X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak tylko dojadę to chcę rodzić w Żeromskim ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jak Wam lekarze mierzą długość szyjki, że macie podaną długość w milimetrach?
    USG dopochwowym, ale ręcznie też sprawdza. Na ostatniej wizycie 40mm.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    to że kawy inki nie można ? Ja piję codziennie na II śniadanie.. u mnie porada diabetologiczna wyglądała tak że dostałam dużo ulotek o cukrzycy typu 2 i mam sobie radzić, więc błądzę jak dziecko po omacku. Babka powiedziała że mam jeść co równe 3h nie wcześniej, więc z zegarkiem w ręku wyczekuję tych 3h.
    W poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży na Karowej, dietetyczka mówiła że można ale trzeba to wtedy traktować jako posiłek. To było w zeszłym roku, może teraz zalecenia znów się zmieniły.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któraś wybiera się na poród do szpitala Bielańskiego czy tylko ja?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któraś wybiera się na poród do szpitala Bielańskiego czy tylko ja?

Ja mieszkam w okolicy Warszawy, a w ogole tam nie bede rodzic. Ale bielanski chyba okej - słyszałam dobre opinie;)

ania.g lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    W poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży na Karowej, dietetyczka mówiła że można ale trzeba to wtedy traktować jako posiłek. To było w zeszłym roku, może teraz zalecenia znów się zmieniły.

W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....

8p3ow1d3joghk98e.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.

No i już pytałam ale nie znalazłam odpowiedzi,

macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczę

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:

Mi powiedzieli, że dostanę receptę i zakazała kobieta kupować na własną rękę.

8p3ow1d3joghk98e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:

Paski są refundowane i wtedy kosztują jakieś grosze.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neli wrote:
    W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....
    Weź coś do jedzenia i picia bo to potrwa. Jak trafisz na tą samą młodą diabetolog ta mam nadzieję że jej monotonny głos Cię nie uśpi ;)
    Na koniec spotkania dostaje się receptę na paski, glukometr, cały taki zestaw. Zestaw do nabycia w aptece niedaleko szpitala.

Neli lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, ja miałam iść na warsztaty dzisiaj, ale wczoraj miałam tyle nerwów, brzuch bolał, dużo siedziałam, więc stwierdziłam, że dzisiaj po pracy grzecznie do domu i do łóżka, bo dzieć mi daje znać, że mam trochę więcej odpoczywać..

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Mysz85 masz rację w Krakowie już słońce.

A wybierasz się dziś na warsztaty mamo to ja?

Ja byłam na warsztatach mamo to ja i jestem z nich zadowolona :) jedyny minus to za dlugo dla mnie...juz mnie pupa od siedzenia bolala no i plecy :( ale wg mnie warto isc :)
    Na planeta dziecko bylam zapisana ale nie poszlam wczoraj bo mnie jakies przeziebienie dopadlo :(( bol gardla i glowy i ten katar :( chyba do lekarza bede musiala isc :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te paski może zapisać na recepte tylko diabetolog czy może prywatny ginekolog? Kuzwa no ja muszę leżeć a nie biegać po poradniach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:25

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    A te paski może zapisać na recepte tylko diabetolog czy może prywatny ginekolog? Kuzwa no ja muszę leżeć a nie biegać po poradniach :/
    chba tylko diabetolog może dać taką recepte- wiem że moja babcia tak dostaje..

tez mam ten dylemat, zwlaszcza ze wizyta u gina za tydzien a pewnie nie skieruje mnie do poradni tylko każe prowadzić dietę

ja jeszcze przed ciążą kupiłam na allegro glukometr przy okazji kupowania drugiego dla taty (akurat byl w promocji za 30zl z paskami więc się opłacało )

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Receptę na paski może dać chyba każdy lekarz (który ma podpisaną umowę z NFZ), bo mój dziadek dostaje receptę na paski od lekarza pierwszego kontaktu :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja potrzebowałam paski na już, bo w glukometrze który dostałam było 9 pasków, zużyłam je w 2 dni, w aptece za 50szt zapłacłam 40zł... ma-sa-kra, mam nadzieję że lekarz wypiszę mi receptę, jak nie to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.

A właśnie, jak często zmieniacie te lancety ? ponoć po każdym strzale trzeba wymienić ale ja robię to raz dziennie, same te lancety kosztują z 10zł więc nie jest źle. Wizja kłucia się jedną igłą przez dłuższy czas mnie przeraża

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na mamo to ja nie zdążyłam, z tego co widzę planeta dziecko we Wrocławiu będzie w listopadzie, więc dajcie znać jak wrażenia :D

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee ile to zachodu z tą cukrzycą :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co leze plackiem calymi dniami najczesciej na lewym boku i na pograniczu posladka i uda zrobily mi sie czerwone krostki, ktore sie zlaly w jedna plame. Co to moze byc odparzenie? Czym to smarowac?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ