Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mimi87 wrote:hej mam pytanie ma ktoś może taki ucisk pod prawą piersią dla mnie jest to nie do zaniesieni juz ;/ do tego kręgosłup boli właśnie na tej wysokości
Od ponad tygodnia nie ustaje, nasila się w trakcie i po jedzeniu, a czasem nawet budzi w nocy jak leżę na prawym boku sobie uciskam to miejsce. Czasem też zaboli jak np. po coś sięgam. Zaczęłam już wymiękać i chciałam się zapisać do lekarza, ale dziś akurat byłam na SR i zapytałam o to położną. Powiedziała, że to rosnące dziecko uciska na przewód pokarmowy. Mało przyjemne, ale normalne, nie jest to powód do niepokoju. Można próbować to złagodzić pijąc herbatkę z liści malin albo z liści poziomki. Jedna dziewczyna powiedziała, że ma tak samo tylko trochę niżej i pomaga jej masowanie i jak zejdą gazy. Ja ciągle szukam swojego sposobu.
Ot, kolejna ciążowa atrakcja do kolekcji -
nick nieaktualny
-
A ja dziś kupiłam kosmetyczkę i wyposażyłam ja w mini kosmetyki do szpitala. Został nam jeszcze: materacyk, niania, a z pierdol: Octanisept, alantan, chusteczki nawilżane i mam juz wyprawkę
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:56
-
nick nieaktualnyLiskova podklady kupilam seni - na razie 5 szt
podpaski:) poporodowe 10 szt firmy canpol - bo sa wyciete i ponoc troche wygodniejsze
wkladki laktacyjne 60 szt tez Canpol, tommee mam jakies probki;)
majtki siateczkowe kupilam wielorazowe - pdobno dobre Horizon, ja mam jakies najtansze... kupilam 1 op czyli 2 sztuki, bede prac na zmiane, a potem juz zwykle majty i podpaski;) i na koniec wkladki, oby to pieluchy jak najkrocej nosic:P
mnie zostalo pare rzeczy, ale jak zalatwie fotelik i mebelki, to juz raczej same drobnostki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:57
Summerka lubi tę wiadomość
-
Liskova no ja właśnie zapytałam o to samo... Położna powiedziała, że można bez obaw przez całą ciążę pić i ta obiegowa opinia nie jest prawdą i wynika z niewiedzy. To jest kobieta z ogromnym doświadczeniem, ja jej ufam.
Co do podkładów to mogę podpowiedzieć, że ponoć rewelacyjnie po porodzie sprawdzają się nie podkłady poporodowe, a urologiczne, są bardziej chłonne. Warto kupić marki tesco, koleżanka testowała i potwierdziła. Mam już kupione 2 paczkiMajtki siateczkowe zamówiłam z babyono na allegro.
FasUla, Summerka, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Dziewczyny, pomóżcie, jakie zamawiałyście z apteki:
- podkłady poporodowe (te na łóżko)
- wkłady (?) poporodowe (te podpachy)
- wkładki laktacyjne (ponoć Tommee tippee ma dobre)
- majtki siateczkowe
U mnie wygląda to tak:
Podkłady na łóżko -Seni -10szt
Podkłady poporodowe - bella mamma
Wkładki z canpol
Majty jedne z tańszych chyba jakie były na allegro bodajże akuku firma. 1op czyli 2szt wielorazowych i mam jeszcze paczkę tych jednorazowych z canpolu (5szt w opakowaniu) M ale uprzedzam że są dosyć duuuże.Liskova lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Tez mam bella mama (kupiłam je znowu, chociaz nie wiem po go, bo to dopiero sa pieluchy;))
Majtki mam baby ono, ale kupiłam profilaktycznie, bo po cc, nie ma to aż takiego znaczenia, chociaz nie uciskają blizny;)
W ogole to dzien dobry - nareszcie zaczynam 3 trymestr! Yuppie, teraz uwierzę, ze to juz niedługo;)) -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
) ale pogoda pod psem
nic tylko wyciągnąć winko i się napić
Ja się zastanawiałam nad takim gorsetem..muszę się dopytać koleżanki, która go miała po porodzie czy warto kupić)))
Dziewczyny a co macie dla siebie do porodu? oprócz jednorazowych majtek lub wielorazowych, podkładów na łóżko i tych podpasek poporodowych? -
Witam sie w 30 tygodniu
Magdalena chyba juz nic oprócz tych podstawowych rzeczy szpitalnych do higieny itd. Moze jeszcze chusteczki nawilzane do higieny intymnej. Ja zawsze w szpitalu bylam upocona a teraz jeszcze krew. Wiadomo trzeba sie myc jak najczęściej ale kto wie czy od razu damy rade. Choc ja sie pewnie zapre i będę szorowac. Kto lubi byc nieswieżyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:51
Summerka, Felicity, Magdalena83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki na szkole rodzenie nam odradzali, ze względu na to, ze złe to wpływa na mięśnie kegla, bo nimi nie pracujesz, tak samo jak siedzenie na dmuchanym kołku, ja nie bede używać, bo juz teraz miałam czas, ze przy kichaniu troche moczu poleciało, wiec zalezy mi, zeby te mięśnie ćwiczyć i zeby sie nie pogorszyło, a po porodzie pewnie bedzie gorzej.