X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wieści :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spedzimy w domu. Mam przeczucie ze rozpakuje sie juz w grudniu a jak nie to i tak nigdzie juz nie pojedziemy . Bedziemy podziwiac fajerwerki przez okna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termin na 10.01 ale na sylwestra w tym roku nie licze bo pewnie bedziemy jeszcze w dwupaku;) ale siły i ochoty nie bedzie, wiec zaprosimy znajomych do siebie:)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Pytam bo nam sie marzy taka mala roznica wieku wlasnie rok tak jak bedzie u ciebie. Tylko to wszystko zalezy od porodu i jak sie bede czula po, i oczywiscie jak sobie bede radzic z pierwszym dzieckiem :)

U nas bedzie równo 1,5 roku (a miałam ciecie), chyba, ze rozpakuje sie w grudniu, to rocznikowo bedzie rok.

Viki, zgadzam sie z tobą - lekarze mówią, ze kobiety panikują, a niejednokrotnie to oni straszą...a kobiety rodzą od dawien dawna...mój tata mawua, ze co ma byc to bedzie i jak ma sie stać, to sie nie uniknie, wiec nie ma co sie tak spinać i moze cos w tym jest, bo juz nue raz sie przekonałam, ze ja uważam, staram sie, etc. I zawsze cos, a niektorzy maja w nosie i jest okej.

tygrys73 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    cos w tym jest, bo juz nue raz sie przekonałam, ze ja uważam, staram sie, etc. I zawsze cos, a niektorzy maja w nosie i jest okej.

też zauważyłam tę zależność ;)

bbe73a0022.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie do pielęgnacji skóry masło czy olej kokosowy? I jakiej firmy najlepszy? :) Chciałabym kupić ale trochę tego jest na rynku i nie chcę kupować kota w worku :D :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja mam termin na sylwestra a u nas w rodzinie większość sie rodzi i umiera w swieta wiec może będzie prezent pod choinke. Wolałabym przed swietami bo chwilę przed terminem nie pojedziemy do rodzin 80 km :(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem, że młody albo urodzi się w święta, albo sylwestra, albo w dzień terminu albo w ogóle 2 tyg po terminie :D on od początku lubi się "pokazać" hah

odebrałam wynik tsh, mi prawie w ogóle w ciąży nie rośnie!! miałam podniesioną dawkę z 75 na 100 bo wynik 3 z kawałkiem miałam i po miesiącu spadło moocno, a po kolejnym (4 tyg temu) wręcz do 0,12 wiec zmniejszyłam dawkę do 100 na zmiane z 75 i dziś mi "urosło" do oszałamiających 0,227! o!

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Dziewczyny co polecacie do pielęgnacji skóry masło czy olej kokosowy? I jakiej firmy najlepszy? :) Chciałabym kupić ale trochę tego jest na rynku i nie chcę kupować kota w worku :D :)

Ja stosuje olej kokosowy firmy Efavit, jak do tej pory nie pojawiły się rozstępy ;)
    Ostatnio kupiłam olejek z migdałów, jestem w trakcie użytkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:43

Magdalena83 lubi tę wiadomość

sylwia
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a czesto odwiedzasz endo?ja to jak mam w normie tsh to nie chodzę..a od początku ciazy mam w okolicach 1.5

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowaliście pościel na Allegro?? Kupiła bym ze 2komplety ale boje sie ze przyjdą sztuczne i przezroczyste...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny kupowaliście pościel na Allegro?? Kupiła bym ze 2komplety ale boje sie ze przyjdą sztuczne i przezroczyste...
    Ania ja kupowałam i jest ok :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam, troszkę sztywnawa po wypraniu ale jest ok :)

bbe73a0022.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sylwester na kanapie w domu. Nie lubimy wielkich imprez i bali. Z fajerwerków nie strzelamy bo mamy dwa psy i wiemy jak one bardzo się tego boją. Mam nadzieję że jeszcze będę w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:26

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Anulka a czesto odwiedzasz endo?ja to jak mam w normie tsh to nie chodzę..a od początku ciazy mam w okolicach 1.5
    byłam raz jak miałam ten wynik ponad 3, zrobiła usg tarczycy, powiedziała co robić przy jakich wynikach i tyle :P sama kontroluję i dawkę ustalam..

tygrys73 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas sylwester co roku w domu z dziećmi :) nie pijemy od lat alkoholu więc wszystkie imprezy ze znajomymi praktycznie odpadają, z resztą, lubimy razem spędzać ten czas, więc nie problem :)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Ania ja kupowałam i jest ok :)
    A podasz sprzedawcę??szukam i szukam i nie moge sie zdecydować:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby bardzo chcę do stycznia donosić małego, ale z drugiej strony.. chciałabym, żeby przed świętami się urodził.. w tym roku będą pierwsze święta po śmierci teścia (mieszkaliśmy razem, mój mąż bardzo był z nim związany) i wiem, że będą cholernie ciężkie i smutne, dlatego podświadomie bym chciała chyba, żeby mały już był, żeby w te święta wnieść trochę radości...

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    A podasz sprzedawcę??szukam i szukam i nie moge sie zdecydować:(

:))) http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11929681

Ja też się nie mogłam zdecydować :) jest ogromny wybór i duża rozpiętość cenowa...ale już na szczęście mam to za sobą i nie oglądam pościeli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:29

Ania:D lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka w takiej sytuacji to faktycznie lepiej gdyby Szkrab był w domu już na Święta ... ale wiadomo, że i tak na to wpływu nie mamy ...no chyba, że będziesz intensywnie sprzątać przed Świętami to możesz przyspieszyć poród ;)

Ja już bym chciała być po porodzie :( dzisiaj nawet mi się śniło,że urodziłam ojej i to sn i bezboleśnie !! :))

bacha8709 lubi tę wiadomość

f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ