X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj sporo nowych "twarzy" aż przestaje ogarniać kto jest kim ;))

Ja dziś zaczynam nowy rok akademicki, na szczęście ostatni!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ją sprawdzamy dokąd mi sięga dno macicy jak mi twardnieje bo wtedy wyraźnie czuć. I mam gdzieś z pięć cm ponad pępek. A kopniaki czuje czasami w tych najniższych żebrach. Ale dziecko może być różnie ułożone :)

Naali to witam w klubie mamuś studentek. U mnie też ostatni rok mgr :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Z kosztem dostawy dokładnie jest tak jak mówi summerka. Jak pododajesz wszystko co upatrzyłaś do koszyka to zapłacisz ok 20zl za dostawę. Koszt jednorazowy.
    No to pierwsze zamówienie zrobione, koszt dostawy dokładnie 17,99 zł
    teraz pozostaje czekać na kuriera i robić kolejne zakupy :)

Pchełka powodzenia na wizycie, daj znać po :)

ja mam dzis za sobą ciężką noc, do 3 nie umiałam zasnąć, potem o 5.15 pobudka i tak już się kręciłam z boku na bok do teraz.. może w południe uda się odespać

dziewczyny czy przy tych skurczach to twardnieje caly brzuch czy tylko część? bo w nocy mnie męczylo ale raczej tylko w dolnej części brzucha / ale dodam że napiłam się wczoraj kawy a wieczorem pepsi i oczywiscie pojawiły się ciężkie wzdęcia więc to może raczej przez to?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Żeby przeżyć glukozowe obciążenie ja wciskam do kubeczka pół cytryny a po wypiciu żuję chwilę gumę miętową bez cukru. Już 3x w tej ciąży miałam obciążenie
    Guma mietowa bez cukru tez zawiera cukier tylko w innej postaci... Nie polecam bo falszuje wynik... A co do cytryny to mi powiedzieli w labie ze jest jakies zarzadzenie krajowe odnosnie tego ze nie wolno bo tez falszuja sie wyniki,w koncu cytryna to tez owoc i zawiera cukry..
    To teraz sie przedstawie: tulipanna,na forum ponad rok,ciaza po clo,pregnylach,laparoskopii etc:) wyczekana niesamowicie:) termin 03.02.2016r ale wiadomo,roznie to jest wiec postanowilam i Was podczytac :-*
    Rosnijcie zdrowo i do terminu Laseczki :-*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka jedyna selekcja to taka, że są tam styczniówki :D ewentualnie pogranicze miesięcy jak któraś ma szybciej/później termin :D a tak serio, to jest to samo co tu, tylko tam bardziej swobodnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dno macicy nie wiem gdzie mam, ale na pewno wysoko, coś jak tygrys bo też obrywam po dolnych żebrach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Lecę na wizytkę :-)

:-*
    trzymam kciuki i daj znać! :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja dno macicy nie wiem gdzie mam, ale na pewno wysoko, coś jak tygrys bo też obrywam po dolnych żebrach :P
    Ja też... Myślę, że tak z 10 cm nad pępkiem już czuję.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie jakos nisko te dno macicy :/ wydaje mi sie ze max 2cm nad pępkiem.. no i ogolnie brzuszek tez mam niziutko

• naali13 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    to u mnie jakos nisko te dno macicy :/ wydaje mi sie ze max 2cm nad pępkiem.. no i ogolnie brzuszek tez mam niziutko
    Pewnie taka Twoja natura :)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet teraz jak siedze to mnie zaraz pod cyckiem kopie :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, gdzie mam dno macicy, dzisiaj pogadam z ginem.
    Ja czuję małego zawsze bardzo nisko - tuż poniżej pępka to jest MAX, a zazwyczaj niżej - na podbrzuszu i właśnie nie wiem czy to dobrze...

Ja też dzisiaj kiepska noc, nie spałam od 3:30, zasnęłam po 5, to się obudziłam o 5:30, bo mężowi dzwonił budzik. Ledwo zasnęłam znów, to dzwonił mój i tyle spania..

• naali13 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    nawet teraz jak siedze to mnie zaraz pod cyckiem kopie :P
    Ooo dokładnie! :D MAm tak samo ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jak twardnieje to cała macica, więc ja sobie tak przewiduje, że jak mi twardnieje tylko w okolicy pępka to młody się wypycha, bo z kolei dół brzucha mam miękki np. z lewej strony a z prawej twardy.

Brzuch też mam nisko. A to gdzie czujemy kopniaki to tylko od małego zależy, jak mój był obrócony miednicowo to czułam bardzo nisko kopniaki, aż w szyjce. a że się obrocił jak do porodu to teraz czuje wysoko :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie twardnienia brzucha tylko po dłuższej aktywności. Za to po całym dniu tak mnie boli miednica z lewej strony że nawet leżenie nie jest miłe. Do tego drętwieje mi lewa noga. Julia jest bardzo aktywna jej kopy i fikołki czuję po całym brzuchu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    summerka jedyna selekcja to taka, że są tam styczniówki :D ewentualnie pogranicze miesięcy jak któraś ma szybciej/później termin :D a tak serio, to jest to samo co tu, tylko tam bardziej swobodnie :P

Oki, to chetbie bym dolaczyla, jesli pozwolicie;) wyslalam Ci zaproszenie

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam ta poduche ciazowa z motherhood, dzieki niej naprawde mozna sie zrelaksowac, czasem w nocy ja zrzucam ale w ciagu dnia na chwile jest bardzo spoko, bo plecy mniej bola:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Oki, to chetbie bym dolaczyla, jesli pozwolicie;) wyslalam Ci zaproszenie
    napisałam do Ciebie ;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mialam ciezka noc. Tez sie obudzilam kolo 3.30 z godzine nie spalam, albo lepiej, az wzielam tablet i zaczelam cos czytac. Potem jak juz mu sie zachcialo to maz zaczal chrapac...usnelam porzadnie jak poszedl do pracy i dopiero sie obudzilam.

Ja mam dno macicy tak ze 2cm powyzej pepka, mam nadzieje ze moj synek ma wystarczajaco miejsca i rosnie duzy.

Ja wcisnelam pol cytryny do glukozy, wynik wyszedl mi bardzo dobry wiec chyba nie wszystkim zaklamuje wyniki.

Dzis maz zamawia wozek. Nie moge sie doczekac az juz bedzie, czas oczekiwania to 4-5 tyg. Ja zamawiam wyprawke w tym tygodniu, tez od tego sprzedawcy. Mialam zamawiac dzis ale czekam do srody, jak sie ustabilizuja te twardnienia brzucha bede siedziec w domu a jak nie to pojde do gina w srode i pewnie mnie skieruje na szpital

Aha no i pd lezenia na lewym boku zrobily mi sie jakies krostki na udzie:-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:03

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Udało mi się w końcu do dzwonić do szpitala aby umówić się na konsultacje z cukrzycy ciążowej.

W poniedziałek mam się u nich rano zjawić o 9:30 i będą mnie trzymać do 14:00. Będę mieć między innymi badania ginekologiczne... Ogólnie nazywają to spotkanie "szkolenie z cukrzycy ciążowej": będą mnie szkolić z urządzenia, tłumaczyć dietę itd itd.

Dobrze że przewidują jakieś kanapki i picie międzyczasie dla osób będących na szkoleniu (7 kobiet ciężarnych będzie) to nie padnę z głodu :)

FasUla lubi tę wiadomość

8p3ow1d3joghk98e.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: