Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mitzula wrote:to że kawy inki nie można ? Ja piję codziennie na II śniadanie.. u mnie porada diabetologiczna wyglądała tak że dostałam dużo ulotek o cukrzycy typu 2 i mam sobie radzić, więc błądzę jak dziecko po omacku. Babka powiedziała że mam jeść co równe 3h nie wcześniej, więc z zegarkiem w ręku wyczekuję tych 3h.Matka fantastycznej 4
-
ania.g wrote:Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któraś wybiera się na poród do szpitala Bielańskiego czy tylko ja?
Ja mieszkam w okolicy Warszawy, a w ogole tam nie bede rodzic. Ale bielanski chyba okej - słyszałam dobre opinie;)
ania.g lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:W poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży na Karowej, dietetyczka mówiła że można ale trzeba to wtedy traktować jako posiłek. To było w zeszłym roku, może teraz zalecenia znów się zmieniły.
W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....
-
najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.
No i już pytałam ale nie znalazłam odpowiedzi,
macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczę -
mitzula wrote:najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.
macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczę
Mi powiedzieli, że dostanę receptę i zakazała kobieta kupować na własną rękę.
-
mitzula wrote:najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.
macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczęMatka fantastycznej 4 -
Neli wrote:W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....
Na koniec spotkania dostaje się receptę na paski, glukometr, cały taki zestaw. Zestaw do nabycia w aptece niedaleko szpitala.Neli lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Hej.
Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!
http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html
-
bacha8709 wrote:Mysz85 masz rację w Krakowie już słońce.
A wybierasz się dziś na warsztaty mamo to ja?
Ja byłam na warsztatach mamo to ja i jestem z nich zadowolonajedyny minus to za dlugo dla mnie...juz mnie pupa od siedzenia bolala no i plecy
ale wg mnie warto isc
Na planeta dziecko bylam zapisana ale nie poszlam wczoraj bo mnie jakies przeziebienie dopadlo( bol gardla i glowy i ten katar
chyba do lekarza bede musiala isc
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:A te paski może zapisać na recepte tylko diabetolog czy może prywatny ginekolog? Kuzwa no ja muszę leżeć a nie biegać po poradniach
tez mam ten dylemat, zwlaszcza ze wizyta u gina za tydzien a pewnie nie skieruje mnie do poradni tylko każe prowadzić dietę
ja jeszcze przed ciążą kupiłam na allegro glukometr przy okazji kupowania drugiego dla taty (akurat byl w promocji za 30zl z paskami więc się opłacało ) -
no ja potrzebowałam paski na już, bo w glukometrze który dostałam było 9 pasków, zużyłam je w 2 dni, w aptece za 50szt zapłacłam 40zł... ma-sa-kra, mam nadzieję że lekarz wypiszę mi receptę, jak nie to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.
A właśnie, jak często zmieniacie te lancety ? ponoć po każdym strzale trzeba wymienić ale ja robię to raz dziennie, same te lancety kosztują z 10zł więc nie jest źle. Wizja kłucia się jedną igłą przez dłuższy czas mnie przeraża