Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Byliśmy w piątek z mężem odebrać łóżeczko i teraz mnie korci żeby złożyć, miejsca jest, Ale mąż mówi że będzie się kurzyć że mamy jeszcze czas:P. No i nie wiem jak go przekonać on to taki uparciuch
.
Oglądaliśmy wózki i tak jak byliśmy zdecydowani na Camarello Carrera tak minęło bo mąż zauważył kilka minusów i zdecydowaliśmy się na Expandera Mondo. Jakoś za miesiąc będziemy zamawiać
Byliśmy w weekend na zajęciach w SR i trochę jestem przerażona porodem i połogiem a chyba bardziej połogiem. Ale czego się nie robi dla naszych pociech. Z zajęć jesteśmy bardzo zadowoleni i dużo wiedzy teoretycznej nam się przyda.
FasUla a propo Twoich zakupów. Nie lepiej będzie kupić termometr bezdotykowy? Jest droższy ale to jeden wydatek a jak będziesz chciała zmierzyć maluszkowi temperaturę to nie będziesz musiała choćby budzić ze snu. My myślimy o takim Babyono ale bezdotykowym.
Miłego Dnia. Ja mam dzisiaj lenia, nic mi się nie chce
FasUla lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, ze teraz i w szpitalu byc moze wkladki nie beda pitrzebne, ale potem to ja zuzywakam hurtowe ilisci i patrzylam, gdzie nahtansze, bo obe absolutnie niczym sue nue roznia - najtansze sa w auchan;)
Co do stanikow to kupilam juz 3, ale najtansze na allegro, bo po karmieniu i tak do kosza;)
Kasia1986, jestesmy prawie w tym samym dniu cuazy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:45
-
nick nieaktualnySummerka mowisz o wkladkach laktacyjnych?
Kasia dzieki za info o tym termometrze bezdotykowym:) a powiedz czy on jest dokladny? w czwartek mam ostatnie zajecia w sr z pielegnacji maluszka i wyprawki, wiec moze do tego czasu sie wstrzymam z zakupami, tylko na razie bede to miec w koszyku;)
Z ksiazek polecam Jezyk niemowlat, kolezanka-mama tez zadowolona, podobno teraz jest druga czesc o dwulatkach;)
Wciaz nie wiem jak urzadzic pokoj malucha - tzn lozeczko i komoda na pewno, ale czy do tego przewijak usztywniany na komode, czy przewijak-mebel?czy tez taka szafa z ikei...
to mnie inspiruje... http://magicznydomek.blogspot.com/2014/08/pokoik-dzieciecy.html -
Wkładki mam z PENATEN MAMA a co do stanika to z zakupem wstrzymuje się do grudnia a może i do stycznia.
Koleżanka kupiła sobie staniki do szpitala a po urodzeniu musiała lecieć do sklepiku szpitalnego i kupować nowe o 2 rozmiary większe... dostała nawał pokarmowy
Prawdopodobnie kupie 1 jakiś tani o 2 rozmiary większy od tego co się wydarzy z moimi piersiami w grudniu.
Jeśli faktycznie będę karmić piersią to już zainwestuje sobie w stanik który dopasowuje się do rozmiaru piersi (kumpela ma, jest genialny - szybko schnie i wygląda naturalnie).
-
FasUla wrote:http://allegro.pl/babyono-termometr-elektroniczny-miekka-konc-118-i5692229013.html
czy tai termometr bedzie dobry dla dziecka?
Fasula,ja opieram się zazwyczaj na opiniach moich koleżanek co nie dawno urodziły i sobie bardzo chwalą takie http://allegro.pl/smoczek-z-termometrem-elektroniczny-canpol-9-103-i5201573758.html
One mają w domu min 2 termometry dla dziecka i robią porównanie, ale ten ze smoczkiem ponoć jest dobry. Ja kupiłam bezdotykowy i ten.FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1986 wrote:Oglądaliśmy wózki i tak jak byliśmy zdecydowani na Camarello Carrera tak minęło bo mąż zauważył kilka minusów i zdecydowaliśmy się na Expandera Mondo. Jakoś za miesiąc będziemy zamawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:19
-
heh mój jak przyszło łóżeczko to od razu się rzucił do składania, gorąca głowa
termometr zamówiłam sobie u mamy taki do czółka jak są w szpitalach. A co ze stanikami hmm pasowałoby mieć ze dwa..najtaniej na allegro koło 3 dych chodzą. -
nick nieaktualnyNo i jestem już albo dopiero w domku.
Z maleństwem wszystko dobrze, ale niestety bardzo mało przybrała na wadze. 4 tygodnie temu miała 1116 g a dzisiaj tylko 1409 g. Zaniepokoiło to doktorkę i kazała mi powtórzyć test obciążenia glukozą, co od razu zrobiłam-na szczęście byłam na czczo.I wizytę mam za 2 tygodnie, żeby malutką znowu zmierzyć i sprawdzić jak przybiera. Jeśli okaże się, że nie ma cukrzycy i za dwa tygodnie dziecko znowu mało przybierze, to będzie mnie badać w kierunku niewydolności łożyska
I się zaczęłam bać teraz, jaka może być przyczyna... Wyniki krzywej cukrowej będę miala już wieczorem. -
Ja kupilam do karmienia odpunane jakis czas temu na allegro za pare groszy, dobrzr ze nie dalam wiecej bo nie moge ich nosic. Od strony piersi maja szew i mnie drazni. Poza tym wieksze staniki miska D w gore maja dosc szeroki rozstaw misek, a ja mam blisko puersi i mi sie nie miesci a fiszbiny sie nakladaja jedna na druga i mnie uwieraja. Koszmar mam ze stanikami. Ostatnio poszlam do sklepu kupilam stanik za 140zl i tez nie wygodnie mi.
Ostatnio kupilam w textil market biustonisz sportowy za 9,99 i to jedyny w ktorym mi wygodnie. A na piersuach robia mi sie rozstepy...:'(
-
Pchełka wrote:No i jestem już albo dopiero w domku.
Z maleństwem wszystko dobrze, ale niestety bardzo mało przybrała na wadze. 4 tygodnie temu miała 1116 g a dzisiaj tylko 1409 g. Zaniepokoiło to doktorkę i kazała mi powtórzyć test obciążenia glukozą, co od razu zrobiłam-na szczęście byłam na czczo.I wizytę mam za 2 tygodnie, żeby malutką znowu zmierzyć i sprawdzić jak przybiera. Jeśli okaże się, że nie ma cukrzycy i za dwa tygodnie dziecko znowu mało przybierze, to będzie mnie badać w kierunku niewydolności łożyska
I się zaczęłam bać teraz, jaka może być przyczyna... Wyniki krzywej cukrowej będę miala już wieczorem.
Nie martw sie pewnie dzudzius bedzue maly, ale zdrowy. Ja sie urodzilam w 40tyg z waga 2750g. Pewnie jakby mnie wazyli w brzuchu to tez bylaby panika ze jestem za mala
Wydaje mi sie ze jak na 29tydz to wcale malo nie wazyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:06
-
Pchelka - teraz ja napisze- na pewno przyczyna nie jest powazna, wszystko bedzie dobrze - trzymam kciuki, kochana!
Fasula, tak chodzilo mi o wkladki;) ja mam termometr do czolka i mozna do ucha - Babyono wlasnie, fajny jest i bardzo szybko mierzyjakos nie ufam tym nowosciom, w sensie dokladnosci pomiarow...
-
Kasia a co tam mąż wypatrzył złego w wózku? Ja wybrałam Camarelo Vision Design a one są bardzo podobne.
Neli a co to za stanik który się dopasowuje do rozmiaru piersi?
Tygrys ja kupiłam stanik do karmienia w zwykłym sklepie z bielizną za 15 zł, taki normalny bawełniany.
Co do wkładek laktacyjnych to nie dp końca jest tak, że wszystkie są jednakowe, są grubsze i cieńsze, a koleżanka, która aktualnie karmi kupuje jakieś takie, które nie przeciekają. Ale nie pamiętam z jakiej to firmy
Fajne to może być na wyjścia bo skóra niestety przy nich nie oddycha.
PS. Za chwilkę wchodzimy do gabinetu podglądać dzidziuśka
-
Aprilia wrote:Kasia a co tam mąż wypatrzył złego w wózku? Ja wybrałam Camarelo Vision Design a one są bardzo podobne.
Neli a co to za stanik który się dopasowuje do rozmiaru piersi?
Tygrys ja kupiłam stanik do karmienia w zwykłym sklepie z bielizną za 15 zł, taki normalny bawełniany.
Co do wkładek laktacyjnych to nie dp końca jest tak, że wszystkie są jednakowe, są grubsze i cieńsze, a koleżanka, która aktualnie karmi kupuje jakieś takie, które nie przeciekają. Ale nie pamiętam z jakiej to firmy
Fajne to może być na wyjścia bo skóra niestety przy nich nie oddycha.
PS. Za chwilkę wchodzimy do gabinetu podglądać dzidziuśka
No w sensie grubsze i ciensze to okej- kupujesz takie, ktore spelnuaha Twoje wymagania w zaleznosci id ilosci pokarmu. Ale mi chodzilo generalnie o to, ze drozsze nie znaczy leosze, ja wyprobowalam (osobiscie, nie ze slyszenia): aventu - beznadziejny klej - wjladka sie przesuwa, jonhson's wielkie, w rossmannie - okej, auchan - dla mbue najlepsze- dobry klej, tanie, a ja znienialam je po prawie kazdym karmieniu - bo wg mnie to niehigieniczne, a kuku - okej, mialam jeszcze innych firm, ale nie pamietam, w kazdym razie wiem jedno - akurat za wkladki nie oplaca sie przeplacac, bo roznicy nie ma...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monika_89, a jesz coś słodkiego czasem ? ja dziś nie wytrzymałam i zjadłam na 2 śniadanie kawałek babki...
Zauważyłam że godzinę po śniadaniu mam cukier 122-127 czyli ciut za dużo, nie wiem czy to czasem nie przez chleb, bo raczej biały chudy twaróg i pomidor nie podnoszą tak cukru.
Też ponawiam pytani co do wózka camarelo, bo byłam na niego prawie zdecydowana a teraz mam wątpliwości -
Hej, ja już po wizycie. Wszystkie (prawie) wyniki super, mocz, krew ok, glukoza idealna:) Jedyne co jest bardzo nie tak to TSH - ponad 5,5... Zwiększyli mi dawkę leku i trzeba czekać co dalej.
A no i przez tarczycowe sprawy przez ostatnie 2 tygodnie nic nie przytyłam, czyli od początku ciąży z 54, teraz wciąż 57.8...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 14:03
bacha8709 lubi tę wiadomość