupiłam ja dka małej. Dziewczyny, nie martwcie sie, na początek nie potrzeba duzo miejsca, bo i tak dzidziuś jest z Wami. My wprawdzie mamy wreszcie duży dom (tez przeprowadzałam sie i kończyliśmy w czasie ciazy z Zuza), a i tak Zuza spi w naszej sypialni;))
-
Summerka bardzo proste i fajne te komody
chyba dalam 179zl w Ikei.
Dziewczyny powiedzcie mi czy macie coś takiego- jak leżycie na boku to czujecie ze cos się wypycha i napina i zmieniacie pozycję na wznak i wtedy na brzuchu taki Mount Everest widać, pępek w gorze i wszystko twarde a po chwili sie obniża. Ale skurczu nie czuc wiec to ewidentnie dziecko ,,spadło" do przodu podczas lezenia na boku nie? No nie licze tego jako skurcz. Ogólnie nie czuje skurczu tylko mrowienie no i roznica jest taka ze skurcze jak mam to pepek sie nie wypina tylko wszystko wokół zmienia kształt na kulisty a pepek w środku wklesly
A tu ewidentnie góra na brzuchu sie robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:30
-
czy wszystkie ciuszki zmieszczą się Wam do tych komód ? Ja się zastanawiałam czy nie kupić szafy takiej coś jak blieliźniarka. Mam mało miejsca na meble więc muszę mieć coś małego i pakownego
-
Mitzula, na poczatku sie mieściły - teraz Zuza ma większe gabarytowo rzeczy, kurtki, ktore wiszą, wiec kupiliśmy szafę i dwie bieliźniarki w ikei dla dzieci, ale mysle, ze na początek komoda starczy. Ja muszę te jedna przerzucić do nich, bo teraz sie nid zmieścimy z tymi ciuszkami.
Tygrys, tez tak mam czasem, ze mam wrażenie, ze dziecko spadli;) tylko, ze ja leżę tylko na lewym boku, po ponoć na prawym i plecach uciska sie żyle główna i jest gorszy przepływ krwi. -
mi znowu najwygodniej na plecach. Na lewym boku strasznie cierpnę. Summerka też właśnie słyszałam że na prawym boku i na plecach uciska się żyłę główną. Muszę o to zapytać lekarza we wtorek czy to jest aż tak bardzo istotne.