WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij ostatnia zakladke Kalendarz

Liskova lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, bo pisałyście mi ostatnio, że bez abonamentu premium też mogę sprawdzić te serduszka-ważne daty. Gdzie to się sprawdza?

musisz wejść w zakładkę kalendarz i tam widzisz początek zdania, 90% da się wydedukować jak nie widać całego

Liskova lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, znalazłam :)

To u mnie ciąża donoszona jest 28.12, ciekawe jak będzie :)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam klin - ale jakiś taki wydaje mi się niski ;)

ale śliczne łóżeczko :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dzien dobry:***
    No i ja tak chyba zrobie, kupie ta poduszkę, tylko tak sie zastanawiam czy nie bedzie zakłócać pracy maty oddechu bo tez bym chciała kupic. Zakupy zaczelam od "najgrubszych" spraw...M pomalował pokój i położył tapetę, zamówiłam śliczne mebelki z ikei biało zielone;)) wózek 2w1 i maxi cosi fotelik/nosidełko zadadkowane...w weekend kupie lozeczko a ubranka i kosmetyki na koncu. Chciałam poprostu miec gdzie to składać...prac i docelowo do szafeczek:)
    Do konca października pracuje pełna para,praktycznie;) pacjentki chca porobić wszystko przed tym jsk pojde na odpoczynek przed porodem...chociaz czy ja wytrzymam w domu...
    Święta u tesciow, mam do nich 30km i w domku, moze ktos zajzy;)) na sylwestra bym gdzies poszla...ale ciaza donoszono to 24.12:] chociaz nie ukrywam ze chciałabym zeby Antoś urodził sie po nowym roku.
    Ja lezakuje jeszcze z pol godzinki i zbieram sie do pracy:**
    Miłego dzionka

Chyba wiem jakie mebelki (te z działu dziecko?) my mamy te biało- niebieskie, choć najpierw wlasnie biało- zielone chciałam, ale many wielki, niebieski dywan;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wie coś na temat warsztatów "Mama-wie"? W piątek są w Łodzi i zastanawiam się czy warto wychodzić w takie zimno:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas donoszona jest od 18 grudnia, więc w sumie Bartuś może być z nami już nawet na święta. My pojedziemy na pewno na Wigilię ale chciałabym zostać u rodziców chociaż 3 dni... zobaczymy jak sie bede czuła.

dorbie lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez są tak aktywne w brzuszku w nocy? Ja obudziłam się o 2:40 i zasnac nie mogłam, ale co Wojtuś wyprawiał w tedy w brzuszku to głowa mała.

dorbie lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby synek byl juz noworoczny, ale nie wiem czy dotrwam;) a na zwolnieniu ostatnie co robie to wylegiwanie sie pod kolderka:( dzis oddalam mocz na posiew i jesli wyjda jakies bakterie, to wezme antybiotyk, a jak nie to, powtorze wyniki... wizyte mam dopiero za tydzien, mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie spokojniej, ale skurcze coraz nieprzyjemniejsze mnie lapia:/
    W rossmanie jest promocja na plyn bobini polecany przez Sroke, z karta rossne jest jeszcze taniej;)
    A czy jak macie anemie to dokuczaja wam mroczki przed oczami, kolatanie serca i czasem brak oddechu? hardcorowo sie wtedy czuje, ale ponoc tak czesto jest. Po jakim czasie brania zelaza sie Wam polepszyly wyniki? ja biore juz 600% normy, mam nadzieje, ze poskutkuje;)
    Bacha u mnie ostatnio synek cos mniej aktywny jest, ale staram sie sobie nie wkrecac, ze cos jest zle, wczesniej szalal bez wzgledu na pore, a teraz tylko czasem da znac o sobie:( Mam nadzieje, ze to normalne i ze dlatego, ze niby ma mniej miejsca...jak myslicie?

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno normalne, gin mi mówił że tak może być, że dzieci więcej śpią jak są większe.

FasUla lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak bylo po urodzniu tez hehe:) maz Wasz bierze wolne 2 tyg urlopu po porodzie Waszym? ja sie zastanwiam czy zostawiac ten urlop na wakacje, to jest platne przez ZUS prawda? i to jest 80% czy 100%? musze cos przygotowac pomrozonego i zawekowanego na czas po porodzie... a Wy jak planujecie? na pewno nie chcialabym zeby byla ze mna mama albo tesciowa...

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam razem z moimi rodzicami więc mama na pewno pomoże. :) choć czasu na to i tak dużo nie będzie miała bo pracuję po 10 godzin więc większość czasu z dzieckiem będę sama

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha- ja tak mam - Toska fiks w nicy i rano...

Fasula, ja używam bobini wlasnie i sobie chwale, rączki tez jej tym myje, tylko chusteczki sa dla mnie slabe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:47

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

dorbie lubi tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi rodzice/teściowie mieszkają 300 km od nas więc święta spędzamy sami. Kilka osób jest chętnych żeby przyjechać zaraz po porodzie do pomocy, więc będę losować i robić zapisy:)

Magdalena83, Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja donoszoną wg kalendarza mam 4 stycznia, ale pamiętam jak dziś moja gin do której chodziłam mówiła, że w święta już będzie donoszona..zobaczymy jak to będzie :)
    Ja mroczków nie mam, ale zadyszka, ciężki oddech..pewnie i przez anemię i jakiś ucisk na przeponę...a jaką macie hgb? bo ja 10,6 i słabo rośnie :(
    W grudniu też planuję sobie porobić jakieś mięsa i pomrozić właśnie żeby były po porodzie, żeby chociaż tym sobie jakoś pomóc :) no i moja mama pewnie z nami będzie :) mamy o tyle dobrze (albo i nie :P ) , że mieszkamy na jednym osiedlu więc ułatwi to wiele spraw jak urodzę :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam hemoglobine 11,4 wiec, ale hematokryt dosc niski...
    moja mama teraz blisko mieszka ale po przeprowadzke bede na drugim koncu miasta
    kiedy bedziecie wybierac przychodnie i pediatre dla dziecka?ponoc nie musi byc na nfz ale warto wiedziec, gdzie jest najblizsza i tam ze szpitala idzie karta szczepien?jeszcze musze polozna srodowiskowo zalatwic a za 2 tyg chyba zaczne masac krocza, Wy tez planujecie czy odpuszczacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje, że z wiekiem ciąży mały będzie więcej spał bo jak nie to mi brzuch rozsadzi :P już teraz są takie momenty, że jak mnie trzepnie, to głowa mała :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o anemię. To mam sposób:
    Gorzka czekolada 90% kakao popijane sokiem z pomarańczy lub cytryny,
    Płatki posypane czystym kakao z nasionami goji,
    same nasiona goji,

witamina C sprzyja wchłanianiu żelaza.

Sok z buraków jeszcze. Moja siostra świeżo wyleczyła anemię i jestem na bieżąco

I mam zajebistą morfologię:)

Ja mam tylko problem z magnezem, te skurcze łydek, biodra i dłoni mnie męczą.
    Nie mam na to sposobu. łykam magnez i trochę pomaga...

ania.g lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów, mała stopami uderza mnie już w cycki. Strasznie ma wysoko nogi. To znaczy takie mam wrażenie:)

Ma dni spokoju, gdzie rusza się delikatnie a ma dni szaleństwa. W noc i dzień. I w ta noc też szaleństwo. Jakby się z kimś biła.

dorbie lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ