Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Te twardnienia i skurcze to jakaś masakra, bo choć każda wie że mogą się pojawiać na tym etapie ciaży to nasze mózgi chyba zbyt intensywnie pracują i niestety układają nam w głowie najgorsze scenariusze...zazdroszcze tym które wogóle nie maja z nimi do czynienia...u mnie pierwsze pojawiły sie ok 22tyg i niestety twardnienia nasilają swoją częstotliwośc- puki co sa bezbolesne. A tu jeszcze 88 dni...Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Miałam napisać o warsztatach Bezpieczny Maluch - byłam dzisiaj i stwierdzam, że warto.
Bardzo fajny wykład o pierwszej pomocy (również dla przyszłych tatusiów - jak udzielić pomocy kobiecie w ciąży), kilka innych, w sumie najmniej mnie ciekawiło wystąpienie pana z Banku Komórek Macierzystych, jeden wykład (położnej o karmieniu piersią) zdublował się całkowicie z zeszłotygodniowymi warsztatami Mamo to ja. Było losowanie nagród, ciekawe rzeczy można było wygrać.
No i znowu prezenciki - smoczek NUK, myjka, pieluszka flanelowa i próbki Palmer's.
Summerka lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Rose123 wrote:Mam pytanie odnośnie położnej...jak to jest dziewczyny? czy można właśnie mieć z nią już kontakt teraz? Ja nawet nie wiem kogo mam przypisanego a z chęcią sama bym się spotkała z taką osobą, zawsze jakieś pytania przyjdą do głowy a wiadomo wizyty u ginekologa nie są co tydzień.
Malo kto wie o tym, nawet moj lekarz dzis byl zdziwiony, ale to sa wizyty darmowe i mozna skorzystac. U mnie nie ma teraz szkoly rodzenia wiec tymbardziej.
Mnie twardnienia zaczely sie dopiero tydzien temu 27tc. Wkurzajace sa bo ciagle mi sie wydaje ze mam twardy. Az nie wytrzymalam i poszlam na wieczor do gina. Wszystko jest niby ok, szyjka sie nie skraca od tego. Widocznie tak musi byc. Ja mam maly brzuch i chyba mi sie wszystkie wnetrznosci posciskaly i tak to czuje.
Jako ze musze lezec zamowilam dzis prawie cala wyprawke, zostalo kupic kosmetyki, pieluchy chusteczki nawilzane i czapke szalik i rekawiczki na zime. Aha no i lozeczko i wanienka. I tym sposobem jestem lzejsza o 1400zl...
-
Cześć dziewczyny;)
Vincaminior - wlasnie tez słyszałam, ze warto. Ja sie wybieram ze względu na pierwsza pomoc, bo jak Zuza była mała (5 tyg) zachłysnęła sie woda i wylądowaliśmy w szpitalu, a ja totalnie spanikowałam;(
Natalka, jak sie kupuje na raz, to daje odczuć po kieszeni;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 07:25
-
Wczoraj byłam na zakupach w smyku i te bodziaki 5 szt za 59 zł to naprawdę fajna sprawa. Z ubranek mam komplet. Tylko brakuje kombinezonu.
I zdecydowanie kupuje rozmiar 62.
Zostają gadżety. Typu wózek, niania,kosz itp.
No i tekstylia.
Ciężko mi się już chodzi po galeriach. Szczególnie jak się ludzie przepychają.
-
nick nieaktualny
-
natalka0887 wrote:Na stronie nfz masz liste poloznych wg powiatow. U mnie w miescie sa akurat 3 grupy, ja wybralam z przychodni gdzie jestem zapisana do lekarza rodzinnego. Polozna moze przychodzic do domu od 21tc-31tc raz w tygodniu, potem dwa razy. Potem ta sama polozna moze przychodzic do dzidziusia. Na spotkaniue mierzy cisnuenie, bada tetno dziecka, reszta zalezy od ciebie co chcesz wiedziec. Jak cos cie meczy chcesz zapytac mozna zadzwonic, jak bedzie slabo czuc ruchy podjedzie sprawdzi tetno.
Malo kto wie o tym, nawet moj lekarz dzis byl zdziwiony, ale to sa wizyty darmowe i mozna skorzystac. U mnie nie ma teraz szkoly rodzenia wiec tymbardziej.
Wlasnie takie info widzialam w przychodni (od kiedy do kiedy ,liste i nr telefonow)ale pytajac o to pielegniarke powiedziala,ze dopiero po urodzeniu...wiec wprowadzila mnie w blad.Dopytam jeszcze raz jak bede jutro na glukozie:-)
-
Rose 123 ja nie mogę na stronie nfz znaleźć informacji o tej liście położnych..
Ja pewnie na glukozę w przyszłym tygodniu pójdę jak mi przeziębienie minie żeby mieć siłę tam siedzieć..chociaż jak smaku nie mam teraz to może lepiej to bym zniosła
Widzę, że większość z nas ma skurcze albo twardnienie echhod grudnia to ja chyba z domu po chleb nawet nie wyjdę...
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie, musze brać żelazo i powtórzyć ta glukozę, dodatkowo zrobic crp, mam nadzieje ze nie mam żadnej infekcji;) a tak to wszystko ok, serduszko pięknie bije, waga wzrosła, ciśnienie trochę niskie 100/50 i na następna wizytę mam juz przynieść usg 3 trymestru!!! Trudno mi w to uwierzyć ze to juz ostatnie 3 miesiące...
Felicity, anulka557 lubią tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Rose 123 ja nie mogę na stronie nfz znaleźć informacji o tej liście położnych..
Ja pewnie na glukozę w przyszłym tygodniu pójdę jak mi przeziębienie minie żeby mieć siłę tam siedzieć..chociaż jak smaku nie mam teraz to może lepiej to bym zniosła
Widzę, że większość z nas ma skurcze albo twardnienie echhod grudnia to ja chyba z domu po chleb nawet nie wyjdę...
Hej! Ja nie szukam na NFZ, jak podejdziesz do swojej przychodni to tam będzie lista tych pań i nr telefonów(u mnie takowa wisi bynajmniej)...dopytasz tylko czy masz już jakąś przypisaną(ja mam na pewno bo kiedyś kazano mi wybrać) czy możesz sobie wybrać i tyle. Zamierzam jutro się tym zająć, chyba, że będę dead po glukozie to dopiero w poniedziałek
-
Magdalena83 wrote:Rose 123 ja nie mogę na stronie nfz znaleźć informacji o tej liście położnych..
http://www.nfz-szczecin.pl/polozne2.htm
Tu jest link ale do wojewodztwa zachodniopomorskiego bo ja stad, wpisz w google polozna srodowiskowa i swoje miasto i powinno wyskoczyc
-
nick nieaktualny