Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj synek byl wazony 22t1d wazyl 422g. Minal juz miesiac doktor mowi ze kolejny pomiar w 30tc. Mi sie wtdaje ze mam maly brzuch i z tygodnia na tydzien sie nie zmienia a zaczelam 7 miesiac
Swoja droga ciekawe co ti wyjdzie za mieszanka. Ja sie urodzilam 49cm waga 2750g. Moj maz 62cm waga 4200g. Jakby nas obok polozyli to by wygladal na starszego o rok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:16
-
tygrys73 wrote:Kinia dokładnie masz rację.. Zauważylam tylko tendencję bze zazwyczaj im starszy lekarz tym gorszy. Ale też nie w stu procentach. Podobnie z położonymi.
Natalka ją miałam takie twardnienia że od razu tabsy rozkurczowe i kroplowke i dopiero po 10 dniach spadły prawie do zera. Nadal jestem na nospie i luteinie i jest ok.
Aprilis ją już się nauczyłam m rozpoznawać te wzdeciowe bóle. Mnie też często mecza..
Witam się w ostatnim trymestrze, juhuu)
Gratuluję trójeczki
Tendencję potwierdzam. Młodym lekarzom jeszcze zależy, starsi często mają wszystko w d.pie.
Ja w sumie też już rozpoznaję bóle wzdęciowe, ale ten był całkiem inny. Najważniejsze, że to nic poważnego i szybko przeszło -
Viki w tym okresie dzieci rosną już w swoim tempie i to jest normalne. Nie zamartwiaj się niepotrzebnie.
My dzisiaj mamy wizytę wieczorem ale dzisiaj wyjątkowo bezstresowo bo byłam w środę na 3D u innego lekarza więc wiem że wszystko ok -
Lila84 wrote:Hej dziewczyny.
Ja już po wizycie no i potwierdziły się moje obawy.. rozchodzi mi się spojenie łonoweBól koszmarny, nogi drętwieją że chodzę po ścianach. Do końca ciąży mam chodzić w pasie ortopedycznym najlepiej całą dobę a jest tak cholernie niewygodny że ledwo się ruszam.
Całe szczęście że szyjka się nie skraca.
No i raczej CC mnie czeka..
Co do wyprawki..większość akcesoriów kupuje we Flaming24 . Mają naprawdę konkurencyjne cenyLila84 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Mama84 wrote:Macie już jakąs kurtkę czy płaszcz ciążowy na jesień zimę? zimno się zrobiło a mój płaszcz niestety za mały w brzuchu
Zaglądam czasem do lumpków ale jeszcze niczego nie znalazłam, może teraz jak się ochłodziło to będzie lepsze zaopatrzenie i coś się znajdzie. Na 2-3 miesiące szkoda mi kasy na nową kurtkę.
-
Liskowa, to dziwne. Chyba mają problem ze sobą
ale dobrze, że udało się gdzie indziej zrobić.
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnyLila czyli jednak… wspolczuje:( ale moze ten pas troche poprawi komfort zycia?
Ja mam plaszcz jeszcze ok, bo nie jest dopasowany tylko ma fason bardziej pelerynki;) mam zamiar juz w nim chodzic do konca, najwyzej w grudniu pozycze jakas kurtke od mamy, ale nic nie bede kupowac. Za to mam juz laktator medela swing, mam nadzieje, ze sie przyda i ze wart swojej ceny.Lila84 lubi tę wiadomość
-
Kasia1986 wrote:A nasz Wojtuś jakiś dzisiaj mniej aktywny
. I oczywiście zaczynam się martwić, ach ten mózg
Zjedz coś słodkiego i poczekaj cierpliwie, napewno za dobrego batonika dostaniesz kopniaka albo dwa -
Liskova wrote:Vincaminor,co wygralas?
No i wzięłam sobie zestaw mazideł na rozstępy
Mi koleżanka obiecała pożyczyć obszerny płaszczyk ciążowy - na razie jeszcze chodzę w kurtce wiosennej, jakbym miała bardzo rano wychodzić to mam cieplejszy płaszcz jesienny, o rozmiar za duży i na guziki to zawsze jakoś się w niego zapnę a później będę miała ten ciepły, pożyczony i damy radęLiskova lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Ja z leżanki nie mogę wstawać to nie mam dylematów odnośnie płaszcza
a na porodówkę opatule się kurtką
tygrys zaczynasz dzis III trymestr prawda?ja zaczynam jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 14:33
-
Aprilia wrote:Ja na teraz jeszcze mam, ale najdalej za miesiąc już nie będę się dopinać
Zaglądam czasem do lumpków ale jeszcze niczego nie znalazłam, może teraz jak się ochłodziło to będzie lepsze zaopatrzenie i coś się znajdzie. Na 2-3 miesiące szkoda mi kasy na nową kurtkę.
-
nick nieaktualnyhttp://stylio.pl/ogloszenie/piekny-nowy-plaszcz-mango-granatowy--566212
ja mam taki i mysle, ze ten fason jest dobry na ciaze, w kazdym razie ja sie dalej mieszcze w xs a ma dwa rzedy guzikow, wiec zawsze moge sie przepiac na wiekszy zapas;) ale zimowy to on nie jest,natomiast na sam grudzien nie oplaca mi sie nic kupowac, moze na allegro traficie na jakas okazje z happy mum?ostatno widzialam tam sukienke za 1 zl, poszla za ok 20, ale niestety nie wygralam aukcji;) ale mysle, ze uzywana rzecz z tego skelpu sie nada no i mozna pozniej odsprzedac;) -
Hej,
Ja już po wizycie u ginekologa. Nie zaskoczył mnie lekarz kiedy wypisywał skierowanie szpitala (do poradni specjalistycznej) widząc moje wyniki 73/160/180 z testu obciążenia glukozy... Nazwał moje wyniki przeciętne a zarazem złe. Czeka mnie ścisła dieta i mierzenie cukru parę razy dziennie. Ładnie mi wytłumaczył dlaczego mam takie wyniki i jeśli oleje dietę itd to jaki będzie to miało skutek na dziecko. Mam nadzieje że długo nie będę musiała czekać na termin w poradni, zalecił mi Szpital na Karowej. Może któraś z dziewczyn z Warszawy bądź z okolic korzystały z tej poradni i doradzi do kogo się umówić? 4 osoby tam przyjmują...