X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak tylko dojadę to chcę rodzić w Żeromskim ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jak Wam lekarze mierzą długość szyjki, że macie podaną długość w milimetrach?
    USG dopochwowym, ale ręcznie też sprawdza. Na ostatniej wizycie 40mm.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    to że kawy inki nie można ? Ja piję codziennie na II śniadanie.. u mnie porada diabetologiczna wyglądała tak że dostałam dużo ulotek o cukrzycy typu 2 i mam sobie radzić, więc błądzę jak dziecko po omacku. Babka powiedziała że mam jeść co równe 3h nie wcześniej, więc z zegarkiem w ręku wyczekuję tych 3h.
    W poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży na Karowej, dietetyczka mówiła że można ale trzeba to wtedy traktować jako posiłek. To było w zeszłym roku, może teraz zalecenia znów się zmieniły.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któraś wybiera się na poród do szpitala Bielańskiego czy tylko ja?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któraś wybiera się na poród do szpitala Bielańskiego czy tylko ja?

Ja mieszkam w okolicy Warszawy, a w ogole tam nie bede rodzic. Ale bielanski chyba okej - słyszałam dobre opinie;)

ania.g lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    W poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży na Karowej, dietetyczka mówiła że można ale trzeba to wtedy traktować jako posiłek. To było w zeszłym roku, może teraz zalecenia znów się zmieniły.

W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....

8p3ow1d3joghk98e.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze w tej cukrzycy jest to że trzeba działać trochę po omacku.

No i już pytałam ale nie znalazłam odpowiedzi,

macie te paski do glukometru refundowane ? bo bez recepty to ja zbańczę

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Neli Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:

Mi powiedzieli, że dostanę receptę i zakazała kobieta kupować na własną rękę.

8p3ow1d3joghk98e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:

Paski są refundowane i wtedy kosztują jakieś grosze.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neli wrote:
    W poniedziałek wybieram się na Karową do diabetologii to o tą kawę się wypytam, nie wyobrażam sobie dzień bez tego trunku....
    Weź coś do jedzenia i picia bo to potrwa. Jak trafisz na tą samą młodą diabetolog ta mam nadzieję że jej monotonny głos Cię nie uśpi ;)
    Na koniec spotkania dostaje się receptę na paski, glukometr, cały taki zestaw. Zestaw do nabycia w aptece niedaleko szpitala.

Neli lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, ja miałam iść na warsztaty dzisiaj, ale wczoraj miałam tyle nerwów, brzuch bolał, dużo siedziałam, więc stwierdziłam, że dzisiaj po pracy grzecznie do domu i do łóżka, bo dzieć mi daje znać, że mam trochę więcej odpoczywać..

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Mysz85 masz rację w Krakowie już słońce.

A wybierasz się dziś na warsztaty mamo to ja?

Ja byłam na warsztatach mamo to ja i jestem z nich zadowolona :) jedyny minus to za dlugo dla mnie...juz mnie pupa od siedzenia bolala no i plecy :( ale wg mnie warto isc :)
    Na planeta dziecko bylam zapisana ale nie poszlam wczoraj bo mnie jakies przeziebienie dopadlo :(( bol gardla i glowy i ten katar :( chyba do lekarza bede musiala isc :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te paski może zapisać na recepte tylko diabetolog czy może prywatny ginekolog? Kuzwa no ja muszę leżeć a nie biegać po poradniach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:25

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    A te paski może zapisać na recepte tylko diabetolog czy może prywatny ginekolog? Kuzwa no ja muszę leżeć a nie biegać po poradniach :/
    chba tylko diabetolog może dać taką recepte- wiem że moja babcia tak dostaje..

tez mam ten dylemat, zwlaszcza ze wizyta u gina za tydzien a pewnie nie skieruje mnie do poradni tylko każe prowadzić dietę

ja jeszcze przed ciążą kupiłam na allegro glukometr przy okazji kupowania drugiego dla taty (akurat byl w promocji za 30zl z paskami więc się opłacało )

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Receptę na paski może dać chyba każdy lekarz (który ma podpisaną umowę z NFZ), bo mój dziadek dostaje receptę na paski od lekarza pierwszego kontaktu :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja potrzebowałam paski na już, bo w glukometrze który dostałam było 9 pasków, zużyłam je w 2 dni, w aptece za 50szt zapłacłam 40zł... ma-sa-kra, mam nadzieję że lekarz wypiszę mi receptę, jak nie to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu.

A właśnie, jak często zmieniacie te lancety ? ponoć po każdym strzale trzeba wymienić ale ja robię to raz dziennie, same te lancety kosztują z 10zł więc nie jest źle. Wizja kłucia się jedną igłą przez dłuższy czas mnie przeraża

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na mamo to ja nie zdążyłam, z tego co widzę planeta dziecko we Wrocławiu będzie w listopadzie, więc dajcie znać jak wrażenia :D

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee ile to zachodu z tą cukrzycą :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co leze plackiem calymi dniami najczesciej na lewym boku i na pograniczu posladka i uda zrobily mi sie czerwone krostki, ktore sie zlaly w jedna plame. Co to moze byc odparzenie? Czym to smarowac?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ