Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia:D wrote:To koniecznie do lekarza...kurcze strasznie to brzmi...moze jakas reakcja pokarmowa?? W ciazy moze uczulić cis co nigdy nie uczulalo...nie masz przy tym jakis duszności?? Mi zawsze pomagał puder w płynie kupno sie wysmaruj on tak fajnie chłodzi...
Nie miałam duszności ani nie jadłam ostatnio nic nowego co mogłoby mnie uczulić
aa i dr kazała pic wapno 3xdziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:51
-
Felicity nie mam pojęcia co to...
Dexavenem się nie przejmuj ja dostałam cztery zastrzyki dla dobra maluszka.p jak było zagrożenie porodem. Teraz jakby co jest dzidzia chroniona i płucka szybciej się rozwiną. Tylko powinni dać pełną dawke chyba.. -
nick nieaktualnytygrys no wlasnie sie zastanawiam jak to jest z tym Dexavenem.. tez mi sie wydaje ze jak juz to raz bylo podane to teraz powinnam dostac resztę, dlatego tez chce isc dzis do gina, zobacze co on powie.. Nie mam pojęcia jak to jest jesli mialabym np potem miec podawane sterydy na rozwoj pluc- czy wtedy ta dawka na izbie przyjec tez bedzie liczona czy jak..
-
kamila dlatego ja tak bardzo restrykcyjnie nie podchodze do diety cukrzycowej, jedynie ogólnie przestrzegam zasad bo normy są mocno obniżone co też powiedział mi mój gin. Po prostu 2 lata temu byłybyśmy zdrowiutkie a teraz wisi nad nami afisz "ciężarówka z cukrzycą"
Beatrice kawał chłopa z Twojego maluchaTy sie martwisz o poród naturalny, a ja się modlę żeby mnie nie pocięli
Viki widzę nie tylko ja mam już przygotowane ubranka
magdalena ja miałam teraz w 25, wcześniej w 22, a kolejne mam w 28. Tyle, że ja chodze prywatnie i na każdej wizycie mam usg
Zojeczka ja nie pomogę, u nas nie ma konfliktu, na szczęście ma rh+
mama wodę morską do noska kupię, po czopki i mleko zawsze można podjechać do apteki więc to na razie zostawiam
ktosik u mnie w szpitalu swoje ubranka są tylko na wyjście a tak to dziecko jest ubierane w szpitalne13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
Hello
Od 9 rano juz siedzę w szpitalu na Karowej. Nie sądziłam ze tak będzie tu wesołoPrzyjęli mnie bardzo szybko i gdzieś po drodze mnie zgubili
Kazali mi zostać gdzieś w gabinecie gdzie zrobili mi ktg... no i zapomnieli o mnie
Ponoć mnie szukali oO. Tyle ludzi to nie widziałam i nie chodzi mi o pacjentów ale o studentów. Dwa razy mierzyli mi ciśnienie bo jedna wie lepiej od drugiej. Teraz czekam przed gabinetami, mam nadzieje ze czekam już na szkolenie nt cukrzycy i tym razem nie zapomnieli o mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:44
-
Felicity współczuję tej nocy dzisiejszej
dobrze, że teraz ustępuje zaczerwienienie ale koniecznie idź dzisiaj do lekarza!!
Dlaczego w ciąży łapiemy wszystko co możliwe do złapania?kurde moja szwagierka do końca ciąży latała, wszystko robiła, świetnie się czuła..a my leżymy, stękamy, jękamy
echh sprawiedliwość
Ja już muszę leżeć do końca ciążyw sobotę poszłam do sklepu i ledwo do domu wróciłam tak mnie brzuch bolał
także moje wyjścia z domu ograniczą się tylko do wizyt u lekarza...
W Łodzi też śnieg z deszczem pada -
nick nieaktualnyDziewczyny czy ktoras brala duomox w ciazy?gin mi zlecil przez to crp i nie wiem czy brac, bardzo sie martwie:( w ogole mam wrazenie jakby brzuch mi opadl, dzidzius wciaz mniej sie rusza i poza tym ostatnio mam jakies silne skurcze:( jeszcze mama mnie nastraszyla wszystkimi mozliwymi wadami u dziecka przy braniu antybiotyku, a gin, ze jak nie wezme, to moze dojsc do przedwczesnego porodu:( i co mam zrobic:(
-
nick nieaktualnyFasUla skoro zlecił Ci to gin to chyba wie, że to nie zaszkodzi dziecku?
Duomox to chyba najbezpieczniejszy z antybiotyków..ja na poczatku ciazy bralam Rovamycine (zapalenie gardla,krtani)
A dużo mialas podwyzszone to CRP? bo ja mialam 10,90 (a norma do 10)
i co gin powiedzial na te skurcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:02
FasUla lubi tę wiadomość
-
hej, przypadkiem weszłam na Wasza stronke, ja jestem w lutowkach
ale widze ze piszecie o duomoxie - moja kolezanka w 7 miesiącu czy w 6 (nie pamiętam) go brala i dzidzia jest cala i zdrowaFasUla, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalena83 no niestety takie to życie niesprawiedliwe
ale co zrobić.. ja też muszę leżeć, ze względu na króciutką szyjkę i twardnienia brzucha
Dziewczyny ale mi sie w nocy mała wierciła jak juz wróciliśmy z IP po zastrzyku, chyba czuła moje nerwy prawda? tak sie wierciła jakby chciala na serio wyjść -
nick nieaktualnyTylko ja ostatnio bralam antybiotyk chyba 15 lat temu, moje crp 8,12 a leukocyty 14,7 i boje sie, ze ten antybiotyk jest na wyrost troche, bo nie jest tak zle, a z drugiej strony jak nie bede tego leczyc, to moze sie pogorszyc. Martwie sie, bo po prostu nie moge sie domyslic jaka ja mam ta infekcje, jak czuje sie dobrze, zeby mam ok, katar jak katar, ale nie mam goraczki, wiec czego ta infekcja? Mialam nadzieje, ze do konca uda mi sie przejsc na dobrych wynikach i bez lekow:( mam wyrzuty sumienia, ze cos za malo dbalam o dziecko i dlatego tak sie pogorszyly te wyniki:(
Felicity w sumie nie mowilam o tych skurczach bo nie wiem czy to nie od zelaza jakies dolegliwosci jelitowe?trudno mi to jakos juz rozroznic, czasem mam super twardy caly brzuch, ale moze to przez to, ze sie denerwuje:(czy moze jakies wzdecie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:15
-
A poza tym podwyższone crp w ciąży to norma. Zdaje się ze chyba do 10 to jest ok
Znalazłam tez ze norma leukocytow w ciazy jest do 15 tys. Wiec teraz już w ogóle nie wiem o co chodzi twojemu ginowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:21
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFelicity a Ty idziesz dzis do gina?przyjmie Cie wczesniej z ta pokrzywka?jak po zastrzyku sie wiercila, to moze czula, ze mam zdenerwowana, a teraz tez szaleje czy normalnie sie rusza?
ja nie wiem czy juz sobie nie wmawiam tego, ze brzuch nisko to jest mozliwe, ze spadnie w 7 miesiacu? -
nick nieaktualnyNo wlasnie mandragora tez mi sie tak wydaje...ze moje crp nie jest takie zle tylko teraz sie boje ze jak nie wezme to pogorsze sprawe a jak zapytam kogos innego, to lekarz stwierdzi ze mu sie ufam, bo bedzie wpis w karcie... z drugiej strony prywatnie to tez mnie ktos przyjmie za pare dni, bo tak to nie ma terminow, a nie wiem czy mam czekac:( Ech musze kogos chyba jeszcze z lekarzy sie poradzic:/bo na pewno nie bede jechala na ip, wtedy to dopiero sie czyms na serio zaraze w taka pogode.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie, no to ja tfutfu znoszę ciąże raczej dobrze. Nadal siedzę w pracy.
Brzucha u mnie nie było prawie wcale do końca 6 miesiąca. Teraz się pojawił.
Nie dolega mi nic. Jakbym w ciąży nie była. Zostały 3 miesiące. I jestem zaskoczona, że tragedii nie ma.
Współczuje każdej, bo każdy ból zawsze łączy się z nerwami o dziecko.
Na razie dziękuję Bogu, że jest ok. Ale wiem, że to bywa ulotne
Co do tych cukrzyc ciążowych, tsh i innych pierdół, uważam, że strasznie lekarze przesadzają. I w większości to głupie wymysły tych obniżonych norma dla kobiet w ciąży.
Moja mama nie miała ani jednego usg. Ani jednej witaminy nie łykła ani kwasu foliowego. A jedyny test jaki u niej wykonali to morfologię. Urodziła o czasie mnie zdrowąBeatrice, bacha8709, monika_89, Summerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny