Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrys73 wrote:Viki moje narzekania i deprecha wynikają tylko ze strachu a nie że mi tak niewygodnie.
Mitzula mam to samo. Myślałam że na śniadanie dwie kromki chleba razowego z pomidorem i ogorkiem a drugi z pasztetem są bezpieczne a tu cukier 127. I co tu wyeliminować? Chyba ten pasztet. Szlag mnie trafia.
Summerka nooo zapomniałam o mojej ukochanej niedoczynnościna szczęście od początku TSH mam pod kontrolą i dobre wyniki. Wow
Natalka no musimy wierzyć że się uda urodzić w terminie te bąbelki nasze. I zdrowe jak rybki. Już bliżej niż dalej
Z tym cukrem 127 po śniadaniu to już chyba wiem o co chodzi... jemy za dużo węglowodanów na śniadanie, wczoraj po obiedzie miałam 160 i się przeraziłam a okazało się że zrobiłam błąd bo zrobiłam duszone ziemniaki i nie tą odmianę pomidora zjadłam... Ryczeć mi się już chce z tą dietą bo jem małe porcje i czuje się nienajedzona. Dziś na obiad ciut kaszy, porcja filet z indyka na parze i jedna marchewka pokrojona w wiórki i cukier idealny 86. I jak tu nie chudnąć na tej diecie ?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z tą zmianą pozycji dziecka to bardzo różnie bywa - położna w SR wczoraj nam opowiadała jak do szpitala się zgłosiła babka z dzieciątkiem w ułożeniu pośladkowym na cesarkę w 38 czy 39 tc. Przed miała badanie USG (poprzednie kilka dni wcześniej) - lekarz zaczyna badać i nagle zdębiał - dzidziuś wesoło wisiał głową w dół.
A babka przychodząc jeszcze komentowała, że całą noc nie spała, bo się tak dziecko kotłowało w brzuchu - widać właśnie robiło przemeblowanie.
Deprechy nie mam, rzygam tęczą cały czas, czasem coś zaboli, czasem zgaga pomęczy, ale to nic - jest bosko!Życzę Wam wszystkim z całego serca takiego stanu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 16:32
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Naali świetne wieści
Mitzula czyli co tu jesc na to śniadanie? Nie mam pomysłu..heh z obiadami póki co mam spokój bo zjadlam kurczaka z różna z ziemniakami i kapusta i miałam 78. Ale ciągle się boję kiedy tym razem mi podskoczy. Na śniadanie to chyba tylko same warzywa LOLwysuszymy się na tej okropnej diecie.
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Dziewczyny z tą zmianą pozycji dziecka to bardzo różnie bywa - położna w SR wczoraj nam opowiadała jak do szpitala się zgłosiła babka z dzieciątkiem w ułożeniu pośladkowym na cesarkę w 38 czy 39 tc. Przed miała badanie USG (poprzednie kilka dni wcześniej) - lekarz zaczyna badać i nagle zdębiał - dzidziuś wesoło wisiał głową w dół.
A babka przychodząc jeszcze komentowała, że całą noc nie spała, bo się tak dziecko kotłowało w brzuchu - widać właśnie robiło przemeblowanie.
Deprechy nie mam, rzygam tęczą cały czas, czasem coś zaboli, czasem zgaga pomęczy, ale to nic - jest bosko!Życzę Wam wszystkim z całego serca takiego stanu.
szłam na usg jak na ścięcie bo byłam pewna, że jest jak była
vincaminor lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz mówił (28t2d)) że mała jest główką w dół ale że jeszcze (oby nie) może się wyobracać na wszystkie strony...tak więc spokojnie maluszki mają jeszcze trochę czasu na obranie dobrej pozycji do wyjścia
Życzę Wam żeby ten depresyjny humor szybko minął - bo choć czasami nie jest łatwo i zdarzają się też problemy jestem HAPPY! Wiem że pod serduszkiem mam najwspanialszy cud świata i to dodaje dużo siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 16:53
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
mitzula wrote:pytałam się lekarza o to leżenie na lewym boku, to powiedział że do 30tc można na plecach ale bez przesady, później trochę się pilnować żeby bardziej na boku. Co do ktg jak byłam w szpitalu tydzień temu to to tętno też nie było regularne i zapytałam lekarza czy to normalne to powiedział że tak, ktg w 27-28 tc nie jest jeszcze miarodajne.Matka fantastycznej 4
-
Dziecko może zmienić pozycję chyba w każdej chwili. Jedna z moich forumowych koleżanek miała dziecko ułożone głową w dół. W chyba 37 tyg (nie na pewno ale tuż przed porodem) okazało się że siedzi miednicowo po czym na kilka dni przed porodem znów było główką w dół.
naali13 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Matko a mi lepiej sie zrobilo. Maz wrocil z pracy i zrobil oniad, zjadlam i poszlam sie wykapac, bo brzuszek byl luzny. Szkoda mi meza bo wraca z pracy, ciagle ma cos do zrobienia az czasem mi glupio o cos prosic, tez sie meczy tym wszystkim. No ale jeszcze troszke i podzielimy sie obowiazkami.
-
Dobrze, że mamy gdzie ponarzekać
) i że się rozumiemy
trochę ponarzekamy i nam przejdzie
zwalmy to może na hormony?
Odnośnie spania na plecach to ja prawie cały czas tak śpie...na boku jest mi nie wygodnie po prostu..układam się tak jak mnie jest wygodnie..wiadomo jak miałam problem z prawą nerką to pilnowałam żeby się w ogóle na prawym boku nie układać ale teraz już nie zwracam na to uwagi...nie popadajmy też w skrajnośćjuż nie raz pisałyśmy, że Nasze mamy nie miały ani jednego usg podczas ciąży i co jesteśmy zdrowe i całe i ciąża to był dla nich szczęśliwy czas
)
Tak, tak my leżące cieszmy się, że możemy (musimy) leżeć teraz bo jak się Maleństwa urodzą to nie poleżymy sobie wcależeby to tak na zapas można było się wyleżeć i wyspać
-
To samo powtarzam, moja mama nie miala ani jednego usg byla spokojna i cieszyla sie ciaza, nikt jej do glowy nie kladl jakis problemow. A teraz jak nie szyjka to dziecko za malo wazy. Kto kiedys sprawdzal takie rzeczy?
Fakt jest taki ze mozemy chrinic dzieci przed urodzeniem, ale i tak wydaje mi sie bylo mnuej dzieci z alergiami, astmami i innymi schorzeniami. Nawet mimo czarnobyla:-P
-
Natalka tylko ile dzieci umieralo niestety. A teraz lepiej być przygotowanym jeśli z dzieckiem jest coś nie tak.
Zobacz te problemy z szyjka - ile dziewczyn u nas na forum je ma, gdyby o rym nie wiedziały pewnie połowa nie donosilaby ciąży.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Naali świetne wieści
Mitzula czyli co tu jesc na to śniadanie? Nie mam pomysłu..heh z obiadami póki co mam spokój bo zjadlam kurczaka z różna z ziemniakami i kapusta i miałam 78. Ale ciągle się boję kiedy tym razem mi podskoczy. Na śniadanie to chyba tylko same warzywa LOLwysuszymy się na tej okropnej diecie.
Dziewczyny pilnujcie niskiego IG (indeks glikemiczny) nie wiecej niz 40!! Zadnych ziemniaków, białego pieczywa, gotowanych marchewek itp...w necie macie tabele i indeksem i jak sie przestrzega mozna najeść sie na ful ale "dozwolonych" rzeczy... Na sniadanie chleb ale tylko z maki nie mniejszej niz 2000 a najlepiej z samych ziaren...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:18
ania.g lubi tę wiadomość