X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam lekarze mierzą długość szyjki, że macie podaną długość w milimetrach?

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG dopochwowym

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, u mnie lekka anemia, bo hemoglobina 11,7 (norma od 12), ale zrobię sobie zakwas z buraków i będę popijać.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ten zakwas robisz?
    Mój dr powiedział, że dla nas norma jest od 11. Widać co lekarz to opinia.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Kasia ja znam sklep ewa michalak effuniak ze stanikami

Dziękuję za info widzę że faktycznie mają spore rozmiary. Wiesz może czy jest sklep w łodzi z tymi biustonoszami?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Monika padam ma kolanka za twoje rady cukrzycowe :D ją w sobotę dostaje glukometr i bbędziemy próbować co nam wolno a co nie. Ja niestety jetem z tych słodkich dla mnie mięso może nie istnieć a ulubiony obiad to np naleśniki pierogi czy knedle na słodko.ale dl a dzidzia się poswiece

Viki wyciek siary nie ma żadnego znaczenia, nie martw się :)
    Ja Ci moge napisać tak, rzeczywiście dużo zależy od organizmu. Ja się pilnuje i cukry nie przekraczają norm. Czasami pozwolę sobie na coś innego, ale wtedy mierzę cukier po godzinie (normalnie mierze na czczo, 1h po śniadaniu, po obiedzie i kolacji głownej). Męczą mnie tylko godziny ostatniego posiłku i pierwszego. A już wiem, że mam za długo przerwę, bo mam w moczu ketony. Jakbyś chciała się czegoś dowiedzieć pisz śmiało. Ja rzadko tu zaglądam, ale bywam.
    U mnie wygląda to tak:
    7.30 pobudka mierzenie cukru na czczo,
    8.00 śniadanie
    9.00 mierzenie cukru
    10.30 II śnaidanie
    13.30 obiad
    14.30 mierzenie cukru
    16.00 podwieczorek
    19.00 kolacja
    20.00 mierzenie cukru
    22 Nocna przekąska 1
    23 nocna przekąska 2.
    (Waga nie rośnie tylko spada, a mała przybrała ładnie na wadze).
    monika_89 wrote:
    mitzula na śniadanie nie powinno się jeść białkowych rzeczy, ewentualnie kawa z mlekiem, ale tym 2% tłuszczu więcej nie. Chleb najlepiej ciemny, razowy i dobrze zjeść porcję warzyw. Co do pomidora to zależy - pomidory malinowe raczej unikać. podobnie jak nie szaleć z figami, bananem, winogronami i awokado.
    Slodkie jem non stop, praktycznie codziennie po śniadaniu i zmierzzeniu cukry wpadnie coś słodkiego :P wiem że nie powinnam, ale generalnie wyniki miałam ok tylko na czczo podwyższone więc sobie pozwalam.
    Możesz jeść produkty z niskim indeksem glikemicznym (poszukaj sobe na necie) np taki ma nutella, no ale wiadomo, żeby też nie przeginać i nie jeść całego słoiczka. Jak coś jest dla diabetykow to raczej niekoniecznie dla cięzarowki z cukrzycą ciążową. Owoce raczej rano, na 2 sniadanie, unikac po 18. No i raczej też twardsze, mniej dojżałe bo mają mniej cukru

ja stanik kupię gdzieś w okolicach końca grudnia bo przy moim 75g nie wiem do ile dojdę jak zacznę karmić a muszę mieć coś porządnego, na grubych ramiączkach. Na szczęście mam niedaleko sklep brafiterski i niedawno wprowadzili kolejcję dla mam :)
    Zgadzam się tylko w jednym. Nie wolno jeść białka na śaniadanie, bo nie jest ono potrzebne. Kawa w ciąży z cukrzycą? To druga zakazana rzecz na diecie.

ania.g lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa rozpuszczalna? że zbożowa to wiem, ale nikt mi nic nie mówił o zwykłej rozpuszczalnej.
    reszta info żywcem przepisana z zaleceń dla kobiet z cukrzycą ciążową (zalecenia mam od dietetyczki w poradni diabetologicznej plus od dietetyczki która też zajmuje się cukrzycą u ciężarówek)
    wg ksiażeczki słodkie mamy ciemne pieczywo wieczorem i jogurt (na ostatnią przekąskę) może dać efekt ciał ketonowych w moczu dlatego należy ich unikać przed snem.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powoli zacząć stosować się do waszych cukrzycowych porad, powiem szczerze ze jak wymiotowalam to odrzuciło mnnie od chleba razowego i graham, teraz jem tylko pieczywo pszenne a na dodatek często rano robię płatki kukurydziane z mlekiem a to tez przeciez niezbyt dobrze :/ ale moze małymi kroczkami i cos zmienię..

Monika 89 a moze moglabys wrzucic przykładowy jadłospis i inne zalecenia od swojej dietetyczki? (oczywiscie jesli to nie tajemnica :)

wszystkie już pewnie śpią :P a ja nie mogę zasnąć.. ale przynajmniej zrobiłam kolejne zamówienia na allegro, troszkę mi sie skróciła już moja lista :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 01:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Mam już wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo 82
    Po 1 godz. 149
    Po 2 godz. 108

To chyba dobrze?

Trochę mi nerwy przeszły i ostatecznie stwierdziłam, że na pewno wszystko jest dobrze, tylko pewnie ostatnio pomiar był źle wykonany. Wolę taką wersję, zobaczymy jak malutka przybierze do 19.10.

Wszystkim miłego dnia :-)

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka bardzo dobrze :)

Ja już od godziny spać nie mogę, wczoraj było tak samo :/ Znów się będę męczyć w ciągu dnia z niewyspania. I jeszcze plecy bolą jak jakąś emerytkę ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja zamawiałam z tego sklepu przez internet ale nie jestem z Łodzi wiec moze sa tam stacjonarnie...
    Mnie tez plecy ostatnio ostro bolą a przeciez teraz chyba brzuszek bedzie sie najbardziej powiększał;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka i bardzo dobrze;)

Tez wyszłam z takiego założenia. Powiem Wam, ze modle sie i staram sue myślec pozytywnie, bo juz zwyczajnie nie mam sił sie stresować, bo musieliby mnie do wariatkowa odwieźć;(

W ogole dzuen dobry, u nas aura jesienna ;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    kawa rozpuszczalna? że zbożowa to wiem, ale nikt mi nic nie mówił o zwykłej rozpuszczalnej.
    reszta info żywcem przepisana z zaleceń dla kobiet z cukrzycą ciążową (zalecenia mam od dietetyczki w poradni diabetologicznej plus od dietetyczki która też zajmuje się cukrzycą u ciężarówek)
    wg ksiażeczki słodkie mamy ciemne pieczywo wieczorem i jogurt (na ostatnią przekąskę) może dać efekt ciał ketonowych w moczu dlatego należy ich unikać przed snem.

to że kawy inki nie można ? Ja piję codziennie na II śniadanie.. u mnie porada diabetologiczna wyglądała tak że dostałam dużo ulotek o cukrzycy typu 2 i mam sobie radzić, więc błądzę jak dziecko po omacku. Babka powiedziała że mam jeść co równe 3h nie wcześniej, więc z zegarkiem w ręku wyczekuję tych 3h.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Krakowie też aura jesienna, mgliście i zimno :(

Dziś po pracy wybieram sie na warsztaty Mamo to ja. Ciekawa jestem co na nich będzie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wieliczce mgła się przeciera, więc w Krakowie też niedługo będzie słońce. Poszłam dziś na 6:30 na basen. Pierwszy krok w stronę ruszenia dupy zrobiony. Może uda mi się kontynuować :)

Ja idę jutro w Krakowie na warsztaty Planeta Dziecko. Była któraś z Was na nich?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też typowa jesień, dzieciaki się ekscytują bo "zaraz zima" i "w zimie Tymonek się urodzi!" czasem się zastanawiam kto bardziej się nie może doczekać jego narodzin, ja czy oni :D

Pchełka lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz85 masz rację w Krakowie już słońce.

A wybierasz się dziś na warsztaty mamo to ja?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na te się nie zapisałam. Idę jutro na Planete Dziecko. Pewnie wszystkie są do siebie podobne.

A no i udało mi się jednak wbić na Szkołe Rodzenia do Żeromskiego.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 3 trymestrze:-)
    W nocy mialam jakas schize ze mam ciagle twardy brzuch. Od rana jest ok wiec chyba mi sie to snilo... Niech ten czas leci szybciej i zeby juz byl conajmniej grudzien

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz85 wrote:
    Nie, na te się nie zapisałam. Idę jutro na Planete Dziecko. Pewnie wszystkie są do siebie podobne.

A no i udało mi się jednak wbić na Szkołe Rodzenia do Żeromskiego.

Mysz a ty rodzisz na żeromskiego tak?

Bo ja też mam w planie tam rodzić.
    Na szkołę rodzenia się jednak nie wybieram i jakoś nie planuję.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ