X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila miałam skróconą szyjkę a do tego chodzenie wywołuje częstsze twardnienia brzucha u mnie

Dziewczyny różowo to już nie będzie.. Trzeci trymestrze :p u mnie nacisk na pęcherz okropny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:39

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20 pieluch, tetrowe białe 11, kolorowe 5 i 4 flanelowe.
    Jutro mam wizytę, a 23 usg 3 trymestru, trzymajcie kciuki!
    Felicity a próbowałaś wody z cytryna i miodem?na gardło po wymiotach powinno pomoc i cukier Doda siły jak nie mozna jesc

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity a próbowałaś wody z cytryna i miodem?na gardło po wymiotach powinno pomoc i cukier Doda siły jak nie mozna jesc
    dzięki za odpowiedź i powodzenia na wizytach.
    tygrys73 wrote:
    Kamila miałam skróconą szyjkę a do tego chodzenie wywołuje częstsze twardnienia brzucha u mnie

Dziewczyny różowo to już nie będzie.. Trzeci trymestrze :p u mnie nacisk na pęcherz okropny..
    ok, to już wszystko rozumiem. Moja mała od kilku dni, też bardzo przytula się do mojego pęcherza.
    AŚ_KA wrote:
    Felicity widzę że nie tylko ja mam dziś słabszy dzień...brzuch od wczoraj się dosyć często spina...do tego wymioty i totalna niemoc. Może to przez tą dziwną pogodę.
    Widzę, że i Ty masz gorszy dzień.
    Felicity wrote:
    u mnie dziś kiepsko :( w przeciągu 2h 2x wmiotowałam, mam dość, jestem głodna słaba i ochrypnięta :(
    Współczuję Ci tych wymiotów. Mnie ominęły w tej ciąży, póki co.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Boże jakie było moje zdziwienie jak wchodzę na stronke i na liście styczniowek widze wpis z serduszkami . Gratuluje i duuużo zdrowa życzę dla Mamci i dzieciątek :):*
    U nas powoli. Robiłam test na obciążenie ale ten z 75 g i tylko po 2 godzinach. Martwię się bo już na czczo miałam cukier ponad norme równe 100. Ale nie panikuje - 19 września kolejna wizyta. Wszystko mnie łapie i jeszcze tej cukrzycy brakuje.
    Małe kopie i robi fikołki jak szalone . Pierwsze nieprzespane noce już za mną. Niech kopie jak najwięcej !
    A któraś z Was też złapala ta nieszczesna przepukline ?
    Miłego popołudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:20

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis byla polozna, pogadalysmy z godzine. Mloda dziewczyna w moim wieku widac ze chce chodzic do ciezarnych i sama nawet wylapuje ciezarne w przychodni. Pokazalam jej swoj brzuch mowi ze faktycznie napiety ale mowi ze po luteinie i magnezie powinno byc lepiej, jak nie to szpital.
    Cos mnie dzis szczypie w pochwie. Mam nadzieje ze sie tam nic nie dzieje zlego. Bede teraz czekac z niecierpliwoscia na nastepna srode bo mam wizyte u gina... Ech ciagle jakis stres

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    oj picie po wymiotach ma u mnie niestety tez opłakany skutek :/ raczej czekam az żołądek troche odpocznie i wtedy albo jakies suchary albo np biszkopty..
    aktualnie zjadlam juz powoli troszkę drożdzowki.
    Sama nie wiem co mnie tak dziś ruszyło, ostatni raz było tydzien temu po glukozie i do tej pory byl spokój :/

ja tez planuje miec okolo 20tetrowch pieluch i kilka kolorowych. Z tego co widzialam u szwagierki to schodzą w ekspresowym tempie i mają szerokie zastosowanie przy noworodku.
    Czekam na moje zamówienia i narazie nic nie widać...ze Świata Dziecka mialo byc wyslane w ciagu 24h a dopiero po 2dniach na moją prośbę przeslali mi info ze dzis wyslali paczkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja zauważyłam ze teraz wymioty tez mam jakos z przerwami cyklicznie, wiąże to ze wzrostem dziecka i jakims takim skokiem... A co zamawiałas fajnego na swiat dziecka? Dzis byłam w h&m oglądać ciuchy dla dzieciaczków i kupiłam sobie tez większa bluzkę bo zupełnie nie mam w czym juz chodzić...a stwierdziłam ze musze dbać o siebie zeby maz nie wstydził sie chodzić z tocząca sie kulka;)

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U mnie dzis byla polozna, pogadalysmy z godzine. Mloda dziewczyna w moim wieku widac ze chce chodzic do ciezarnych i sama nawet wylapuje ciezarne w przychodni. Pokazalam jej swoj brzuch mowi ze faktycznie napiety ale mowi ze po luteinie i magnezie powinno byc lepiej, jak nie to szpital.
    Cos mnie dzis szczypie w pochwie. Mam nadzieje ze sie tam nic nie dzieje zlego. Bede teraz czekac z niecierpliwoscia na nastepna srode bo mam wizyte u gina... Ech ciagle jakis stres

Mam pytanie odnośnie położnej...jak to jest dziewczyny? czy można właśnie mieć z nią już kontakt teraz? Ja nawet nie wiem kogo mam przypisanego a z chęcią sama bym się spotkała z taką osobą, zawsze jakieś pytania przyjdą do głowy a wiadomo wizyty u ginekologa nie są co tydzień.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś masakra :( brzuch mi się napina jakoś dziwnie często, raz troche boli raz nie :( do tego bóle w krzyżu - takie ćmienie wrrrrrr

bbe73a0022.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, niestety teraz bedzie juz coraz ciężej, trudniej, ale za to coraz bliżej do rozwiązania;)

Ja dziś powtarzałam tsh, dwa tygodnie temu zwiekszyła mi dawkę z 50 na 100, po tym jak przez 4 tyg spadło z 5,13 na 4,24 (wg niej za mało spadło), powiedziała, żebym powtórzyła, ale tsh raczej sue nie zmieni, bo tylko dwa tyg minęły, a moje tsh wynosi 1,52. Chyba teraz dawka jest za duża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 16:51

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose sama wybierasz polozna i możesz sie z nią spotkac juz przed porodem, wpisz w internecie polozna środowiskowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka teraz masz dobre Tsh, poza tym ono jest labilne i dlatego sie czasem powtarza wynik

Summerka, anulka557 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity ja zauważyłam ze teraz wymioty tez mam jakos z przerwami cyklicznie, wiąże to ze wzrostem dziecka i jakims takim skokiem... A co zamawiałas fajnego na swiat dziecka?

No to dobrze ze juz nie masz ich codziennie :/

zamówilam przewijak na łóżeczko,przescieradla frotte na łozeczko i przewijak, aspirator frida, filtry, linomag, sudocrem, poduszkę klin
    aaa i jeszcze odcisk bobasa przy okazji :D
    W drugim zamowieniu od innego sprzedawcy mam zamowione te wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala, podklady itd a jeszcze w trzecim poduszkę rogal do karmienia. Zaszalałam troche i na ten miesiąc chyba koniec z zakupami :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    No to dobrze ze juz nie masz ich codziennie :/

zamówilam przewijak na łóżeczko,przescieradla frotte na łozeczko i przewijak, aspirator frida, filtry, linomag, sudocrem, poduszkę klin
    aaa i jeszcze odcisk bobasa przy okazji :D
    W drugim zamowieniu od innego sprzedawcy mam zamowione te wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala, podklady itd a jeszcze w trzecim poduszkę rogal do karmienia. Zaszalałam troche i na ten miesiąc chyba koniec z zakupami :)

Fajnie sie kupuje te rzeczy, a potem układa w szafkach i komodach;)

dorbie lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose musisz się wszystkiego dowiedzieć w swoim ośrodku zdrowia bo na pewno tam jest twoja położna środowiskowa. Przejdz się albo zadzwoon do recepcji:)

Mala lady nospa albo magnez i położyć się. Doradzam bo mam bogate doświadczenia z twardnieniaami.

Summerka bardzo ładne TSH :) za jakiś czas znów sprawdzisz i wtedy ewentualnie zmniejszy się dawkę jeśli drastycznie spadnie ale nie sądze żeby spadło w trzecim trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:48

Rose123, Summerka lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam trochę pomarudzić dziewczyny :( nie chcę mężowi mówić żeby się nie martwił..czy wy też macie skurcze?:( nie wiem czy to są skurcze macicy czy jakieś inne bo nie wiem jak je rozróżnić :( dzisiaj jeszcze ból lewego jajnika..jakby skręt jakiś nie wiem jak to nazwać:( do tego to przeziębienie:( byłam u lekarza przepisał mi leki rutiniscorbin, płukankę, coś do psikania gardła ale nic nie kupiłam z tych rzeczy bo rozmawiałam z farmaceutką i się dziwiła..więc skończyło się na prenalen tabletkach na gardło - bardzo dobre :P no ale teraz mierzę temperaturę i 37 :( jutro na szczęście mam wizytę u gina może on mi coś poradzi?

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych twardnień brzucha...od dawna tak macie? Mnie szczęśliwie nadal nic nie dolega (puk puk w niemalowane) i śmigam wszędzie :) problemem stają się tylko ubrania, bo te ciążowe to jest jedna totalna masakra! Nic mi się nie podoba :( a potrzebuje jakiś fajnych sukienek do pracy. Dodatkowo wszystkie dostępne w sklepie są w rozmiarze xl :D ale taki problem to w sumie nie problem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki na przeziębienie to niech ci twój gin lepiej wyznacza.

A o tych skurczach za mało napisałas. Czy to są twardnienia brzucha trwajace kilka sekund i bezbolesne czy też skurcze takie jak przy miesiaczce. Bo tych drugich nie powinnysmy teraz mieć w ogóle a te pierwsze mogą być ale też nie za często.

Magdalenka chciałabym mieć takie problemy :p twardnienia mam od 20tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:54

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Leki na przeziębienie to niech ci twój gin lepiej wyznacza.

A o tych skurczach za mało napisała. Czy to są twardnienia brzucha trwajace kilka sekund i bezbolesne czy też skurcze takie jak przy miesiaczce. Bo tych drugich nie powinnysmy teraz mieć w ogóle a te pierwsze mogą być ale też nie za często.

Tak naprawdę to ani jedne ani drugie te skurcze..kurde :(( nie wiem najbardziej to te skurcze co mam to przypominają mi takie skurcze jak przy hmm "uniesieniu" :P
    Zazwyczaj dzieje się tak jak chodzę..dzisiaj wyszłam do lekarza..potem małe zakupy i właśnie w sklepie mnie złapało...nie trwa to długo ale martwi mnie to..a jak do domu wróciłam to ten ciągły ból jajnika takie kłucie ...już przeszło ale było..teraz leżę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 19:07

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, dasz linka skąd zamawiałaś poduszkę motylka?

U mnie też twardnienie brzucha, zawsze w nocy jak wstaję do toalety i ogólnie przez dzień jeżeli idę zbyt szybko lub wykonuję dużo prac domowych. Jak odpocznę to przechodzi :)

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ