X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Byliśmy w piątek z mężem odebrać łóżeczko i teraz mnie korci żeby złożyć, miejsca jest :P, Ale mąż mówi że będzie się kurzyć że mamy jeszcze czas:P. No i nie wiem jak go przekonać on to taki uparciuch :P.

Oglądaliśmy wózki i tak jak byliśmy zdecydowani na Camarello Carrera tak minęło bo mąż zauważył kilka minusów i zdecydowaliśmy się na Expandera Mondo. Jakoś za miesiąc będziemy zamawiać :)

Byliśmy w weekend na zajęciach w SR i trochę jestem przerażona porodem i połogiem a chyba bardziej połogiem. Ale czego się nie robi dla naszych pociech. Z zajęć jesteśmy bardzo zadowoleni i dużo wiedzy teoretycznej nam się przyda.

FasUla a propo Twoich zakupów. Nie lepiej będzie kupić termometr bezdotykowy? Jest droższy ale to jeden wydatek a jak będziesz chciała zmierzyć maluszkowi temperaturę to nie będziesz musiała choćby budzić ze snu. My myślimy o takim Babyono ale bezdotykowym.

Miłego Dnia :). Ja mam dzisiaj lenia, nic mi się nie chce :P

FasUla lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze teraz i w szpitalu byc moze wkladki nie beda pitrzebne, ale potem to ja zuzywakam hurtowe ilisci i patrzylam, gdzie nahtansze, bo obe absolutnie niczym sue nue roznia - najtansze sa w auchan;)

Co do stanikow to kupilam juz 3, ale najtansze na allegro, bo po karmieniu i tak do kosza;)

Kasia1986, jestesmy prawie w tym samym dniu cuazy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:45

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka mowisz o wkladkach laktacyjnych?
    Kasia dzieki za info o tym termometrze bezdotykowym:) a powiedz czy on jest dokladny? w czwartek mam ostatnie zajecia w sr z pielegnacji maluszka i wyprawki, wiec moze do tego czasu sie wstrzymam z zakupami, tylko na razie bede to miec w koszyku;)
    Z ksiazek polecam Jezyk niemowlat, kolezanka-mama tez zadowolona, podobno teraz jest druga czesc o dwulatkach;)
    Wciaz nie wiem jak urzadzic pokoj malucha - tzn lozeczko i komoda na pewno, ale czy do tego przewijak usztywniany na komode, czy przewijak-mebel?czy tez taka szafa z ikei...

to mnie inspiruje... http://magicznydomek.blogspot.com/2014/08/pokoik-dzieciecy.html

• Neli Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki mam z PENATEN MAMA a co do stanika to z zakupem wstrzymuje się do grudnia a może i do stycznia.
    Koleżanka kupiła sobie staniki do szpitala a po urodzeniu musiała lecieć do sklepiku szpitalnego i kupować nowe o 2 rozmiary większe... dostała nawał pokarmowy :)
    Prawdopodobnie kupie 1 jakiś tani o 2 rozmiary większy od tego co się wydarzy z moimi piersiami w grudniu.
    Jeśli faktycznie będę karmić piersią to już zainwestuje sobie w stanik który dopasowuje się do rozmiaru piersi (kumpela ma, jest genialny - szybko schnie i wygląda naturalnie).

8p3ow1d3joghk98e.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    http://allegro.pl/babyono-termometr-elektroniczny-miekka-konc-118-i5692229013.html

czy tai termometr bedzie dobry dla dziecka?

Fasula,ja opieram się zazwyczaj na opiniach moich koleżanek co nie dawno urodziły i sobie bardzo chwalą takie http://allegro.pl/smoczek-z-termometrem-elektroniczny-canpol-9-103-i5201573758.html

One mają w domu min 2 termometry dla dziecka i robią porównanie, ale ten ze smoczkiem ponoć jest dobry. Ja kupiłam bezdotykowy i ten.

FasUla lubi tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu kacik kapielowy;)
    http://magicznydomek.blogspot.com/2014/11/kacik-kapielowy.html
    chyba kupie ten przewijak i na nim beda tez kapiele, tzn bede klasc wanienke zamiast przewijaka na czas mycia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Oglądaliśmy wózki i tak jak byliśmy zdecydowani na Camarello Carrera tak minęło bo mąż zauważył kilka minusów i zdecydowaliśmy się na Expandera Mondo. Jakoś za miesiąc będziemy zamawiać :)
    w moich typach jest Camarelo Carrera, możesz napisać co w nim było nie tak wg męża? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:19

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh mój jak przyszło łóżeczko to od razu się rzucił do składania, gorąca głowa :P

termometr zamówiłam sobie u mamy taki do czółka jak są w szpitalach. A co ze stanikami hmm pasowałoby mieć ze dwa..najtaniej na allegro koło 3 dych chodzą.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś znajdzie tańsze to dajcie znać :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem już albo dopiero w domku.
    Z maleństwem wszystko dobrze, ale niestety bardzo mało przybrała na wadze. 4 tygodnie temu miała 1116 g a dzisiaj tylko 1409 g. Zaniepokoiło to doktorkę i kazała mi powtórzyć test obciążenia glukozą, co od razu zrobiłam-na szczęście byłam na czczo.I wizytę mam za 2 tygodnie, żeby malutką znowu zmierzyć i sprawdzić jak przybiera. Jeśli okaże się, że nie ma cukrzycy i za dwa tygodnie dziecko znowu mało przybierze, to będzie mnie badać w kierunku niewydolności łożyska :-/
    I się zaczęłam bać teraz, jaka może być przyczyna... Wyniki krzywej cukrowej będę miala już wieczorem.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam do karmienia odpunane jakis czas temu na allegro za pare groszy, dobrzr ze nie dalam wiecej bo nie moge ich nosic. Od strony piersi maja szew i mnie drazni. Poza tym wieksze staniki miska D w gore maja dosc szeroki rozstaw misek, a ja mam blisko puersi i mi sie nie miesci a fiszbiny sie nakladaja jedna na druga i mnie uwieraja. Koszmar mam ze stanikami. Ostatnio poszlam do sklepu kupilam stanik za 140zl i tez nie wygodnie mi.
    Ostatnio kupilam w textil market biustonisz sportowy za 9,99 i to jedyny w ktorym mi wygodnie. A na piersuach robia mi sie rozstepy...:'(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    No i jestem już albo dopiero w domku.
    Z maleństwem wszystko dobrze, ale niestety bardzo mało przybrała na wadze. 4 tygodnie temu miała 1116 g a dzisiaj tylko 1409 g. Zaniepokoiło to doktorkę i kazała mi powtórzyć test obciążenia glukozą, co od razu zrobiłam-na szczęście byłam na czczo.I wizytę mam za 2 tygodnie, żeby malutką znowu zmierzyć i sprawdzić jak przybiera. Jeśli okaże się, że nie ma cukrzycy i za dwa tygodnie dziecko znowu mało przybierze, to będzie mnie badać w kierunku niewydolności łożyska :-/
    I się zaczęłam bać teraz, jaka może być przyczyna... Wyniki krzywej cukrowej będę miala już wieczorem.
    O matko wiecie co? Kiedys kobiety nie chodzily do lekarza tak czesto. Moja mama raz w miesiacu i nie miala w ogole usg i dzieci rodzily sie zdrowe. Matki tez spokojnie ciaze przechodzily. A teraz na kazdej wizycie cos znajda i czlowiek 9 miesiecy w stresie.
    Nie martw sie pewnie dzudzius bedzue maly, ale zdrowy. Ja sie urodzilam w 40tyg z waga 2750g. Pewnie jakby mnie wazyli w brzuchu to tez bylaby panika ze jestem za mala
    Wydaje mi sie ze jak na 29tydz to wcale malo nie wazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:06

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka - teraz ja napisze- na pewno przyczyna nie jest powazna, wszystko bedzie dobrze - trzymam kciuki, kochana!

Fasula, tak chodzilo mi o wkladki;) ja mam termometr do czolka i mozna do ucha - Babyono wlasnie, fajny jest i bardzo szybko mierzy ;) jakos nie ufam tym nowosciom, w sensie dokladnosci pomiarow...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co tam mąż wypatrzył złego w wózku? Ja wybrałam Camarelo Vision Design a one są bardzo podobne.

Neli a co to za stanik który się dopasowuje do rozmiaru piersi? :O

Tygrys ja kupiłam stanik do karmienia w zwykłym sklepie z bielizną za 15 zł, taki normalny bawełniany.

Co do wkładek laktacyjnych to nie dp końca jest tak, że wszystkie są jednakowe, są grubsze i cieńsze, a koleżanka, która aktualnie karmi kupuje jakieś takie, które nie przeciekają. Ale nie pamiętam z jakiej to firmy
    Fajne to może być na wyjścia bo skóra niestety przy nich nie oddycha.

PS. Za chwilkę wchodzimy do gabinetu podglądać dzidziuśka :D

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Kasia a co tam mąż wypatrzył złego w wózku? Ja wybrałam Camarelo Vision Design a one są bardzo podobne.

Neli a co to za stanik który się dopasowuje do rozmiaru piersi? :O

Tygrys ja kupiłam stanik do karmienia w zwykłym sklepie z bielizną za 15 zł, taki normalny bawełniany.

Co do wkładek laktacyjnych to nie dp końca jest tak, że wszystkie są jednakowe, są grubsze i cieńsze, a koleżanka, która aktualnie karmi kupuje jakieś takie, które nie przeciekają. Ale nie pamiętam z jakiej to firmy
    Fajne to może być na wyjścia bo skóra niestety przy nich nie oddycha.

PS. Za chwilkę wchodzimy do gabinetu podglądać dzidziuśka :D

No w sensie grubsze i ciensze to okej- kupujesz takie, ktore spelnuaha Twoje wymagania w zaleznosci id ilosci pokarmu. Ale mi chodzilo generalnie o to, ze drozsze nie znaczy leosze, ja wyprobowalam (osobiscie, nie ze slyszenia): aventu - beznadziejny klej - wjladka sie przesuwa, jonhson's wielkie, w rossmannie - okej, auchan - dla mbue najlepsze- dobry klej, tanie, a ja znienialam je po prawie kazdym karmieniu - bo wg mnie to niehigieniczne, a kuku - okej, mialam jeszcze innych firm, ale nie pamietam, w kazdym razie wiem jedno - akurat za wkladki nie oplaca sie przeplacac, bo roznicy nie ma...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka a moze ostatnio jakos malo jadlas?poza tym pomiar pomiarowi nierowny, na pewno bedzie wszystko ok, a jak wyniki krzywej dostaniesz za pare dni to bedziesz wiedziec czy to jest przyczyna;)
    a staniki do karmienia musza byc miekkie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka mi też się wydaje że twoja córcia odpowiednio waży jak na ten tydzień, na pewno wszystko jest w porządku

• mitzula Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89, a jesz coś słodkiego czasem ? ja dziś nie wytrzymałam i zjadłam na 2 śniadanie kawałek babki...
    Zauważyłam że godzinę po śniadaniu mam cukier 122-127 czyli ciut za dużo, nie wiem czy to czasem nie przez chleb, bo raczej biały chudy twaróg i pomidor nie podnoszą tak cukru.

Też ponawiam pytani co do wózka camarelo, bo byłam na niego prawie zdecydowana a teraz mam wątpliwości

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Wszystkie (prawie) wyniki super, mocz, krew ok, glukoza idealna:) Jedyne co jest bardzo nie tak to TSH - ponad 5,5... Zwiększyli mi dawkę leku i trzeba czekać co dalej.
    A no i przez tarczycowe sprawy przez ostatnie 2 tygodnie nic nie przytyłam, czyli od początku ciąży z 54, teraz wciąż 57.8...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:03

bacha8709 lubi tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee co ile robisz TSH?

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ