X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wieści :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spedzimy w domu. Mam przeczucie ze rozpakuje sie juz w grudniu a jak nie to i tak nigdzie juz nie pojedziemy . Bedziemy podziwiac fajerwerki przez okna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termin na 10.01 ale na sylwestra w tym roku nie licze bo pewnie bedziemy jeszcze w dwupaku;) ale siły i ochoty nie bedzie, wiec zaprosimy znajomych do siebie:)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Pytam bo nam sie marzy taka mala roznica wieku wlasnie rok tak jak bedzie u ciebie. Tylko to wszystko zalezy od porodu i jak sie bede czula po, i oczywiscie jak sobie bede radzic z pierwszym dzieckiem :)

U nas bedzie równo 1,5 roku (a miałam ciecie), chyba, ze rozpakuje sie w grudniu, to rocznikowo bedzie rok.

Viki, zgadzam sie z tobą - lekarze mówią, ze kobiety panikują, a niejednokrotnie to oni straszą...a kobiety rodzą od dawien dawna...mój tata mawua, ze co ma byc to bedzie i jak ma sie stać, to sie nie uniknie, wiec nie ma co sie tak spinać i moze cos w tym jest, bo juz nue raz sie przekonałam, ze ja uważam, staram sie, etc. I zawsze cos, a niektorzy maja w nosie i jest okej.

tygrys73 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    cos w tym jest, bo juz nue raz sie przekonałam, ze ja uważam, staram sie, etc. I zawsze cos, a niektorzy maja w nosie i jest okej.

też zauważyłam tę zależność ;)

bbe73a0022.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do pielęgnacji skóry masło czy olej kokosowy? I jakiej firmy najlepszy? :) Chciałabym kupić ale trochę tego jest na rynku i nie chcę kupować kota w worku :D :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja mam termin na sylwestra a u nas w rodzinie większość sie rodzi i umiera w swieta wiec może będzie prezent pod choinke. Wolałabym przed swietami bo chwilę przed terminem nie pojedziemy do rodzin 80 km :(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, że młody albo urodzi się w święta, albo sylwestra, albo w dzień terminu albo w ogóle 2 tyg po terminie :D on od początku lubi się "pokazać" hah

odebrałam wynik tsh, mi prawie w ogóle w ciąży nie rośnie!! miałam podniesioną dawkę z 75 na 100 bo wynik 3 z kawałkiem miałam i po miesiącu spadło moocno, a po kolejnym (4 tyg temu) wręcz do 0,12 wiec zmniejszyłam dawkę do 100 na zmiane z 75 i dziś mi "urosło" do oszałamiających 0,227! o!

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Dziewczyny co polecacie do pielęgnacji skóry masło czy olej kokosowy? I jakiej firmy najlepszy? :) Chciałabym kupić ale trochę tego jest na rynku i nie chcę kupować kota w worku :D :)

Ja stosuje olej kokosowy firmy Efavit, jak do tej pory nie pojawiły się rozstępy ;)
    Ostatnio kupiłam olejek z migdałów, jestem w trakcie użytkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:43

Magdalena83 lubi tę wiadomość

sylwia
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a czesto odwiedzasz endo?ja to jak mam w normie tsh to nie chodzę..a od początku ciazy mam w okolicach 1.5

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowaliście pościel na Allegro?? Kupiła bym ze 2komplety ale boje sie ze przyjdą sztuczne i przezroczyste...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny kupowaliście pościel na Allegro?? Kupiła bym ze 2komplety ale boje sie ze przyjdą sztuczne i przezroczyste...
    Ania ja kupowałam i jest ok :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam, troszkę sztywnawa po wypraniu ale jest ok :)

bbe73a0022.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sylwester na kanapie w domu. Nie lubimy wielkich imprez i bali. Z fajerwerków nie strzelamy bo mamy dwa psy i wiemy jak one bardzo się tego boją. Mam nadzieję że jeszcze będę w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:26

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Anulka a czesto odwiedzasz endo?ja to jak mam w normie tsh to nie chodzę..a od początku ciazy mam w okolicach 1.5
    byłam raz jak miałam ten wynik ponad 3, zrobiła usg tarczycy, powiedziała co robić przy jakich wynikach i tyle :P sama kontroluję i dawkę ustalam..

tygrys73 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas sylwester co roku w domu z dziećmi :) nie pijemy od lat alkoholu więc wszystkie imprezy ze znajomymi praktycznie odpadają, z resztą, lubimy razem spędzać ten czas, więc nie problem :)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania ja kupowałam i jest ok :)
    A podasz sprzedawcę??szukam i szukam i nie moge sie zdecydować:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby bardzo chcę do stycznia donosić małego, ale z drugiej strony.. chciałabym, żeby przed świętami się urodził.. w tym roku będą pierwsze święta po śmierci teścia (mieszkaliśmy razem, mój mąż bardzo był z nim związany) i wiem, że będą cholernie ciężkie i smutne, dlatego podświadomie bym chciała chyba, żeby mały już był, żeby w te święta wnieść trochę radości...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    A podasz sprzedawcę??szukam i szukam i nie moge sie zdecydować:(

:))) http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11929681

Ja też się nie mogłam zdecydować :) jest ogromny wybór i duża rozpiętość cenowa...ale już na szczęście mam to za sobą i nie oglądam pościeli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:29

Ania:D lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka w takiej sytuacji to faktycznie lepiej gdyby Szkrab był w domu już na Święta ... ale wiadomo, że i tak na to wpływu nie mamy ...no chyba, że będziesz intensywnie sprzątać przed Świętami to możesz przyspieszyć poród ;)

Ja już bym chciała być po porodzie :( dzisiaj nawet mi się śniło,że urodziłam ojej i to sn i bezboleśnie !! :))

bacha8709 lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ