Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila miałam skróconą szyjkę a do tego chodzenie wywołuje częstsze twardnienia brzucha u mnie
Dziewczyny różowo to już nie będzie.. Trzeci trymestrze :p u mnie nacisk na pęcherz okropny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:39
-
nick nieaktualnyJa mam 20 pieluch, tetrowe białe 11, kolorowe 5 i 4 flanelowe.
Jutro mam wizytę, a 23 usg 3 trymestru, trzymajcie kciuki!
Felicity a próbowałaś wody z cytryna i miodem?na gardło po wymiotach powinno pomoc i cukier Doda siły jak nie mozna jesc -
FasUla wrote:Ja mam 20 pieluch, tetrowe białe 11, kolorowe 5 i 4 flanelowe.
Felicity a próbowałaś wody z cytryna i miodem?na gardło po wymiotach powinno pomoc i cukier Doda siły jak nie mozna jesctygrys73 wrote:Kamila miałam skróconą szyjkę a do tego chodzenie wywołuje częstsze twardnienia brzucha u mnie
Dziewczyny różowo to już nie będzie.. Trzeci trymestrze :p u mnie nacisk na pęcherz okropny..AŚ_KA wrote:Felicity widzę że nie tylko ja mam dziś słabszy dzień...brzuch od wczoraj się dosyć często spina...do tego wymioty i totalna niemoc. Może to przez tą dziwną pogodę.Felicity wrote:u mnie dziś kiepskow przeciągu 2h 2x wmiotowałam, mam dość, jestem głodna słaba i ochrypnięta
-
Cześć
Boże jakie było moje zdziwienie jak wchodzę na stronke i na liście styczniowek widze wpis z serduszkami . Gratuluje i duuużo zdrowa życzę dla Mamci i dzieciątek
:*
U nas powoli. Robiłam test na obciążenie ale ten z 75 g i tylko po 2 godzinach. Martwię się bo już na czczo miałam cukier ponad norme równe 100. Ale nie panikuje - 19 września kolejna wizyta. Wszystko mnie łapie i jeszcze tej cukrzycy brakuje.
Małe kopie i robi fikołki jak szalone . Pierwsze nieprzespane noce już za mną. Niech kopie jak najwięcej !
A któraś z Was też złapala ta nieszczesna przepukline ?
Miłego popołudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:20
-
U mnie dzis byla polozna, pogadalysmy z godzine. Mloda dziewczyna w moim wieku widac ze chce chodzic do ciezarnych i sama nawet wylapuje ciezarne w przychodni. Pokazalam jej swoj brzuch mowi ze faktycznie napiety ale mowi ze po luteinie i magnezie powinno byc lepiej, jak nie to szpital.
Cos mnie dzis szczypie w pochwie. Mam nadzieje ze sie tam nic nie dzieje zlego. Bede teraz czekac z niecierpliwoscia na nastepna srode bo mam wizyte u gina... Ech ciagle jakis stres
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja mam 20 pieluch, tetrowe białe 11, kolorowe 5 i 4 flanelowe.
Felicity a próbowałaś wody z cytryna i miodem?na gardło po wymiotach powinno pomoc i cukier Doda siły jak nie mozna jescraczej czekam az żołądek troche odpocznie i wtedy albo jakies suchary albo np biszkopty..
aktualnie zjadlam juz powoli troszkę drożdzowki.
Sama nie wiem co mnie tak dziś ruszyło, ostatni raz było tydzien temu po glukozie i do tej pory byl spokój
ja tez planuje miec okolo 20tetrowch pieluch i kilka kolorowych. Z tego co widzialam u szwagierki to schodzą w ekspresowym tempie i mają szerokie zastosowanie przy noworodku.
Czekam na moje zamówienia i narazie nic nie widać...ze Świata Dziecka mialo byc wyslane w ciagu 24h a dopiero po 2dniach na moją prośbę przeslali mi info ze dzis wyslali paczkę. -
nick nieaktualnyFelicity ja zauważyłam ze teraz wymioty tez mam jakos z przerwami cyklicznie, wiąże to ze wzrostem dziecka i jakims takim skokiem... A co zamawiałas fajnego na swiat dziecka? Dzis byłam w h&m oglądać ciuchy dla dzieciaczków i kupiłam sobie tez większa bluzkę bo zupełnie nie mam w czym juz chodzić...a stwierdziłam ze musze dbać o siebie zeby maz nie wstydził sie chodzić z tocząca sie kulka;)
-
natalka0887 wrote:U mnie dzis byla polozna, pogadalysmy z godzine. Mloda dziewczyna w moim wieku widac ze chce chodzic do ciezarnych i sama nawet wylapuje ciezarne w przychodni. Pokazalam jej swoj brzuch mowi ze faktycznie napiety ale mowi ze po luteinie i magnezie powinno byc lepiej, jak nie to szpital.
Cos mnie dzis szczypie w pochwie. Mam nadzieje ze sie tam nic nie dzieje zlego. Bede teraz czekac z niecierpliwoscia na nastepna srode bo mam wizyte u gina... Ech ciagle jakis stres
Mam pytanie odnośnie położnej...jak to jest dziewczyny? czy można właśnie mieć z nią już kontakt teraz? Ja nawet nie wiem kogo mam przypisanego a z chęcią sama bym się spotkała z taką osobą, zawsze jakieś pytania przyjdą do głowy a wiadomo wizyty u ginekologa nie są co tydzień.
-
Dziewczynki, niestety teraz bedzie juz coraz ciężej, trudniej, ale za to coraz bliżej do rozwiązania;)
Ja dziś powtarzałam tsh, dwa tygodnie temu zwiekszyła mi dawkę z 50 na 100, po tym jak przez 4 tyg spadło z 5,13 na 4,24 (wg niej za mało spadło), powiedziała, żebym powtórzyła, ale tsh raczej sue nie zmieni, bo tylko dwa tyg minęły, a moje tsh wynosi 1,52. Chyba teraz dawka jest za duża...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Felicity ja zauważyłam ze teraz wymioty tez mam jakos z przerwami cyklicznie, wiąże to ze wzrostem dziecka i jakims takim skokiem... A co zamawiałas fajnego na swiat dziecka?
No to dobrze ze juz nie masz ich codziennie
zamówilam przewijak na łóżeczko,przescieradla frotte na łozeczko i przewijak, aspirator frida, filtry, linomag, sudocrem, poduszkę klin
aaa i jeszcze odcisk bobasa przy okazji
W drugim zamowieniu od innego sprzedawcy mam zamowione te wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala, podklady itd a jeszcze w trzecim poduszkę rogal do karmienia. Zaszalałam troche i na ten miesiąc chyba koniec z zakupami -
Felicity wrote:No to dobrze ze juz nie masz ich codziennie
zamówilam przewijak na łóżeczko,przescieradla frotte na łozeczko i przewijak, aspirator frida, filtry, linomag, sudocrem, poduszkę klin
aaa i jeszcze odcisk bobasa przy okazji
W drugim zamowieniu od innego sprzedawcy mam zamowione te wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala, podklady itd a jeszcze w trzecim poduszkę rogal do karmienia. Zaszalałam troche i na ten miesiąc chyba koniec z zakupami
Fajnie sie kupuje te rzeczy, a potem układa w szafkach i komodach;)
dorbie lubi tę wiadomość
-
Rose musisz się wszystkiego dowiedzieć w swoim ośrodku zdrowia bo na pewno tam jest twoja położna środowiskowa. Przejdz się albo zadzwoon do recepcji:)
Mala lady nospa albo magnez i położyć się. Doradzam bo mam bogate doświadczenia z twardnieniaami.
Summerka bardzo ładne TSHza jakiś czas znów sprawdzisz i wtedy ewentualnie zmniejszy się dawkę jeśli drastycznie spadnie ale nie sądze żeby spadło w trzecim trymestrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:48
Rose123, Summerka lubią tę wiadomość
-
Przyszłam trochę pomarudzić dziewczyny
nie chcę mężowi mówić żeby się nie martwił..czy wy też macie skurcze?
nie wiem czy to są skurcze macicy czy jakieś inne bo nie wiem jak je rozróżnić
dzisiaj jeszcze ból lewego jajnika..jakby skręt jakiś nie wiem jak to nazwać
do tego to przeziębienie:( byłam u lekarza przepisał mi leki rutiniscorbin, płukankę, coś do psikania gardła ale nic nie kupiłam z tych rzeczy bo rozmawiałam z farmaceutką i się dziwiła..więc skończyło się na prenalen tabletkach na gardło - bardzo dobre
no ale teraz mierzę temperaturę i 37
jutro na szczęście mam wizytę u gina może on mi coś poradzi?
-
Współczuję Wam tych twardnień brzucha...od dawna tak macie? Mnie szczęśliwie nadal nic nie dolega (puk puk w niemalowane) i śmigam wszędzie
problemem stają się tylko ubrania, bo te ciążowe to jest jedna totalna masakra! Nic mi się nie podoba
a potrzebuje jakiś fajnych sukienek do pracy. Dodatkowo wszystkie dostępne w sklepie są w rozmiarze xl
ale taki problem to w sumie nie problem
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Leki na przeziębienie to niech ci twój gin lepiej wyznacza.
A o tych skurczach za mało napisałas. Czy to są twardnienia brzucha trwajace kilka sekund i bezbolesne czy też skurcze takie jak przy miesiaczce. Bo tych drugich nie powinnysmy teraz mieć w ogóle a te pierwsze mogą być ale też nie za często.
Magdalenka chciałabym mieć takie problemy :p twardnienia mam od 20tcWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:54
-
tygrys73 wrote:Leki na przeziębienie to niech ci twój gin lepiej wyznacza.
A o tych skurczach za mało napisała. Czy to są twardnienia brzucha trwajace kilka sekund i bezbolesne czy też skurcze takie jak przy miesiaczce. Bo tych drugich nie powinnysmy teraz mieć w ogóle a te pierwsze mogą być ale też nie za często.
Tak naprawdę to ani jedne ani drugie te skurcze..kurde( nie wiem najbardziej to te skurcze co mam to przypominają mi takie skurcze jak przy hmm "uniesieniu"
Zazwyczaj dzieje się tak jak chodzę..dzisiaj wyszłam do lekarza..potem małe zakupy i właśnie w sklepie mnie złapało...nie trwa to długo ale martwi mnie to..a jak do domu wróciłam to ten ciągły ból jajnika takie kłucie ...już przeszło ale było..teraz leżę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:07
-
Fasula, dasz linka skąd zamawiałaś poduszkę motylka?
U mnie też twardnienie brzucha, zawsze w nocy jak wstaję do toalety i ogólnie przez dzień jeżeli idę zbyt szybko lub wykonuję dużo prac domowych. Jak odpocznę to przechodzi💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙