X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cie, czasem na ip potrafia byc tak nieprzyjemni, ze czlowiek pozniej nie jedzie, a przeciez to jest stres i kazdy chce wiedziec czy z dzieckiem wszystko ok i nie przyjezdza tam dla rozwywki:/ To dobrze by bylo jakby gin Cie dzis przyjal:)
    a od kiedy masz taki opadniety brzuch?ja bardzo nie chce rodzic wczesniej:( kupujemy mieszkanie na kredyt, czeka mnie przeprowadzka, malowanie, remont, kupienie mebli do pokoju dziecka:( jeszcze nie mam wozka i naprawde nie jestem przygotowana... dzis kupilam puszke mleka na wszelki wypadek, zeby pozniej po nocy nie biegac

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny czy ktoras brala duomox w ciazy?gin mi zlecil przez to crp i nie wiem czy brac, bardzo sie martwie:( w ogole mam wrazenie jakby brzuch mi opadl, dzidzius wciaz mniej sie rusza i poza tym ostatnio mam jakies silne skurcze:( jeszcze mama mnie nastraszyla wszystkimi mozliwymi wadami u dziecka przy braniu antybiotyku, a gin, ze jak nie wezme, to moze dojsc do przedwczesnego porodu:( i co mam zrobic:(
    Ja bralam w 1 trymestrze e"ksperymentalnie" bo mialam 5 krwawien i nic nie pomagslo. Lekarz mowi ze moze jakies bakterie mam i powoduja skurcze i stad krwiaki sie robia. Po tygodniu wszystko przeszlo i nie wrocilo

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlugo bralas?10 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    a od kiedy masz taki opadniety brzuch?ja bardzo nie chce rodzic wczesniej:( kupujemy mieszkanie na kredyt, czeka mnie przeprowadzka, malowanie, remont, kupienie mebli do pokoju dziecka:( jeszcze nie mam wozka i naprawde nie jestem przygotowana... dzis kupilam puszke mleka na wszelki wypadek, zeby pozniej po nocy nie biegac
    ja od samego początku mam taki brzuch.. w 6miesiacu to wyglądalam jakbym po prostu sie przejadla, ale lekarz nigdy nic nie mowil ze cos jest nie tak ze tak nisko więc jakos sie tym nie przejmuje. Teraz troszke ruszyl do przodu, robi mi sie taka piłeczka a moja waga dalej sporo na minusie sprzed ciąży.

My tez jeszcze nie mamy wózka. Ja po tych moich informacjach o skroconej szyjce pozamawialam takie najwazniejsze rzeczy do szpitala itd. zawsze daje to odrobine spokoju
    FasUla a planujesz karmic piersią czy od razu MM?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje karmic piersia; mam nadzieje, ze conajmniej do 6 mca zycia, ale mleko kupilam na wszelki wypadek, gdyby byl jakis straszny horror czy jakis problem, slyszalam, ze czasem dobrze jest miec na zapas, licze, ze sie nie przyda, ale bede spokojniejsza w razie gdyby mi nie wychodzilo;) takze kupilam jakas jedna najmniejsza puszke enfamilu 0-6 i zobaczymy...
    Tez zamowilam u swiat dziecka, ciekawe czy szybko przyjdzie. Wozek mialam miec od rodziny uzywany, ale oni sa w innym dalekim miescie i nie wiem kiedy zdaze go odebrac.
    A podklady do szpitala na lozko bierzecie czy tam beda zapewnione?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez od początku mam niziutko brzuch. I jak wstaje to zawsze napiety jest i ciąży mi do dolu. I mam malutki brzuch.

Ja podklady kupilam

Bylam już tyle razy w szpitalu i nieraz opieki to nie ma wcale a nie chce sie taplać we krwi..

A mleczko dają w szpitalu z tego co wiem enfamil. Ale zawsze proszą mamy zeby chociaz strzykawke wycisnela swojego. Kazda kropelka się liczy zwłaszcza u wcześniaków
    Ja tez boje się przedwczesnego porodu przezte skurwcxe ale nie mozemy sied stresowac

FasUla, ania.g lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys a ile podkladow sie przyda mniej wiecej?jakies hurtowe ilosci czy wystarczy kilka?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, tak mała jest w dalszym ciągu owinięta pępowina, ale póki co przepływy w normie a na usg jestem co 2 tygodnie ;)więc oby tak dalej. Porodu naturalnego nie planuję wiec mam nadzieje ze będzie oki.
    A teraz w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu. a udało się jakimś cudem ;) Bo wcześniej nie było tak kolorowa- Hania po prawie dwóch latach starań, a Staś po iui i stymulacji. Miesiączkę dostałam jakoś 6 tyg po odstawieniu od piersi. 18.01 urodziłam Stasia, a w maju byłam już w ciąży ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula jak podkładów kupisz więcej to wykorzystasz później dla dziecka. Ja pupę Stasiowi na nich wietrzyłam więc kupowałam w ilościach hurtowych ;)

FasUla lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Beatrice jeśli nie planujesz wcale karmić to pomyśl może o jakiejś blokadzie farmakologicznej laktacji, w razie gdyby jednak się pojawiła ;) Jak odstawiałam młodego to brałam dostinex.

naali13 lubi tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do konfliktu to u mnie też jest taka opcja. Z tego co moja gin mówiła to że teraz właśnie nie dają tej immuno w 28 tyg, tylko jeśli ktoś chce to kupuje. Powiedziała, że jeśli pojawiłoby się krwawienie to od razu do szpitala i tam dają za free. Zresztą leżałam w 6 i w 23 tyg w szpitalu i dostałam po zastrzyku, także na pewno wszystko będzie dobrze:)
    U nas w Łodzi pada śnieg od rana...

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, dziwi mnie, że masz tak niskie CRP i już gin panikuje.
    Ja cały czas miałam 10-11, ostatnio nawet 12,44 i nic. Pogadałam z ginem, pytał czy jestem chora, mówię że raczej nie, nie mam kataru ani nic. Mam skontrolować przed następną wizytą i tyle.

FasUla lubi tę wiadomość

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    a dlugo bralas?10 dni?
    Nie pamietam 7 albo 10 dni. W kazdym razie zjadlam cale opakowanie

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    a Beatrice jeśli nie planujesz wcale karmić to pomyśl może o jakiejś blokadzie farmakologicznej laktacji, w razie gdyby jednak się pojawiła ;) Jak odstawiałam młodego to brałam dostinex.
    Tak mysle wlasnie. Tylko pewnie na recepte jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Beatrice, tak mała jest w dalszym ciągu owinięta pępowina, ale póki co przepływy w normie a na usg jestem co 2 tygodnie ;)więc oby tak dalej. Porodu naturalnego nie planuję wiec mam nadzieje ze będzie oki.
    A teraz w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu. a udało się jakimś cudem ;) Bo wcześniej nie było tak kolorowa- Hania po prawie dwóch latach starań, a Staś po iui i stymulacji. Miesiączkę dostałam jakoś 6 tyg po odstawieniu od piersi. 18.01 urodziłam Stasia, a w maju byłam już w ciąży ;)

Pytam bo nam sie marzy taka mala roznica wieku wlasnie rok tak jak bedzie u ciebie. Tylko to wszystko zalezy od porodu i jak sie bede czula po, i oczywiscie jak sobie bede radzic z pierwszym dzieckiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova a jakie masz leukocyty?pamietasz moze swoj wynik? dzis jak sie zwolni miejsce, to mam podejsc do jednej lekarki, moze mi zrobi usg genetyczne 3 trymestru i przy okazji dopytam o te wyniki. Z tego wszystkiego to teraz juz chyba z emocji kiepsko sie czuje, boli mnie glowa i mam wrazenie jakby mnie rozkladalo, wiec moze w krwi wyszo cos wczesniej zanim ogarnelam, ze jest cos nie tak.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula - 8,7

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) Liskova ja mam 14,7:/ Dziewczyny a macie jakies plany na sylwestra;)? czy myslicie ze bedziecie juz z dzidzisiami?ja mam termin niby na 2 stycznia i zastanawiam sie jak beda swieta i sylewster wygladac, ale pewnie nie odwaze sie wyjechac z miasto;) ale w sumie na sylwestra na jakas domowke bym poszla;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yupi!!! Musze sie pochwalić:D zadatkowalismy dzis wózek i nosidełko/fotelik:D

FasUla, Summerka, Summerka, bacha8709, ania.g lubią tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh widzę , że u większości wesoło :( ja biorę ten antyb. ale jakoś na razie wręcz gorzej niż lepiej. Plecy okropnie mnie bolą, trudno zlokalizować w którym miejscu, niedobrze mi i na dokładkę biegunka. Co tam biegunka - sama woda leci:(

Fasula ja na 4 stycznia mam termin i tak myślę, że pewnie już na Święta się rozpakuję ;)

bbe73a0022.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ