X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij ostatnia zakladke Kalendarz

Liskova lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, bo pisałyście mi ostatnio, że bez abonamentu premium też mogę sprawdzić te serduszka-ważne daty. Gdzie to się sprawdza?

musisz wejść w zakładkę kalendarz i tam widzisz początek zdania, 90% da się wydedukować jak nie widać całego

Liskova lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, znalazłam :)

To u mnie ciąża donoszona jest 28.12, ciekawe jak będzie :)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam klin - ale jakiś taki wydaje mi się niski ;)

ale śliczne łóżeczko :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dzien dobry:***
    No i ja tak chyba zrobie, kupie ta poduszkę, tylko tak sie zastanawiam czy nie bedzie zakłócać pracy maty oddechu bo tez bym chciała kupic. Zakupy zaczelam od "najgrubszych" spraw...M pomalował pokój i położył tapetę, zamówiłam śliczne mebelki z ikei biało zielone;)) wózek 2w1 i maxi cosi fotelik/nosidełko zadadkowane...w weekend kupie lozeczko a ubranka i kosmetyki na koncu. Chciałam poprostu miec gdzie to składać...prac i docelowo do szafeczek:)
    Do konca października pracuje pełna para,praktycznie;) pacjentki chca porobić wszystko przed tym jsk pojde na odpoczynek przed porodem...chociaz czy ja wytrzymam w domu...
    Święta u tesciow, mam do nich 30km i w domku, moze ktos zajzy;)) na sylwestra bym gdzies poszla...ale ciaza donoszono to 24.12:] chociaz nie ukrywam ze chciałabym zeby Antoś urodził sie po nowym roku.
    Ja lezakuje jeszcze z pol godzinki i zbieram sie do pracy:**
    Miłego dzionka

Chyba wiem jakie mebelki (te z działu dziecko?) my mamy te biało- niebieskie, choć najpierw wlasnie biało- zielone chciałam, ale many wielki, niebieski dywan;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wie coś na temat warsztatów "Mama-wie"? W piątek są w Łodzi i zastanawiam się czy warto wychodzić w takie zimno:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas donoszona jest od 18 grudnia, więc w sumie Bartuś może być z nami już nawet na święta. My pojedziemy na pewno na Wigilię ale chciałabym zostać u rodziców chociaż 3 dni... zobaczymy jak sie bede czuła.

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez są tak aktywne w brzuszku w nocy? Ja obudziłam się o 2:40 i zasnac nie mogłam, ale co Wojtuś wyprawiał w tedy w brzuszku to głowa mała.

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby synek byl juz noworoczny, ale nie wiem czy dotrwam;) a na zwolnieniu ostatnie co robie to wylegiwanie sie pod kolderka:( dzis oddalam mocz na posiew i jesli wyjda jakies bakterie, to wezme antybiotyk, a jak nie to, powtorze wyniki... wizyte mam dopiero za tydzien, mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie spokojniej, ale skurcze coraz nieprzyjemniejsze mnie lapia:/
    W rossmanie jest promocja na plyn bobini polecany przez Sroke, z karta rossne jest jeszcze taniej;)
    A czy jak macie anemie to dokuczaja wam mroczki przed oczami, kolatanie serca i czasem brak oddechu? hardcorowo sie wtedy czuje, ale ponoc tak czesto jest. Po jakim czasie brania zelaza sie Wam polepszyly wyniki? ja biore juz 600% normy, mam nadzieje, ze poskutkuje;)
    Bacha u mnie ostatnio synek cos mniej aktywny jest, ale staram sie sobie nie wkrecac, ze cos jest zle, wczesniej szalal bez wzgledu na pore, a teraz tylko czasem da znac o sobie:( Mam nadzieje, ze to normalne i ze dlatego, ze niby ma mniej miejsca...jak myslicie?

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno normalne, gin mi mówił że tak może być, że dzieci więcej śpią jak są większe.

FasUla lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak bylo po urodzniu tez hehe:) maz Wasz bierze wolne 2 tyg urlopu po porodzie Waszym? ja sie zastanwiam czy zostawiac ten urlop na wakacje, to jest platne przez ZUS prawda? i to jest 80% czy 100%? musze cos przygotowac pomrozonego i zawekowanego na czas po porodzie... a Wy jak planujecie? na pewno nie chcialabym zeby byla ze mna mama albo tesciowa...

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam razem z moimi rodzicami więc mama na pewno pomoże. :) choć czasu na to i tak dużo nie będzie miała bo pracuję po 10 godzin więc większość czasu z dzieckiem będę sama

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha- ja tak mam - Toska fiks w nicy i rano...

Fasula, ja używam bobini wlasnie i sobie chwale, rączki tez jej tym myje, tylko chusteczki sa dla mnie slabe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:47

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

dorbie lubi tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi rodzice/teściowie mieszkają 300 km od nas więc święta spędzamy sami. Kilka osób jest chętnych żeby przyjechać zaraz po porodzie do pomocy, więc będę losować i robić zapisy:)

Magdalena83, Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja donoszoną wg kalendarza mam 4 stycznia, ale pamiętam jak dziś moja gin do której chodziłam mówiła, że w święta już będzie donoszona..zobaczymy jak to będzie :)
    Ja mroczków nie mam, ale zadyszka, ciężki oddech..pewnie i przez anemię i jakiś ucisk na przeponę...a jaką macie hgb? bo ja 10,6 i słabo rośnie :(
    W grudniu też planuję sobie porobić jakieś mięsa i pomrozić właśnie żeby były po porodzie, żeby chociaż tym sobie jakoś pomóc :) no i moja mama pewnie z nami będzie :) mamy o tyle dobrze (albo i nie :P ) , że mieszkamy na jednym osiedlu więc ułatwi to wiele spraw jak urodzę :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam hemoglobine 11,4 wiec, ale hematokryt dosc niski...
    moja mama teraz blisko mieszka ale po przeprowadzke bede na drugim koncu miasta
    kiedy bedziecie wybierac przychodnie i pediatre dla dziecka?ponoc nie musi byc na nfz ale warto wiedziec, gdzie jest najblizsza i tam ze szpitala idzie karta szczepien?jeszcze musze polozna srodowiskowo zalatwic a za 2 tyg chyba zaczne masac krocza, Wy tez planujecie czy odpuszczacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje, że z wiekiem ciąży mały będzie więcej spał bo jak nie to mi brzuch rozsadzi :P już teraz są takie momenty, że jak mnie trzepnie, to głowa mała :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o anemię. To mam sposób:
    Gorzka czekolada 90% kakao popijane sokiem z pomarańczy lub cytryny,
    Płatki posypane czystym kakao z nasionami goji,
    same nasiona goji,

witamina C sprzyja wchłanianiu żelaza.

Sok z buraków jeszcze. Moja siostra świeżo wyleczyła anemię i jestem na bieżąco

I mam zajebistą morfologię:)

Ja mam tylko problem z magnezem, te skurcze łydek, biodra i dłoni mnie męczą.
    Nie mam na to sposobu. łykam magnez i trochę pomaga...

ania.g lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów, mała stopami uderza mnie już w cycki. Strasznie ma wysoko nogi. To znaczy takie mam wrażenie:)

Ma dni spokoju, gdzie rusza się delikatnie a ma dni szaleństwa. W noc i dzień. I w ta noc też szaleństwo. Jakby się z kimś biła.

dorbie lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ