X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam lekarze mierzą długość szyjki, że macie podaną długość w milimetrach?

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG dopochwowym

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, u mnie lekka anemia, bo hemoglobina 11,7 (norma od 12), ale zrobię sobie zakwas z buraków i będę popijać.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ten zakwas robisz?
    Mój dr powiedział, że dla nas norma jest od 11. Widać co lekarz to opinia.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Kasia ja znam sklep ewa michalak effuniak ze stanikami

Dziękuję za info widzę że faktycznie mają spore rozmiary. Wiesz może czy jest sklep w łodzi z tymi biustonoszami?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Monika padam ma kolanka za twoje rady cukrzycowe :D ją w sobotę dostaje glukometr i bbędziemy próbować co nam wolno a co nie. Ja niestety jetem z tych słodkich dla mnie mięso może nie istnieć a ulubiony obiad to np naleśniki pierogi czy knedle na słodko.ale dl a dzidzia się poswiece

Viki wyciek siary nie ma żadnego znaczenia, nie martw się :)
    Ja Ci moge napisać tak, rzeczywiście dużo zależy od organizmu. Ja się pilnuje i cukry nie przekraczają norm. Czasami pozwolę sobie na coś innego, ale wtedy mierzę cukier po godzinie (normalnie mierze na czczo, 1h po śniadaniu, po obiedzie i kolacji głownej). Męczą mnie tylko godziny ostatniego posiłku i pierwszego. A już wiem, że mam za długo przerwę, bo mam w moczu ketony. Jakbyś chciała się czegoś dowiedzieć pisz śmiało. Ja rzadko tu zaglądam, ale bywam.
    U mnie wygląda to tak:
    7.30 pobudka mierzenie cukru na czczo,
    8.00 śniadanie
    9.00 mierzenie cukru
    10.30 II śnaidanie
    13.30 obiad
    14.30 mierzenie cukru
    16.00 podwieczorek
    19.00 kolacja
    20.00 mierzenie cukru
    22 Nocna przekąska 1
    23 nocna przekąska 2.
    (Waga nie rośnie tylko spada, a mała przybrała ładnie na wadze).
    monika_89 wrote:
    mitzula na śniadanie nie powinno się jeść białkowych rzeczy, ewentualnie kawa z mlekiem, ale tym 2% tłuszczu więcej nie. Chleb najlepiej ciemny, razowy i dobrze zjeść porcję warzyw. Co do pomidora to zależy - pomidory malinowe raczej unikać. podobnie jak nie szaleć z figami, bananem, winogronami i awokado.
    Slodkie jem non stop, praktycznie codziennie po śniadaniu i zmierzzeniu cukry wpadnie coś słodkiego :P wiem że nie powinnam, ale generalnie wyniki miałam ok tylko na czczo podwyższone więc sobie pozwalam.
    Możesz jeść produkty z niskim indeksem glikemicznym (poszukaj sobe na necie) np taki ma nutella, no ale wiadomo, żeby też nie przeginać i nie jeść całego słoiczka. Jak coś jest dla diabetykow to raczej niekoniecznie dla cięzarowki z cukrzycą ciążową. Owoce raczej rano, na 2 sniadanie, unikac po 18. No i raczej też twardsze, mniej dojżałe bo mają mniej cukru

ja stanik kupię gdzieś w okolicach końca grudnia bo przy moim 75g nie wiem do ile dojdę jak zacznę karmić a muszę mieć coś porządnego, na grubych ramiączkach. Na szczęście mam niedaleko sklep brafiterski i niedawno wprowadzili kolejcję dla mam :)
    Zgadzam się tylko w jednym. Nie wolno jeść białka na śaniadanie, bo nie jest ono potrzebne. Kawa w ciąży z cukrzycą? To druga zakazana rzecz na diecie.

ania.g lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa rozpuszczalna? że zbożowa to wiem, ale nikt mi nic nie mówił o zwykłej rozpuszczalnej.
    reszta info żywcem przepisana z zaleceń dla kobiet z cukrzycą ciążową (zalecenia mam od dietetyczki w poradni diabetologicznej plus od dietetyczki która też zajmuje się cukrzycą u ciężarówek)
    wg ksiażeczki słodkie mamy ciemne pieczywo wieczorem i jogurt (na ostatnią przekąskę) może dać efekt ciał ketonowych w moczu dlatego należy ich unikać przed snem.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powoli zacząć stosować się do waszych cukrzycowych porad, powiem szczerze ze jak wymiotowalam to odrzuciło mnnie od chleba razowego i graham, teraz jem tylko pieczywo pszenne a na dodatek często rano robię płatki kukurydziane z mlekiem a to tez przeciez niezbyt dobrze :/ ale moze małymi kroczkami i cos zmienię..

Monika 89 a moze moglabys wrzucic przykładowy jadłospis i inne zalecenia od swojej dietetyczki? (oczywiscie jesli to nie tajemnica :)

wszystkie już pewnie śpią :P a ja nie mogę zasnąć.. ale przynajmniej zrobiłam kolejne zamówienia na allegro, troszkę mi sie skróciła już moja lista :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 01:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Mam już wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo 82
    Po 1 godz. 149
    Po 2 godz. 108

To chyba dobrze?

Trochę mi nerwy przeszły i ostatecznie stwierdziłam, że na pewno wszystko jest dobrze, tylko pewnie ostatnio pomiar był źle wykonany. Wolę taką wersję, zobaczymy jak malutka przybierze do 19.10.

Wszystkim miłego dnia :-)

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka bardzo dobrze :)

Ja już od godziny spać nie mogę, wczoraj było tak samo :/ Znów się będę męczyć w ciągu dnia z niewyspania. I jeszcze plecy bolą jak jakąś emerytkę ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zamawiałam z tego sklepu przez internet ale nie jestem z Łodzi wiec moze sa tam stacjonarnie...
    Mnie tez plecy ostatnio ostro bolą a przeciez teraz chyba brzuszek bedzie sie najbardziej powiększał;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka i bardzo dobrze;)

Tez wyszłam z takiego założenia. Powiem Wam, ze modle sie i staram sue myślec pozytywnie, bo juz zwyczajnie nie mam sił sie stresować, bo musieliby mnie do wariatkowa odwieźć;(

W ogole dzuen dobry, u nas aura jesienna ;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    kawa rozpuszczalna? że zbożowa to wiem, ale nikt mi nic nie mówił o zwykłej rozpuszczalnej.
    reszta info żywcem przepisana z zaleceń dla kobiet z cukrzycą ciążową (zalecenia mam od dietetyczki w poradni diabetologicznej plus od dietetyczki która też zajmuje się cukrzycą u ciężarówek)
    wg ksiażeczki słodkie mamy ciemne pieczywo wieczorem i jogurt (na ostatnią przekąskę) może dać efekt ciał ketonowych w moczu dlatego należy ich unikać przed snem.

to że kawy inki nie można ? Ja piję codziennie na II śniadanie.. u mnie porada diabetologiczna wyglądała tak że dostałam dużo ulotek o cukrzycy typu 2 i mam sobie radzić, więc błądzę jak dziecko po omacku. Babka powiedziała że mam jeść co równe 3h nie wcześniej, więc z zegarkiem w ręku wyczekuję tych 3h.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Krakowie też aura jesienna, mgliście i zimno :(

Dziś po pracy wybieram sie na warsztaty Mamo to ja. Ciekawa jestem co na nich będzie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wieliczce mgła się przeciera, więc w Krakowie też niedługo będzie słońce. Poszłam dziś na 6:30 na basen. Pierwszy krok w stronę ruszenia dupy zrobiony. Może uda mi się kontynuować :)

Ja idę jutro w Krakowie na warsztaty Planeta Dziecko. Była któraś z Was na nich?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też typowa jesień, dzieciaki się ekscytują bo "zaraz zima" i "w zimie Tymonek się urodzi!" czasem się zastanawiam kto bardziej się nie może doczekać jego narodzin, ja czy oni :D

Pchełka lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz85 masz rację w Krakowie już słońce.

A wybierasz się dziś na warsztaty mamo to ja?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na te się nie zapisałam. Idę jutro na Planete Dziecko. Pewnie wszystkie są do siebie podobne.

A no i udało mi się jednak wbić na Szkołe Rodzenia do Żeromskiego.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 3 trymestrze:-)
    W nocy mialam jakas schize ze mam ciagle twardy brzuch. Od rana jest ok wiec chyba mi sie to snilo... Niech ten czas leci szybciej i zeby juz byl conajmniej grudzien

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Nie, na te się nie zapisałam. Idę jutro na Planete Dziecko. Pewnie wszystkie są do siebie podobne.

A no i udało mi się jednak wbić na Szkołe Rodzenia do Żeromskiego.

Mysz a ty rodzisz na żeromskiego tak?

Bo ja też mam w planie tam rodzić.
    Na szkołę rodzenia się jednak nie wybieram i jakoś nie planuję.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ