X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Zadam Wam teraz mega głupie pytanie, jak używane są pampersy to po co duża ilość pieluch tetrowych ? wiadomo do przecierania buzi itd. ale czy do czegoś jeszcze się ich używa ?
    do przykrywania, do podkładania pod dziecko, moja córa to nawet spała z pieluchą :) ma szerokie zastosowanie :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak dasz sobie na ramię i dziecko Ci ulewa na tą pieluchę, to juz masz do prania, a wiadomo, że noworodka się karmi mega często.

• alexparis34 Debiutantka

Wysłany: 4 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    pamiętasz moze nazwę tej aplikacji? :)

alexparis34 witaj w styczniówkach :)
    zrobili Ci kolejne pobrania po zwróceniu? :O u mnie pielegniarka na wstępie powiedziała że jak zwrócę choćby 5minut przed czasem to będzie nieważne

edit: doczytalam ze mieszkasz we Francji, może tam inaczej do tego podchodzą :)

Felicity .... W zasadzie lekarz powiedzial , ze moze wszystko pozlo na marne , ale zrobia jednak nastepne badania krwi . No i wyniki dostalam dobre , wiec cukier byl ... Tak czy inaczej jesli kaza mi powtarzac to od razu mowie , ze tam nie wroce ... Czulam sie naprawde okropnie i nie mam zamiaru na nowo tego przechodzic ...

3jgxcsqvbjiuyr6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki aspirator polecacie?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy Katarek (do odkurzacza), bo Frida mnie obrzydza :D

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Katarek :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    My kupujemy Katarek (do odkurzacza), bo Frida mnie obrzydza :D

hehe :) mnie kiedys tez obrzydzała ale jak zobaczylam jak to robi szwagierka to serio, tego nie da sie wciągnąc :P zresztą ja sie śmieje do męża i mówię że to on będzie Julce odciągał bo będzie mieć takie słodkie glutki :D :D :D

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexparis34 wrote:
    Felicity .... W zasadzie lekarz powiedzial , ze moze wszystko pozlo na marne , ale zrobia jednak nastepne badania krwi . No i wyniki dostalam dobre , wiec cukier byl ... Tak czy inaczej jesli kaza mi powtarzac to od razu mowie , ze tam nie wroce ... Czulam sie naprawde okropnie i nie mam zamiaru na nowo tego przechodzic ...

ojj wiem dokładnie co czujesz, ja glukoze zwróciłam po 5minutach ale lekarz powiedzial ze mam nie powtarzać (wie ze nadal czasem wymiotuję a do 23tc wymioty byly na porządku dziennym)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, tzn. ja WIEM, że tego się nie da wciągnąc, to nie o to chodzi :D Tylko sam fakt mnie obrzydza :D

A co do Ciebie, to lekarz nie kazał powtarzać i co teraz? Bo w sumie to obowiązkowe badanie w ciąży. Czyli Ty masz teraz dietę JAKBYŚ miała cukrzycę, czy jaki front przyjął?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Felicity, tzn. ja WIEM, że tego się nie da wciągnąc, to nie o to chodzi :D Tylko sam fakt mnie obrzydza :D

A co do Ciebie, to lekarz nie kazał powtarzać i co teraz? Bo w sumie to obowiązkowe badanie w ciąży. Czyli Ty masz teraz dietę JAKBYŚ miała cukrzycę, czy jaki front przyjął?
    hehe ok :)
    powiedział że mam poczytać o cukrzycy ciążowej i ze mi wpisze w karte ciąży że zwrocilam.. jeszcze nie stosuje zadnej diety i w sumie nie wiem jak mam sie do tego zabrać :/ mam nadzieje ze na nastepnej wizycie za 9dni okresli dokladnie co mam robić

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    a jaki aspirator polecacie?
    Ja kupiłam Fridę, Katarek mnie jakoś przeraża z tym odkurzaczem. ;) Nie obrzydza mnie to, wystarczy spojrzeć na konstrukcję, żeby wiedzieć, że nie ma opcji, żeby coś wciągnąć. ;)
    ...z resztą dużo bardziej "obrzydliwe" rzeczy nas czekają niż jakieś tam glutki niemowlaka :D :D

anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla dzieciaków i dla małego mam fridę, wolę mieć kontrolę z jaką siłą odciągam mu ten katar :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę kupować Fridę - ale mam pytanie do dziewczyn, które stosowały:
    -- > czy trzeba kupić od razu te filtry? po jakim czasie zmienia się taki filtr?

W Auchanie jest promocja na proszki i mleczka do prania Lovela (1,5 L.)
    -> jakby któraś była zainteresowana = 26,95 + drugi za grosz

polecam też stronkę z aktualnymi promocjami:
    http://www.promobaby.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 12:53

FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Też będę kupować Fridę - ale mam pytanie do dziewczyn, które stosowały:
    -- > czy trzeba kupić od razu te filtry? po jakim czasie zmienia się taki filtr?
    Według instrukcji filtr trzeba wymieniać po każdym użyciu - to taka gąbeczka, myślę, że ciężko byłoby ją nawet domyć - ja bym kupiła od razu zapas filtrów, ostatecznie to groszowe sprawy. :)

Felicity lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, a nie ma możliwości podania tej glukozy dożylnie? I zrobić wtedy test z obciążeniem? :>

Co do promo, to super, dzięki, bo własnie muszę coś kupić, wezmę do białego i do kolorów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Felicity, a nie ma możliwości podania tej glukozy dożylnie? I zrobić wtedy test z obciążeniem? :>

hmmm.. nie mam pojęcia :/

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń do labu i zapytaj? Bo w sumie bez sensu mieć dietę cukrzycową i mierzyć cukier, jak nie masz cukrzycy. A z drugiej strony jak masz, a nie wiesz, że masz i sobie bedziesz pozwalać na za dużo, to też niedobrze.

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ducha a czemu w szpistalu beda Ci to robili? na wszelki wypadek torbe z rzeczami mozesz wejsc, najwyzej ja sie uda t wypuszcza Cie wczesniej;)
    kiedy robicie usg 3 trymestru?ja robie 20 pazdziernika, to juz tak blisko...
    Sama się zastanawiam dlaczego właśnie do szpitala, może dlatego że tyle kobiet mdlalo. Za dużo to się nie dowiedziałam chodze na NFZ i zawsze jest tyle kobiet i godzinne opóźnienia że gin za dużo nie tłumaczy tylko robi szybkie badanie i tyle

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy mogę prosić o zaproszenie mnie do grupy na FB bo szukałam Was i nie umiem znaleźć.

Dzięki ;)

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1986 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy mogę prosić o zaproszenie mnie do grupy na FB bo szukałam Was i nie umiem znaleźć.

Dzięki ;)
    Ja również chcialabym dołączyć do grupy na FB.

sylwia
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ