Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj byłam w Łodzi na Planeta Dziecko i średnio mi się podobało. Bardzo słabo organizacyjnie, co do wykładów to dwa dokładnie te same co na Mamo to ja (kobieta z Enfamil i położna). To co chciałam posłuchać to trochę o wózkach i tu rzeczywiście szybko i w jednym miejscu zebrane informacje. Chciałam też posłuchać pani psycholog ( sama jestem psychologiem:)), ale pani była maksymalnie chaotyczna i niestety za dużo nie przekazała.
-
mitzula wrote:najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.
No i już pytałam ale nie znalazłam odpowiedzi,
macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczę
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:zrobiłam dzis 3pomiary,czy takie wyniki cukru są dobre?
na czczo: 92 (z tym ze okolo 1w nocy piłam jeszcze sok pomaranczowy a pomiar rano był o 9
po 1h: 139
po 2h: 104
Według mnie wyniki masz okey. Ja miałam podane normy:
* na czczo: do 99
* po 1h: do 180
* po 2h: do 140Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Felicity jak przezylas to drugie badanie? a w Twoim labie jakie sa normy?bo moga byc rozne...
narazie caly czas leżę, skoro lekarz powiedzial że mam nie powtarzać to nie powtarzamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:15
-
natalka0887 wrote:Wiecie co leze plackiem calymi dniami najczesciej na lewym boku i na pograniczu posladka i uda zrobily mi sie czerwone krostki, ktore sie zlaly w jedna plame. Co to moze byc odparzenie? Czym to smarowac?
Dziewczyny od poniedziałku będą w biedronce termometry bezdotykowe za 49,99, ja się chyba skuszę... Nie wiem jak z jego jakością ale cena jest kusząca. -
Liskova wrote:Bacha, ja miałam iść na warsztaty dzisiaj, ale wczoraj miałam tyle nerwów, brzuch bolał, dużo siedziałam, więc stwierdziłam, że dzisiaj po pracy grzecznie do domu i do łóżka, bo dzieć mi daje znać, że mam trochę więcej odpoczywać..
U mnie podobnie, jak jestem bardzo aktywne-pojawia się twardnienie brzucha
Trzeba wyluzowaćLiskova lubi tę wiadomość
sylwia -
Aprilia wrote:Też mi przyszedł do głowy sudocrem
Dziewczyny od poniedziałku będą w biedronce termometry bezdotykowe za 49,99, ja się chyba skuszę... Nie wiem jak z jego jakością ale cena jest kusząca. -
U mnie w książeczce dla kobiet z ciążową cukrzycą jest napisane tak:
U kobiet w ciąży diagnozuje się cukrzycę jeśli chociaż jeden wynik spełnia następujące kryteria:
na czczo: od 92 do 125
po 1 h: więcej niż 180
po 2 godzinach: pomiędzy 152 a 199
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila8k wrote:A co zjadłaś?
niestety rano dosyć mocno mnie mdliło a najlepiej pomagają mi w przeżyciu te kukurydziane produkty, dopiero na drugie sniadanie zjadam często kanapkę/bułkę i 2parowki albo banana i jogurt -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Zaczelam was nadrabiac i widze ze coliberek urodzila. A nawet nie wiedzialam ze spodziewa sie blizniakow. Także wielkie gratulacje
Mozecie podac wiecej info? bo chcialabym dopisac na nasza liste a nie ma mnie w waszej gupie na fb.
Bardzo was poprosze w ktorym tyg i dniu uro, jak sie dzieciaczki nazywaja, ile waza, cm
edit: znazlalam juz informacje w pamietnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:51