Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka ją sprawdzamy dokąd mi sięga dno macicy jak mi twardnieje bo wtedy wyraźnie czuć. I mam gdzieś z pięć cm ponad pępek. A kopniaki czuje czasami w tych najniższych żebrach. Ale dziecko może być różnie ułożone
Naali to witam w klubie mamuś studentek. U mnie też ostatni rok mgr -
nick nieaktualnyAŚ_KA wrote:Z kosztem dostawy dokładnie jest tak jak mówi summerka. Jak pododajesz wszystko co upatrzyłaś do koszyka to zapłacisz ok 20zl za dostawę. Koszt jednorazowy.
teraz pozostaje czekać na kuriera i robić kolejne zakupy
Pchełka powodzenia na wizycie, daj znać po
ja mam dzis za sobą ciężką noc, do 3 nie umiałam zasnąć, potem o 5.15 pobudka i tak już się kręciłam z boku na bok do teraz.. może w południe uda się odespać
dziewczyny czy przy tych skurczach to twardnieje caly brzuch czy tylko część? bo w nocy mnie męczylo ale raczej tylko w dolnej części brzucha / ale dodam że napiłam się wczoraj kawy a wieczorem pepsi i oczywiscie pojawiły się ciężkie wzdęcia więc to może raczej przez to? -
Zojeczka wrote:Żeby przeżyć glukozowe obciążenie ja wciskam do kubeczka pół cytryny a po wypiciu żuję chwilę gumę miętową bez cukru. Już 3x w tej ciąży miałam obciążenie
To teraz sie przedstawie: tulipanna,na forum ponad rok,ciaza po clo,pregnylach,laparoskopii etc:) wyczekana niesamowicie:) termin 03.02.2016r ale wiadomo,roznie to jest wiec postanowilam i Was podczytac :-*
Rosnijcie zdrowo i do terminu Laseczki :-* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:ja dno macicy nie wiem gdzie mam, ale na pewno wysoko, coś jak tygrys bo też obrywam po dolnych żebrach01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:to u mnie jakos nisko te dno macicy
wydaje mi sie ze max 2cm nad pępkiem.. no i ogolnie brzuszek tez mam niziutko
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Ja też nie wiem, gdzie mam dno macicy, dzisiaj pogadam z ginem.
Ja czuję małego zawsze bardzo nisko - tuż poniżej pępka to jest MAX, a zazwyczaj niżej - na podbrzuszu i właśnie nie wiem czy to dobrze...
Ja też dzisiaj kiepska noc, nie spałam od 3:30, zasnęłam po 5, to się obudziłam o 5:30, bo mężowi dzwonił budzik. Ledwo zasnęłam znów, to dzwonił mój i tyle spania.. -
Felicity jak twardnieje to cała macica, więc ja sobie tak przewiduje, że jak mi twardnieje tylko w okolicy pępka to młody się wypycha, bo z kolei dół brzucha mam miękki np. z lewej strony a z prawej twardy.
Brzuch też mam nisko. A to gdzie czujemy kopniaki to tylko od małego zależy, jak mój był obrócony miednicowo to czułam bardzo nisko kopniaki, aż w szyjce. a że się obrocił jak do porodu to teraz czuje wysoko -
Hej
U mnie twardnienia brzucha tylko po dłuższej aktywności. Za to po całym dniu tak mnie boli miednica z lewej strony że nawet leżenie nie jest miłe. Do tego drętwieje mi lewa noga. Julia jest bardzo aktywna jej kopy i fikołki czuję po całym brzuchu.Matka fantastycznej 4 -
anulka557 wrote:summerka jedyna selekcja to taka, że są tam styczniówki
ewentualnie pogranicze miesięcy jak któraś ma szybciej/później termin
a tak serio, to jest to samo co tu, tylko tam bardziej swobodnie
Oki, to chetbie bym dolaczyla, jesli pozwolicie;) wyslalam Ci zaproszenie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widze ze nie tylko ja mialam ciezka noc. Tez sie obudzilam kolo 3.30 z godzine nie spalam, albo lepiej, az wzielam tablet i zaczelam cos czytac. Potem jak juz mu sie zachcialo to maz zaczal chrapac...usnelam porzadnie jak poszedl do pracy i dopiero sie obudzilam.
Ja mam dno macicy tak ze 2cm powyzej pepka, mam nadzieje ze moj synek ma wystarczajaco miejsca i rosnie duzy.
Ja wcisnelam pol cytryny do glukozy, wynik wyszedl mi bardzo dobry wiec chyba nie wszystkim zaklamuje wyniki.
Dzis maz zamawia wozek. Nie moge sie doczekac az juz bedzie, czas oczekiwania to 4-5 tyg. Ja zamawiam wyprawke w tym tygodniu, tez od tego sprzedawcy. Mialam zamawiac dzis ale czekam do srody, jak sie ustabilizuja te twardnienia brzucha bede siedziec w domu a jak nie to pojde do gina w srode i pewnie mnie skieruje na szpital
Aha no i pd lezenia na lewym boku zrobily mi sie jakies krostki na udzie:-\Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:03
-
Hej,
Udało mi się w końcu do dzwonić do szpitala aby umówić się na konsultacje z cukrzycy ciążowej.
W poniedziałek mam się u nich rano zjawić o 9:30 i będą mnie trzymać do 14:00. Będę mieć między innymi badania ginekologiczne... Ogólnie nazywają to spotkanie "szkolenie z cukrzycy ciążowej": będą mnie szkolić z urządzenia, tłumaczyć dietę itd itd.
Dobrze że przewidują jakieś kanapki i picie międzyczasie dla osób będących na szkoleniu (7 kobiet ciężarnych będzie) to nie padnę z głoduFasUla lubi tę wiadomość