X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, widzę, że ostatnio różnie z tymi dobrymi wieściami i więcej jest złych :-/

Ja też nie mam najlepszych. Mam astmę. Miałam to diagnozować przed ciążą, ale nie zdążyłam. Objawów żadnych nie było od początku ciąży to myślałam, że odpuściło ale ok. 2 tyg temu zauważyłam, że kiedy się kładę to ciężko mi się robi przy wydechu...i tak z każdym dniem było coraz gorzej, doszły świsty, furczenia i bezsenne noce.
    Dzisiaj lekarz przepisał mi doraźnie wziewy i muszę czekać aż urodzę z diagnostyką.
    Ciekawe co sie mnie jeszcze uczepi w tej ciąży...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego lekarze tak bardzo straszą cukrzycą ciążową. Dieta nie jest mocno drastyczna, trzeba przestrzegać paru reguł i jest ok. Fakt cukier ma wpływ na rozwój umysłowy dzieciaczka, ale oni też boją się makrosomii.
    Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną od 12tc i nie jest to jakieś mocno uciążliwe.
    Nie martw się wszystko będzie dobrze :) do kłucia da sie przyzwyczaić, pewnie dostaniesz też insulinę

Neli, Summerka lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nie rozumiem dlaczego lekarze tak bardzo straszą cukrzycą ciążową. Dieta nie jest mocno drastyczna, trzeba przestrzegać paru reguł i jest ok. Fakt cukier ma wpływ na rozwój umysłowy dzieciaczka, ale oni też boją się makrosomii.
    Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną od 12tc i nie jest to jakieś mocno uciążliwe.
    Nie martw się wszystko będzie dobrze :) do kłucia da sie przyzwyczaić, pewnie dostaniesz też insulinę

Ja się panicznie boje igły... obym nie mdlała przy kłuciu :)

8p3ow1d3joghk98e.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy mierzeniu cukru przykładasz takie urządzenie że nawet nie widzisz igły ;) naciągasz i pstrykasz ;) może zanim dowalą Ci insuliną będą próbowali zbić cukier dietą.
    wejdz sobie na stronę http://slodkiemamy.edu.pl/

Neli lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzalam wyniki dzisiejszej glukozy i na szczescie w porzadku. Uff kamien serca,bo juz mi wystarczy podejrzenie cholestazy, cukrzyca mi niepotrzebna.

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy pierwsze dzieciaczki!! coliberek dużo zdrówka dla was i niech maluchy nabierają siły!!

Beatrice, Paulix lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, tak? W którym tygodniu? Ja jej nie znam niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ojeju, tak? W którym tygodniu? Ja jej nie znam niestety :(
    na 18 stycznia miała bodajże, dokładnie w tym tyg co Ty, tylko wczoraj wieczorem cc miała, ale od kilku tyg w szpitalu już leżała bo się maluchy pchały na świat.. a ona głównie z nami na fb.. ale maluchy ponoć wyglądają na starsze i nawet dobrze sobie radzą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 09:10

FasUla lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale wieści z samego rana! Dobrze, że Maluchy mają się dobrze :) nie mniej jednak wiadomość odrobinę przerażająca...mam nadzieję, że już żadna styczniówka nie rozpakuje się przed czasem...

Pchełka co słychać u Twojej koleżanki?

Wiecie co przestałam oglądać moje 600 gramów szczęścia, bo głownie zaczełam myśleć o objawach przedwczesnego porodu :/ nie na moje nerwy ten dokument...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu! W szoku jestem...jak będziecie miały wiecej info to piszcie. Kurcze to tak wcześnie przecież...ciekawe ile wazyly

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    O Jezu! W szoku jestem...jak będziecie miały wiecej info to piszcie. Kurcze to tak wcześnie przecież...ciekawe ile wazyly
    prowadzi pamiętnik na bbf wiec można śledzić na bieżąco

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 7 miesiącu i trzecim trymestrze:)
    Ale wiadomość o dzieciaczkach!!! Zycze duzo zdrówka i siły dla pierwszej Mamy!

Pchełka, anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    na 18 stycznia miała bodajże, dokładnie w tym tyg co Ty, tylko wczoraj wieczorem cc miała, ale od kilku tyg w szpitalu już leżała bo się maluchy pchały na świat.. a ona głównie z nami na fb.. ale maluchy ponoć wyglądają na starsze i nawet dobrze sobie radzą!

Anulka, a jak Was odszukać na FB?
    Żeby dołączyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie opis mamy z 28 tygodnia? Strasznie szybko to zleciało...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Anulka, a jak Was odszukać na FB?
    Żeby dołączyć ;-)
    zaakceptuj moje zaproszenie na bbf i wyślij mi link do fb swojego, dodam Cię do znajomych i do grupy :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dzień dobry! Ale wieści z samego rana! Dobrze, że Maluchy mają się dobrze :) nie mniej jednak wiadomość odrobinę przerażająca...mam nadzieję, że już żadna styczniówka nie rozpakuje się przed czasem...

Pchełka co słychać u Twojej koleżanki?

Wiecie co przestałam oglądać moje 600 gramów szczęścia, bo głownie zaczełam myśleć o objawach przedwczesnego porodu :/ nie na moje nerwy ten dokument...

Magdalenka, wypuścili ją ze szpitala, stwierdzając jednocześnie, że trochę wód tam jest i ma się zgłaszać na kontrolę do szpitala co dwa dni.
    To dla mnie jakieś nieporozumienie, szczególnie, że po odejściu wód może wdać się jakaś infekcja, prawda? Lub zacząć przedwczesny poród...
    A ona miała wyciszane skurcze.
    Dziwne, dziwne i jeszcze raz dziwne :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zaakceptuj moje zaproszenie na bbf i wyślij mi link do fb swojego, dodam Cię do znajomych i do grupy :)

Zrobione :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wieści z rana!! zdrówka dla maluszków i mamusi :)

bbe73a0022.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Ale szok! Gratulacje dla 1-szej Mamusi!!!! Oby Dzieciaczki rosły w siłę!:D

Anulka a dodasz też mnie na fb? :D

Dostałam wyniki glukozy - na szczęście w normie:) Mogę wcinać czekoladkę:)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to ja tez cie zaprosze bo jeszcze mnie nie ma na fb z wami :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ