X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Zadam Wam teraz mega głupie pytanie, jak używane są pampersy to po co duża ilość pieluch tetrowych ? wiadomo do przecierania buzi itd. ale czy do czegoś jeszcze się ich używa ?
    do przykrywania, do podkładania pod dziecko, moja córa to nawet spała z pieluchą :) ma szerokie zastosowanie :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak dasz sobie na ramię i dziecko Ci ulewa na tą pieluchę, to juz masz do prania, a wiadomo, że noworodka się karmi mega często.

• alexparis34 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    pamiętasz moze nazwę tej aplikacji? :)

alexparis34 witaj w styczniówkach :)
    zrobili Ci kolejne pobrania po zwróceniu? :O u mnie pielegniarka na wstępie powiedziała że jak zwrócę choćby 5minut przed czasem to będzie nieważne

edit: doczytalam ze mieszkasz we Francji, może tam inaczej do tego podchodzą :)

Felicity .... W zasadzie lekarz powiedzial , ze moze wszystko pozlo na marne , ale zrobia jednak nastepne badania krwi . No i wyniki dostalam dobre , wiec cukier byl ... Tak czy inaczej jesli kaza mi powtarzac to od razu mowie , ze tam nie wroce ... Czulam sie naprawde okropnie i nie mam zamiaru na nowo tego przechodzic ...

3jgxcsqvbjiuyr6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki aspirator polecacie?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy Katarek (do odkurzacza), bo Frida mnie obrzydza :D

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Katarek :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    My kupujemy Katarek (do odkurzacza), bo Frida mnie obrzydza :D

hehe :) mnie kiedys tez obrzydzała ale jak zobaczylam jak to robi szwagierka to serio, tego nie da sie wciągnąc :P zresztą ja sie śmieje do męża i mówię że to on będzie Julce odciągał bo będzie mieć takie słodkie glutki :D :D :D

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexparis34 wrote:
    Felicity .... W zasadzie lekarz powiedzial , ze moze wszystko pozlo na marne , ale zrobia jednak nastepne badania krwi . No i wyniki dostalam dobre , wiec cukier byl ... Tak czy inaczej jesli kaza mi powtarzac to od razu mowie , ze tam nie wroce ... Czulam sie naprawde okropnie i nie mam zamiaru na nowo tego przechodzic ...

ojj wiem dokładnie co czujesz, ja glukoze zwróciłam po 5minutach ale lekarz powiedzial ze mam nie powtarzać (wie ze nadal czasem wymiotuję a do 23tc wymioty byly na porządku dziennym)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, tzn. ja WIEM, że tego się nie da wciągnąc, to nie o to chodzi :D Tylko sam fakt mnie obrzydza :D

A co do Ciebie, to lekarz nie kazał powtarzać i co teraz? Bo w sumie to obowiązkowe badanie w ciąży. Czyli Ty masz teraz dietę JAKBYŚ miała cukrzycę, czy jaki front przyjął?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Felicity, tzn. ja WIEM, że tego się nie da wciągnąc, to nie o to chodzi :D Tylko sam fakt mnie obrzydza :D

A co do Ciebie, to lekarz nie kazał powtarzać i co teraz? Bo w sumie to obowiązkowe badanie w ciąży. Czyli Ty masz teraz dietę JAKBYŚ miała cukrzycę, czy jaki front przyjął?
    hehe ok :)
    powiedział że mam poczytać o cukrzycy ciążowej i ze mi wpisze w karte ciąży że zwrocilam.. jeszcze nie stosuje zadnej diety i w sumie nie wiem jak mam sie do tego zabrać :/ mam nadzieje ze na nastepnej wizycie za 9dni okresli dokladnie co mam robić

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    a jaki aspirator polecacie?
    Ja kupiłam Fridę, Katarek mnie jakoś przeraża z tym odkurzaczem. ;) Nie obrzydza mnie to, wystarczy spojrzeć na konstrukcję, żeby wiedzieć, że nie ma opcji, żeby coś wciągnąć. ;)
    ...z resztą dużo bardziej "obrzydliwe" rzeczy nas czekają niż jakieś tam glutki niemowlaka :D :D

anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla dzieciaków i dla małego mam fridę, wolę mieć kontrolę z jaką siłą odciągam mu ten katar :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę kupować Fridę - ale mam pytanie do dziewczyn, które stosowały:
    -- > czy trzeba kupić od razu te filtry? po jakim czasie zmienia się taki filtr?

W Auchanie jest promocja na proszki i mleczka do prania Lovela (1,5 L.)
    -> jakby któraś była zainteresowana = 26,95 + drugi za grosz

polecam też stronkę z aktualnymi promocjami:
    http://www.promobaby.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 12:53

FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Też będę kupować Fridę - ale mam pytanie do dziewczyn, które stosowały:
    -- > czy trzeba kupić od razu te filtry? po jakim czasie zmienia się taki filtr?
    Według instrukcji filtr trzeba wymieniać po każdym użyciu - to taka gąbeczka, myślę, że ciężko byłoby ją nawet domyć - ja bym kupiła od razu zapas filtrów, ostatecznie to groszowe sprawy. :)

Felicity lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, a nie ma możliwości podania tej glukozy dożylnie? I zrobić wtedy test z obciążeniem? :>

Co do promo, to super, dzięki, bo własnie muszę coś kupić, wezmę do białego i do kolorów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Felicity, a nie ma możliwości podania tej glukozy dożylnie? I zrobić wtedy test z obciążeniem? :>

hmmm.. nie mam pojęcia :/

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń do labu i zapytaj? Bo w sumie bez sensu mieć dietę cukrzycową i mierzyć cukier, jak nie masz cukrzycy. A z drugiej strony jak masz, a nie wiesz, że masz i sobie bedziesz pozwalać na za dużo, to też niedobrze.

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ducha a czemu w szpistalu beda Ci to robili? na wszelki wypadek torbe z rzeczami mozesz wejsc, najwyzej ja sie uda t wypuszcza Cie wczesniej;)
    kiedy robicie usg 3 trymestru?ja robie 20 pazdziernika, to juz tak blisko...
    Sama się zastanawiam dlaczego właśnie do szpitala, może dlatego że tyle kobiet mdlalo. Za dużo to się nie dowiedziałam chodze na NFZ i zawsze jest tyle kobiet i godzinne opóźnienia że gin za dużo nie tłumaczy tylko robi szybkie badanie i tyle

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy mogę prosić o zaproszenie mnie do grupy na FB bo szukałam Was i nie umiem znaleźć.

Dzięki ;)

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy mogę prosić o zaproszenie mnie do grupy na FB bo szukałam Was i nie umiem znaleźć.

Dzięki ;)
    Ja również chcialabym dołączyć do grupy na FB.

sylwia
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ