X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, tak wybierasz przychodnie i szpital przesyła dokumenty. Nie musi byc na NFZ, nasza nie jest, np. choć tez świadczy w ranach NFZ uslugi

FasUla lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, mój też tak szaleje :)
    Ja wstałam o 4 na siku, to potem nie mogłam zasnąć, bo tak szalał, a brzuch cały mi skakał :)

FasUla - tak, mój mąż od razu bierze te 2 tygodnie, bo chcę żeby był z nami od razu, b jednak pomoc będzie mi potrzebna, bo czy po CC czy po SN, to jednak ta ruchliwość będzie ograniczona.

Viki, mi gin zwiększył i biorę rano 1x Magnellę, w południe 2x Aspargin, wieczorem 1x Magnellę i jest trochę lepiej.

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tą magnellę kupię. Bo w każdej aptece mi dają magne b6 a one jakieś słabe są i 8 ich trzeba jeść to po 7 dniach mam po paczce...

Boję się trochę tej mojej cesarki:/ Ma któraś jakieś przyjemne wspomnienia, żeby pocieszyć?

Bo na razie to wiem, że ból, krew i zgrzytanie zębów. No i brak mleka.:/

Im więcej czytam tym bardziej jestem przerażona. A nie mam wyjścia.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki na skurcze pomaga magnez i wapn rowniez, ja mam silne skurcze lydek w nocy i gin mowi, zeby sobie nie zalowac magnezu.
    Co do anemii to sama dieta sie tego u mnie chyba nie wyleczy, tym bardziej jak wciaz jeszcze zwracam to co jem:/moze nie tak czesto jak wczesniej, ale wciaz mi nie przeszlo. A anemia sprawia, ze nie masz apetytu i mimo ze staram sie jesc na sile, to dla mnie jest to droga przez meke i cos jak jedzenie papieru. Takze zelazo w tabletkach jest dla mnie wygodniejsze;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Może tą magnellę kupię. Bo w każdej aptece mi dają magne b6 a one jakieś słabe są i 8 ich trzeba jeść to po 7 dniach mam po paczce...

Boję się trochę tej mojej cesarki:/ Ma któraś jakieś przyjemne wspomnienia, żeby pocieszyć?

Bo na razie to wiem, że ból, krew i zgrzytanie zębów. No i brak mleka.:/

Im więcej czytam tym bardziej jestem przerażona. A nie mam wyjścia.

Absolutnie nie mam takich wspomnień! Viki, ja miałam cesarkę i dziękuje Bogu, ze sie udało. Na sali śmialiśmy sie cały porod, rozmawialiśmy. Nic nie bolało. Potem wiadomo, bolało, ale bez przesady, na oaracetamolu wytrzymałam. Pionizowanie troche słabe, ale do przeżycia. Podnosiłem dziecko, zajmowałam sie od razu po wstaniu, pokarm bez problemu odrazu i do końca karmienia miałam tyle, ze dwójkę bym wykarmiła . Teraz tez cc i sie bardzo cieszę;) moja siostra tez nie wyobraża sobie rodzic inaczej. Jak po porodzie słyszałam te jęki inkrzyki rodzących, to nigdy, przenigdy SN, śle mój mauz wiedział to odbpoczatku i byliśmy przygotowani nawet na porod płatny byle mieć cc

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, a z tym 2 tygodniowym urlopem to jest tak, że musi w jednym ciągu wybrać? Czy może po trochu?
    Na urodzenie dziecka przysługuje 2 dni wolnego więc dobrze by było, żeby chciało się urodzić w ciągu tygodnia bo w weekend mąż raczej nie pracuje. A o tych 2 tygodniach nie myślałam kiedy by je mógł wziąć i kiedy będzie lepiej..

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dwoch tyg, to mój weźmie pózniej, tak, jak z Zuza - akurat sie przydało jak wracałam do pracy;) musi byc ciągiem dwa tyg

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, to jest 10 dni pod rzad czyli 2 tygodnie;)
    my chyba myslimy zeby na wakacje zachowac...ja na razie mysle,ze bede twarda i dam sobie rade sama, najwyzej dom bedzie wygladal jak pobojowisko;)
    Ja o porodzie na razie nie mysle i mam zamiar wytrwac w tym jak najdluzej;) bedzie lepiej dla mojej glowy. Co do bolu, to nigdy nie mialam zlamanej reki ani nie bylam w szpitalu, nawet mnie zab jakos bardzo nie bolal, nie mialam zadnej kanalowki, wiec szczerze mowiac malo bolu fizycznego przezylam i nie wiem ile umiem wytrzymac... ale na razie o tym mysle, bo i tak nie wiem czego moge sie spodziewac, ponoc nie da sie tego wyobrazic wczesniej, wiec nawet nie probuje;) bedzie co ma byc, byle zakonczenie szczesliwe.

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka to jest pocieszające:) Bo boje się że nie dam rady dzieckiem się zająć.
    Miałam już taką operacje ale trwała 3-4 godziny w pełnej narkozie. I na pewno to było gorsze. Na następny dzień pionizowali, ale dzieckiem bym sie wtedy nie zajęła.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapytam nieśmiało- czy macie tez problemy z wypróżnianiem? Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie? ( nie biorę żelaza, a mimo to jest mi ciężko na żołądku i jelitach :(

sylwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przez pierwszy dzien zelaza, ale teraz jest ok, zawsze na wieczor jem jablko i sliwki, czasem tez nektarynke, na sniadanie owsianke, staram sie chodzic szybkim marszem przez minimum 1 h dziennie i jest w porzadku. Mysle, ze mozesz sprobowac z jablkiem i sliwkami, u mnie zdaja bardzo dobrze egzamin;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja klin miałam, uzywałam i bardzo sobie chwaliłam ;) teraz też tak bede.

A powiedz mi tej poduszki używałaś cały czas czy może wyciągałaś ją w ciągu dnia czy na noc? Bo zastanawiam się czy można ją używać cały czas?

a.png
    a.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja mialam przez pierwszy dzien zelaza, ale teraz jest ok, zawsze na wieczor jem jablko i sliwki, czasem tez nektarynke, na sniadanie owsianke, staram sie chodzic szybkim marszem przez minimum 1 h dziennie i jest w porzadku. Mysle, ze mozesz sprobowac z jablkiem i sliwkami, u mnie zdaja bardzo dobrze egzamin;)

FasUla, jem jabłka, śliwki suszone; piję ponad 2 litry wody, wodę z ogórków kiszonych.Na śniadanie jogurt naturalny z pestkami dyni i słonecznikiem.
    Codziennie jest olej kokosowy, co drugi dzień olej lniany..
    Czasami jest ok, a są dni, że jest mega cięzko :(

sylwia
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli troszke brzuch dzis z prawej strony, tak jakbym w nocy sobie ugniotla, albo naciagnela. Albo maly mnie skopal w nocy. W ogole to mi sie macica rozeszla bardziej wszerz niz wzdluz. I maly siedzi jakos tak bokiem bo jak sie wypnie to kolo pepka z prawej strony czuje jego plecki/pupke no i nogami mi daje z prawej strony w kierunku plecow.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę obecną nie chciałabym ani teściowej ani mamy, dopiero jak już nie będę dawała rady to poproszę kogoś o pomoc, ale wolałabym nie.

bacha8709 lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi wlasnie posciel do lozeczka, bardzo ladna, smierdzi nowoscia ale sie wypierze i bedzie super. Zamawiakam stad
    http://allegro.pl/baby-raj-14-el-posciel-haft-120x90-moskitiera-i5696843031.html
    Wzor myszki w groszki, mam jedna sciane w tapete w groszki bedzie pasowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:23

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam glupie pytanie. Myslicie ze moge isc do gina nie ogolona calkiem do zera? Bo jak sie ogole to pozniej tydzien czasu mam na wzgorku czerwone krostki i czuje mega dyskomfort i tak jest po kazdym goleniu od miesiaca, cierpie potem:-(

AŚ_KA lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik a próbowałaś na czczo jeść kiwi? Jego działanie ma zbawienny wpływ na perystaltykę jelit a dodatkowo jest to niezla dawka witaminy c, potasu i kwasu foliowego. Kilkudniowa kuracja powinna przynieść porządany efekt czyli nie tylko poprawić pracę jelit ale również rozwiazać już istniejące problemy. Możesz też spróbować na czczo wypijać szklankę wody z cytryną i miodem. Osobiście polecam jednak kiwi ze względu na szerszy zakres działania :D

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Zadam glupie pytanie. Myslicie ze moge isc do gina nie ogolona calkiem do zera? Bo jak sie ogole to pozniej tydzien czasu mam na wzgorku czerwone krostki i czuje mega dyskomfort i tak jest po kazdym goleniu od miesiaca, cierpie potem:-(

Myślę że oczywiście że możesz zwłaszcza jeżeli później masz cierpieć...sama mam wrażliwa skórę od jakoegoś czasu więc poprostu depiluje sie na dzień lub dwa przed wizytą żeby nie mieć krostek.

natalka0887 lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Myślę że oczywiście że możesz zwłaszcza jeżeli później masz cierpieć...sama mam wrażliwa skórę od jakoegoś czasu więc poprostu depiluje sie na dzień lub dwa przed wizytą żeby nie mieć krostek.
    Ja depiluje sie tego dnia co mam wizyte, ale krostki wychodza po kilku dniach, jskby zapalenie mieszkow wlosowych. Z tego tytulu brwi np robie tylko peseta bo po wosku robia mi sie wulkany, na nogach wosk tez nie wychodz mi na zdrowie:'(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ