X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miewam twardnienie brzucha, ale jak mam za krótką szyjke;/ luteina dwa razy dziennie i oszczędzanie się, kontrola co 2 tyg u ginekologa, jak się nie poprawi pessar....
    tylko nie leże cały dzueń, sporo siedzę bo nie wygodnie leżeć;/

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też twardnieje, ale paradoksalnie, najwięcej jak leżę!! odróżniam je bez problemu bo pamiętam z poprzednich ciąż, zawsze mi przy nich lekko tchu brakuje.. jak miałam z 3 tyg temu 3 na dzień, tak teraz mam nawet 10 razy dziennie :/

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam no spe, magnez i od południa leże. nawet przy wstawaniu do toalety mnie łapało, teraz już lepiej, ale stracha miałam nie powiem :(

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa zamawiałam z Allegro od makaszka. Wczoraj byłam na mamo to ja i według mnie lepsze od dzisiejszych planeta dziecko.

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te twardnienia i skurcze to jakaś masakra, bo choć każda wie że mogą się pojawiać na tym etapie ciaży to nasze mózgi chyba zbyt intensywnie pracują i niestety układają nam w głowie najgorsze scenariusze...zazdroszcze tym które wogóle nie maja z nimi do czynienia...u mnie pierwsze pojawiły sie ok 22tyg i niestety twardnienia nasilają swoją częstotliwośc- puki co sa bezbolesne. A tu jeszcze 88 dni...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to sie ich nie balam dopóki mnie w szpitalu nie nastraszyli ze mam ,,czynnosc skurczową która mi skróciła szyjke" :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam napisać o warsztatach Bezpieczny Maluch - byłam dzisiaj i stwierdzam, że warto. :) Bardzo fajny wykład o pierwszej pomocy (również dla przyszłych tatusiów - jak udzielić pomocy kobiecie w ciąży), kilka innych, w sumie najmniej mnie ciekawiło wystąpienie pana z Banku Komórek Macierzystych, jeden wykład (położnej o karmieniu piersią) zdublował się całkowicie z zeszłotygodniowymi warsztatami Mamo to ja. Było losowanie nagród, ciekawe rzeczy można było wygrać. :) No i znowu prezenciki - smoczek NUK, myjka, pieluszka flanelowa i próbki Palmer's. :)

Summerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Mam pytanie odnośnie położnej...jak to jest dziewczyny? czy można właśnie mieć z nią już kontakt teraz? Ja nawet nie wiem kogo mam przypisanego a z chęcią sama bym się spotkała z taką osobą, zawsze jakieś pytania przyjdą do głowy a wiadomo wizyty u ginekologa nie są co tydzień.
    Na stronie nfz masz liste poloznych wg powiatow. U mnie w miescie sa akurat 3 grupy, ja wybralam z przychodni gdzie jestem zapisana do lekarza rodzinnego. Polozna moze przychodzic do domu od 21tc-31tc raz w tygodniu, potem dwa razy. Potem ta sama polozna moze przychodzic do dzidziusia. Na spotkaniue mierzy cisnuenie, bada tetno dziecka, reszta zalezy od ciebie co chcesz wiedziec. Jak cos cie meczy chcesz zapytac mozna zadzwonic, jak bedzie slabo czuc ruchy podjedzie sprawdzi tetno.
    Malo kto wie o tym, nawet moj lekarz dzis byl zdziwiony, ale to sa wizyty darmowe i mozna skorzystac. U mnie nie ma teraz szkoly rodzenia wiec tymbardziej.

Mnie twardnienia zaczely sie dopiero tydzien temu 27tc. Wkurzajace sa bo ciagle mi sie wydaje ze mam twardy. Az nie wytrzymalam i poszlam na wieczor do gina. Wszystko jest niby ok, szyjka sie nie skraca od tego. Widocznie tak musi byc. Ja mam maly brzuch i chyba mi sie wszystkie wnetrznosci posciskaly i tak to czuje.

Jako ze musze lezec zamowilam dzis prawie cala wyprawke, zostalo kupic kosmetyki, pieluchy chusteczki nawilzane i czapke szalik i rekawiczki na zime. Aha no i lozeczko i wanienka. I tym sposobem jestem lzejsza o 1400zl...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)

Vincaminior - wlasnie tez słyszałam, ze warto. Ja sie wybieram ze względu na pierwsza pomoc, bo jak Zuza była mała (5 tyg) zachłysnęła sie woda i wylądowaliśmy w szpitalu, a ja totalnie spanikowałam;(

Natalka, jak sie kupuje na raz, to daje odczuć po kieszeni;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:25

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na zakupach w smyku i te bodziaki 5 szt za 59 zł to naprawdę fajna sprawa. Z ubranek mam komplet. Tylko brakuje kombinezonu.

I zdecydowanie kupuje rozmiar 62.

Zostają gadżety. Typu wózek, niania,kosz itp.

No i tekstylia.

Ciężko mi się już chodzi po galeriach. Szczególnie jak się ludzie przepychają.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedziecie mieć wybrana nianie elektroniczna, to napiszcie Wasze typy;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najtańszą po prostu:)

km5stv73cogtpx8e.png

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Na stronie nfz masz liste poloznych wg powiatow. U mnie w miescie sa akurat 3 grupy, ja wybralam z przychodni gdzie jestem zapisana do lekarza rodzinnego. Polozna moze przychodzic do domu od 21tc-31tc raz w tygodniu, potem dwa razy. Potem ta sama polozna moze przychodzic do dzidziusia. Na spotkaniue mierzy cisnuenie, bada tetno dziecka, reszta zalezy od ciebie co chcesz wiedziec. Jak cos cie meczy chcesz zapytac mozna zadzwonic, jak bedzie slabo czuc ruchy podjedzie sprawdzi tetno.
    Malo kto wie o tym, nawet moj lekarz dzis byl zdziwiony, ale to sa wizyty darmowe i mozna skorzystac. U mnie nie ma teraz szkoly rodzenia wiec tymbardziej.

Wlasnie takie info widzialam w przychodni (od kiedy do kiedy ,liste i nr telefonow)ale pytajac o to pielegniarke powiedziala,ze dopiero po urodzeniu...wiec wprowadzila mnie w blad.Dopytam jeszcze raz jak bede jutro na glukozie:-)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś siedzę na glukozie. Za 25 minut drugie pobranie i jadę do domu spać. Bo już się tu poukladam w tej poczekalni ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose 123 ja nie mogę na stronie nfz znaleźć informacji o tej liście położnych..:(
    Ja pewnie na glukozę w przyszłym tygodniu pójdę jak mi przeziębienie minie żeby mieć siłę tam siedzieć..chociaż jak smaku nie mam teraz to może lepiej to bym zniosła :P
    Widzę, że większość z nas ma skurcze albo twardnienie echh :( od grudnia to ja chyba z domu po chleb nawet nie wyjdę...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, musze brać żelazo i powtórzyć ta glukozę, dodatkowo zrobic crp, mam nadzieje ze nie mam żadnej infekcji;) a tak to wszystko ok, serduszko pięknie bije, waga wzrosła, ciśnienie trochę niskie 100/50 i na następna wizytę mam juz przynieść usg 3 trymestru!!! Trudno mi w to uwierzyć ze to juz ostatnie 3 miesiące...

Felicity, anulka557 lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ile już dzidziuś waży w 28 tygodniu?

km5stv73cogtpx8e.png

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Rose 123 ja nie mogę na stronie nfz znaleźć informacji o tej liście położnych..:(
    Ja pewnie na glukozę w przyszłym tygodniu pójdę jak mi przeziębienie minie żeby mieć siłę tam siedzieć..chociaż jak smaku nie mam teraz to może lepiej to bym zniosła :P
    Widzę, że większość z nas ma skurcze albo twardnienie echh :( od grudnia to ja chyba z domu po chleb nawet nie wyjdę...

Hej! Ja nie szukam na NFZ, jak podejdziesz do swojej przychodni to tam będzie lista tych pań i nr telefonów(u mnie takowa wisi bynajmniej)...dopytasz tylko czy masz już jakąś przypisaną(ja mam na pewno bo kiedyś kazano mi wybrać) czy możesz sobie wybrać i tyle. Zamierzam jutro się tym zająć, chyba, że będę dead po glukozie to dopiero w poniedziałek :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:

http://www.nfz-szczecin.pl/polozne2.htm
    Tu jest link ale do wojewodztwa zachodniopomorskiego bo ja stad, wpisz w google polozna srodowiskowa i swoje miasto i powinno wyskoczyc

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Auchan od dzis jest promocja na chusteczki nawilżane Pampers: Sensitive oraz Fresh Clean- 6paczek za 22,95 zł

Chyba musze wysłać męża po zapasy :D

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ