Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, widzę, że ostatnio różnie z tymi dobrymi wieściami i więcej jest złych :-/

Ja też nie mam najlepszych. Mam astmę. Miałam to diagnozować przed ciążą, ale nie zdążyłam. Objawów żadnych nie było od początku ciąży to myślałam, że odpuściło ale ok. 2 tyg temu zauważyłam, że kiedy się kładę to ciężko mi się robi przy wydechu...i tak z każdym dniem było coraz gorzej, doszły świsty, furczenia i bezsenne noce.
    Dzisiaj lekarz przepisał mi doraźnie wziewy i muszę czekać aż urodzę z diagnostyką.
    Ciekawe co sie mnie jeszcze uczepi w tej ciąży...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem dlaczego lekarze tak bardzo straszą cukrzycą ciążową. Dieta nie jest mocno drastyczna, trzeba przestrzegać paru reguł i jest ok. Fakt cukier ma wpływ na rozwój umysłowy dzieciaczka, ale oni też boją się makrosomii.
    Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną od 12tc i nie jest to jakieś mocno uciążliwe.
    Nie martw się wszystko będzie dobrze :) do kłucia da sie przyzwyczaić, pewnie dostaniesz też insulinę

Neli, Summerka lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nie rozumiem dlaczego lekarze tak bardzo straszą cukrzycą ciążową. Dieta nie jest mocno drastyczna, trzeba przestrzegać paru reguł i jest ok. Fakt cukier ma wpływ na rozwój umysłowy dzieciaczka, ale oni też boją się makrosomii.
    Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną od 12tc i nie jest to jakieś mocno uciążliwe.
    Nie martw się wszystko będzie dobrze :) do kłucia da sie przyzwyczaić, pewnie dostaniesz też insulinę

Ja się panicznie boje igły... obym nie mdlała przy kłuciu :)

8p3ow1d3joghk98e.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy mierzeniu cukru przykładasz takie urządzenie że nawet nie widzisz igły ;) naciągasz i pstrykasz ;) może zanim dowalą Ci insuliną będą próbowali zbić cukier dietą.
    wejdz sobie na stronę http://slodkiemamy.edu.pl/

Neli lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzalam wyniki dzisiejszej glukozy i na szczescie w porzadku. Uff kamien serca,bo juz mi wystarczy podejrzenie cholestazy, cukrzyca mi niepotrzebna.

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy pierwsze dzieciaczki!! coliberek dużo zdrówka dla was i niech maluchy nabierają siły!!

Beatrice, Paulix lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, tak? W którym tygodniu? Ja jej nie znam niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ojeju, tak? W którym tygodniu? Ja jej nie znam niestety :(
    na 18 stycznia miała bodajże, dokładnie w tym tyg co Ty, tylko wczoraj wieczorem cc miała, ale od kilku tyg w szpitalu już leżała bo się maluchy pchały na świat.. a ona głównie z nami na fb.. ale maluchy ponoć wyglądają na starsze i nawet dobrze sobie radzą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 09:10

FasUla lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale wieści z samego rana! Dobrze, że Maluchy mają się dobrze :) nie mniej jednak wiadomość odrobinę przerażająca...mam nadzieję, że już żadna styczniówka nie rozpakuje się przed czasem...

Pchełka co słychać u Twojej koleżanki?

Wiecie co przestałam oglądać moje 600 gramów szczęścia, bo głownie zaczełam myśleć o objawach przedwczesnego porodu :/ nie na moje nerwy ten dokument...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu! W szoku jestem...jak będziecie miały wiecej info to piszcie. Kurcze to tak wcześnie przecież...ciekawe ile wazyly

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    O Jezu! W szoku jestem...jak będziecie miały wiecej info to piszcie. Kurcze to tak wcześnie przecież...ciekawe ile wazyly
    prowadzi pamiętnik na bbf wiec można śledzić na bieżąco

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 7 miesiącu i trzecim trymestrze:)
    Ale wiadomość o dzieciaczkach!!! Zycze duzo zdrówka i siły dla pierwszej Mamy!

Pchełka, anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    na 18 stycznia miała bodajże, dokładnie w tym tyg co Ty, tylko wczoraj wieczorem cc miała, ale od kilku tyg w szpitalu już leżała bo się maluchy pchały na świat.. a ona głównie z nami na fb.. ale maluchy ponoć wyglądają na starsze i nawet dobrze sobie radzą!

Anulka, a jak Was odszukać na FB?
    Żeby dołączyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Anulka, a jak Was odszukać na FB?
    Żeby dołączyć ;-)
    zaakceptuj moje zaproszenie na bbf i wyślij mi link do fb swojego, dodam Cię do znajomych i do grupy :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie opis mamy z 28 tygodnia? Strasznie szybko to zleciało...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dzień dobry! Ale wieści z samego rana! Dobrze, że Maluchy mają się dobrze :) nie mniej jednak wiadomość odrobinę przerażająca...mam nadzieję, że już żadna styczniówka nie rozpakuje się przed czasem...

Pchełka co słychać u Twojej koleżanki?

Wiecie co przestałam oglądać moje 600 gramów szczęścia, bo głownie zaczełam myśleć o objawach przedwczesnego porodu :/ nie na moje nerwy ten dokument...

Magdalenka, wypuścili ją ze szpitala, stwierdzając jednocześnie, że trochę wód tam jest i ma się zgłaszać na kontrolę do szpitala co dwa dni.
    To dla mnie jakieś nieporozumienie, szczególnie, że po odejściu wód może wdać się jakaś infekcja, prawda? Lub zacząć przedwczesny poród...
    A ona miała wyciszane skurcze.
    Dziwne, dziwne i jeszcze raz dziwne :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zaakceptuj moje zaproszenie na bbf i wyślij mi link do fb swojego, dodam Cię do znajomych i do grupy :)

Zrobione :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wieści z rana!! zdrówka dla maluszków i mamusi :)

bbe73a0022.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Ale szok! Gratulacje dla 1-szej Mamusi!!!! Oby Dzieciaczki rosły w siłę!:D

Anulka a dodasz też mnie na fb? :D

Dostałam wyniki glukozy - na szczęście w normie:) Mogę wcinać czekoladkę:)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to ja tez cie zaprosze bo jeszcze mnie nie ma na fb z wami :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ