X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mialam duomox zapisany przez gina ze wzgledu na zle wyniki, ale go nie wzielam, bo wydawalo mi sie, ze jak nie ma okreslonego zrodla infekcji, to nie ma sensu. Ale widze, ze zle sie czuje, czekam jeszcze na wyniki posiewu i nie biore tego na wlasna reke, tylko po prostu pare dni pozniej niz gin zalecil, ale wydaje sie, ze mial racje. A infekcje podejrzewam gdzie indziej, dopiero dzis gardlo dolaczylo, wiec nie chce juz calkiem sie rozsypac, bo lekarz mnie straszyl przedwczesnym porodem jesli nie wezme tego leku.
    Doszla mi paczka od swiat dziecka, jest bardzo zadowolona:)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej wielkości pościel kupuje się do łóżeczka 120 ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a moj maly dzis malo sie rusza. Troche cos tam traci czasem ale slabl:-\

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula u mnie 118 :D zjadlam półtorej kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z szynką drobiowa i pomidorem taki cieniutki plasterek. Po prostu na śniadanie nie możemy się najadac. I tyle. Nie widzę innego sposobu. Potem przez cały dzień można sobie bardziej pofolgowac. Teraz zjadlam pomarańcza i sliwke zobaczymy ile będzie. Na zbicie cukru polecają ruch hahaha spoko. Mogę pomachać rękami leżąc na kanapie

Felicity bardzo ci współczuje. Dobrze że mała dużo waży. Myślę że lepiej zostać przy bezwzględnym lezeniu. Infekcje są groźne. A pessar to jednak ciało obce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:59

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka moj pare dni wczesniej bardzo slano sie ruszal, a pozniej znow zaczely sie szalenstwa. Takze moze potrzebowal dnia odpoczynku...
    Felicity trzymam mocno kciuki, zostalo Ci juz niewiele czasu tak naprawde;) do bezpiecznego terminu, a mysle, ze jesli chodzi o diete cukrzycowa, to mozesz tak na spokojnie probowac jesc, mierzyc poziom cukru i moze tylko na dobre to wyjdzie dla Ciebie i coreczki?choc domyslam sie ze jest uciazliwe, ale chyba jak sie zrobi jakis plan na tydzien, zakupy i pozniej tak je rutynowo juz, to moze jakos sie czlowiek przyzwyczai? Pewnie gin nie chce Cie uz meczyc tym badaniem w takim stanie...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

Dziewczyny z cukrzycą, sprawdzacie ketony w moczu?

ja sprawdzam codziennie rano i zaledwie parę razy pasek lekko mi się odbarwił. Na ten drugi z cukru diabetolog kazała nie zwracać uwagi bo może sie zdarzyć cukier we krwi u ciężarówki, ale póki co nie mialam ani razu.
    a no i wszystko sprawdzam od 12 tc ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mitzula u mnie 118 :D zjadlam półtorej kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z szynką drobiowa i pomidorem taki cieniutki plasterek. Po prostu na śniadanie nie możemy się najadac. I tyle. Nie widzę innego sposobu. Potem przez cały dzień można sobie bardziej pofolgowac. Teraz zjadlam pomarańcza i sliwke zobaczymy ile będzie. Na zbicie cukru polecają ruch hahaha spoko. Mogę pomachać rękami leżąc na kanapie QUOTE]
    Wiesz co ja jem 2-3 kromki chleba na śniadanie i cukier mam po nich od 70 do 130 (dzisiejszy wyniki nie wiem skąd się wziął).
    monika_89 wrote:
    ja sprawdzam codziennie rano i zaledwie parę razy pasek lekko mi się odbarwił. Na ten drugi z cukru diabetolog kazała nie zwracać uwagi bo może sie zdarzyć cukier we krwi u ciężarówki, ale póki co nie mialam ani razu.
    a no i wszystko sprawdzam od 12 tc ;)
    Co masz za paseczki?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam do poloznej wpadla na chwile zbadac tetno, jak tylko dotknela chlodnymi rekami brzucha od razu sie kopnal. A ja od rana mowie, prosze, stukam i nic :-P wszystko jest ok;-)
    Mitzula ja kupilam 120x60, szwagierka 135x90 chyba. Mysle ze te 120 starcza dla dzidziusia dopoki bedzie spal w lozeczku, potem jak sie przeniesie na tapczanik to bedzie spal w normalnym rozmiarze 160x200

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:40

FasUla lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Co masz za paseczki?
    http://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=837 coś takiego

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafilam na ciekawa strone z naklejkami sciennymi, moze komus sie przyda jako inspiracja

http://www.naklejkascienna.pl/c-naklejki-d-ungla-464.htm

Jako ze te naklejki sa drogie my bedziemy sami malowac zwierzaki i drzewo na scianie gdzie bedzie lozeczko, zrobimy szablony i bedziemy malowac, znaczy sie maz bedzie bo ja na lezaco nie dam rady. Bedziemy korzystac z takich wzorow
    142a6g9.jpg

Rose123 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne:) ja chce kupic farbe dekoracyjna jeger kids z gwiazdkami, a sciana bedzie na niebiesko;)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze. I w tej farbie sa te gwiazki? Jak sie maluje to zostaje na scianie?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Pierwsze slysze. I w tej farbie sa te gwiazki? Jak sie maluje to zostaje na scianie?
    Oglądaliśmy te farby, one są normalne i mają taką dodatkową warstwę ze świecącymi gwiazdkami albo kóleczkami.
    FasUla wrote:
    Fajne:) ja chce kupic farbe dekoracyjna jeger kids z gwiazdkami, a sciana bedzie na niebiesko;)
    My mamy naklejki na ścianie... fajnie to wygląda.
    monika_89 wrote:
    Ja też mam takie:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farba-akrylowa-jeger-kids.jpg

chodzi mi o taki efekt, najpierw farba - dowolna, potem te gwiazdki, widzialm w leroy merlin ta farbe, jest tez wersja dla dziewczynek;) mam nadzieje, ze mi to wyjdzie tak jak zdjeciu... wpisze w necie jeger kids farby dekoracyjne, sa rozne efekty, a z serii jeger kids wlasnie takie dla pokoi dzieciecych

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

czy na te paski trzeba mieć receptę ?

Ja dziś zaszalałam i zjadłam obiad na mieście w northfish, grillowany łosoś i pomidorki, cukier po godzinie 89 :D

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak spojrzałam właśnie na mój wypis ze szpitala, to robili mi jeszcze coś takiego jak hemoglobinę glikowaną i wynik to 4,6% czyli tak jak u zdrowego człowieka. Nie ogarniam skąd w takim razie u mnie ta cukrzyca ciążowa i te skoki po cukru :( oby tylko po ciąży to wszystko przeszło.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula przejdzie nam na pewno. Jakis czas po porodzie. Ale ja jak urodze to zamiast kwiatów poprosze meza o pół cukierni xD

Cukier po pomarańczy i sliwce 107.

A na obiad testuje zupe pieczarkowa z tortellini a na drugie nie wiem co.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was duszności? Bo mnie męczą od wczoraj, a dzisiaj to już w ogóle i nie wiem jak sobie pomóc? Poza leżeniem oczywiście..

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    czy na te paski trzeba mieć receptę ?

Ja dziś zaszalałam i zjadłam obiad na mieście w northfish, grillowany łosoś i pomidorki, cukier po godzinie 89 :D
    Na receptę są tańsze, bez recepty droższe. Tylko w twoim daniu mało węglowodanów, więc i cukier ładny.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dusznosci i gin mowil, ze i od anemii i od powiekszonej macicy, nie sadze, zeby sie dalo temu jakos zapobiegac;) podobno pod koniec jak brzuch sie obnizy, to wtedy przejdzie

Jakie polecacie foteliki dla malucha? czy do fotelika kupuje sie adaptery jesli nie jest w zestawie z wozkiem?

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ