X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, ależ moze sie wchłonąć bez ćwiczeń, czego sama jestem przykładem - nie ćwiczyłam, nue stosowałam specjalnej duety i brzuch jakbym nigdy nie rodziła;) tylko, ze ja jestem szczupła z natury;) wuec nie musze wierzyć, sprawdziłam na sobie;) ale teraz zamierzam zastosować pas - to moje zdanie, przecież nikogo nie zmuszam;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ładne staniki do karmienia w esotiq i z alles mama, koszulki do szpitala tez kupiłam ładne, jedna tez na ramiączkach, ale do porodu biorę jakiś stary i długi podkoszulek męża, który pozniej wyrzucę;) zastanawiam sie tylko nad suszarka, czy tam gdzie bede rodzic, bedzie w ogole jak to zrobic bo łazienki chyba wspólne i domyślam sie, ze bedzie sajgon:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka bez ćwiczeń oczywiście ze moze sie wchłonąć ale mięśnie sie bez nich nie ukształtują;) no ale to juz zależy jaki komu sie brzuch podoba;) ja tez nikogo nie zmuszam ani nie odciągał od tego pomysłu, mysle ze warto to dobrać do siebie, ale ufać specjalistom a nie internetowi czy koleżankom.

Summerka lubi tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Magdalena83 to polska firma lupline, mają takich mnóstwo . I jakie piękne biustonosze do karmienia! Usztywniane.

Ale wiem, że wiele kobiet ma w dupie jak wygląda na porodówce. I słusznie:)

Ale ja jak widzę te obleśne koszule do karmienia na allegro i te biustonosze takie białe i nietrzymające to mam dreszcze. Chce pozostać kobietą nawet na porodówce. Może to dziwne, ale mój mąż mnie będzie widział:) A dla niego lubię się stroić i ładnie wyglądać.

Koszula kosztuje na allegro 89,00 zł.
    Tak, tak firmę znam :))) ale cena koszuli zabójcza :D hehe pod choinkę sobie kupię :P ooo usztywniane biustonosze do karmienia !! :) tylko czy ja będę mieć pokarm? :) więc chyba ten zakup po porodzie ....

A propo starania się..to ja chciałabym po porodzie mieć siłę na dbanie o siebie..ciekawe jak to wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:09

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Tak, tak firmę znam :))) ale cena koszuli zabójcza :D hehe pod choinkę sobie kupię :P ooo usztywniane biustonosze do karmienia !! :) tylko czy ja będę mieć pokarm? :) więc chyba ten zakup po porodzie ....

A propo starania się..to ja chciałabym po porodzie mieć siłę na dbanie o siebie..ciekawe jak to wyjdzie :)

Ja teraz po porodzie biore sie za siebie - mauz zrobił siłownie w pustym pokoju - bede ćwiczyć, plus na 2017 rok mam zaplanowane serie zabiegów: korekta nosa i uszy, etc;) bo po cuazy z Zuza strasznie sie zaniedbałam;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja teraz po porodzie biore sie za siebie - mauz zrobił siłownie w pustym pokoju - bede ćwiczyć, plus na 2017 rok mam zaplanowane serie zabiegów: korekta nosa i uszy, etc;) bo po cuazy z Zuza strasznie sie zaniedbałam;(

Super :)) ja od marca planuję biegać trochę bo jak najszybciej będę chciała wrócić do wagi sprzed ciąży..53,5...no i o czym jeszcze marzę to pójść na solarium choćby na 5 minut..oczywiście jak nie będę karmić :) i makijaż permanentny na brwi chociaż ...bo co tydzień muszę hennę robić :( no ale to takie marzenia małe są :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze do szpitala zabieram nakładki jednorazowe na wc.

mimi87 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

będzie luksus jak w domu :D

ania.g lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Ja tez() hyhy

ania.g lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Super :)) ja od marca planuję biegać trochę bo jak najszybciej będę chciała wrócić do wagi sprzed ciąży..53,5...no i o czym jeszcze marzę to pójść na solarium choćby na 5 minut..oczywiście jak nie będę karmić :) i makijaż permanentny na brwi chociaż ...bo co tydzień muszę hennę robić :( no ale to takie marzenia małe są :)

Moja waga sprzed to 53, o nia sie nie martwie;) martwie sie, ze żniw beda mi po porodzie włosy wypadać - wypadały garściami;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna ta koszulka nocna, tylko ja nie lubie na ramiaczkach bo szybko marzne i zaraz boli mnie gardlo, musze miec rekawek. Ja kupilam dwie koszule w textil market rozpinane z przodu za 27zl. I styka.
    Ja sie zawsze zastanawialam czemu kobiety w ciazy chodza nieumalowane i w dresach. Teraz jak sama jestem w ciazy i musze lezec to tez sie nie maluje i chodze caly dzien w pizamie. Jak ide na badania to sie w miare ubiore w sukienke czy coa, ale juz tez sie nie maluje. Ale robilam makijaz codziennie jeszcze do wrzesnia. Teraz i tak ciagle buzia na poduszce to szkoda zachodu. Ale wyobrazalam sobie ze kupie po porodzie jakies fajne ciuchy, zrobie wlosy i bede sexi mama. Przed ciaza zawsze elegancka, codziennie w spodnicy i szpilkach. Ostatnio szpilki zalozylam w sierpniu i myslalam ze niewyrobie hehe.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar założyć szpilki na wesele ale na max pare godzin;) strasznie mi puchną nogi i ręce... Poza tym żniw łapią mnie skurcze w łydkach, aż rano nogi bolą, jakbym biegała;)
    No i po porodzie tez mi pewnie bedą wypadać włosy ale polecam szampon dermena repair, mnie trochę pomógł, bo miałam z tym juz wczesniej problem...
    Za to teraz mam cerę i włosy jak nigdy i jest to ewidentne zasługa ciazy, bo nigdy tak dobrze u mnie nie było, aż nie chce myslec co bedzie po porodzie;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się maluje- bo do pracy, na obcasach też cały dzień...

Jak wy dajecie radę w domu tyle czasu biedne wy?

Z drugiej strony czasem bym też poleniuchowała, ale wole nie mieć takich wskazań.:)

Dziś mam pierwszy gorszy dzień. Coś mi blokuje płuca w oddychaniu. Jest to męczące...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja na razie nie puchnę na szczęście.

O matko, ale mam dziś aktywne dziecko.:) Czuć wyraźnie jej duże stópki jak uderza we wszystkie strony. Słodkie to.

Ona ma taki zwyczaj 2 dni spokoju, 2 dni zabaw. Chyba jak jest spokojniejsza to chyba rośnie:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak ma;) ciekawe jak bedzie po porodzie;)
    Ja teraz na zwolnieniu mam wiecej rzeczy niz jak w pracy byłam:/ najbardziej stresuje mnie remont i przeprowadzka oraz ogarnianie kredytu, maz w pracy i sama to wszystko robię, razem z kupowaniem wyprawki i jeszcze meble, farby...
    Najtrudniej mi teraz z moja mama, straszna presje na mnie wywiera, ze to moja wina ze mam anemię, i ciagle tylko wszystko trzeba robic dla dziecka, najlepiej rak do gory nie podnosić, na krześle nie stawać i w ogole tego typu histerie... Boje sie ze po urodzeniu bedzie krytykować jak chowam Małego, juz teraz uważa ze trzeba karmić piersią za wszelka cenę, ze szczepieniami ostrożnie, dziecko ma spać z rodzicami i ogólnie matkowanie na całego... moja wizja jest trochę inna i mam nadzieje, ze nie jakos sobie poradzę z tym jej wtrącaniem i krytykowaniem... To bedzie pierwszy wnuk w rodzinie i czasem juz mam trochę dość tego nadmiernego zainteresowania, czuje sie przez to tylko jak inkubator, który ma tylko jedna funkcje i ma sie poświecić bezgranicznie, bo inaczej jest zła matka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:53

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, uszy do góry, u mnie za to jest odwrotnie, wszyscy uważają, ze to ja przesadzam...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest Fasula podobnie, mój M. najchętniej zakazałby mi nawet sprzątać i prasować w domu. A w pracy mam to samo, idź powoli po schodach, nie chodź tyle, nie nieś laptopa, itp.... już mam tego dość.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja mialam w planach pracowac do listopada, zycie pokazalo co innego i jestem na zwolnieniu od 7tc. W sumie lepiej bo tam teraz tyle nerwow i stresu ze bym juz dawno urodzila. Bywa ciezko bo jestem dlugo sama, ale teraz juz sie przyzwyczailam i moge lezec i patrzec w okno caly dzien. Mam duzo hobby lubie scrapbooking i decoupage i inne artystyczne robotki, ostatnio nawet szylam na maszynie zabawki, ale bym musiala siedziec, a to nie jest wskazane.
    Ja na szczescie nie puchne i nie bola mnie nogi, troche po nocy mam palce spuchniete ale szybko schodzi, za to jakis czas temu strasznie cierply mi w nocy rece, ale teraz juz przeszlo.

A oto moje "dziela"
    2epsqio.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:00

Aprilia, Summerka, mitzula, bacha8709, FasUla, anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo, że leżakuję to codziennie wstaję o 7 i zaczynam dzień od mycia łebka i malowania się:)
    Mam pytanie odnośnie adaptera do pasów - jadę w listopadzie na wesele siostry 300 km i wolałabym w pasie. Nie będę na jedne wyjazd kupować, ale wypożyczę. Na razie znalazłam w Łodzi za 30 zł z Mamaija, może znacie jeszcze coś tańszego:)??

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - czaderska sowa;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ