Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Dziewczyny, bo pisałyście mi ostatnio, że bez abonamentu premium też mogę sprawdzić te serduszka-ważne daty. Gdzie to się sprawdza?
musisz wejść w zakładkę kalendarz i tam widzisz początek zdania, 90% da się wydedukować jak nie widać całegoLiskova lubi tę wiadomość
-
Ania:D wrote:Dzien dobry:***
No i ja tak chyba zrobie, kupie ta poduszkę, tylko tak sie zastanawiam czy nie bedzie zakłócać pracy maty oddechu bo tez bym chciała kupic. Zakupy zaczelam od "najgrubszych" spraw...M pomalował pokój i położył tapetę, zamówiłam śliczne mebelki z ikei biało zielone;)) wózek 2w1 i maxi cosi fotelik/nosidełko zadadkowane...w weekend kupie lozeczko a ubranka i kosmetyki na koncu. Chciałam poprostu miec gdzie to składać...prac i docelowo do szafeczek:)
Do konca października pracuje pełna para,praktycznie;) pacjentki chca porobić wszystko przed tym jsk pojde na odpoczynek przed porodem...chociaz czy ja wytrzymam w domu...
Święta u tesciow, mam do nich 30km i w domku, moze ktos zajzy;)) na sylwestra bym gdzies poszla...ale ciaza donoszono to 24.12:] chociaz nie ukrywam ze chciałabym zeby Antoś urodził sie po nowym roku.
Ja lezakuje jeszcze z pol godzinki i zbieram sie do pracy:**
Miłego dzionka
Chyba wiem jakie mebelki (te z działu dziecko?) my mamy te biało- niebieskie, choć najpierw wlasnie biało- zielone chciałam, ale many wielki, niebieski dywan;) -
U nas donoszona jest od 18 grudnia, więc w sumie Bartuś może być z nami już nawet na święta. My pojedziemy na pewno na Wigilię ale chciałabym zostać u rodziców chociaż 3 dni... zobaczymy jak sie bede czuła.
dorbie lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyJa bym chciala zeby synek byl juz noworoczny, ale nie wiem czy dotrwam;) a na zwolnieniu ostatnie co robie to wylegiwanie sie pod kolderka:( dzis oddalam mocz na posiew i jesli wyjda jakies bakterie, to wezme antybiotyk, a jak nie to, powtorze wyniki... wizyte mam dopiero za tydzien, mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie spokojniej, ale skurcze coraz nieprzyjemniejsze mnie lapia:/
W rossmanie jest promocja na plyn bobini polecany przez Sroke, z karta rossne jest jeszcze taniej;)
A czy jak macie anemie to dokuczaja wam mroczki przed oczami, kolatanie serca i czasem brak oddechu? hardcorowo sie wtedy czuje, ale ponoc tak czesto jest. Po jakim czasie brania zelaza sie Wam polepszyly wyniki? ja biore juz 600% normy, mam nadzieje, ze poskutkuje;)
Bacha u mnie ostatnio synek cos mniej aktywny jest, ale staram sie sobie nie wkrecac, ze cos jest zle, wczesniej szalal bez wzgledu na pore, a teraz tylko czasem da znac o sobie:( Mam nadzieje, ze to normalne i ze dlatego, ze niby ma mniej miejsca...jak myslicie? -
nick nieaktualnyOby tak bylo po urodzniu tez hehe:) maz Wasz bierze wolne 2 tyg urlopu po porodzie Waszym? ja sie zastanwiam czy zostawiac ten urlop na wakacje, to jest platne przez ZUS prawda? i to jest 80% czy 100%? musze cos przygotowac pomrozonego i zawekowanego na czas po porodzie... a Wy jak planujecie? na pewno nie chcialabym zeby byla ze mna mama albo tesciowa...
-
nick nieaktualny
-
Nasi rodzice/teściowie mieszkają 300 km od nas więc święta spędzamy sami. Kilka osób jest chętnych żeby przyjechać zaraz po porodzie do pomocy, więc będę losować i robić zapisy:)
Magdalena83, Summerka, ania.g lubią tę wiadomość
-
Ja donoszoną wg kalendarza mam 4 stycznia, ale pamiętam jak dziś moja gin do której chodziłam mówiła, że w święta już będzie donoszona..zobaczymy jak to będzie
Ja mroczków nie mam, ale zadyszka, ciężki oddech..pewnie i przez anemię i jakiś ucisk na przeponę...a jaką macie hgb? bo ja 10,6 i słabo rośnie
W grudniu też planuję sobie porobić jakieś mięsa i pomrozić właśnie żeby były po porodzie, żeby chociaż tym sobie jakoś pomócno i moja mama pewnie z nami będzie
mamy o tyle dobrze (albo i nie
) , że mieszkamy na jednym osiedlu więc ułatwi to wiele spraw jak urodzę
-
nick nieaktualnyja mam hemoglobine 11,4 wiec, ale hematokryt dosc niski...
moja mama teraz blisko mieszka ale po przeprowadzke bede na drugim koncu miasta
kiedy bedziecie wybierac przychodnie i pediatre dla dziecka?ponoc nie musi byc na nfz ale warto wiedziec, gdzie jest najblizsza i tam ze szpitala idzie karta szczepien?jeszcze musze polozna srodowiskowo zalatwic a za 2 tyg chyba zaczne masac krocza, Wy tez planujecie czy odpuszczacie? -
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o anemię. To mam sposób:
Gorzka czekolada 90% kakao popijane sokiem z pomarańczy lub cytryny,
Płatki posypane czystym kakao z nasionami goji,
same nasiona goji,
witamina C sprzyja wchłanianiu żelaza.
Sok z buraków jeszcze. Moja siostra świeżo wyleczyła anemię i jestem na bieżąco
I mam zajebistą morfologię
Ja mam tylko problem z magnezem, te skurcze łydek, biodra i dłoni mnie męczą.
Nie mam na to sposobu. łykam magnez i trochę pomaga...ania.g lubi tę wiadomość
-
A co do ruchów, mała stopami uderza mnie już w cycki. Strasznie ma wysoko nogi. To znaczy takie mam wrażenie:)
Ma dni spokoju, gdzie rusza się delikatnie a ma dni szaleństwa. W noc i dzień. I w ta noc też szaleństwo. Jakby się z kimś biła.dorbie lubi tę wiadomość